PACZEK Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='Anja2201']Aniu to jest bez sensu , Ty sobie tylko nerwy psujesz , daj sobie spokój , ja z wątku Ciapka uciekam , wrócę jak osoby odpowiedzialne (czyli te które się podjęły opieki nad Ciapkiem na początku wątku ) zaczną szukać pomocy dla psa , a nie kombinować z kim i jak się pokłócić .[/QUOTE]Czy ty znowu musisz mieć rację idę i ja bo ta dyskusja nie zmieni sytuacji Ciapka. Edek organizuj tą zbiórkę na budę czy hotelik rozsyłaj wątek a jak znam Ocelota to pomoże jak tylko będzie mógł. Quote
ocelot Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='PACZEK']Czy ty znowu musisz mieć rację idę i ja bo ta dyskusja nie zmieni sytuacji Ciapka. Edek organizuj tą zbiórkę na budę czy hotelik rozsyłaj wątek a jak znam Ocelota to pomoże jak tylko będzie mógł.[/QUOTE] Pouciekamy sobie wszyscy, a Ciapek siedzi w schronisku. Ale też idę bo mam niesmak straszny. Chciałam tylko pokazać, ze jak się bierze odpowiedzialność za psa to się te odpowiedzialność ma do końca. A nie szuka się innych co za nas wszystko zrobią. I masz rację Paczek ja o Czarku nie zapomnę. Quote
Tymonka Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Aniu (OCELOT) nikt z nas o Ciapku nie zapomni, ja obiecuję pomoc , ale wtedy kiedy wątek zacznie tej pomocy służyć , a nie kłótni , bardzo proszę AS_animali , a raczej jej mamę o nie olewanie Ciapka , osobiście uważam , że oddanie psa za którego wzięło się odpowiedzialność do schronu jest tym samym co oddanie psa własnego , tym bardziej jeśli jest to jedyny pies którego ma się pod opieką . Powiedziałam co wiedziałam , teraz spadam do Groszka , Misi i Kajki , Soni , Florki i wielu innych psów bod moją opieką u których cisza aż dzwoni . Quote
PACZEK Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 I jak mnie znasz to ja też nie zapomnę o Ciapku. Tomaszowiacy są na miejscu niech nakreślą plan dla psiny i spróbujmy go zrealizować. Quote
Tymonka Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='PACZEK']I jak mnie znasz to ja też nie zapomnę o Ciapku. Tomaszowiacy są na miejscu niech nakreślą plan dla psiny i spróbujmy go zrealizować.[/QUOTE] Miałam sobie iść , ale tak to ze mną jest , że muszę odpisać . Każda z nas (ja i Ocelot ) ma pod opieką przynajmniej po 5 psów + swoje + dom i rodzina i prawda jest brutalna , ale kolejnego wielkiego (mało adopcyjnego ) psa pod opiekę nie weźmiemy . Pomożemy na ile będziemy mogły , ale odpowiedzialności za Ciapka nie weźmiemy . Quote
ocelot Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Paczek ja prosiłam dużo wcześniej, żeby się wszyscy wypowiedzieli czy szukamy hotelu, czy poprzestajemy na budzie. Powiem tak, gdybym miała mniej psów pod swoją opieką: Berta, Szila, Oczka, Lena, Nero dla którego już mam miejsce w hotelu i tylko czekam znak, żeby zawieźć to i za Ciapula bym wzieła odpowiedzialność. Ale zwyczajnie muszę zachować rozsądek w pomocy, bo ani mi czasu nie starcza ani kasy. Próbuje ogranąć na dogo wątki pomocowe dla schroniska, na fb. Mi niestarcza zwyczajnie już czasu na następnego psa. I muszę myśleć o tych które w każdej chwili mogą zostać bez deklaracji. A z hotelu do schroniska nie zabiorę:( Quote
