Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobry :lol:

Wczoraj nam odbiło i przemalowaliśmy z TZtem pokój :diabloti: na niebiesko se zrobiliśmy, a co!!! Cały dzień i do późnego wieczoru było co robić ale nie chcieliśmy zostawiać sobie nic na dzis.
Nawet nawet to wygląda :loveu:

Władko nie bój żaby, będizemy razem nadrabiać zaległości bo ja też cos za bardzo czasu nie mam aby tu przesiadywać...a szkoda bo brakuje mi tych galeriowych Cioteczek :loveu:

Posted

[quote name='Kasia']
Sufitu tyz nie będę cały czas oglądać!!!
[/QUOTE]

Racja!
Trza byc kreatywnym w kazdej materii.
Se poogladaj krajobraz za oknem hihi :evil_lol: albo :hmmmm: nic mi nie przychodzi do glowy na chwile obecna :evil_lol:

[quote name='Kasia']
Co nieładnie Beatko? Po prostu wszystko już wskoczyło na swoje tory, rytm dnia codziennego zachowany - jak się nie chcesz kłócić to nie wychodź za mąż :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='koregra']Święta prawda :evil_lol:[/QUOTE]

Jezuuuu Kamilko TY tez?
Ostoja spokoju i klotnie?

Cze Kasiu, jestem na biezaco po Tomkowym powrocie.
Ino nie napisalas jak Łukaszek i Fidlak zareagowali.

Posted

Już piszę :lol:
Fidlak dał swój najlepszy popis skoków i wydawanych dźwięków, które okazywały jego przeogromną radość z powrotu Pana :loveu:

Łukaszek natomiast był jakiś zdziwiony...nie wiem czy tym, że tata wrócił bo przecież Go tyle czasu nie było czy tym, że od razu nie poznał kto to :roll:
Ale po chwili nie odstępował Go na krok i tak jest do chwili obecnej z czego bardzo się cieszę ponieważ mam okazję sobie troszkę odsapnąc ;)

Posted

[quote name='madziasto4']
Na niebiesko?
Toż teraz posłanko Łukaszkowe nie pasuje :evil_lol:
[/quote]

Co nie pasuje! Pasuje...jak świni siodło :p

A tak serio to może być. Ja tam nie przywiązuje wagi do takich rzeczy ale żeby nie było conajmniej dziwnie to dokupiłam od razu dywan taki na panele w kolorach niebieskich :lol:
To nie jest dywan na cały pokój ino na środek, taki 1,40x2,00.

Posted

Oj radosc psiakow jest niesamowita.
U nas wystarczy ze taty nie ma godzine, jak gdzies jedzie, ubiera sie w ciuchy niepodomowe, jak wroci jest szal Alutki.
Nie wiem dlaczego nie dziala to tak amo jak wychodzi w zwyklych ciuchach i kreci sie kolo domu, co niekiedy zajmuje dluzej niz taki wyjazd "wyjsciowy".

Fajnie ze mozesz sobie odpoczac, nalezy Ci sie po tak dlugim czasie zajmowania sie malym non stop. A Tatus steskniony, to pewnie zapomnial jak to meczy hihi :evil_lol:

Posted

Tatuś stęskniony i to bardzo :lol:
Dzisiaj z nim został więc pewnie jak wrócę z pracy juz będzie mniej steskniony bo mały potrafi wymęczyć człowieka i to bardzo :evil_lol:

Posted

witam

kasiu ja tak tylko na chwilke,bo od znajomej klikam. Wieczorem wejde i ci wszystko napisze a nrazie poczytaj tu

[URL]http://www.orchidarium.pl/rodzaje/index.html[/URL].

no i czekam na fotki ,zeby wiedziec jaki to podgatunek:lol:

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']
A co! Niech czuje ze zyje i dziecko ma hihi :evil_lol:
[/quote]

To samo mu powiedziałam jak wychodziłam do pracy i dodałam jeszcze POWODZENIA! :evil_lol:

Posted

[quote name='Kasia']Zdjęcia będą na pewno a ja czekam na Twoje wskazówki ;)[/quote]

[SIZE=3]to zaczynamy[/SIZE]

[SIZE=3]Temperatura pokojowa czyli niemniej niz 11 i niewiecej 35 st.[/SIZE]
[SIZE=3]Podlewac najlepiej woda przegotowana albo destylowana[/SIZE]
[SIZE=3]Raz w tygodniu aby substrat byl suchy.[/SIZE]

[SIZE=3]najlepiej podlewac tak-Nalac wody do miski albo garnka-wstawic doniego doniczka z storczykiem i zostawic to na godzina,tak aby nasiaknol tyle wody ile potrzebuje.[/SIZE]
[SIZE=3]Potem postawic go spowrtotem na parapet..nigdy nemoze miec wody w podstawce,bo zaczna gnic kozenie!![/SIZE]

[SIZE=3]Najlepiej postawic go na oknie wschodnim,albo zachodnim,ale tak zaby slonce go niepoparzylo.nigdy niepolewac woda lisci!!. Jezeli przekwitnie,to sciac lodyge pomiedzy 3 a 4 oczkiem,i pozostawic ,w tym miejscu powinien wypuscic nastepna lodyge z pakami.Ponownie zakwitnie po 6 mcach.[/SIZE]

[SIZE=3]Najwazniejsze!! storczyk niemoze stac w miejscu gdzie sa przeciagi! najlepiej w takim miejscu gdzie malo sie okno otwiera.[/SIZE]

[SIZE=3]a teraz czekam na zjecie bo chca widziec to cudo:loveu::loveu::loveu:[/SIZE]

[SIZE=3]A ja mam znowu nowy , phalaenopsis cytrynowy odm Amabilisi:loveu:[/SIZE]

Posted

Wiem jak podlewać ale nie za bardzo kumam z tymi ścięciami między oczkami ale to spokojnie bo póki co to on kwitnie :lol:
Jak wyschnie to wtedy będę sie tym martwić.

Moniko powiedz mi jeszcze czy mam go przesadzać do innej doniczki i ziemi czy zostawić w tej, w której kupiłam go?

Postawiłam go na parapecie ale nie wiem czy to okno wschodnie czy zachodnie :roll: Na pewno bardzo słoneczne!!!

Dzięki bardzo za wskazówki :loveu:
Fotki będą jutro!!!

Posted

Bron boze go nieprzesadzaj:shake: bo zaraz uschnie on w takim podlozu z kory sosnowej i torfie z wloknem kokosowego moze byc 2 lata,potem tylko mu to wymienisz na nowe a stare kozenie usuniesz.One rosna w takim czyms nie w ziemi.

A to moj nowy nabytek

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img146.imageshack.us/img146/5597/p1113535gd7.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/4523/p1113537re3.jpg[/IMG][/URL]