Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='giselle4']Adka jak znajdziesz
podeslij mi ...prosze[/QUOTE]

nie szukalam- nie mialam czasu, przepraszam :( nowy semestr sie zaczal a juz nam wewalili 2 projekty, kolokwium za tydzien i przygotowanie do rozmowy kwalifikacyjnej z niem. (gdzie ja z niem. znam podstawy;/ ) nie mowiac o tym, ze przez moj egzamin poprawkowy (ktory naszczescie zdalam) nie poszlam ostatnio 2 dni na zajecia i mialam kupe zaleglosci;/ ogarne sie i porobie ogloszenia

• Replies 998
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a tak poza tym rozmawialam wczoraj z Ewa o Żabce-jak te jej ataki dokladnie wygladaja... Wywnioskowalam, ze atakuje najbardziej facetow. Robi to z niecka- nikt jej nie woła, nie zaczepia- tylko np. ktoś wstanie, bądź przyjdzie lub zrobi jakiś ruch, który się żabce nie spodoba. Samo ugryzienie nie jest bolesne ze wzgledu na brak wszystkich zebow i jest to raczej "uszczypniecie"- nie wyglada to tak, ze ona rzuca sie z impetem i szarpie noge i nogawke przez dluzsza chwile tylko chapnie za nogawke badz noge i gotowe. Ciezko bedzie to u niej wyeliminowac, bo ona to robi w roznych sytuacjach, jak ewa widzi, ze zabce cos nie po nosie to stanowczym glosem kieruje ją na legowisko- zabka wtedy idzie do siebie. Dzisiaj bede najprawdopodobniej u Ewy to zobacze jak sie bedzie zachowywala w stosunku do nas. Mysle, ze nikt w pore u zabki tego nie ukrocil i byc moze to bylo powodem pozbycia sie Żabki. Kupilam ksiazke o psiej psychologii moze cos cennego sie z niej dowiem, musimy jakoś wyjasnic jej zachowanie, bo mimo to ze chapnięcia nie są bolesne to są nieprzyjemne.

Posted

[quote name='Mysza2']jak tam po wizycie u żabki? Rany leczycie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Obeszło się bez ran ;D Zabka jest dosc dziwna szczerze mowiac- na dworze ogromnie sie cieszyla, biegala- podbiegała zeby ją glaskac:) W domu zmieniała do mnie nastawienie jak chorągiewka. Raz podchodziła do mnie abym ją pogłaskała- głaskałam i było ok, ale jak chciałam zabrać rękę to kłapnęła w moją strone- nie ugryzla mnie, ale chyba chciala. Nie wiem co to mialo oznaczać? Jak przechodziłam z pokoju do pokoju to też raz nie zwracała uwagi, a za chwile bacznie mnie obserwowała jakby chciała za chwile podleciec i mnie chapnac (Ewa wyprowadzała ją z tego stanu każac jej isc na legowisko- zabka ogolnie jest posluszna i słucha komend) lub powarkiwała pod nosem. Nie wiem co mam o tym myslec...

Posted

[quote name='giselle4']rozmawialam z Ewcia i mowi ze nie jest tak zle
Adka Ciebieeee :)
chciala ucapic....a to popdła[/QUOTE]

zle nie jest, bo ona nie tylko tak podbiega i szczypie- a to nie boli, bo zabka ma malo zebow ;p

Posted

Sorry ze sie smieje, ale ubawilas mnie tekstem o szczypaniu :) Tak wytykac braki w uzebieniu!! Dziwisz sie, ze cie scigala? hehehhe Co sobie przypomniala to ją szlag trafial :)
A moze to sa proby ustalania hierarchii? W domu jest na swoim terytorium i ustawia wszystkich.

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Sorry ze sie smieje, ale ubawilas mnie tekstem o szczypaniu :) Tak wytykac braki w uzebieniu!! Dziwisz sie, ze cie scigala? hehehhe Co sobie przypomniala to ją szlag trafial :)
A moze to sa proby ustalania hierarchii? W domu jest na swoim terytorium i ustawia wszystkich.[/QUOTE]
może to być to,
albo nie czuje się jeszcze pewnie i ze strachu kłapie.

Posted

[quote name='fiorsteinbock']I jak Zabulko, nadal szczypiesz? Mysza, moze faktycznie ona nie czuje sie pewnie...nie wiem sama :([/QUOTE]
Też nie wiem. Głośno myślę :)

Posted

Żabciu, nie wyrzucisz mnie.
Dla Lisia i Amorka
[url]http://www.dogomania.pl/threads/204160-Dla-Lisia-i-Amora-na-bazarek-przysz%C5%82a-pora-do-27.03.2001-godz-22-00[/url]