Jump to content
Dogomania

Sznaucerka - miniaturka - czarna- szuka domku!!!!MA DOM!

Recommended Posts

Posted

Oto Leksi

Ta maleńka sunia obecnie poszukuje nowego domku, gdzie miała by dostatecznie dużo uwagi ze strony człowieka. Znajomi poprosili mnie o pomoc w poszukiwaniach domku dla ich suni. Niestety życie nie zawsze układa tak jak sobie to zaplanujemy:-( Plany dla Leksi i jej Państwa tez były inne ale się zmieniły. Obecnie obydwoje bardzo długo pracują, i maleńka musi zostawać sama w domu długimi godzinami a to się jej nie podoba. SUNIA MA RACJĘ!! Jest młodziutka, ma dopiero 13 miesięcy, chce sie bawić, ganiać po podwórku, temperament typowego sznaucerka:-)

oto co o suni pisze właścicielka:

Piesek bardzo ruchliwy i wesoły,zawsze chętny do spacerów oraz zabawy. Uwielbia jeść (czego po niej nie widać;]) a najbardziej psie ciasteczka. Najlepiej czuje się w towarzystwie osób mu bliskich,ciężko znosi samotność- podczas dłuższej nieobecności właścicieli ujada i szuka czegoś na czym mogłaby wyładować frustrację. Reaguje na proste komendy, jest to piesek inteligentny i bardzo szybko się uczy. Chcielibyśmy, aby Lexie trafiła do domu, w którym nie będzie sama i zostanie obdarzona miłością, za którą potrafi się odwdzięczyć.
Oddajemy ją z wielkim żalem,ale niestety nie możemy zapewnić jej ciągłej obecności w domu.

Wraz z Lexie oddajemy jej łóżko,kocyk,zabawki,pokarm i ciasteczka oraz miski,szczotki,szampon i ręcznik.

wysyłamy trzy zdjęcia,gdyby było potrzebne więcej
możemy dosłać.

kontakt: e-mail [email protected]
nr tel 513 383 137 Paula
609 400 692 Tomek

Wymogi jakie mamy co do nowych właścicieli to:
-ktoś kto ma dom z ogródkiem (wtedy odpada obowiązek wychodzenia 4 razy na pół h na spacer z nią)
-ktoś kto nie ma obowiązków i siedzi w domu całymi dniami
-ktoś kto będzie się nią opiekował,czesał,czyścił uszka by nie wdała sie z powrotem grzybica i wykąpał ją raz na tydzień..może troszkę rzadziej

Dziękujemy bardzo za pomoc i mamy nadzieję, że znajdziemy Jej nowy, dobry domek szybko ;) Bo zasługuje na to!

Pozdrawiamy Paula i Tomek.

proszę, jeśli znacie kogoś kto pragnie takie maleństwo skontaktujcie go z Paula i Tomkiem.

Posted

zapytaj czy zrobią bo bez tego to ja sięboję ją nawet na www wstawiać bo zaraz będzie milion telefonów od pseudo :shake: a oni są cwani i świetnie się potrafią maskować - to jest młoda sunia więc łakomy kąsek...

Posted

Mała jest tuz przed cieczką. Pani bedzie mówiła ewentualnym zainteresowanym, ze jest po sterylce aby odsiać pseudohodowców. W umowie bedzie punkt nakazujacy sterylizację suni.

Posted

ihabe napisał(a):
bo wet jej powiedział, ze po cieczce to za 3 miesiace sterylka a ona musi znaleźć dla tej małej domek szybciej.

masakra... ale cieczki nie ma - można robić sterylkę, wet konował! jak się sterylizuje suki ze schroniska to nikt nie wie ile są przed cieczką - ja po prostu już się przejechałam na tym, ze zaufałam, że ktoś sam wykastruje psa
wrr

Posted

ihabe napisał(a):
no a jak da się przekonac to co potem? Pomożesz mi znaleźć dla tej malizny domek?

no jasne, że tak, jak się nie da przekonać to też pomogę, ale się po prostu boję jak diabli bo to jest mega łakomy kąsek dla pseudo i dla wszelkiej maści idiotów taka młodzizna - niedawno dzwonił do mnie jeden taki - nei wiem co to było, handlarz czy jakiś inny gnój, ale pieprzył tak, że masakra...

Posted

wiem, wiem kochana, do mnie ostatnio dzwonili ( mam nadzieje, że był to zły żart) z restauracji adong:-( że chca kupic pieski, wszytskie jakie mam i czy moge rozpocząć z nimi współprace do dostawy szczeniaków:-(

Pisze do Pani Pauli i dam znac co i jak., ok?

