Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Equus']Ja co prawda nic nigdzie nie wysłałam ale wrzuciłam parę zdjeć z Warszawy i pytałaś nawet czy możesz ich użyć, a ja nie miałam nic przeciw temu;) A Ty nawet spisałaś wszystkie wyniki! A Warszawy na Klubie Pudla brak:eviltong:
P.S. I jakby co to mam jeszcze inne zdjęcia pudli z Warszawy - napisz "kogo" brakuje to może znajdę.
Wybiorę się też chyba teraz do ND to może też porobię zdjecia. Dużo pudli będzie?[/QUOTE]

zdjęcia wziełam do własnego folderu. Wyników z Wawy nie było bo zdjecia były niekompletne i pozniej by było , ze czemu sa te a tematych nie :p

• Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pati']zdjęcia wziełam do własnego folderu. Wyników z Wawy nie było bo zdjecia były niekompletne i pozniej by było , ze czemu sa te a tematych nie :p[/quote]

Coprawda dawno nie byłam na Planet Pudel,
ale widziałam tam zdjęcia z naszych wystaw i wyniki też,

Posted

[quote name='Cheritka']Coprawda dawno nie byłam na Planet Pudel,
ale widziałam tam zdjęcia z naszych wystaw i wyniki też,[/QUOTE]

Widac, ze dawno nie byłaś :p
Chyba nie sądzisz, ze ktoś bedzie monitorował sieć ,wyszukiwał wyniki i zdjęcia ściągał je PŁATNIE(bo tak jest na Planetpoodle) i wstawiał na strone klubową. Poza tym musisz miec zgode autora na wstawienie zdjęć.
A tak na marginesie to nie rozumiem o co to bicie piany. Jak już pisałam samo sie nie zrobi . Trzeba sie starać z kadej wystawy przesłać informacje i tyle. Proste..

Posted

Pati, jakie bicie piany:evil_lol: Tak sobie tylko rozmawiamy i pytamy:p Po prostu ostatnia fotorelacja jest z czerwca i strona przez to wygląda na "opustoszałą". Nie wszyscy wiedzą kto tam te zdjęcia wstawia i jak to robi. Moim zdaniem, skoro brakuje zdjęć, to możnaby chociaż wyniki wstawić, skoro są spisane (zresztą z poprzednich wystaw też nie ma zdjęć każdego psa a i tak fajnie to wygląda i przynajmniej ma się pojęcie co się na takiej wystawie działo) ale rozumiem, że tak jak ROOFI napisał - zapał w klubie pudla chyba faktycznie opadł:diabloti: Moim zdaniem jak ktos zajrzy na stronę i ostatnie wieści są sprzed paru miesięcy to nie zachęca do wstąpienia do klubu i opłacania składki (przynajmniej mnie nie zachęca) i strona przestaje mieć sens, choć w założeniu to wszystko bardzo fajnie wygląda.

Posted

Ja mam aparat dla blondynki,
ale chętnie dam zdjęcia te które mam.

A na Planet Pudel wstawieją też zdjęcia p Matławscy
i chyba za te nie trzeba płacić.

I nie bije piany,
tylko zapytałam co się dzieje, jeśli ktoś chce mojej pomocy to wystarczy powiedzieć a pomogę jeśli umiem.
A do Klubu należę od początku to chyba mogę wiedzieć co się dzieje, to chyba nie jest zakazany temat.

A zapytałam, bo na wystawie w Warszawie zapytała mnie koleżanka z Czech czemu nie ma informacji bieżących i nie wiedziałam co powiedzieć.

