Jump to content
Dogomania

załamany HADES-po śmierci Pana trafił do schroniska...BŁAGA O NOWY DOM!!!!!

Recommended Posts

• Replies 815
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie jestem zabobonna, ale myślę, że to imię trza by psiakowi zmienić :razz:
nie zachęca do odwiedzenia wątku.
Na ogół to firmy pogrzebowe tak się nazywa. :shake:
Mnie byłoby smutno jakby ktoś na mnie tak wołał :evil_lol:

Posted

desdemona napisał(a):
Wedlug Mnie Imie Hades Jest Dostojne.

Dostojne jak wszystko co mówi o śmierci. Jest to niewątpliwie symbol śmierci, więc moim zdaniem nie jest najlepszym imieniem dla kogokolwiek chyba, że chcemy jak już pisałam nazwać zakład pogrzebowy (nota bene, większość tych instytucji własnie tak nazywa się)
Oczywiście nie ja zajmuję sie psem, więc to tylko moja sugestia.

Posted

Hades – bóg świata podziemnego, syn Kronosa i Rei, brat Zeusa i Posejdona, panował wraz ze swoją żoną Persefoną nad duszami zmarłych, podziemnymi demonami :cool3:

Posted

[quote name='Mysia_']Hades – bóg świata podziemnego, syn Kronosa i Rei, brat Zeusa i Posejdona, panował wraz ze swoją żoną Persefoną nad duszami zmarłych, podziemnymi demonami :cool3:
W kontekście swojego pana. który zmarł to imię nawet adekwatne do sytuacji ;)

Posted

Mysia_ napisał(a):
ja mysle, że to imię do niego idelanie pasuje :cool3: Ma tak na imie od 3 latach kiedy trafił do schroniska... Jak ten czas leci :-(

Ale to imię jakoś nie przyniosło mu szczęścia :-(
Kilka razy widziałam tytuł tego wątku i jakoś nie wchodziłam, bo to imię mnie odstraszało. Może inni myślą podobnie? Za dużo śmierci przy tym psie. I ten pan, który zmarł i to imię.
To piękny pies szkoda go.

Posted

Masz na mysli jego imię? To nie jest tak, że on na to imię trafił. Poprostu ono idelanie do niego pasuje, do jego charakteru i zachowania. A co imienia Hades to nie dawno trafił do nas psiak, potem odebrał go własciciel, okazało się, że ma trż na imię Hades, psiak bardzo podobny do naszego Hadesa jesli chodzi o charakter, tylko, że odważniejszy, z wygladu też podobny tylko trochę bardziej podchodził po jakiegoś mixa rottka :lol: