zoozanka Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Mam pytanko:) czy ktoś ma może suczkę wyżła munsterlandzkiego ??? bo bardzo chciałabym, żeby mój Zefirek :loveu: miał szczeniaczki, ale w moim regionie nie ma hodowli tych piesków... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gośku. Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Czy Zefirek ma rodowód i jest reproduktorem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoozanka Posted August 31, 2006 Author Share Posted August 31, 2006 rodowód ma, ale jeszcze nigdy nie dawaliśmy go "do pokrycia" ... a ty masz suczkę ?? a jakie pies musi spełnić wymogi, żeby był reproduktorem? bo ja się za bardzo nie znam ... :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gośku. Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Gdzieś czytałam, ze Twój pies ma 12 lat, tak? może źle pamiętam - sory. Nie wiem dokładnie jak to ejst u psów, może ktoś inny udizeli ci info, albo poszukaj na [URL="http://www.zkwp.pl"]www.zkwp.pl[/URL] i wejdź w regulaminy. Zresztą mas zdokładny link: [URL="http://www.zkwp.pl/index_pl.htm"]http://www.zkwp.pl/index_pl.htm[/URL] Konieczne są wystawy oraz konkursy. Wiecej przecyztaj na w/w stronie. Tak, mam suczkę wyżła weiamrskiego, niestety jeszcze nie uzyskałyśmy hodowlanki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sisay Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 :crazyeye:pierwszy raz widze, zeby wlasciciel psa szukal mu suczki do pokrycia :lol: zwykle jest odwrotnie... :cool3: Zabierz psa na wystawe kilka razy, jesli ktos bedzie szukal reproduktora, to moze zainteresuje sie twoim. A przy okazji zrobisz uprawnienia hodowlane :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoozanka Posted August 31, 2006 Author Share Posted August 31, 2006 dzięki wielkie za pomoc i linki :) postaram się coś zdziałać :) a suczki dla Zefirka szukam, bo bardzo chcę mieć szczeniaczka po nim... mam nadzieję, że się uda :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gośku. Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Tylko pamiętaj - musi mieć zrobione prawa hodowlane! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoozanka Posted August 31, 2006 Author Share Posted August 31, 2006 tak wiem, postaram się to załatwić :) dzięki wielkie za pomoc :* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlaNowak Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 [quote name='ma-ja']:crazyeye:pierwszy raz widze, zeby wlasciciel psa szukal mu suczki do pokrycia :lol: zwykle jest odwrotnie... :cool3: Zabierz psa na wystawe kilka razy, jesli ktos bedzie szukal reproduktora, to moze zainteresuje sie twoim. A przy okazji zrobisz uprawnienia hodowlane :p[/quote] ja widze bardzo czesto takie ogloszenia... ale sa to po prostu ludzie nieobeznani, ktorzy nei maja swiadomosci ile zwierzat przez takie czyny ginie w schroniskach itd.... Jesli chcesz, aby piesek został reproduktorem po ukonczeniu 15- miesiecy (czyli od klasy posredniej) musi zdobyc 3 oceny doskonałe (od 2 lub 3 roznych sedziow), pozniej migiem do ZK i czlowiek od tej roboty wpisze mu do rodowodu tytyl reproduktora:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aga1215 Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 wyżły muszą przejść jeszcze próby polowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoozanka Posted September 1, 2006 Author Share Posted September 1, 2006 wiecie co ... mój piesek jest chyba już na to za stary ... aha, alanowak : nigdy nie pozwoliłabym, żeby szczeniaczki po moim Zefirze poszły do schroniska!!! Mam wielu znajomych, którzy bardzo by chicieli mieć te szczeniaczki. I choćbym miała je wszystkie zatrzymać u siebie w domu, to nie pozwoliłabym, żeby im się stała krzywda!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gośku. Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Też myślę, że za stary, ale nie znam się na rozmnażaniu, więc nie dam sobie odciąć ręki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlaNowak Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 ale t nei byla zlosliwa uwaga, tylko odpowiedz dla maji, ze sa takei ogloszenia, nei pisalam tu o Tobie:) Aga- zapomniałam:evil_lol: Pies na kryci enigdy nei ejst za stary, nei ma okreslonego w ieku w odroznieniu do suczek, bo suki nie moga przekroczyc w dniu krycia 8 lat. Jesli pies jest w pelni sil o mozna nim kryc:) Najlepeij jest jednak poinformowac wiele ludzi o kryciu, ze powinny szczeniaczki sie urodzic tego i tego, do odbioru ok. itd... Pozniej nie trzeba na sile szukac domku. No i wedlug mnei warto jest wziac zaliczke juz po urodzeniu szczeniat:) wtedy ma sie pewnosc, ze ktos ci enie wyroluje:) Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoozanka Posted September 1, 2006 Author Share Posted September 1, 2006 aha, to sorki :) no w sumie mój piesek jest jeszcze "w pełni sił" :) ale raczej nie spełni się moje marzenie o szczeniaczkach, bo on jeszcze nigdy nie był na żadnej wystawie i jak usłyszałam o tych wszystkich ocenach i testach myśliwskich, to się lekko przeraziłam ... pozdrawiam!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlaNowak Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 a ile twoj psiak ma lat??? wystawy straszne nie sa, podejrzewam, ze proby polowe tez nie, ale nie wiem jak to do koca z tymi konkursami polowymi wyglada. aczkolwiek na pewno mlodego ps alatwiej o wiele nauczyc niz starsezgo psa:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoozanka Posted September 1, 2006 Author Share Posted September 1, 2006 mój psiak ma już prawie 12 lat ... nigdy nie szkoliliśmy go jakoś specjalnie do polowań, jest po prostu naszym towarzyszem, członkiem rodziny :) chociaż zauważyłam, że na spacerach po polach lubi czasem powęszyć za jakimś śladem. A i nie raz przyniósł królika od sąsiada ... spróbuję sie dowiedzieć więcej, jak wyglądają takie próby polowe ... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlaNowak Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 ojej... to juz staruszek:D ale zapewne dobrze sie trzyma;) no obawiam sie, ze juz reproduktorem nei zostanie, ale zawsze mozecie zakupic szczenie z lini waszego psa:) czyli np. takiego, ktorego przodkiem byly psy waszego psiaka:) Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylrwia Posted September 2, 2006 Share Posted September 2, 2006 Pies mysliwski podlegający próbom pracy takie próby ma czas zaliczyć do wieku 24 miesięcy. Twój juz jest za stary na pp. Dla psów po 24 miesiącach pozostaja już tylko Konkursy pracy wyżłów i [COLOR=black]Field Trialsy.[/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoozanka Posted September 2, 2006 Author Share Posted September 2, 2006 aha, no to tak jak myślałam, że mój psiak już raczej nie ma szansy na zostanie reproduktorem... ale myślę, że uda mi się dotrzeć do jego "przodków" i coś zdziałać :) dzięki wielkie dla wszystkich za pomoc :) udzieliliście mi wielu rad :) na pewno mi się przydadzą! buziaczki :* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts