Romka Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Jaga ma około roku i jest suczką w typie jagdteriera,ma cudne typowe dla tej rasy umaszczenie,szorstką sierść i mądre oczy.Jagę ,ktoś podrzucił na teren przedszkola,które znajduje się koło targowicy miejskiej i jak się domyślamy,ten ktoś przyjechał na targ z okolicznych wsi i zostawił Jagę w mieście.Suczka jest nieśmiała i jeszcze nie przyzwyczaiła się do warunków w schronisku...ale nie dajcie się zwieść pozorom,jagdteriery to psy myśliwskie(do polowań na dziki)i nasza Jaga jestem pewna pokaże nam swój prawdziwy charakter czy raczej charakterek.Jagdteriery to psy o niezłomnym charakterze,potrzebujące dużo ruchu,nowych bodzców.Jaga być może została porzucona bo odezwał się w niej instynkt myśliwski albo jej poprzedni właściel nie sprostał jej potrzebom ruchu na świeżym powietrzu.Suczka przebywa w schronisku w Łowiczu ,przed adopcją zostanie wysterylizowana,jest zaszczepiona i odrobaczona.SZUKAMY DOMU DLA JAGI! Quote
Romka Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 W sobotę muszę ją koniecznie wziąć na spacer...podobna do mojej Romki,bardzo... Quote
mamanabank Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Jestem u Jagi, Romka zobacz jak bez sensu przeskoczyły posty 1 i 2... Quote
Romka Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 mamanabank napisał(a):Jestem u Jagi, Romka zobacz jak bez sensu przeskoczyły posty 1 i 2... Nie tylko na tym wątku,wysłałam juz zapytanie do pana ,który kiedys w naszym schronisku poszukiwał zaginionej jagdterierki,może nadal chce przygarnąć takiego psiaka... Quote
mamanabank Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 http://img690.imageshack.us/img690/6697/dsc2251e.jpg jaka talia ;-) Quote
mamanabank Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Jagódka jest w lecznicy, coś z nią nie tak, ma biegunkę, Romka ją odwiedziła dzisiaj. Quote
Paula03 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Bidulka. Oby to nie było nic poważnego! Quote
Figafiga Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Trzymam kciukasy za Jagę vel. Romcię ;-) Quote
mamanabank Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Jutro pewnie będzie coś wiadomo... Quote
Romka Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Zadzwonię jutro do lecznicy i dowiem się więcej...jak ją odwiedziłam to spała zwinięta w kłębuszek i nie spojrzała nawet na mnie...p.Marek twierdzi,ze jest bardzo przestraszona schroniskiem...biedna mała... Quote
Romka Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Jaga za Tęczowym Mostem,nie wyszła z parwowirozy...śpij spokojnie malutka... Quote
kajkoowa Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Kurczę, Jagunia :-( Biegaj sobie tam spokojnie psinko Quote
Recommended Posts