kora78 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 tak, krakow, pamietam ale czy gumtree to nie pamietam ja pamietam glownie wielka zadyme na tamtym watku i nie chce tam wracac i szukac stron z ogloszeniami, bo znajde inne rzeczy, do ktorych nie chce wracac. Quote
Onaa Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Ale ja pamiętam bo ta pani do mnie napisała o Kaśkę :). Quote
kora78 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 [quote name='Dogo07']Ale ja pamiętam bo ta pani do mnie napisała o Kaśkę :).[/QUOTE] ahaa, no widzisz. kurka, kama jest na gumtree pomorskim i 15 obejrzen i wciaz na 1str. tam nikt gumtree nie czyta. lepiej ma juz na gumtree poznac, ze 30 obejrzen, nie pamietam dokladnie ile. Kama zaraz i Tobie dom znajdziemy! bo od soboty 4 nasze psy w ds juz są !!!! Quote
kizimizi Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 na pomorskie sie psy nie wrzuca bo to nie am sensu. Na mazowieckie albo malopolskie najlepiej -bynajmniej ja tak robilam (pierw Krakow, potem dolnyslask i Wawa). Kiedys gadalam z dziewczynami z pomorskiego to opowiadaly jaka u nich porazka z adopcjami i wogole ciezko tam dobry dom dal psa znalezc bo nie ma duzo wiekszych miast z ato wsi pelno. A tam gdzie morze to raczej kurorty i ludzi sporo w turystyce siedzi. Quote
kora78 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 kizi, oglaszalas kamcie na tablica.pl. na walbrzych. przeciez nie bedziemy jej tu ciagnac spowrotem, bo to kupa kasy. zmienilam na poznan, czy cos tam. na malopolske tez nie ma co, bo znad morza do krakowa 600km? juz lepiej warszawa, poznan chyba tez. i moze probowac ten torun i bydgoszcz, kalisz? Quote
Onaa Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Na Mazowieckie jest strasznie dużo psów, no i tam są przecież te dwa olbrzymie schroniska to nie wiem czy jest sens, ale próbować można. No i to co w miarę blisko. Zastanawia mnie to że w pomorskim i okolicy to jakoś ludzie są mało nastawieni na adopcje. Quote
kora78 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 mnie tez... :( moze tam maja tylko morze w glowie, przyjemnosci, itp... hehe taka mentalnosc pewnie. cos sie mowi o slazakach, cos o warszawiakach, cos o poznanikach, to i pomorzanie tez pewnie maja swoje przywary i cechy. w sumie nie wiem, jak to napisac. Quote
kizimizi Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='Dogo07']Na Mazowieckie jest strasznie dużo psów, no i tam są przecież te dwa olbrzymie schroniska to nie wiem czy jest sens, ale próbować można. No i to co w miarę blisko. Zastanawia mnie to że w pomorskim i okolicy to jakoś ludzie są mało nastawieni na adopcje.[/QUOTE] ja wiem ze w Mazowieckim jets duzo schronisk i organizacji, ktore de facto tez adoptuja psy ale i ludzi ejst duzo wiec szanse wieksze. Kora ja oglaszam psy tam gdzie moim zdaniem maja szanse a na pomorskim nie maja wiec chyba lpeiej do "Krakowa ciagnac"? Oczywiscie z eto kosztuje ale w perspektywie zostawienia psa na dt to chyba lepsze. Zreszta an ogloszenie za 100pare zl ci nie szkoda ana transport do ds?:eviltong: Kiedys rozmawialam z dziewczynami z pomorskiego czemu tak wlasnie jest, to stwierdzily, ze przez to ze tu wioch ejst duzo i ludzie wiejskie zwyczaje maja (lancuch, buda itp) a duzych miast gdzie mieszkaliby mlodzi, pracujacy i bardziej "nowoczesni" ludzie, jest niewiele. No i to ze ogromna czesc nadmorskiej granicy zyje z turystyki tez nie pomaga w adopcjach. Ktos nawet stwierdzil ze wiekszosc adopcji to psy z "fundacji" ktore jada do Niemiec. Takze ..... Quote
kora78 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 ahaaaa. no, a jak maja domek i pokoje do wynajecia, to nie biora psa, bo klopot z wczasowiczami i jeszcze pies. zwlaszcza wiekszy. jakis york tylko potencjalnych klientow teraz przyciagnie, a nie srednia Kama. wg ludzi ja oglaszalam na trojmiasto i tam cisza wielka. ale wiem,ze boksery jezdza do trojmiasta na ds, bo widze. a bydgoszcz i torun, to nie moze, nie zyja z wczasowiczow, wiec pies im chyba nie przeszkadza w interesie... t to moze chociaz na warszawe, a nie na krakow? i tu i tu duzo schronisk i tu i tu duza aglomeracja i duzo ludzi. wiec szansa wieksza, niz np w wchu. ale wawa blizej i trans tanszy. mi na ogloszenia kasy nie szkoda, jak pies ma spory zapas ,a kama ma 1zl. wiec na te chwile na transport by nic nie bylo. trzebabt pozyczac i bazarkowac. wiadomo, ze lepsza inwestycja w podroz do ds, niz w placenie za dt. jak mam malo kasy to w platne ogloszenia sie nie pcham, nie lubi miec debetu u psow, bo kto to potem bedzie placil? bede miec komornika, jak inni na dogo, za psy? o niee Quote
