ostatniaszansa Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 W schronisku nazywają je od ponad 4 lat- HAŚKI rodzeństwo ,dwa piękne samce Hektor i Hermes oraz Hera i Koka . Hektor i Hermes to psy zjawiskowej urody z niesamowitymi grzywami niczym lwy ich siostry równie urodziwe. Było ich więcej. Pewne dnia ponad 4 lata temu ,ktoś pod bramą schroniska przywiązał sunię a obok w worku jej 8 szczeniąt !!!!!!!!! Pracownicy schroniska swoimi "kanałami " potajemnie 4 oddali do adopcji , reszta ... z matką na podwórku z budzie egzystowała. Tak sobie rosły. mijał rok, drugi, trzeci, czwarty. Tylko determinacja pracowników , że żyją i są niezwykle proludzkie. Matka Hasków za TM, odeszła pod koniec 2010 r, pokonał ja nowotwór :-( Była niezwykłej łagodności, może i dlatego jej dzieci takie są? Na widok czlowieka -tańce radości . Porządna buda , ogrodzony teren , miska żarcia , wody, trochę zainteresowania, spacery, a odpłacą się taką radościa, milością , bezinteresowną ,jakiej nie jest w stanie dać człowiek. I do tego będą ozdobą :lol: Jak tylko opiekun wchodzi na ich wybieg... to trzeba zobaczyć, aż łza się w oku kręci . Nawet jak słyszą,że my przejechaliśmy a jesteśmy raz w tygodniu , to mamy koncert; nawoływania DO NAS,DO NAS, DO NAS . Prosimy pomóżcie nam w poszukiwaniu im fajnych odpowiedzialnych opiekunów, domów. Trzeba by je ciuteniek uładzić . NIE POZWÓMY NA DOŻYWOCIE !!! Jest szansa , że jeden z "Hasków " czy to Hektor czy Hermes mógłby pojechać do hoteliku w Brodnicy u Ani Milva ,na uładzenie, ale ... deklaracje , potrzebne deklaracje. Fundacja Ostatnia Szansa nie udżwignie opłat za Jego pobyt :shake: Sami zobaczycie jakie to cuda i nie wygladają na swoje ponad 4 lata. Quote
Soema Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Znalazłam u siebie takie zdjęcia Bracia Quote
Soema Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Sunia Pomóżcie zebrać na nie choć część deklaracji... Quote
ostatniaszansa Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Karino :loveu: dziękujemy . Najnowsze zdjęcia wysłalam do Mgie . Zabawne tam są jeszcze dwa psiaki ; sunia i psiorek ale zdecydowanie starsze, a ubarwienie, umaszczenie jakby rodziną byli (wujkowie i ciocie ?) Trudno uchwycić aparatem cała czwórkę ( Haśki )na spacerach na tym wielkim polu. No chyba, że rozdaję paróweczki :) Ewa Quote
Soema Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 One są piękne ... mam nadzieję, że znajdą się pomysły i pieniądze żeby je wyciągnąć. Ja się boję, co będzie jak zmienią teren. No ale... pomału. Żeby Tofi poszedł szybko.. potem Maja, mikro Husky... :hmmmm: Quote
ostatniaszansa Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Kombinujemy, żeby chłopakom założyć szelki, już widzę to rodeo :evil_lol: próbkę miałam dwa tygodnie temu przy zapinaniu smyczy. Muszą się przyzwyczaić. Zmiana terenu, hmm... nikt z nas nie wie, ale sama wiesz Karino jak one lgną do ludzi. Jak je zaczepiają psy, długo ignorują a jak mają dosyć, pacyfikuja łapą do zimi, ale bez zębów.Co do kotów - nie miały żadnej styczności. Mają, czasami z "królikami " :diabloti: no takie z długimi ogonami ... Ewa Quote
mgie Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Zdjęcia Haśków( mam nadzieje,że ich nie pomylę) Hektor -Hektor jest najpotężniejszy, najbardziej okazały Koka i Hera identyczne ubarwienie jak bracia ale ich natura pozbawiła pięknych grzyw są bardziej onkowate niż haskowate. . Bardzo miziaste. HERA koziołki ;) GRUPA HAŚKÓW Quote