PACZEK Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Aniu i Ocelot ja nie pisałem że wy się MACIE zająć tym wątkiem. To wątek założony przez as_animali i pragnę żeby był prowadzony do szczęśliwej adopcji Ciapka.Chodzi mi o to że wszystkim którzy mają przyjemność znać Ciapka OSOBIśCIE jest łatwiej nakreślić plan dla psiny.Wiem też że obie jesteście "zapsione" ponad miarę i nawet do głowy by mi nie przyszło "ubierać" Was w Ciapka. Myślałem że as_animali potrafi spojrzeć na dobro Ciapka bez emocji i zechce mu pomóc bez względu na to czy akceptuje Ocelota czy PACZKA.TU najważniejszy jest Ciapek. Quote
ocelot Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='PACZEK']Aniu i Ocelot ja nie pisałem że wy się MACIE zająć tym wątkiem. To wątek założony przez as_animali i pragnę żeby był prowadzony do szczęśliwej adopcji Ciapka.Chodzi mi o to że wszystkim którzy mają przyjemność znać Ciapka OSOBIśCIE jest łatwiej nakreślić plan dla psiny.Wiem też że obie jesteście "zapsione" ponad miarę i nawet do głowy by mi nie przyszło "ubierać" Was w Ciapka. Myślałem że as_animali potrafi spojrzeć na dobro Ciapka bez emocji i zechce mu pomóc bez względu na to czy akceptuje Ocelota czy PACZKA.TU najważniejszy jest Ciapek.[/QUOTE] Paczku ale zobacz jeśli ja zadecyduje o losach ciapka to mi znowu kay.la zarzuci że odbieram cześć i chwałę AsAnimali. Znowu przeczytam, ze nic nie zrobiłam i sie mądruję. Dlatego poprosiłam innych o decyzje, wtedy wiem ja, Ty, Anka i reszta co robimy. Zanim przybiegła kay.la mieliśmy ustalony plan zbierania na budę i już go nie mamy. Zaproponowałam konkretny hotel, albo konkretna bude i zobacz co z tego wyszło? Quote
Ania102 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Żal strasznie Ciapka, że w kocu wylądował w schronisku. Jesli jednak bedzie mowa o hoteliku pomoge w rozsyłaniu wątku. Wcale nie dziwie się Ocelot, że nie chce wziąść odpowiedzialności za Ciapka, niestety z deklaracjami wszyskie wiemy jak jest a za hotelikowanie trzeba płacić co miesiąc. Jak się ma kilka psów pod opieką to łatwo nie jest. Ocelot moim zdaniem bardzo dużo robisz i dobrze, czytam wątek Czarka od początku i nie odniosłam wrażenia, że Ty siejesz zamęt. Ja do budy chetnie się dorzuce,tylko już w czerwcu jakby co.... tylko czy on jej zaraz nie pogryzie? Quote
edek Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 PACZEK nie wiem czy dobrze Ciebie zrozumiałam, chcesz, żebym przejęła odpowiedzialność za Ciapka ??? :shake::shake::shake: Pisałam o tym wcześniej, że na to nie mogę się zgodzić. Jestem w tym momencie bardzo zakociona i nie stać mnie na utrzymywanie kolejnego zwierzaka. Nie jestem założycielką wątku jedynie osobą, która przejęła się jego losem i mogłam pomóc jedynie swoją marną deklaracją stałą i chodzeniem za żebry. Rozumiem też Ocelot, ze nie chce wziąć odpowiedzialności. Niestety takie jest życie musimy działać rozsądnie, nasze możliwości pomocowe są ograniczone. a_animali kłótni kłótniami, jeżeli nie możesz wziąć za niego odpowiedzialności i umieścić go w hoteliku to po prostu napisz i tyle. Podejmiesz się zbierania pieniędzy na budę dla niego ??? . Byłaś u niego, widziałaś go ?? wiesz w jakich warunkach mieszka ???? My nic nie wiemy, został umieszczony w schronisku i tyle informacji. Jeżeli wszyscy ochłoną to może podejmiemy właściwą decyzję. Tak jak pisałam dorzucę się do buty lub hoteliku. W zależności od decyzji wszystkich nas zgromadzonych. Jeżeli będziemy zbierać na budę to moze osoby które się na tym znają wybrały by jakąś w internecie i wkleiły linka, żebyśmy wiedzieli jak wygląda i ile kosztuje. Quote
