Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aneczku on ma być na szybko, masz rację!!! To jak możesz daj proszę znać, że dysponujesz czasem tak a nie inaczej i niech ślą Ci opisy fantów, tam się ludzie deklarowali!!! Aga miała dać weki:) Ale ona ma urwanie pałki, rodzina się zwaliła, maluchy ma i 4 swoje....
Jak się uda supero, jak nie szkoda.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

No to zapraszam na bazarek dla Misi i maluchów :)

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/214035-Filiżanki-i-inne-cudeńka-na-spłatę-długu-za-Misię-i-jej-dzieci-do-9.09!-Zapraszam!"]http://www.dogomania.pl/threads/214035-Filiżanki-i-inne-cudeńka-na-spłatę-długu-za-Misię-i-jej-dzieci-do-9.09!-Zapraszam![/URL]

Posted

[quote name='majqa']Idziesz jak burza! :-)

Anuś, napisałaś do moda w związku z wątkiem Fawka?[/QUOTE]

Hehe nie mam wyjścia ;)

Napisałam w piątek od razu po naszej rozmowie, ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi...

Posted

Aha, to czekamy.
Anula, z beczki innej. Czy możesz zasięgnąć języka, bodaj u samego diabła... Potrzebuję na cito :-( dla Remcia chloramfenikol (antyb. postać wewn. - doustny, zastrzyk, dożylny? - jeśli takowy jest, wsio ryba). W Polsce jest z nim problem ale może jednak... Spróbujesz mi, bardzo proszę, pomóc, podowiadywać się?

Posted

[quote name='majqa']Aha, to czekamy.
Anula, z beczki innej. Czy możesz zasięgnąć języka, bodaj u samego diabła... Potrzebuję na cito :-( dla Remcia chloramfenikol (antyb. postać wewn. - doustny, zastrzyk, dożylny? - jeśli takowy jest, wsio ryba). W Polsce jest z nim problem ale może jednak... Spróbujesz mi, bardzo proszę, pomóc, podowiadywać się?[/QUOTE]

No pewnie Iza, popytam znajomych pigularzy ;);) Łomatko to Remis już chloramfenikolu potrzebuje... :(

Posted

[quote name='tana']No pewnie Iza, popytam znajomych pigularzy ;);) Łomatko to Remis już chloramfenikolu potrzebuje... :([/QUOTE]
Przeszliśmy od dziś na Bactrim ale doktor powiedział/ posprawdzał, że znakomity efekt daje połączenie jego z chloramfenikolem. Jest źle, po prostu źle. :-( Wykrztuśne dooopa (różne, wykrztuśne, a tu liczyłam na plwocinę i antybiogram i się mocno przeliczyłam), rozszerzacze podobnie, 5ty już chyba antyb., każdy z innej grupy byle z ukierunkowaniem na płuca fiasko, nadal idą osłonowce, obecnie też encorton w dawce zejściowej (inne sterydy w zastrzykach kicha), leki na serduszko... Organizm Remka nie broni się gorączką. Powoli wyczerpują się pomysły na trafiony lek. Jestem załamana.

Posted

:( strasznie mi przykro :( ale nie załamuj się, bo jeszcze nie wyczerpaliście wszystkich możliwości. W końcu traficie na odpowiedni lek, na pewno. A ja popytam o chloramfenikol... a może uda się zrobić proszki z chloramfenikolem, bo chyba z substancją do receptury nie ma problemu? Zaraz zaglądnę do książek bo upss nie pamietam ;):)

Doczytałam sie tylko, że te preparaty detreomycyny do receptury są przeznaczone jedynie do sporządzania leków "zewnetrznych", ale jeszcze zapytam :)

