Jump to content
Dogomania

Tora & Lumpek (oboje za Tęczowym Mostem), ich dwóch i Tajga :)

Recommended Posts

Posted

To se poczekacie :P

Dziś tak pechowy dzień, że gdybym nie była w ciąży, to bym sobie flaszkę walnęła :/

Mieliśmy fajny plan na cały dzień. Chcieliśmy jechać do Deutsche Muzeum w Monachium, a potem odwiedzić naszą chrześnicę, bo też mieszka w Monachium.

Wyjechaliśmy z domu chwilę po 11. Po przejechaniu około 20km, autem zaczęło szarpać, zapaliła się kontrolka z silnika :/

Zawróciliśmy do domu szwagra. Chłopaki sczytali błędy z komputera, poodkręcali świece, cewki i pojechali do sklepu póki jeszcze było otwarte.

W sklepie kupili tylko nowe świece, a cewki nie mieli. Wymienili świece, ale autem nadal szarpało :(

Więc w auto szwagra i do Monachium szukać cewki. Jak dojechaliśmy do sklepu, okazało się, że w całej okolicy nie mają cewki do naszego auta :/

Wobec tego, podjechaliśmy do naszej chrześnicy na chwilkę, bo i tak już byliśmy w tym mieście ;)

Jak wracaliśmy, okazało się, że Theodor zapomniał o swoim osiołku, z którym się nie rozstaje :/

Oczywiście płacz na całe auto, bo on chce osiołka. A my już przejechaliśmy ponad 70km w kierunku domu szwagra, nie swoim autem i Bogdan stwierdził, że się nie wróci po maskotkę :(

Zadzwoniłam do kuzynki i poprosiłam, żeby ją do nas wysłała pocztą. Theodor dał się uspokoić jak dowiedział się, że za kilka dni osiołek do niego wróci :)

Dobrze, że wziął też misia, to dziś śpi z misiem.

Przyjechaliśmy do domu i został nam już tylko jeden ratunek-telefon do ADAC i nadzieja, że facet będzie miał cewkę i naprawi nam auto przed jutrzejszym wyjazdem.

Teraz właśnie facet jest przy naszym aucie i mam nadzieję, że jak chłopaki wejdą do domu, to będą mieć dobre wieści :/

Posted

Ostatnio ało tu bywam ( wiesz dlaczego więc musisz mi wybaczyć :P ) ale trzymam kciuki za bezpieczny powrót ! i czekam na fotki ;)

Wiem dlaczego i tylko dlatego Ci wybaczam tę nieobecność ;)

Zaraz Wam streszczę resztę naszej "wycieczki" ;)

Posted

Pan z ADAC tylko potwierdził to co Bogdan sam zdiagnozował, czyli uszkodzona cewka. Plus taki, że jego komputer wskazał, która to dokładnie (mamy ich 6 w aucie). Niestety pan takiej cewki nie miał i mieliśmy dziś z rana dzwonić na infolinię, gdzie ktoś z serwisu  VW sprawdziłby czy gdzieś w jakimś salonie ją mają. Wtedy tam trzeba jechać, wymienić, zapłacić i po sprawie ;) Jednak istniało ryzyko, że nikt w okolicy jej nie będzie miał :/

Wtedy, musielibyśmy dzwonić jeszcze raz po ADAC, żeby dostać auto zastępcze, bo mamy ubezpieczenie i dostalibyśmy je bez problemu ;)

Ja już się nastawiałam, że:

-bierzemy auto zastępcze, nasze auto zostawiamy szwagrowi, on nam je w tygodniu ogarnia (wymiana cewki trwa minutę ;)), za tydzień przyjeżdżamy, oddajemy auto zastępcze i zabieramy nasze.

-albo druga opcja, to bierzemy auto zastępcze i Bogdan wraca sam, ja jutro ogarniam auto i wracam z młodym, a auto zastępcze oddajemy do ADAC u nas w regionie.

Jednak wczoraj wieczorem jeszcze, chłopaki w necie znaleźli kolesia, który miał do sprzedania 6 cewek, które miały pasować teoretycznie ;) Z rana telefon do kolesia i na 12:30 byliśmy umówieni. Na miejscu zaraz sprawdziliśmy czy jest ok-było z autem dobrze :) Tak więc mogliśmy bezpiecznie wracać do domu :)