PACZEK Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Edek właśnie chodziło mi o to żebyś spróbowała zorganizować wątek.Widziałem jak walczysz o Ciapka od początku i dlatego pukałem do Ciebie.Czas ucieka a my stoimy w miejscu.Co się stało to się nie odstanie. As_animali nie rozumie że ja czy Ocelot może jesteśmy nerwowi ale chcemy aby Ciapek zaczął żyć normalnie. Nikt nie musi akceptować osobowości mojej czy Ocelota.Ocelot nie raz i nie sto udowodniła że dla zwierzęcia poświęci wszystko Łącznie z dumą i ambicją. Prosiłem Ciebie bo może Twoja osoba nie spowoduje eskalacji konfliktu tu naprawdę chodzi o Czarka. Ja mogę się zamknąć jeśli polepszy to w jakikolwiek sposób sytuację psa. Quote
ocelot Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Weterynarz oglądał Ciapka. Według niego to świetny pies:) Strupy, blizny sa raczej na nosie. To jest zakażenie skóry spowodowane poranieniem. Wyklucza pogryzienie. Nie jest to sprawa świeża. sprzed 2-4 dni. Stawiałby że od tyg. do miesiąca wstecz nawet. Będzie mu sporządzał maść z antybiotykiem. I to niewiele w sumie, ale gdyby nie tel. do weta to tej maści by nie było. Quote
PACZEK Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='ocelot']Weterynarz oglądał Ciapka. Według niego to świetny pies:) Strupy, blizny sa raczej na nosie. To jest zakażenie skóry spowodowane poranieniem. Wyklucza pogryzienie. Nie jest to sprawa świeża. sprzed 2-4 dni. Stawiałby że od tyg. do miesiąca wstecz nawet. Będzie mu sporządzał maść z antybiotykiem. I to niewiele w sumie, ale gdyby nie tel. do weta to tej maści by nie było.[/QUOTE] Dzięki że mu pomagasz! Czy dalej jest bez budy i nawet nie ma się gdzie schronić ze swoją samotnością? Quote
edek Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 PACZEK nie jestem w stanie podjąć się prowadzenia wątku Ciapka i wzięcia go na swoją odpowiedzialność. Tak jak pisałam są to względy finansowe, jak i czasowe, obecnie mam na dt dwie szczeniorki 4 miesięczne, z którymi wychodzę na spacerki co półtorej godziny bo jeszcze załatwiają się w domku. Mam je do końca maja. Mam problemy zdrowotne i na początku czerwca będę całkowicie wyłączona z dogo ( nie będę pisać o szczegółach bo po co ). Po prostu nie dam rady tego wszystkiego ogarnąć, mam obecnie już zbyt dużo kłopotów, z których nie mogę sie wykaraskać. Widzę co sie dzieje na innych wątkach z dogo i wiem, że będzie bardzo cieżko zebrać deklaracje, nawet jak się zbierze to po pewnym czasie ludzie się wycofują i człowiek zostaje na lodzie. Rozmawiałam z TZ możemy na budę dla Ciapulka dać 100zł. Jeżeli jednak trafiłby do hoteliku to obliczymy się i zastanowimy na czym możemy zaoszczędzić żeby dać stała deklarację. Czy ktoś może udostępnić konto żeby zebrać na Ciapka budę ??? I czy ktoś kto się zna może wybrać jakąś??? Ocelot serdecznie Ci dziękuję za pomoc i zainteresowanie Ciapkiem. Dzięki za interwencje u weterynarza to juz dużo. Jeżeli będziesz coś wiedziała o nim to prosze napisz martwię się o jego psychikę i o to żeby nie był pogryziony przez inne psy. Quote
PACZEK Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Edek zrozumiałem i jestem bardzo wdzięczny za szczerość. Jak niektórzy wiedzą ja mam przeprowadzkę(już tydzień temu nie powinno mnie tu być) jak tylko będę na miejscu to się odezwę.Ciapek bardzo mnie martwi i jego młoda psychika w schronie też pewnie ucierpi. Ale trzeba DZIAŁAć jeśli nikt nie może poprowadzić wątku to może Ocelot lub kto inny założy dla Ciapka "w Schronie" wątek od nowa.To konflikty pójdą w niepamięć i uwaga skupi się na realnej pomocy dla psinki. Może poczekaj z wpłatą do decyzji jaki w końcu mamy plan dla Ciapka. As_animali podjęła trudną decyzję o schronie ale chyba jedyną sensowną w tej sytuacji.Może faktycznie buda i ogłoszenia fb itp. bo koszty hoteliku mogą nas przerosnąć ale może się mylę. Quote