Posted

Dziękuję Aneczko... Będę Ci przewdzięczna za taką pomoc. [SIZE=1]Też doczytałam w necie o postaciach zewn., gdzieś trafiłam info, że wynika to stąd, że ponoć ten antyb. ma działanie kancerogenne. Inna inszość, że... co mi po stresie, że kancerogenne (rak nie powstaje w 5min.) jeśli mogę psa stracić bez udziału raka ale na płuca, ponadto... równie dobrze, stąpając po omacku i nie wiedząc co za cholerstwo to jest wykończę go nietrafionymi antyb. Jutro będę się widziała ze skądinąd znanym Ci doktorem to spiszę sobie jakie antyb. (grupy) już przerobiliśmy, a wtedy odezwę się na PW żeby nie "zaflejać" wątku Fawka. Z góry przepraszam, że nie zrobiłam tego na PW od ręki ale zmęczenie i... myślenie moje padło. :oops:
[/SIZE]

Posted

To są poważne sprawy a nie zaśmiecanie wątku. Trzymaj się i niech temu psiakowi w końcu polepszy. Ciężko mi było czytać to co napisałaś, to smutne. Rozumię Cię że jesteś tym przygnębiona i zrozpaczona. Ślę mnóstwo pozytywnej energii dla Ciebie i psiaka.
A Faworek napewno nie będzie Ci miał tego za złe że napisałaś o tym na jego wątku.
Spokojnej nocy życzę :)

Posted

Dziękuję za ciepłe słowa i wyrozumiałość. :-)

Wracając zaś do Faworka... Aneczko, czy Fawek nie puka do drzwi łapką, wołając: [I]Kkkcem do wody, znowu kkkcem pływać!!![/I] ;-)

Posted

[quote name='majqa']Dziękuję za ciepłe słowa i wyrozumiałość. :-)

Wracając zaś do Faworka... Aneczko, czy Fawek nie puka do drzwi łapką, wołając: [I]Kkkcem do wody, znowu kkkcem pływać!!![/I] ;-)[/QUOTE]

Hahaha nie puka, ale piszczy strasznie i myslę, że własnie w ten sposób daje nam o swojej potrzebie pływania znać ;) Poza tym szczeka jak wychodzimy na spacer głównie w windzie. I jest przy tym bardzo podekscytowany :lol: :lol: Ja już czasem nie wyrabaim ze śmiechu, no i uszy pękają nam i ....sąsiadom :evil_lol:

Posted

[quote name='Iljova']No ładnie ;-) co to się w Faworciem dzieje. Ale numer z niego i macie wesoło z nim. :-)[/QUOTE]

Z dnia na dzień coraz weselej :-D:-D Ale, ale donoszę, że Gałgan juz nie linieje tak mocno :multi: i bardzo mu włoski odżyły, łupieżu brak, błysk jak się patrzy ;)

Posted

[quote name='majqa']Łączę się w bólu :-), jakbym słyszała relację o mojej Królewnie Mani. A Kresia też tak obwieszcza Wasze wyjścia?[/QUOTE]

Kresi patrzy na te wyczyny Fawka jak by myslała sobie "Boszeee co za dureń" Minę ma nie do podrobienia. Fawek w tym szale spacerowym Kresiurre juz nie raz zdeptał w związku z czym mała wychodzi niechętnie. Samo wyjście ją stresuje, ale już na spacerku jest faaaajnie i patyczki są i wiewióóóóórki ;)

Posted

Jak tam Faworciu i Kresia ??? :-) Wspaniałego dnia wszystkim życzę

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-jV3gf89crac/TmJZSnRX4TI/AAAAAAAAEH4/S2bEdfWStxg/c397da7658f555bce1487b9%25255B1%25255D.jpg[/IMG]

Posted

Najswieższe ;) rozliczenie kasy Faworka wyglada tak:

65 zł - latareczki od majeczqi ;)
116 zł - bazarek gatkowy ;)
= [COLOR="#ff0000"][B][SIZE="5"]181 zł [/SIZE] [/B][/COLOR]

Posted

[quote name='tana']Najswieższe ;) rozliczenie kasy Faworka wyglada tak:

65 zł - latareczki od majeczqi ;)
116 zł - bazarek gatkowy ;)
= [COLOR="#ff0000"][B][SIZE="5"]181 zł [/SIZE] [/B][/COLOR][/QUOTE]
Czas, by to znalazło się na 1 stronie.