mgie Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 HERMES-Hermes jest ciuteniek drobniejszy, szczuplejszy obaj razem szaleją jak dzieci KOKA Quote
Soema Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Pięknie... :) trzeba by jakoś rozreklamować chłopaków.. Quote
ostatniaszansa Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Na dwóch pierwszych zdjęciach jest Hektor, baranki robią Hermes i Koka. Baba ,która pokazuje - już nic nie mam wszystko zjadłyście- to ja, a pod tym zdjęciem jest zdjęcie Hery ona ma jaśnieszy pychol, Koka ma jak widać ciemniejszy. Można troszkę zgłupieć. Lata się za nimi a one wówczas skaczą odwracają się tyłeczkami. Dobre wino i super pyszna szarlotka ( na gorąco ) dla tego komu uda się spokojnie zrobić zdjęcie stojących spokojnie Hasiorców- całej czwórki :evil_lol: Ewa Quote
ostatniaszansa Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Ale calej czworki na jednym zdjeciu, czy spokojne cztery, oddzielne fotki? Bo jesli oddzielne, to czekam na szarlotke, najchetniej dzisiaj po pracy, ha! :):):) /Agnieszka Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Wow, ale super foty:) Myślę,że nie ma co rozdzielać wątków potem na oddzielne , niech wszystko bedzie na jednym...i tak nas tu zbyt wielu pewnie nie będzie.... Wieczorem rozreklamuję trochę Haśki . Hektor bomba:) Quote
ostatniaszansa Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 No i już wiem komu stawiam pyszną szarlotkę na gorąco ... Agnieszce ! :lol: Twierdzi, ze ma każdego Haśka oddzielnie i razem. Hermes i Hektor różnią się przede wszystkim masą ciała i to jest widoczne gołym okiem a dziewczyny Hera i Koka umaszczeniem pycholi i nieznacznie masą ciała. Ewa Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 hmmm i co piszemy same do siebie.....marnie to widzę, zebrać coś na dogo to teraz cud, a przydałoby się choć kilka stałych deklaracji, bo nie wszystko da się nadrobić bazarkiem ... Quote
ostatniaszansa Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Zdecydowanie nie da sie polegac tylko na bazarakach, bo nie ma zadnej pewnosci, ze uzbieramy co miesiac potrzebna sume :( Jutro poogladam nasze Hasiulce w Boguszycach, maja takiego samego pecha jak nasze duzo jez szczeniaczki Alfik i Omega :( /Agnieszka Ania+Milva i Ulver napisał(a):hmmm i co piszemy same do siebie.....marnie to widzę, zebrać coś na dogo to teraz cud, a przydałoby się choć kilka stałych deklaracji, bo nie wszystko da się nadrobić bazarkiem ... Quote
ostatniaszansa Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Gdyby na jednego jakimś cudem udało się uzbierać, a drugi np. wpadł komuś w oko i w serce w Szwajcarii...tak sobie marzę . Ewa Quote
Soema Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Zmieńcie tytuł na jakiś przyciągający z prośbą o wsparcie. JA zaczynam tracić nadzieję, że na dogo 'zdrowe, niemedialne' mogą uzyskać pomoc... Quote
