Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest ciężko :-( :-( :-( Chyba nigdy w zyciu żaden pies (chociaż było ich tak wiele) nie patrzył na mnie takim błagalnym i smutnym wzrokiem :placz: :placz: :placz: On tak dzielnie wszystko znosi, wszystkie zastrzyki, kroplówke, czyszczenie oczu i noska, jakby wiedział, że to wszystko dla jego dobra... A przecież zawsze był psiakiem z temperamentem, a dziś... :placz:

Posted

Piraciku, poznałam Ciebie jako pięknego, radosnego psiaka z niepowtarzalnym charakterkiem. Imponowałeś wszystkim swoją siłą i odwagą, wszyscy w schronisku czuli przed Tobą respekt.... Zawsze uwielbiałeś jeść i godzinami pływać w stawie, było w Tobie tyle energi. Jakieś pół roku temu zaczełeś powoli gasnąć, zeszczuplałeś, stałeś sie jakiś spokojniejszy :-( Wiosna zrobiło się ciepło, pierwszy raz od kiedy Cię znam nie chciałes pływać... :shake: Ale dawałeś sobie jeszcze radę, aż do dnia kiedy zobaczyłam, że nawet nie potrafisz wstać, nie potrafisz jeść :placz: Wyciągłam Cię z boksu, chciałam walczyć od Ciebie.... A Ty tak dzielnie wszystko znosiłeś, kilka dni karmilam Cię z ręki, dostawałeś kroplówki, zastrzyki..... Przeszłeś szereg badań, ich wyniki przeraziły na wszystkich, ale wierzyliśmy w to, że jeszcze się uda.... Jednak Ty z dnia na dzień czułeś się coraz gorzej, leczenie nie przynosiło efektow, a Ty patrzyłeś na mnie wzrokiem pełnym cierpienia i ogromnego żalu, a zarazem prośbą, żeby to wszystko wreszcie się skończyło. W schronisku jestem wolontariuszką od 6 lat, poznałam wiele psów, ale jeszcze nigdy zadnen z nih nie patrzył na mnie tak Ty. Dzisiaj odeszłeś za TM, była przy Tobie i przytulam do siebie, mam nadzieje, ze nie bałeś się i spokojnie przekroczyłeś tą tęczową granice.... Bedę za Tobą bardzo tesknic, przepraszam, że nie znalazłam Ci domku :-( :-( :-( :-(

Kilka lat temu:

jesień 2006 roku....

wiosna tego roku:

miesiąc temu :-(

• 2 weeks later...