Izabella Hossa Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 9.03.2011 Myszunia niestety nie jest okazem zdrowia, stwierdzono kamicę moczową, potrzebujemy karmy Renal. Za każdą pomoc będziemy ogromnie wdzięczne, Niestety Myszunia nie jest jedynym chorym, bezdomnym psem pod moją opieką :( Myszunia trafiła do mnie ponad miesiąc temu. Znaleziono ją w mojej Gminie przy drodze , w rowie w te paskudne mrozy. Była wyziębiona , bardzo wychudzona i kompletnie przerażona. Przez pierwsze kilka dni nie było z nią najmniejszego kontaktu. Leżała bez ruchu, jedynie wstawała gdy dostawała posiłek. Tylko jedzenie mobilizowało ją do czegokolwiek. Z każdym dniem robi postępy , nadal boi się obcych, czasem jeszcze boi się wyjść na dwór, trzęsie się wtedy jak galaretka :( ale teraz jest o niebo lepiej. dzieki moim podopiecznym stałym i tymczasowym Myszunia czuje się coraz bardziej bezpieczna, ma bardzo dobry kontakt z psami. Wobec mnie jest już zupełnie normalna. Bardzo potrzebuje domu, niestety większość czasu spędza u mnie w łazience, ponieważ moja własna suka nie toleruje suk niestety.... Jeśli ktoś z Was jest w stanie pomóc choć nakarmić Myszunie ( worek karmy, puszki) będzie nam o wiele łatwiej. W domu oprócz Myszuni mam dwa własne psy- jeden chory na serce,kolejny to trzustkowa sunia (cholernie drogie leki), kolejny to staruszek na dożyciu ze schronu, mały grubasek po zmarłej osobie, kolejny to niby Pinczerek z opuszczonej budowy i mój kot, który ma nas wszystkich wyraźnie dosyć . Dwa psy w hotelu i dwa , które mają już domy, ale muszę sponsorować im leki :shake: I jeszcze wiejskie biegające w samopas psy ,którym też trzeba pomóc. Pomóżcie kochani jakkolwiek możecie. Jestem zmęczona , zruinowana finansowo , ale nie chcę się poddawać. Nie mogę. Myszunia Quote
Lulka Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 melduję się na wątku! Pomogę w ogłoszeniach:) Quote
Fundacja Medor Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/201971-Szczenna-suka-w-typie-goldena-b%C5%82%C4%85ka-si%C4%99-w-KUTNIE.?p=16287487#post16287487 Quote
Izabella Hossa Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Dziękuje Wam bardzo bardzo Quote
AniaB Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 jaka myszunia rzeczywiscie.. ale zdrowa juz przynajmniej, prawda? izabello, jaką kwote potzrebowałabyś dla myszuni na karme? podaj mi prosze numer konta to przeleję dla niej jakis grosik.. Chyba ze wolisz zeby zamówic karme z dostawą do Ciebie? Quote
Izabella Hossa Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 AniuB jestem szczerze wdzięczna, jeśli to nie kłopot wolałabym karmę, może być np. Brit light ok 95zł duży worek, ale są także mniejsze. Bardzo dziękuje to dla mnie ogromna pomoc. Na pw. masz mój adres. Myszunia ma się lepiej, przybrała na wadze, jeszcze ma małe problemy z oczami, trochę łzawią, ale idzie ku dobremu :) onga dla Ciebie również wielkie podziękowanie za pomoc. Pomagając Myszuni cała reszta będzie miała dzięki wam lepiej . Quote
AniaB Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 to zamówie duzy worek brita w krakvecie:).. Skoro Mysza wypróbowała i lubi to nie bedziemy jej zmieniać:) Quote
AniaB Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 kurde, zamówiłam duzy worek karmy + smakusie i gdy płaciłam kartą transakcja mi zawisła:( Napisałam do krakvetu żeby to sprawdzili, jeśli nie wyjasni sie dzisiaj to bede mogła ponowic płatnosć dopiero w poniedziałek bo do domu nie zabieram komputera.. Mam nadzieje, ze ta mała zwłoka nie zaburzy Izo Twoich palnów karmowych? Przepraszam Cie bardzo za to, ale właśnie słysze, ze serwer firmowy troche zaniemógł nam dzis.. Moze to on jest winien wszystkiemu:( W poniedziałek tak czy siak na pewno temat przesyłki juz sie rozwikła..:) Quote
oxa Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173249-malutka-sunia-wyziębiona-leżała-przy-drodze&p=4571545#post4571545 Quote
E-S Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Dziewczyny proszę o większe zdjęcia suni, można mi wysłać na mail: [email protected], są potrzebne na fb na wątek mikropiesków. Jeśli chodzi o sterylkę - proszę sunię zgłosić na wątek sterylkowy. Proszę też o takie informacje o małej: [FONT=Arial Black]Imię: Plec:[/FONT] [FONT=Arial Black] Wiek: [/FONT] [FONT=Arial Black] [/FONT] [FONT=Arial Black]Waga: [/FONT] [FONT=Arial Black]Miejsce: [/FONT] [FONT=Arial Black]Sterylizacja: Szczepienia: [/FONT] [FONT=Arial Black]Stosunek do dzieci: [/FONT] [FONT=Arial Black]Stosunek do innych psow: [/FONT] [FONT=Arial Black]Stosunek do kotow: [/FONT] [FONT=Arial Black]Dodatkowe informacje: [/FONT] [FONT=Arial Black]Charakter: [/FONT] [FONT=Arial Black]Kontakt:[/FONT] Quote