ostatniaszansa Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 to smutne , jak w miarę zdrowy to niech gnije w schronie :( :( Karino , grzebałam szukałam i nie wiem dalibóg jak ten tytuł zmienić . Zrodził mi się w głowie pewien pomysł. Dt , hoteliki to kosztowna sprawa, ludzie mają bardzo przetrzepane kieszenie a ci co mają i to tak dużo, ze spokojnie jedna osoba mogłaby bez uszczerbku dla budżetu finansować pobyt psa- tu nie zagląda. Ludzie ode mnie z pracy ; kilka osób wpłaci nam 1 % ale wiekszość wpłaca na dzieci np. fundację Dzieci niczyje . Tak więc może zamiast żebrżąc błagać po wątkach np. na deklaracje na hotelik dla takiego np. Haśka , ściągnąc do Boguszyc chociażby Jamora ( oczywiście o ile zechce wogóle o tym rozmawiać ) i jeszcze jednego fachmana od układania psów , przeszkolic część pracowników, niechby i ci fachowcy pooglądali nasze psiaki. I wówczas tam na miejscu co nieco je poobserwowac , a potem socjalizować , dostosowywać do życia poza schroniskiem ? Przyzwyczajanie do obrozy i chodzenia na smyczy czy lince, oduczenie skakania po czlowieku itp. podstawowe rzeczy ? Łatwiej takiego psa ogłaszac bezpośrednio do adopcji. Ewa Quote
Soema Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Ewa skontaktujcie się z nimi http://www.dogmasters.pl/start Gerta teraz z mężem i Monią jeżdżą i szkolą psy w Celestynowie. Może znajdą kiedyś czas żeby do Was jechać. Quote
ostatniaszansa Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 już do Nich napisałam , dziękuje za kontakt :) Ewa Quote
ostatniaszansa Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 Dzisiaj bo szybkie buzi, buzi z Hermesem i Koką ,przez pręty od bramy :lol: Agnieszka łaziła z grupa Haśki po polu, a ja porządkowałam magazyn. Następnym razem wezmę gaz , bo trutki są mało skuteczne . Szlag by trafil te cholerne myszki, smród ich odchodów jest nie do zniesienia :angryy: Ewa Quote
gerta Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Ewa, nie dostaliśmy maila, niestety. Ale dziś trafiłam całkiem przypadkiem na ten wątek. Zapraszam na stronę www.fajnypies.eu - tam są informacje o programie "Fajny Pies, ale bezdomny" i relacje z pracy z psami. Napisz maila na dowolny adres podany na stronie lub zwyczajnie zadzwoń do nas :) Quote
karmelcia Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Moge cos podpowiedziec????my z corka w zeszlym roku zrobilysmy plakat ,powiesilysmy w szkole i corka zbierala w szkole ,to byla podst wiec za wiele tego nie bylo ale do tej pory od czasu do czasu wpadnie jakas karma czy niepotrzebny koc...moze jak macie duze szkoly w okolicy to uda sie nazbierac wieksza sumke. Quote
ostatniaszansa Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 [quote name='gerta']Ewa, nie dostaliśmy maila, niestety. Ale dziś trafiłam całkiem przypadkiem na ten wątek. Zapraszam na stronę www.fajnypies.eu - tam są informacje o programie "Fajny Pies, ale bezdomny" i relacje z pracy z psami. Napisz maila na dowolny adres podany na stronie lub zwyczajnie zadzwoń do nas :) Gerto a ja już myślałam, że ktoś znowu ma nas ...:-( a tu proszę :Cool!: . Pewnie znowu cosik nachrzaniłam i dlatego mail nie dotarł :oops: Już wchodze na Wasza strone. Uczciwie, szczerze ; u nas warunki są bardzo trudne, podmokły teren, podczas opadów koszmarne kałuże wszechobecne błoto. Psy są kapitalne, ale opiekunowie to nie trenerzy, nie zootechnicy. Wiele psiaków mialoby znacznie większe szanse na adopcje aby były już u nas na miejscu co nieco cywilizowane a pracownicy przeszkoleni. Hotelikowanie, płatne dt sa poza naszym zasięgiem finasowym. Na juz co poniektre psy oswajamy z założoną na stałe obroża i króciutką smyczą dyndającą do końca klatki pierściowej. dobra nie rozpisuję sie wysyłam maila. I dziękuję, ze tu Gerto zajrzałaś. Ewa Quote
Recommended Posts