blanka xd Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Długowłosy owczarek niemiecki szuka domu, ma około 5-6 lat, jest ułożony, chętny do zabaw i w dobrej kondycji. Ładnie chodzi na smyczy, nauczony jest komend. Jest idealnym psem dla osoby, która szuka zrównoważonego i spokojnego psa. Toleruje inne psy, lecz powinien mieć dom bez innych psów, ponieważ broni swojego terytorium. Będzie bardzo wdzięczny osobie, która go pokocha, wystarczy mu obecność człowieka i pełna miska. Jest już po wizycie w salonie, wykąpany, wyczesany i gotowy do adopcji. ;) Quote
blanka xd Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Diego jest coraz weselszy i nawet zaczepia do zabawy ;) Quote
kaszanka Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 A cóż to za plama na języku? Zjadł ci długopis :) ? Quote
blanka xd Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Pigment. Ma za dużo barwnika melaniny w jednym miejscu. Quote
kaszanka Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 wygląda zabawnie. I minę ma chyba jakby weselszą Quote
blanka xd Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 Diego już w nowym domku ;) będzie miał dom z ogrodem i suczkę do towarzystwa. ;) Bardzo się cieszę że nawet kilkuletni pies ma szanse na dobry dom i to jak szybko. Państwo wypatrzyli go na allegro, więc allegro kluczem do ogłoszeń. ;) Quote
kaszanka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Rewelacyjnie wprost - ekspresowa adopcja i odpowiednia - bo jak sama zauważyłaś "dusił sie" w mieszkaniu. BRAWO Quote
psi Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 super :) oby więcej było takich szybkich adopcji :) Quote
joanna83 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Dotarłam i ja (chociaż po czasie) ;) Czy państwo podpisali umowę adopcyjną? Wykastrują go? Suczka jest wysterylizowana mam nadzieje? Quote
blanka xd Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Tak. I suczka też jest wysterylizowana. Quote
joanna83 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 No to tylko teraz pozostaje mi życzyć mu szczęścia w nowym domku! Należał mu się, świetna z niego psina :) Quote
kaszanka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Czy możliwe jest, że niewykastrowany pies wychodzi ze schroniska? Myślałam, że to obowiązek Quote
joanna83 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 kaszanka napisał(a):Czy możliwe jest, że niewykastrowany pies wychodzi ze schroniska? Myślałam, że to obowiązek Możliwe. Schronisko sterylizuje suki, ale psów nie musi kastrować, zwłaszcza, że nam zależało, żeby go JAK NAJSZYBCIEJ zabrać. Nie mąć, bo źle to się skończy dla pozostałych psów. Quote
kaszanka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 [quote name='joanna83']Możliwe. Schronisko sterylizuje suki, ale psów nie musi kastrować, zwłaszcza, że nam zależało, żeby go JAK NAJSZYBCIEJ zabrać. Nie mąć, bo źle to się skończy dla pozostałych psów. Nie bardzo pojmuję o jakie mącenie chodzi? Quote
blanka xd Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Kaszanko nie drąż tematu, taka była potrzeba i nie został wykastrowany. Quote
kaszanka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 [quote name='joanna83']Możliwe. Schronisko sterylizuje suki, ale psów nie musi kastrować, zwłaszcza, że nam zależało, żeby go JAK NAJSZYBCIEJ zabrać. Nie mąć, bo źle to się skończy dla pozostałych psów. Joanna - sama zaczęłaś temat kastracji Diego - a teraz masz pretensje, że ktoś rozwija rozpoczęty przez ciebie temat. Powiem szczerze, że nie wiem co masz na myśli pisząc, o rzekomym zagrożeniu dla innych psów. Ja ze swojej strony nie wiem jak moje pytanie o kastrację może zaszkodzić w szczególności, że wyżej podkreślasz, że nie ma w schronisku takiego obowiązku? Quote
blanka xd Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Myślę że Asi chodzi o to że ludzie będą chcieli brać niewysterylizowane psy ze schroniska. Quote
Recommended Posts