adkaaaaa5 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='giselle4']Adka jak znajdziesz podeslij mi ...prosze[/QUOTE] nie szukalam- nie mialam czasu, przepraszam :( nowy semestr sie zaczal a juz nam wewalili 2 projekty, kolokwium za tydzien i przygotowanie do rozmowy kwalifikacyjnej z niem. (gdzie ja z niem. znam podstawy;/ ) nie mowiac o tym, ze przez moj egzamin poprawkowy (ktory naszczescie zdalam) nie poszlam ostatnio 2 dni na zajecia i mialam kupe zaleglosci;/ ogarne sie i porobie ogloszenia Quote
adkaaaaa5 Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 a tak poza tym rozmawialam wczoraj z Ewa o Żabce-jak te jej ataki dokladnie wygladaja... Wywnioskowalam, ze atakuje najbardziej facetow. Robi to z niecka- nikt jej nie woła, nie zaczepia- tylko np. ktoś wstanie, bądź przyjdzie lub zrobi jakiś ruch, który się żabce nie spodoba. Samo ugryzienie nie jest bolesne ze wzgledu na brak wszystkich zebow i jest to raczej "uszczypniecie"- nie wyglada to tak, ze ona rzuca sie z impetem i szarpie noge i nogawke przez dluzsza chwile tylko chapnie za nogawke badz noge i gotowe. Ciezko bedzie to u niej wyeliminowac, bo ona to robi w roznych sytuacjach, jak ewa widzi, ze zabce cos nie po nosie to stanowczym glosem kieruje ją na legowisko- zabka wtedy idzie do siebie. Dzisiaj bede najprawdopodobniej u Ewy to zobacze jak sie bedzie zachowywala w stosunku do nas. Mysle, ze nikt w pore u zabki tego nie ukrocil i byc moze to bylo powodem pozbycia sie Żabki. Kupilam ksiazke o psiej psychologii moze cos cennego sie z niej dowiem, musimy jakoś wyjasnic jej zachowanie, bo mimo to ze chapnięcia nie są bolesne to są nieprzyjemne. Quote
Mysza2 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 jak tam po wizycie u żabki? Rany leczycie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
adkaaaaa5 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='Mysza2']jak tam po wizycie u żabki? Rany leczycie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Obeszło się bez ran ;D Zabka jest dosc dziwna szczerze mowiac- na dworze ogromnie sie cieszyla, biegala- podbiegała zeby ją glaskac:) W domu zmieniała do mnie nastawienie jak chorągiewka. Raz podchodziła do mnie abym ją pogłaskała- głaskałam i było ok, ale jak chciałam zabrać rękę to kłapnęła w moją strone- nie ugryzla mnie, ale chyba chciala. Nie wiem co to mialo oznaczać? Jak przechodziłam z pokoju do pokoju to też raz nie zwracała uwagi, a za chwile bacznie mnie obserwowała jakby chciała za chwile podleciec i mnie chapnac (Ewa wyprowadzała ją z tego stanu każac jej isc na legowisko- zabka ogolnie jest posluszna i słucha komend) lub powarkiwała pod nosem. Nie wiem co mam o tym myslec... Quote
brzośka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 oj, widzę że dziwna istotka z tej Żabencji ;) Quote
giselle4 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 rozmawialam z Ewcia i mowi ze nie jest tak zle Adka Ciebieeee :) chciala ucapic....a to popdła Quote
adkaaaaa5 Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 [quote name='giselle4']rozmawialam z Ewcia i mowi ze nie jest tak zle Adka Ciebieeee :) chciala ucapic....a to popdła[/QUOTE] zle nie jest, bo ona nie tylko tak podbiega i szczypie- a to nie boli, bo zabka ma malo zebow ;p Quote
basia34 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Odwiedzam Zabulke .Adka dobrze zebys byla we wtorek w schronisku musimy sie rozliczyc. Quote
adkaaaaa5 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 [quote name='basia34']Odwiedzam Zabulke .Adka dobrze zebys byla we wtorek w schronisku musimy sie rozliczyc.[/QUOTE] przyjedziemy jutro :) podnosze zabke :) Quote
fiorsteinbock Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Sorry ze sie smieje, ale ubawilas mnie tekstem o szczypaniu :) Tak wytykac braki w uzebieniu!! Dziwisz sie, ze cie scigala? hehehhe Co sobie przypomniala to ją szlag trafial :) A moze to sa proby ustalania hierarchii? W domu jest na swoim terytorium i ustawia wszystkich. Quote
Mysza2 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Sorry ze sie smieje, ale ubawilas mnie tekstem o szczypaniu :) Tak wytykac braki w uzebieniu!! Dziwisz sie, ze cie scigala? hehehhe Co sobie przypomniala to ją szlag trafial :) A moze to sa proby ustalania hierarchii? W domu jest na swoim terytorium i ustawia wszystkich.[/QUOTE] może to być to, albo nie czuje się jeszcze pewnie i ze strachu kłapie. Quote
fiorsteinbock Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 I jak Zabulko, nadal szczypiesz? Mysza, moze faktycznie ona nie czuje sie pewnie...nie wiem sama :( Quote
Mysza2 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='fiorsteinbock']I jak Zabulko, nadal szczypiesz? Mysza, moze faktycznie ona nie czuje sie pewnie...nie wiem sama :([/QUOTE] Też nie wiem. Głośno myślę :) Quote
Mysza2 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Żabciu, nie wyrzucisz mnie. Dla Lisia i Amorka [url]http://www.dogomania.pl/threads/204160-Dla-Lisia-i-Amora-na-bazarek-przysz%C5%82a-pora-do-27.03.2001-godz-22-00[/url] Quote
adkaaaaa5 Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Odwiedzam Zabke :) Ewa ma problemy od paru dni z wejsciem na dogo. dlatego nie ma nowych wiesci Quote
Recommended Posts