ocelot Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Paczku:)Budy to tam są, ale.... niekoniecznie dobre Quote
edek Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='ocelot']Paczku:)Budy to tam są, ale.... niekoniecznie dobre[/QUOTE] Ocelot w związku z tym, ze jesteś najbardziej zorientowana w sytuacji Ciapka to napisz w jaki sposób możemy mu pomóc. Widziałam te budy, które zostały po przednim opiekunie brak mi słów. W każdym razie ja się mogę dołożyć na to co mu jest potrzebne najbardziej w tym momencie. Quote
ocelot Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='edek']Ocelot w związku z tym, ze jesteś najbardziej zorientowana w sytuacji Ciapka to napisz w jaki sposób możemy mu pomóc. Widziałam te budy, które zostały po przednim opiekunie brak mi słów. W każdym razie ja się mogę dołożyć na to co mu jest potrzebne najbardziej w tym momencie.[/QUOTE] Buda i pakiet ogłoszeń +allegro wyróżnione Quote
PACZEK Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='ocelot']Paczku:)Budy to tam są, ale.... niekoniecznie dobre[/QUOTE] No dobra nie śmiałem nazywać tego co wam zostawił poprzedni administrator BUDAMI. Jak zadecydujecie co dalej ja się dostosuje jeśli Ciapek naprawdę tak gryzie wszystko to może trzeba mu dać zabawkę(może koło od traktora :evil_lol:) albo zaprosić jakąś smaczną osobę. Quote
PACZEK Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='ocelot']Buda i pakiet ogłoszeń +allegro wyróżnione[/QUOTE] Niech się stanie a może poszukajcie kogoś do wydarzenia na fb to jednak rozszerza krąg ewentualnych przyszłych opiekunów Ciapka(nienawidzę słowa "właściciel" jeśli chodzi o istoty żywe). Quote
edek Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='ocelot']Buda i pakiet ogłoszeń +allegro wyróżnione[/QUOTE] To wiemy już co jest potrzebne Ciapkowi. Potrzebujemy jeszcze skarbnika. Czy ktoś sie zgłosi??? Ile kosztuje pakiet ogłoszeń i allegro?? Ocelot, PACZEK poszukacie jakiejś budy dla niego ??? Musimy się zorientować ile potrzebujemy pieniążków na biedaka. Quote
edek Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Znalazłam takie budy ceny są konkurencyjne tylko nie wiem jaka jakość :( : [url]http://domwogrodzie.pl/5-buda-dla-psa[/url] Quote
PACZEK Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='edek']Znalazłam takie budy ceny są konkurencyjne tylko nie wiem jaka jakość :( : [url]http://domwogrodzie.pl/5-buda-dla-psa[/url][/QUOTE]Może w temacie budy niech Ocelot się wypowie bo jak już Ciapuś znajdzie DS to buda pewnie w schronie zostanie. Może niech jednak gospodarz zmieni tytuł wątku bo zaproszeni wchodzą i się gubią a większość nie czyta całości. Tytuł wprowadza w błąd bo Ciapek niestety w schronie. Quote
arim Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Ciapek w tej chwili jest ogłaszany.Chyba od niedzieli,nie wiem dokładnie.Ma wykupione ogłoszenia u MyszkiMiki. Tylko jest jedno ale...... As zgłosiła watek do zamknięcia!:shake: Quote
ocelot Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Nie mogę wejść na ten link. Nie otwiera mi się. Ale Emilia nam zamawiała budy od producenta, więc pewnie poda namiary:)Chyba buda L kosztowała z kurierem 320 zł. Ja bym mu zamówiła taki wypas pakiet. To pewnie w granicach 15 zł., a allegro wyróżnione nie wiem, ale pewnie koło 15-20 zł. Quote
Recommended Posts