Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj -6* na termometrze ja na spacerze z psiakiem. Patrzę, biega jakiś kundelek -śliczny biało-czarny z nakrapianą mordką i łapkami. Zaczął za mną chodzić więc pytam ludzi na około czyj jest ten psiak. Usłyszałem że błąka się on tu już od 3/4 dni. No więc idę do domu (psiak za mną) i chciałem dać mu dt ale rodzice niestety się nie zgadzają na kolejnego psa w żadnym wypadku. Zacząłem myśleć i wymyśliłem że chociaż na jakiś czas mogę go dać do pewnej pani. Przyjęła go ale zaznaczyła że może ona go przetrzymać jedynie do jutra :(. I co tu teraz z nim zrobić? Byłem u weta sprawdzałem czy ma chipa-niestety nie ma. Pani wet oceniła go na ok 5/6 latek. Jest opanowany,spokojny, marznie na dworku. Chociaż dzisiaj będzie spał w ciepełku ale co dalej? Na dwór go nie wypuszczę bo... nie i koniec.W ostateczności schron. Niestety nie pała on zbytnią miłością do samców a w boksie raczej nie przetrwa z takim zachowaniem...Suczki jak najbardziej ok. Przeglądałem wszystkie strony z ogłoszeniami o zaginionych psiakach ,niestety nic nie ma o nim.Jest ewidentnie domowym psiakiem.
Niestety nie posiadam zdjęcia bo nie miałem kiedy i czym go zrobić. Psiak łebkiem dosięga pod kolano.
BŁAGAM może ktoś da mu choć dt? Marzenie-ds. Pomóżcie! :placz: