Seaside Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Biedactwo - noce są coraz zimniejsze :placz: :placz: I co z tym obserwatorem???? Quote
lewkonia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [SIZE=5]Diana[/SIZE] - osierocona sunia z klapiętymi uszkami - pilnie szuka domku po śmierci swojej Pani. Obecnie śpi na betonie w schronisku.:shake: Quote
lewkonia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [FONT=Arial][SIZE=1][B]Czy Diana jest zbyt pospolita, żeby trafić do domu?[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]Czy nikt nie zauważa jej delikatności?[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=1][B]Czy może wiek (6 lat) odstrasza potencjalne domki?[/B][/SIZE][/FONT] [SIZE=5][/SIZE] [SIZE=5][/SIZE] [SIZE=5]Diana[/SIZE] towarzyszyła swojej Pani aż do końca. Teraz umiera z tęsknoty we wrocławskim schronisku. :-( :-( :-( [IMG]http://upload.miau.pl/2/5023.jpg[/IMG] Wrocław to duże miasto, w którym jest na pewno mnóstwo wrażliwych ludzi, którzy mogli by przygarnąć Dianę, aby zapewnić jej godne życie aż do jej końca. W schronisku jest bez szans, śpi na betonie - bo nie zna budy; nie je - bo odpędzają ją silniejsze, młodsze suki - pozostawiona sama sobie umrze na depresję schroniskową.:-( :-( :-( Quote
lewkonia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [SIZE=3]Diana[/SIZE] - tak się nazywa co druga bura suka na wsi.:cool1: [SIZE=3]Diana[/SIZE] - to też w końcu imię księżnej ludzkich serc.:loveu: [B][SIZE=3]Diana[/SIZE] - to 6 letnia sunia o pospolitej urodzie i wspaniałym sercu.:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: [/B] [B]Prosi o domek!!![/B] Quote
BasiaD Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Kto da domek Diance??? Zima juz blisko.... a ona tak prosi .... pliss :placz: Quote
Seaside Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Lewkonia - dzięki za zaangażowanie - twoje teksty naprawdę trafiają do serca :loveu: Przepraszam za ostatnie zaniedbania ale włąśnie mamy akcję wyciągania zagłodzonego psa w Jeleniej do hotelu :( Quote
lewkonia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Seaside - tylko tak mogę pomóc, no jeszcze też trochę finansowo. :razz: Tymczas u mnie odpada, z względu na czasami krwawe kłótnie moich dwóch ONek - Figi i Bajki z ruin. Trzecia sunia to mogłaby być jatka. A w domu jest u mnie przeciez jeszcze Staruszek - Uchatek ze śnieżnej zaspy. [B]Ale to jest wątek Diany - wyjątkowej suni o pospolitym wyglądzie, ale pięknej psiej duszy. [SIZE=4]Diana[/SIZE] szuka domku.[/B] Quote
Bella11 Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 Diana jest chora ,wymiotuje żółcią cała się trzęsie , badał ją wet. kazał do jutra przegłodzić dał zastrzyk , jest apatyczna boję się żeby to nie było coś poważnego :-( . Jej zdjęcie będzie w piątkowym wydaniu Słowa Polskiego robimy wszystko żeby jej pomóc Quote
Seaside Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 :placz: :placz: :placz: Bidunia :( Kochanie kto cię przygarnie???? Quote
lewkonia Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Skąd te wymioty żółcią? To mi wygląda na totalną depresję. Sunia ma pusty żołądek i wymiotuje sokami żołądkowymi z żółcią. Jak ją stamtąd wyciągnąć???? Quote
Seaside Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Słuchajcie a może w okolicy jest jakiś hotel dla psów gdzie możnaby było ją troszkę "podreperować" ?????????????/ Quote
lewkonia Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 [B]Dolny Śląśk!!!![/B] [B]Kto da 6. letniej domowej suni tymczas? PILNE!!![/B] Quote
asiaf1 Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 [quote name='Seaside']Słuchajcie a może w okolicy jest jakiś hotel dla psów gdzie możnaby było ją troszkę "podreperować" ?????????????/[/quote] Ja bym się dołożyła do hotelu (proszę tylko osobę która "prowadzi" sunię ew. o priva jak już będzie coś ustalone) Quote
Bella11 Posted October 12, 2006 Author Posted October 12, 2006 Dzisiaj z Dianą jest lepiej , przywiozłam jej jedzenie z domu zjadła ze smakiem , pielęgniarz wypuścił ją dzisiaj z boksu co się raczej nie praktykuje w Schronisku , ponieważ inne psy są zazdrosne i po powtórnym wprowadzeniu na boks mogą ją zaatakować , jednakże Diana w boksie leży cały czas na betonie więc z dwojga złego lepiej żeby miała trochę ruchu pobiegała sobie bez smyczy bardzo się pilnuje , przychodzi na każde zawołanie jest niezwykle karna i dobrze dogaduje się z innymi psami , ale w zimnym boksie totalne załamanie nie ten pies ona bardzo potrzebuje domu boks to dla niej tragedia Quote
lewkonia Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Bella - trzeba koniecznie zrobić zmasowaną akcje plakatową w całym Wrocławiu i okolicach. Sunia musi mieć domek. Quote
Bella11 Posted October 12, 2006 Author Posted October 12, 2006 To jest dobry pomysł z tymi plakatami tylko ktoś z Wrocławia musiał by mi w tym pomóc ponieważ ja niestety zupełnie nie wiem jak to się robi . Quote
lewkonia Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Czy masz drukarkę w domu lub możliwość druku w pracy? Może bea1 (jest z Wrocławia) coś pomoże? Quote
Korenia Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Bella zmień tytuł, że tymczas potrzebny! Quote
Beata J. Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Przejrzałam mapę dogo i znalazłam kilka wpisów o domkach tymczasowych/hotelikach we Wrocławiu i okolicach. Proszę o info czy ktoś już próbował nawiązać kontakt z którąś z tych osób. Za wszelką cenę trzeba ją wyrwać ze schronu. Quote
Bella11 Posted October 12, 2006 Author Posted October 12, 2006 Mam drukarkę ale zupełnie nie wiem jak zrobić taki plakat ze zdjęciem , wydaje mi się że lepszym wyjściem byłby jakiś tymczas , ona musi mieć dom i swojego człowieka żadem boks chyba nie wchodzi w rachubę bo właśnie takie miejsce to dla niej tragedia Quote
Beata J. Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Napisałam maile z prośbą o tymczas do Zalewskich, ZuziM i Szmaji Quote
Korenia Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 [quote name='Beata J.']Napisałam maile z prośbą o tymczas do Zalewskich, ZuziM i Szmaji[/quote] Szmaja ma zajęty tymczas, bo ma boksreke. Oby Zalewscy lub ZuziaM mięli.. koniecznie trzeba jej coś znaleźć... boje się, że trzeba będzie wątek przenosić na TM, a nie na Znalazły domek... :placz: Gdyby nie jej spore rozmiary, to myślę, że ja mogłabym jej na jakiś czas tymczas dać, ale niestety :( Quote
Recommended Posts