Iljova Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 To samo jest w schronisku w Mysłowicach na Śląsku. Ostatnio przed wywozem do tej umieralni został uratowany w ostatniej chwili śliczny owczarek niemiecki. Dużo nie brakowało i znalazłby się tam. Tak jest też jeszcze w wielu miejscach, gdzie wolontariusze nie mają wstępu, bo za dużo by widzieli co tak naprawdę się dzieje ze zwierzętami. :-( Quote
Temida Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 Doskonale wiadomo o co i komu chodzi. Mam wiele szczegółowych i niesamowicie ciekawych informacji, wręcz powalających. Ale my ostrzegałyśmy co niektórych. Quote
Iljova Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Dla tych zwierzaków jest nadzieja bo mają Ciebie Temido i pozostałych, całe szczęście ... Quote
Temida Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 Zwierzaki mnie mają zawsze, a schronisko w Radomsku dokonuje swoich wyborów na jakich zasadach wiem też doskonale. Natomiast obecne informacje w jakich jestem posiadaniu są na tyle interesujące, że spokojnie mogę sobie stać w roli obserwatora zgodnie z jedną z moich lubianych paremii quidguid agis, prudenter agas et respice finem. Quote
Asiaczek Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 "Cokolwiek czynisz, czyń ostrożnie i patrz na koniec". Czyli po polski to tak +/_: nie mów hop, zobacz najpierw w co wskoczyłeś;) Pzdr. Quote
Marycha35 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Temi dowal im jak tylko będzie okazja!!! Oby już ani jeden psiak nie wywędrował do umieralni!!! Quote
Temida Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 Marysiu umieralnia to niestety opłacalny biznes i dla ,,wykonujących" i dla ,,zezwalających". Pamiętaj, że chytry dwa razy traci. Ostrzegaliśmy z dawnej sympatii dla co niektórych jednak właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać. Quote
Marycha35 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Oby ich ta głupota zgubiła wreszcie, psiaków żal!!!!! Quote
Iljova Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 [quote name='Marycha35']Oby ich ta głupota zgubiła wreszcie, psiaków żal!!!!![/QUOTE] Masz rację ... :) To jest to że cierpią psiaki.:( Quote
Temida Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 Marysiu wszystko ma swój kres. A jak mawiał Arthur Schopenhauer nie miłosierdzie, lecz sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom. Należy dążyć do sprawiedliwości słowem i czynem, więc wiem że nastąpi ona we właściwym momencie. Quote
Marycha35 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 I bardzo dobrze:) Temiś czy Ty się uczysz do egza z Filozofii;)??? Sentencja za sentencją!!! Tak trzymaj:) Quote
Iljova Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Faktem jest że w takich sytuacjach jest potrzebny odpowiedni moment i cierpliwość :-) Ale Tobie jej chyba nie brakuje prawda ? :) Quote
Temida Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 Marysiu nie do końca, ale zawsze miałam 5 z paremii łacińskich, a pewne sentencje są zawsze przy mnie :) Szczególnie te zawsze prawdziwe. Quote
Marycha35 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 :):):) Inteligencji mało w tym kraju, więc tak trzymaj:) Quote
Temida Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 [COLOR=red][B]Chciałam oficjalnie przekazać, że Lek. Wet. Pan Marek Dobrowolski nie pracuje już w schronisku w Radomsku. [/B] Nie muszę przypominać, że to nie tylko wspaniały lekarz ale przede wszystkim człowiek i obrońca zwierząt, jednak ,,niektórym'' nie o to chodziło od samego początku jego pracy. DZIĘKUJĘ PANIE MARKU ZA TO CO PAN ZROBIŁ i DZIĘKUJĘ ZA WSPANIAŁĄ WSPÓŁPRACĘ W SCHRONISKU, ZA PANA ZAANGAŻOWANIE I SERCE. [/COLOR] Quote
lika1771 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='Drzagodha']Co się stało?[/QUOTE] I co teraz bedzie? Quote
Temida Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Skończyła się umowa i następnej nie ma. A co będzie to zobaczymy, na pewno nie odpuścimy tematu. Quote
lucia Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Najbardziej ucierpią na tym psiaki,bo faktycznie Pan Dr Dobrowolski to wspaniały lekarz i tak jak napisała Temida przede wszystkim obrońca zwierząt. Quote
Marycha35 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Nooo, świetnie, oby tak dalej, niech szlag trafi wszelkie układy układziki!!!! Quote
Asiaczek Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 [quote name='Temida'][COLOR=red][B]Chciałam oficjalnie przekazać, że Lek. Wet. Pan Marek Dobrowolski nie pracuje już w schronisku w Radomsku. [/B] Nie muszę przypominać, że to nie tylko wspaniały lekarz ale przede wszystkim człowiek i obrońca zwierząt, jednak ,,niektórym'' nie o to chodziło od samego początku jego pracy. DZIĘKUJĘ PANIE MARKU ZA TO CO PAN ZROBIŁ i DZIĘKUJĘ ZA WSPANIAŁĄ WSPÓŁPRACĘ W SCHRONISKU, ZA PANA ZAANGAŻOWANIE I SERCE. [/COLOR][/QUOTE] Co dalej? Pewnie przyjdzie jakis "swój".... Pzdr. Quote
Marycha35 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Ludkowie podpiszcie proszę: [B] [URL="http://www.petycje.pl/petycja/7638/petycja_do_ssdu_w_boleslawcu_w_sprawie_surowego_ukarania_sprawcy_usilowania_zgladzenia_siekiers_psa.html"]http://www.petycje.pl/petycja/7638/p...kiers_psa.html[/URL][/B] Psiak przeżył, dziad musi ponieść konsekwencje!!! Quote
Iljova Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Dzisiaj dopiero przeczytałam te szokujące wieści :-( To jest tragedia dla zwierząt w schronisku :( Quote
wellington Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Te psy JESZCZE sa w Radomsku : [URL]http://www.hundehilfe-polen.de/galerie/categories.php?cat_id=21[/URL] Przy czym [B]slepy pies 5789 [/B]juz jest zarezerwowany : [URL]http://www.hundehilfe-polen.de/galerie/details.php?image_id=1966[/URL] Kto wlasciwie wykonuje te zdjecia ? Quote
Recommended Posts