Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odrobaczanie w grudniu było. Będziemy powtarzać, ale wet powiedział że też za jakieś 2 tygodznie dopiero więc czekamy na razie:)

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tana']Właśnie tak staramy sie robić. Na razie mix testujemy bo samo suche Buziakowi "nie wchodzi" ;) Dzięki majqa!!! Jeszcze w temacie kupy to jest uformowana ale dosyć ciapowata... żeby tylko nie ześwirować na punkcie psiej kupy hahaha:)[/QUOTE]
Ja już ześwirowałam. ;-) Ostatnio nic innego nie robię tylko pcham wszelkie analizy psich kup, zwłaszcza mojej Cześki. ;-) Hm... ciapowata... oj, niefajnie... ale to może być też wpływ antybiotyku więc debata nad tym nic nie da. Jak się ta ciapowatość utrzyma to na bank - do zbadania, dla spokoju sumienia, trzustka, a jak trzustka wyjdzie OK no to kierunek mikroskop i... ;-)

[quote name='tana']Odrobaczanie w grudniu było. Będziemy powtarzać, ale wet powiedział że też za jakieś 2 tygodznie dopiero więc czekamy na razie:)[/QUOTE]
I słusznie powiedział. :-) Pewno planuje po antybiotyku.
No to czekamy.

Posted

Aniu dziękuję za gotowość na akcję, dam znać:) Bardzo się cieszę, że będziesz, bo raz nam już supero poszło;)
A temat kupy, hi, hi, przyzwyczajaj się, to najczęściej poruszany temat na Dogo;)
Śpiunkaj już Andziołku, pa pa:)

Posted

Fawinek po takim jedzeniu i nie jedzeniu jak do tej pory miał to czasu potrzebuje,żeby mu te kiszki zaczęły pracować więc pewnie stąd te kupy takie .
Ania,do Zielińskiego z nim chodzicie?To rewelacyjny lekarz i dobry diagnosta jeśli chcecie jeszcze te wyniki skonsultować to idźcie do kogoś zaufanego,bo lekarze są różni niestety.Jak traficie na kogoś nie odpowiedniego to głupot nagada,żeby kasę wyciągnąć.Dziewczyny w Sforze na Stefana są super i też leczą sporo psiaków z Dogo.

Posted

nie chcę nic obiecywać ale przed chwilą rozmawiałam z kumplem z Acany i powiedział,że postara się załatwić ten worek (który już Fawcio wcina:lol:) za darmo,a jeśli się nie uda za darmo to chociaż w jakiejś super cenie;)
Uwielbiam tego gościa:evil_lol:
A jak tam dzisiaj nasz Fawinek kochany?

Posted

[quote name='madzik770']nie chcę nic obiecywać ale przed chwilą rozmawiałam z kumplem z Acany i powiedział,że postara się załatwić ten worek (który już Fawcio wcina:lol:) za darmo,a jeśli się nie uda za darmo to chociaż w jakiejś super cenie;)
Uwielbiam tego gościa:evil_lol:
A jak tam dzisiaj nasz Fawinek kochany?[/QUOTE]
A ja Ciebie uwielbiam :iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Posted

Witam, witam:)
Wstałam o 10tej ;) Była wizyta zastrzykowa u weta i Faworek został oceniony na max 9 - 10 lat. Kupilismy też probiotyk dla niego:) a teraz słabiutko. Zawsze jakoś wieczorem mu sie pogarsza. Oddycha szybko, ciężko. Zmierzyłam mu przed chwila temperaturę i ma 39,1... czy to nie za wysoka temp? Nos suchy ciepły, apetyt ogromny. Antybiotyk powinien już zadziałać, ale mam wrażenie, że jeszcze Fawinka męczy:( Może dać mu coś na gorączę? Psiakom chyba można dawać czopki z pyralginą?

Posted

Ale super by było Madziu:) Dziękujemy!!! Boruś mam ten rachunek na 150 zł. Zaraz wkleje. Ale przelej mi 120 bo kleszczyki biore na siebie ;)

Posted

prawidłowa temperatura to 37,5 do 38,5 więc ma podwyższoną trochę.Wiesz to też trochę potrwa zanim antybiotyk zacznie działać konkretnie ale jak nie ma bardzo wysokiej to mu nic nie podawaj,niech organizm też walczy z infekcją.Podobno tak jest lepiej

Posted

[quote name='tana']Ale super by było Madziu:) Dziękujemy!!! Boruś mam ten rachunek na 150 zł. Zaraz wkleje. Ale przelej mi 120 bo kleszczyki biore na siebie ;)[/QUOTE]
Oki, to podaj mi jeszcze konto na PW ;)

Posted

Aniu dziękujemy za wsparcie finansowe, ale Wy mu przecież też gotujecie!!!! Kupiliście już tyle rzeczy. My jeszcze mamy kasiorrrę:)
Fawineczku kochany, walcz ze świństwem, walcz grzybciu!

Posted

O no widzisz Madziu dobrze, że jesteś bo już bym się zamartwiała:) Wieczorem też chyba temperatura jest troche wyższa więc na razie nie będę nic dawać. Dzięki!

Posted

[quote name='tana']O no widzisz Madziu dobrze, że jesteś bo już bym się zamartwiała:) Wieczorem też chyba temperatura jest trochę wyższa więc na razie nie będę nic dawać. Dzięki![/QUOTE]

wiesz Aniu,on do tego jest jeszcze osłabiony to temperatura też ma prawo być podwyższona.Będzie dobrze;)

Posted

[quote name='tana'](...) Psiakom chyba można dawać czopki z pyralginą?[/QUOTE]
Pyralgin, co wet to zdanie ale ja bym jeszcze po niego nie sięgała.
Tą gorączką to tak bardzo nie ma się co przejmować, przynajmniej na razie. Jest gorączka znaczy organizm walczy, gorzej jak ludzia lub zwierzaka trawi choroba a temperatura nie skacze ani dudu. Poza tym, o jego kondycji świadczy też apetyt, a ten, jak czytam, dopisuje.