Posted

[quote name='Equus']Ja co prawda nic nigdzie nie wysłałam ale wrzuciłam parę zdjeć z Warszawy i pytałaś nawet czy możesz ich użyć, a ja nie miałam nic przeciw temu;) A Ty nawet spisałaś wszystkie wyniki! A Warszawy na Klubie Pudla brak:eviltong:
P.S. I jakby co to mam jeszcze inne zdjęcia pudli z Warszawy - napisz "kogo" brakuje to może znajdę.
Wybiorę się też chyba teraz do ND to może też porobię zdjecia. Dużo pudli będzie?[/quote]

4 października
12:15 Pudel duży (biały, czarny, brązowy)

SUKI
Klasa młodzieży 1 1112 - 1112

12:20 Pudel miniaturowy (biały, czarny, brązowy)

SUKI
Klasa championów 1 1113 - 1113

12:25 Pudel miniaturowy (srebrny, apricot)

PSY
Klasa młodzieży 1 1114 - 1114 ARMANI
Klasa pośrednia 1 1115 - 1115 SILVER DAVIS
Klasa weteranów 1 1116 - 1116 CHEVALIER MON CHERI
SUKI
Klasa otwarta 1 1117 - 1117

12:40 Pudel średni (czarny, biały, brązowy)

PSY
Klasa młodzieży 1 1118 - 1118

12:45 Pudel Toy

PSY
Klasa otwarta 1 1119 - 1119
SUKI
Klasa pośrednia 1 1120 - 1120
Klasa championów 1 1121 - 1121

pisałam z pamięci,
kto jeszcze coś wie niech dopisze i zaraz będzie cała lista :lol:

Posted

Witam wszystkich , ja pisalem o zarządzie a wy ciagniecie temat zdjęc a z pewnych zródeł wiem ze połowa zarządu juz zrezygnowała wiec powinny odbyć się nowe wybory jesli ten zarząd nie moze sie dogadać to trzeba wybrac nowy taki który bedzie mógł ze sobą współpracowac i to jest ważne bo szkoda klubu.

Posted

[quote name='pati']a co sie ma dziać? zdjęc z wystaw nikt nie przysyła, wyników też nie więc jakim cudem mają pojawiac sie relacje z wystaw na stronie. Samo sie nie zrobi niestety. Wystarczy z kazdej wystawy na ktorej ktos z Was jest zrobić zdjęcia psom lokatowym, skompletować pełne wyniki( nie tylko swoich psów) i przesłać to dalej a nowe relacje z wystaw na pewno się pojawią.[/quote]
Tak nie jest Pati.
Prowadząc strarą stronę przez lat kilka wstawiałyśmy co się dało ściągnąć z różnych stron (za zgodą włascicieli) czy to oddziałów ZK, czy dogomanii, pisząc do oddziałów prosząc o wyniki (z czego rzadko który raczył odpowiedzieć), włażąc na ring i ściągając dane z kart ocen czy wręcz dzwoniąc osobiście do osób prywatnych. Nieraz z Gosią spędzałyśmy nocki na telefonie lub przesyłając e-maile i aktualizując strony.
Nikt nam nie pomagał - ale jakoś było.
Ile było apeli o przesyłanie wyników?
Mnóstwo .
Ile odzewów ?
Nul.
Ile pretensji ?
Mnóstwo :shake:

Na nową stronę sama przesłałam kilka danych z wystaw (same dane bo aparatu nie jestem w stanie się dorobić :cool1:) ... większości nie ma :shake:

Co się dzieje w zarządzie wiem tylko od osób trzecich i nie jestem skłonna powielać informacji nie sprawdzonych, ale jestem zaniepokojona, bo walczyliśmy o Klub lata.
Przykre jest to że miał być to Klub wszystkich pasjonatów pudli , a już od początku robiły się nacje co naprawdę nie jest dobre.

Posted

WITAM kolejny raz widze ze nikt nie chce podjąć dyskusji na temat zarzadu ale tu nie chodzi zeby komuś dolożyc tylko wiem ze wśród członkow są nieporozumienia a mnie chodzi o to zeby zarząd potrafil ze sobą współpracowac bo mozna według mnie naprawde stworzyc coś fajnego.Wiem ze wszedzie sa jakies niesnaski ale moze jako pierwsi dali bysmy przykład ze można inaczej.Prosze o powazna dyskusje .POZDRAWIAM

Posted

[quote name='aneta']Na nową stronę sama przesłałam kilka danych z wystaw (same dane bo aparatu nie jestem w stanie się dorobić :cool1:) ... większości nie ma :shake:[/quote]

No cóż, wyniki są po prostu wybiórcze, ciekawe tylko według jakiego klucza są wstawiane?:roll:

Posted

[quote name='aneta']

Na nową stronę sama przesłałam kilka danych z wystaw (same dane bo aparatu nie jestem w stanie się dorobić :cool1:) ... większości nie ma :shake:

[/QUOTE]
A dlaczego nie chcecie prowadzić tej strony ktora jest? co w niej takiego innego? ja nie widze problemu aby ktoś przejął jakies działy Przeciez to ma byc nasza wspólna strona! Jeden zrobi to inny tamto i będzie.

