Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś pogoda była okropna. Benek wylegiwał sie pod dachem. A kiedy przyszła pora na jedzonko i tym samym zamknięcie w kotłowni - zaprotestował. Ganiałam za nim po podwórku z garnkiem mleka, a on skakał jak piłeczka i zwiewał. Dopiero jak zrobiło sie ciemno łaskawie wlazł i pozwolił się zamknąć. Muszę coś wymyślić by nie trzeba było go zamykać.

Posted

Wczoraj Benio nie miał dobrego dnia. Jakoś nie miał ochoty nabieganie. Położył się na słońcu i spał cały dzień. Dopiero w porze karmienia szukał w garach , ale znalazł tylko chrupki bo puszkowe jedzonko wyżarły mu inne dzikusy.

Posted

Nie, Benek bez względu czy banda buszowała w jego garach czy nie -ma do jedzenia miękkie jedzenie ze względu na bolącą paszczę. Chrupki dopiero teraz zaczął jeść, do tej pory jakoś przelatywały mu w całości przez mordę i wypadały w całości.

Posted

[quote name='Aimez_moi']Aby benek sie wyciapal i znow praca nad Nim byla......:):)[/QUOTE]

Tak myślisz? Wcale nie bardzo. Wypaprał się we własnych kupkach, bo ma taki dziwny zwyczaj kładzenia się gdzie popadnie i kupkę robi gdzie popadnie, więc zwykle rano wyłazi pięknie wymalowany. No to się go wyciera albo samo się wykrusza. Dzisiaj padało ale tylko rano. Było trochę mokro, jednak u mnie działka piaszczysta więc woda szybko znika. Benio leżał sobie na słomie i nic więcej. Dopiero jak puchami zaczęła brzęczeć podbiegł i skakał jak zajączek.

Posted

za raz jadę do weta. Benio ma luźną kupkę i trzeba coś z tym zrobić. Myślałam, że to po mleku, które tak lubi, ale od kilku dni mleczka nie dostaje a kupka krowiasta.

Posted

[quote name='luka1']za raz jadę do weta. Benio ma luźną kupkę i trzeba coś z tym zrobić. Myślałam, że to po mleku, które tak lubi, ale od kilku dni mleczka nie dostaje a kupka krowiasta.

...i jak po wizycie?... i niedzielno słoneczne pozdrowionka z mini ogródeczka beniutków

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Benio dostał leki i czekam na efekt. Jakoś dziś nie miał ochoty na zabawę. Cały dzień przespał i ciągle chował się do kotłowni. Nie chciałam by tam siedział, bo jest tam zimno i śmierdzi. Benio cały czas tam załatwia swoje potrzeby fizjologiczne i sprzątanie nie daje zbyt wiele. Trzeba będzie mu jakiś boks wyszykować i budę żeby w nocy zostawał na dworze.