E-S Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Myszunia na razie wstawiona jest tylko tak: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=129076267162072&set=a.121197297949969.18730.100001790997578 Kiepsko. Dlatego proszę o te dane i większe zdjęcia. Quote
AniaB Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 a mnie sie udało dokonać płatnosci jeszcze w piatek za karme, wiec w tym tygodniu powinna dotrzeć do Myszuni.. Do karmy są dodatki - mam nadzieje że któremuś z podopiecznych sie spodobaja:) Quote
Izabella Hossa Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Ania ,karma doszła we wtorek. Bardzo dziękujemy. Przysmaki bardzo smakowały wszystkim, oprócz Myszuni ;) Nie gniewaj się ona chyba nie znała do tej pory psich przysmaków, dopiero przekonała się do psich ciasteczek. Karma smakuje jak zawsze. Dzięki. Quote
Izabella Hossa Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 [FONT=Arial Black]Imię: [SIZE=2]Myszunia Plec:[/FONT] [FONT=Arial Black]suczka Wiek: [/FONT] [FONT=Arial Black]ok 5/ 6 lat [/FONT] [FONT=Arial Black]Waga: 5kg [/FONT] [FONT=Arial Black]Miejsce: [SIZE=2]Gm. Babice pod Warszawą [/FONT] [FONT=Arial Black]Sterylizacja:[SIZE=2] tak Szczepienia: tak [/FONT] [FONT=Arial Black]Stosunek do dzieci: [SIZE=2]przyjazna [/FONT] [FONT=Arial Black]Stosunek do innych psow: [SIZE=2]przyjazna [/FONT] [FONT=Arial Black]Stosunek do kotow: [SIZE=2]przyjazna [/FONT] [FONT=Arial Black]Dodatkowe informacje: [SIZE=2]wobec obcych płochliwa [/FONT] [FONT=Arial Black]Charakter: [SIZE=2]spokojna, niekłopotliwa, posłuszna. [/FONT] [FONT=Arial Black]Kontakt: 503 082 952, 795 167 044 [/FONT] Quote
AniaB Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 izabellah-aldonda napisał(a):Ania ,karma doszła we wtorek. Bardzo dziękujemy. Przysmaki bardzo smakowały wszystkim, oprócz Myszuni ;) Nie gniewaj się ona chyba nie znała do tej pory psich przysmaków, dopiero przekonała się do psich ciasteczek. Karma smakuje jak zawsze. Dzięki. Jakże bym sie mogła gniewać na małą myszunie:) Zal mi jej tylko, ze nie zna psich smakusiów.. Dobrze, ze cała reszta Twoich psiaków zna i ze i one miały z tego radosć:). Przysmaczki były dla wszystkich a nie tylko dla myszuni.. - nie wyobrazam sobie ze wydzielasz jej w innym pomieszczeniu ciasteczka, tak żeby reszta nie widzaiała..:evil_lol::evil_lol: Ciesze sie, ze mogłam pomóc:) Quote
Izabella Hossa Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Niestety Mysza ma kamicę moczową, w moczu wyszło coś jeszcze, ale nie pamiętam nazwy...Lekarz zalecił karmę Renal jest droga, ale szczęśliwie nie ma potrzeby operować Myszuni :) Karma powinna pomóc uporać sie z jej problemami zdrowotnymi. 2kg tej karmy kosztowało 65 zł. Można się załamać......zwłaszcza kiedy inne moje bezdomniaki potrzebują leków i karmy weterynaryjnej, a ja nie mogę im tego zapewnić. onga jeszcze raz dziękuje za wsparcie finansowe. Quote
Izabella Hossa Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Lulka Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 ciotka ale chyba karma urinary lub cd hillsa a nie renal? Quote
E-S Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Lulka']ciotka ale chyba karma urinary lub cd hillsa a nie renal? Albo taki renal: http://keko.pl/pl/karma-sucha-dla-psa-trovet-rid-renal-oxalate-12-5kg.html Quote
Izabella Hossa Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Kazali dawać Renal, bo zapobiega powstawaniu kamieni moczowych, a poza tym w moczu coś jeszcze było, jutro zapytam dokładnie ,bo zapomniałam. Na Usg było widać piasek w pęcherzu i jedną powiększoną nerkę. Wezmę opis i wstawię, bo ja do nazw głowy nie mam. Quote
Izabella Hossa Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Renal na pewno . Ps. Wczoraj umarł mój podopieczny Haruś staruszek....Kilka lat schroniska i tylko 1,5 roku dobrego życia :( Spieszmy się im pomagać Quote
E-S Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='izabellah-aldonda']Renal na pewno . Ps. Wczoraj umarł mój podopieczny Haruś staruszek....Kilka lat schroniska i tylko 1,5 roku dobrego życia :( Spieszmy się im pomagać[/QUOTE] Bardzo mi przykro [*] ale umarł kochany, a niestety większość bezdomnych psiaków nie ma tego szczęścia ... (a ten renal to z jakiej firmy, jaki renal? dużo tych karm jest o takiej nazwie ...) Quote
Izabella Hossa Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Kupiłam Renal Royala. Myszunia miała robione badania krwi i moczu, dopiero usg pokazało piasek w pęcherzu i powiększoną nerkę, ale z tym podobno można żyć. Musi mieć Karmę Renal żeby nie tworzyły się kamienie. Quote
Recommended Posts