Posted

Masz Pati rację.
Stworzyć można coś tylko razem gdzie wszyscy się na wszystko zgadzają bo decyzje są przedłużeniem chęci wszystkich klubowiczów - przede wszystkim tych szeregowych bo to oni tworzą Klub.

Prawdą jest to, że jeżeli nawet nie podobają się nam poczynania poszczególnych osób należy pamiętać że jest to jednak nasz Klub, władze są wybieralne na jakiś czas, ale Klub bez 100 składek 31.12 każdego roku przestanie istnieć, a powołanie go na nowo znowu zajmie 25 lat ....

Posted

[quote name='aneta']ale Klub bez 100 składek 31.12 każdego roku przestanie istnieć[/quote]
Skoro na stronie Klubu dane nie są aktualizowane, wyniki wstawiane są wybiórczo, a składek nie można zebrać to może poprostu klub nie jest potrzebny?:roll: W zasadzie to jakie są korzyści z jego istnienia? Czy istnienie klubu jest jedynie sprawą prestiżową czy też coś daje społeczności pudlarzy?

Posted

Istnienie Klubu nie jest tylko prestiżem, to znak, że konkretna rasa ma w danym kraju przedstawicieli walczących o np. o wysoki poziom rasy czy też badania.
Klub może wnioskować np. o dany przepis tyczący się danej rasy (np. przepisywanie wielkości).

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Niestety muszę przypomnieć niektórym klubowiczom o obowiązku uregulowania składek za rok 2009.
Aby klub mógł istnieć musi mieć stu aktywnych członków (opłacających składki) na ten moment jest 63 osoby.
Jeżeli ktoś zdecyduje się uregulować składkę do końca tygodnia proszę o info na maila: [email][email protected][/email] .
Będę wdzięczna za dane do sprawozdania finansowego za rok 2009.

Informuję jednocześnie, że brak pisemnej rezygnacji obliguje nas do corocznego regulowania zobowiązania.

Posted

[quote name='cawir']Szkoda że zebranie i wystawa klubowa tak daleko :([/QUOTE]

Szkoda, może się umówimy i pojedziemy razem :)

A składki płacę zawsze w pierwszych miesiącach roku,
(i tak ciągle słyszę, że nie zapłaciłam i dosyłam stare wpłaty )

Posted

[quote name='Cheritka']Szkoda, może się umówimy i pojedziemy razem :)

A składki płacę zawsze w pierwszych miesiącach roku,
(i tak ciągle słyszę, że nie zapłaciłam i dosyłam stare wpłaty )[/QUOTE]

Dobrze że zebranie już niedługo . Wybierzecie sobie nowego skarbnika (albo i cały Zarząd) i może nie będą Ciebie i innych spotykały TAKIE przykrości. Nastaną lata miodem i mlekiem płynące, wszyscy będą zadowoleni, szczęśliwi, będą sobie pomagać w hodowli na wystawach....
To taki moje życzenie dla wszystkich którym na sercu leży dobro klubu. Przyjedźcie tylko na zebranie.
Do zobaczenia.

Posted

Witam serdecznie zycze wszystkim wszystkiego najlepszego w nowym 2010 roku kochani pudlowicze nie rezygnujcie z klubu pudla jak ktoś jest nie zadowolony z działalności klubu to niech przyjedzie na zebranie zawsze mozna wszystko zmienic poprawic ale stracic klub to chyba szkoda jest nas mała garstka i bardzo proszę po co te niedomówienia mówcie głośno co wam sie nie podoba a nie za plecami to chyba lepsze wyjście czy brak wam odwagi ?! Zapisujmy sie do klubu !!!!!!!!!!! Proszę