Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z tego, co zrozumiałam, decyzja o uśpieniu została podjęta po postawionej diagnozie, a konsultacje były telefoniczne (bez pokazywania psa i wyników). Ten 6-ty weterynarz był już po tym, jak pies odmówił współpracy w transporcie.

Wynik USG brzmiał dla nas jak wyrok- starcza marskość wątroby.:placz: Konsultowałam ten wynik z kilkoma lekarzami telefonicznie ( pies wyczuwając moje napięcie zaczął budzić się w nocy z piskiem lub wyciem- w godzinach 01.00-04.00, co dodatkowo wskazywało na ból wątroby ). Wówczas opinia była jedna, ponieważ tak źle jest w nocy, a pies jest stary to trzeba Go uśpić, żeby się nie męczył.:placz:
Decyzję podjęłam w piątek 25.08, że w niedzielę 27.08 uśpimy "przystojnego starszego Pana",

Posted

Mokka telefonicznie był konsultowany z trzema weterynarzami, natomiast 2 "weterynarzy"( postanowili, że trzeba psa uśpić ) + 1 weterynarz ( zrobiła wszystkie badania od początku + pełne USG-nie tylko wątroby i na tej podstawie stwierdziła, że "przystojny starszy Pan" jest całkowicie zdrowy ) widzieli psa, bo byłam z Nim u nich osobiście.
----------------------------
Dziękujemy za uściski i głaski :)