Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Fundacja Dr Lucy
Numer konta bankowego 74 1240 6902 1111 0000 5659 4412
ul. Mickiewicza 33, 63-100 Śrem
z dopiskiem "Dla Solo"

Dzięki Ci kochana Yoko - za Twoje dobre serducho, za to, że się tak napracowałaś, że dojrzałaś Solka i uznałaś, że możesz mu pomóc.... Dzięki za wszystko! :)
(możesz mi napisać na priv jaka to będzie kwota?)

Posted

cyt. z domku tymczasowego:

"Solo jest u mnie i przypomnę mój numer telefonu: 0 504 00 99 39.
Jeśli chodzi o ogłoszenia to ważna informacja, ponieważ z trudem idzie nauka po schodach noszę go na razie góra dół na rękach. Maluch głównie siedzi w domku, zresztą jak jest zimno to szkoda mi go zabierać na taką pogodę
Na trawie biega razem z psami i póki nie jest na smyczy szaleje ile sił.
Muszę zabrać aparat następnym razem i nakręcić film, dziś zapomniałam, a trawka się już zieleni.
Jak już pozna teren biega skacze i rozrabia i jest słodki.
Na zewnątrz lepiej chodzi bez smyczy niż na smyczy.
Bardzo mile widziane domy z ogródkiem, z częścią mieszkalną w parterze.
Jeśli tylko osoby zainteresowane adopcją wzbudzą nasze zaufanie oddamy go, jeśli nie - będzie siedział tak długo póki nie znajdzie się nowy domek."

Posted

W tym wpadku czas jednak działa na Jego niekorzyść :( Na pewno mocno zżyje sie z Państwem i dwoma psami collie, z którymi teraz mieszka.... Tym bardziej, że jest jeszcze dzieciakiem i nie widzi....
Kiedy przyjdzie odejść w nieznane - będzie szok.
(ja po cichu liczę na to, że już go nie oddadzą, ale wiecie.... 3 psy. I to sporych rozmiarów....)
Na razie szukamy domu, im szybciej się znajdzie tym lepiej.... A DT jeszcze chciałby, żeby ten dom był w łódzkiem (blisko nich) :-D

Posted

Bejotka, moze trzeba pakiet ogloszen wykupic. Sa juz takie na bazarkach po 130 ogloszen na roznych portalach, koszt chyba 15 zl. Rzeczywiscie jak sie malec zasiedzi, to bedzie trudno mu sie przestawic na nowy dom.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Solutek ciągle jest w dt. Przynajmniej ma tam jak w raju. Jednak ds nadal potrzebny, czas działa na niekorzyść - jako dorosły i niewidomy szansa na adopcję będzie z pewnością o wiele mniejsza...... A Solo rośnie....
Fundacja ogłasza pieska.

Posted

Wybaczcie ten post, szukam kogoś z Łodzi, kto będzie mógł podjechać dzisiaj ok. 20 pod halę Atlas Arena al. Bandurskiego 7.
Jedzie od mojej koleżanki z pracy( Kraków) dziewczyna do Łodzi i chciałabym jej wrzucić na samochód ciuchy dla Sylwii z hotelu pod Łowiczem. Jest tych ciuszków ok. 8 worków, trzeba je przetrzymać do czasu, aż ktoś będzie jechał do Sylwii do hotelu. Cy ktoś może pomóc odebrać przesyłkę i przetrzymać?

Posted

Też się stawiam u maluszka. Przeczytałam całą jego historię na forum fundacji. Bardzo mnie wzruszył ten wątek. Mam nadzieję, że znajdzie się odpowiedni dom nim dorośnie.

U nas - w lubelskim bardzo długo na adopcję czekała niewidoma jamniczka - też szczeniaczek. Już wydawało się, że zostanie na zawsze w swoim domu tymczasowym, gdy nagle zainteresowała się nią rodzina szukająca towarzystwa dla swojego pieska. Ma teraz wspaniały dom w Warszawie. Czasami trzeba po prostu poczekać trochę dłużej na ten jeden jedyny, właściwy domek.