Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto są konsekwencje mojej nieobecności w domu.
Psina jest przyzwyczajona do tego ze zawsze ktos w domu jest (moja mama nie pracuje)
Jak nikogo nie było w domu lub była sama na parterze (na piętro jej wchodzić nie wolno) to podrapała drzwi dworne i w przedpokoju, drzwi są drewniane i zdarł sie lakier, kolor i pozostały w nich głębokie rowy :placz: Teraz tylko poprawia swoją prace zawsze kiedy chce wyjsc.
Nie robi tego zawsze kiedy nikogo nie ma, tylko raz na jakis czas. Dodam , że jak jest w ogrodzie i jchce wejsc do domu robi to samo, drapie po drzwiach od drugiej strony po scianie w altance przed drzwiami, kikla razy juz malowalam to miejsce:(
Jak oduczyć ją drapania w drzwi i okolic drzwi?

Posted

Ewentualnie zakup Konga i napchaj czymś dobrym przed wyjsciem, niech pies ma zajęcie. W każdym razie niszczyciel mojej siostry był nim tak zajęty, że nawet nie powiększył dziury w wykładzinie w kuchni :)

Posted

Eh... No to moze faktycznie kenel by był rozwiązaniem. Psa trzeba z tym oswoic, pamiętam, ze AngelDream pisała o tym w swoim wątku o psach, bo wilczaka oswajała z kenelem. Moze by była w stanie coś doradzić.