Posted

dziewczynki ja zaplace za wyroznione allegro malej jak juz bedzie mozna ja oglaszac i oczywiscie zglaszam sie do oglaszania

mysle ze wydarzenie na facebooku trzeba zrobic - to sliczna sunia szybko sie znajdzie chetny tylko ta sterylizacja...

dodalam ja do swojego fb ale jako moje zdjecie wiec widza ja tylko moi znajomi - oczywiscie nie ma szczegolowych informacji odnosnie suczki tylko imie i ze szuka domku

Posted

lilo napisał(a):
dziewczynki ja zaplace za wyroznione allegro malej jak juz bedzie mozna ja oglaszac i oczywiscie zglaszam sie do oglaszania

mysle ze wydarzenie na facebooku trzeba zrobic - to sliczna sunia szybko sie znajdzie chetny tylko ta sterylizacja...

dodalam ja do swojego fb ale jako moje zdjecie wiec widza ja tylko moi znajomi - oczywiscie nie ma szczegolowych informacji odnosnie suczki tylko imie i ze szuka domku

Kochani, Pani Paula właścicielka maleńkiej Lexi zrobi wszystko aby mała znalazła wspaniały domek. Ona naprawdę kocha tego psiaka ale nie ma wyboru, ja wiem, że trudno nam sobie to wyobrazic jak można oddać psa którego się kocha:-) Sama nie wyobarzam sobie sytuacji gdybym to ja musiala podjąć taki wybór;-( oj nie!!!! dlatego tez chce pomóc tej Pani !!!

Allegro? zaraz zrobię a na FB ma notatke w moim profilu. Wydarzenia na razie nie robie bo mam bardzo ważne wydarzenie Benka Misia i jego mamy, która była ciężarna ale okazalo sie ze to guz ważący 11 kg:-(
Czy mozesz zrobic wwdarzenie na FB?

co do steryliazacji- jesli trzeba bedzie to pani pokryje koszty, wszystko, żeby tylko znaleźć domek dla malej i to nie piwerwszy lepszy lecz najlepszy:-)

Posted

ihabe napisał(a):

co do steryliazacji- jesli trzeba bedzie to pani pokryje koszty, wszystko, żeby tylko znaleźć domek dla malej i to nie piwerwszy lepszy lecz najlepszy:-)

no to trzeba :) niech umawia i ciachać małą a domek będzie w mig!

Posted

hej, ja przepraszam, bo rozumiem, Że Państwo chca dla suni jak najlepiej, ale... takie wymagania to troszeczke przesada chyba...

ihabe napisał(a):
Wymogi jakie mamy co do nowych właścicieli to:

-ktoś kto ma dom z ogródkiem (wtedy odpada obowiązek wychodzenia 4 razy na pół h na spacer z nią)
-ktoś kto nie ma obowiązków i siedzi w domu całymi dniami
-ktoś kto będzie się nią opiekował,czesał,czyścił uszka by nie wdała sie z powrotem grzybica i wykąpał ją raz na tydzień..może troszkę rzadziej

a biora pod uwagę opcje, że brak ogródka nie świadczy o wartości człowieka? że sa ludzie, dla których wyjście z psem to niekoniecznie obowiązek? że sa i tacy, dla których normą jest spacer 1-2 godzinny?

a biora pod uwagę możliwość popracowania nad psem, tak, aby ten mógł i potrafił jednak zostawac sam w domu?

kąpiel raz na tydzień?????????? po co? żeby grzybicy dostała?

Posted

jambi nie każdego sznupa da się oduczyć darcia japy lub może to potrwać długo, a sąsiedzi są różni - po co ryzykować, zwroty z adopcji? więc dom z ogródkiem jest najbezpieczniejszym wyjściem - jest ich przeciez duzo w polsce
kąpiel - haha to mnie rozbawiło

Posted

widziala tego pieska na allegro , i dla mnie to bzdura totalna , jezeli ktos kocha psa to go nie oddaje , mimo wszystko ,dla mnie to wygodnictwo i lenistwo , poprostu znudzila sie przytulanka - a przeciez wiadomo że sznaucer jest mega rodzinny i przywiązany , wszędzie o tym piszą !!! czasem trzeba dać psu czas , mój tez darł sie przez 8 miesięcy ,nawet jak szłam na 2 min. śmieci wyrzucić , odwiedzała nas i straż , i policja stres był ogromny ale nawet przez chwilę nie myślałam by gnojka oddać NIGDY! przetrwaliśmy , uczyliśmy psa cierpliwie ,ze wracamy , że go nie porzuciliśmy , przepraszaliśmy sąsiadów codziennie . fakt jest to obowiazek po pies wytrzymuje max 8h sam , nie można sobie po pracy pójść na browarek czy szoping , zawsze ktoś z nas wraca do domu do psa . a jak idziemy gdzieś razem , na dłużej do zabieramy psa ze sobą , znajomi sie już przyzwyczaili bo to mały piesek i nie kłopotliwy. sądzą co "-ktoś kto ma dom z ogródkiem (wtedy odpada obowiązek wychodzenia 4 razy na pół h na spacer z nią)" wychodzenie z psem też stalo sie przykrym obowiązkiem :(
bardzo to smutne :((( jedyny dla nich plus że nie wyrzucili małej pod tesco . a psiak przesłodki patrząc na te oczka , nigdy bym jej nie oddała.