Onaa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Kama jest na stronie 51: [url]http://www.anonse.pl/pdf/pobierz.html?id=149b6066f8635a40a38435b6690eff89&ok=1[/url]. Quote
kora78 Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 a co to? bo tam trzeba vcos pobrac, a ja nie lubie pobirac z netu... czas sie wziasc a ogloszenia kamy Quote
Onaa Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 To jest to wydanie w pdf tej gazetki, co jest ogłoszenie Kamci. Quote
kizimizi Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='Dogo07']To jest to wydanie w pdf tej gazetki, co jest ogłoszenie Kamci.[/QUOTE] no, slyszysz Kora? Cos ty jakas taka "nietechniczna" bardzo ;) Quote
kora78 Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 ja szukalam i nie wiedzialam. a to bylo z foto, czy bez? Quote
Onaa Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Na stronie 50, sorki, ze zdjęciem tylko właśnie to zdjęcie to takie nie bardzo wygląda w gazecie, że Kamcia nie do rozpoznania. Quote
kora78 Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 aha, bo patrzylam na 51 i 52. na 52 jest o psach. i tam jej nie widzialam. dobrzez,e w ogole sie udalo :) ale cos telefon milczy :( Quote
kora78 Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 mialam wspanialy telefon. pani spor wloclawka, ze wsi na odludziu dom ddatkowo. pani przed 50tka, nauczycielka, z mezem. od niedawna mieszkaja tam na wsi, szukaja pracy. dzieci nie ma, ale liczna rodzina, czesto ich odwiedza i duzo dzieciarni jest wtedy :) pani tydzien temu zmarla sunia 11latka, ze schronu, howward. pozostala sunia malutka, zadziora, zazdrosna 16latka, ktora ma mnostwo zycia w sobie i checi do zabawy. posesja nieogrodzona, tylo jeden kawalek jest wydzielony i ogrodzony, ale Kama ma byc psem domowym i poczatkowo bedzie na smyczy chodzic na spacery. a co najlepsze??? panstwo maja swoje stawy!!!!!!!! do weta jezdza nie do miasta 10km, bo tam sa weci słabi, tylko jezdza do wloclawka. chca wlasnie psa wyciachanego, bo jedna sunia im odeszla podczas sterylki. pies ma troche ludzi odstraszac, bo dom na odludziu i obrony potrzebuje, ale ma byc tez lagodna, do ich suni i dzieci. wybrano najpeirw 10 psow, potem 3 i z tych 3 padla na Kamcie. to szukamy na wizyte kogos z Wloclawka zmotoryzowanego, za benzyne oddamy. Quote
Ola164 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Mam nadzieję, że nie będą potrzebne, ale zrobiłam zanim przeczytałam: [IMG]http://img593.imageshack.us/img593/2192/kama2.png[/IMG] [IMG]http://img824.imageshack.us/img824/9667/kamap.png[/IMG] Quote
Onaa Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Ale super wieści :). A wiadomo skąd pani się dowiedziała o Kamci Quote
kora78 Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 z psydoadopcji. jak oglaszalam na kujawsko pomorskie, ostatnia seria. ale sliczne te banerki!!! Quote
kizimizi Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='Dogo07']Masz już kogoś na wizyte ?[/QUOTE] Kora powiedz gdzie Ci ludzie mieszkaja wogole Quote
kora78 Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 nie mam. zalozylam watek w kuj pomor. wies Barany, kolo Lipna, kolo Wloclawka Beata tez z pania rozmawiala i pisze, ze sie poplakala :) dodam, ze to pani podobna do tej, ktora adoptowala nasza Bellę. ten sam typ Quote
beataczl Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 tak -Pani super to licze ,ze wizyta wypadnie pomyslnie :smile: Quote
kora78 Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 [quote name='beataczl']tak -Pani super to licze ,ze wizyta wypadnie pomyslnie :smile:[/QUOTE] to tak, jak ja :) pomozesz szukac kogos na wizyte? ja w tamtych rejonach kompletnie nikogo nie znam. a jakby co transport? masz kogos, kto za kase pojedzie? Quote
Recommended Posts