Sara Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Bea to jak ? Mogę rozpoczynać kampanię w domu ...? Ciężko będzie bo dwa lata toczyłam batalię w domu o psa, ale w sumie czy jeden jamnik czy dwa to już chyba mała różnica... Spróbuję ! Trzymajcie kciuki ! Figa została wykastrowana przed pierwszą cieczką i jeśli ten pan do mnie trafi czeka go ten sam los. Tzn kastracja. Quote
Bea1 Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 masz poręczenie Cioci Amiśki:loveu:..rób kampanię:cool1: Quote
szmaja Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 a ja widzialam galerie :), sliczna parowa. Quote
szmaja Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Sara']Moja ...? :oops:[/quote] no Twoja, Twoja :) ciocia Bea jakos dziwnie w tych parówach zakochana :) Quote
Bea1 Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 [quote name='Sara']Moja ...? :oops:[/quote] Twoja:loveu: piękna, zadbana, szcześliwa.. Quote
la_pegaza Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='szmaja']wiem, mowilas mi sklerozo :P. na slicznych ludzi wyszedl, i zrelaksowanych :)[/quote] w końcu na drugie mu chill out :roflt: Sara, molestuj rodziców co by do was jak najszybciej trafił :thumbs: Quote
Sara Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Mam nadzieję że się uda, szukajcie domku też innymi drogami, żeby nie było że maluch czekał na mnie, a tu rodzice staną okoniem i się nie zgodzą. Chciałabym żeby czekał na mnie, ale ważniejsze jest jak najszybciej go wyadoptować, ja mogę jeszcze poczekać. A to cieszę się bardzo, że się Figa podoba. Ona jest nawet ZA szczęśliwa bo jest nieco upasiona, ale nijak nie mogę zbić jej wagi. Lata co wieczór do ogrodu do owczarków belgijskich, chodzi na 3 godzinne soacery i nic. Nie chce chudnąć. Łobuz jeden. Quote
Bea1 Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 z domkiem nie będzie raczej problemu:cool1: Quote
AlmaMater Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='la_pegaza']a mój Bazyli jako dzieciak zjadł współloaktorce buty za ok. 500zł i wciąż jest. nienormalna jakaś jestem :roflt:[/quote] Ale współlokatorkę, mam nadzieję, wywaliłaś? :evil_lol: Za stresowanie Cię takim drogim obuwiem? :megagrin: Quote
la_pegaza Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 później miał etap zjadania elektorniki, nie wiem co lepsze ;) a co u Malucha?? Quote
Sara Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Mam kilka pytań co do psiaka. Jak zachowuje się w stosunku do dorosłych psów ? jest uległy czy się stawia ? Jak z jego zachowaniem do człowieka, chętnie podejmuje zabawę czy woli załatwiać własne sprawy ? Aportuje ? Dopomina się uwagi ? Woli psy czy ludzi ? Czy jest żerty i łakomy ? Broni swoich zasobów ( jedzenia, zabawek, człowieka ) przed innymi psami ? Czy jest wstępnie nauczony czystości ? Jest konfliktowy ? Ja wiem że mówimy tu o 6 miesięcznym szczeniaku ale takie informacje bardzo by mi pomogły w podjęciu decyzji. I czy mogłabym prosić jeszcze jakies zdjęcia, najchętniej takie urzekające i oddające cąły urok pieska :oops: Quote
kiwi Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 sara nie wydziwiasz z tymi pytaniami?? aportuje? a co za roznica? a moze jeszcze po francusku mowi? co za roznica czy aportuje, jak chcesz zeby aportowal to go nauczysz sory za szczerosc ale przeciez to absurdalne pytanie, rozumiem to o dogadywanie sie z innymi psami ale o aport? mimo pytania o aport masz moja rekomendacje u bei;) a co do przekonywania rodzicow to wiem z ejst trudno zobacz do watku mojej tolci - u nas tez nie bylo mowy o drugm psie a teraz nikt nie wyobraza sobie zycia bez tolci a najszczesliwszy jest demon :) Quote
Sara Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Kiwi ale ja z ciekawości pytam ! No owszem nie jest to może najważniejsze pytanie ale chciałabym wiedzieć czy piesek jest chętny do zabawy czy nie. Przede wszystkim zalezy mi na tym żeby dowiedzieć się jaki ma stosunek do innych psów i ludzi, jak się zachowuje, czy jeszcze sika po domu itd. Jeśli chodzi o rekomendacje, to można jeszcze w razie wątpliwości zapytać o mnie w Nowosądeckim ZK, można zapytać Zofię Mrzewińską, można też zapytać hodowcę owczarków belgijskich ( wcześniej Spanieli ) Danutę Szewczyk też z Nowego Sącza, kogo tam jeszcze ..? Z takich bardziej znanych osób chyba tyle. Właśnie napotykam trudności w przekonywaniu rodziców. Wstępny wywiad nie rokuje dobrze. Myślę że dam ostateczną odpowiedź do piątku. Mam nadzieję że do tego czasu uda mi się to załatwić. Najgorzej będzie z mamą. Zależy mi na towarzystwie dla Figi bo ona jest taka szczęśliwa jak jest u nas jamnik mojej ciotki. Uwielbia go, bardzo się cieszy że ma psiego kolegę w domu. Myślę że pod tym względem nie byłoby problemu. Moja suczka zaakceptuje wszystko, a już na pewno młodzika, którego będzie sobie mogła podporządkować. Quote
Mona4 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Cudny :loveu: powinien ja cala pozrec,a nie tylko buty,mniej kretynek by bylo. Moze Jamol by go wziol ma 2 Jamniki,kiedys mial chetnego na sczeniaka i jest na miejscu bo z Wroclawia.Bea mialabys go na oku. Quote
Bea1 Posted August 30, 2006 Author Posted August 30, 2006 [quote name='Sara']Mam kilka pytań co do psiaka. Jak zachowuje się w stosunku do dorosłych psów ? jest uległy czy się stawia ? Jak z jego zachowaniem do człowieka, chętnie podejmuje zabawę czy woli załatwiać własne sprawy ? Aportuje ? Dopomina się uwagi ? Woli psy czy ludzi ? Czy jest żerty i łakomy ? Broni swoich zasobów ( jedzenia, zabawek, człowieka ) przed innymi psami ? Czy jest wstępnie nauczony czystości ? Jest konfliktowy ? Ja wiem że mówimy tu o 6 miesięcznym szczeniaku ale takie informacje bardzo by mi pomogły w podjęciu decyzji. I czy mogłabym prosić jeszcze jakies zdjęcia, najchętniej takie urzekające i oddające cąły urok pieska :oops:[/quote] odebrałam go wczoraj ze schroniska..niewiele o Nim wiem..ale na pewno nie stawia się do psów..zdecydowanie odwrotnie /kładzie się na plecki i wystawia brzusio:loveu: /jest bezproblemowy to słowa Pana Darka z domu tymczasowego, uwielbia się bawić, wspaniale je/nie grymasi/ i o dziwo:-o nie pakuje sie do łożka...od jutra malec powinien być już w Gazecie Wyborczrczej. Quote
Bea1 Posted August 30, 2006 Author Posted August 30, 2006 [quote name='Sara']Mam kilka pytań co do psiaka. Jak zachowuje się w stosunku do dorosłych psów ? jest uległy czy się stawia ? Jak z jego zachowaniem do człowieka, chętnie podejmuje zabawę czy woli załatwiać własne sprawy ? Aportuje ? Dopomina się uwagi ? Woli psy czy ludzi ? Czy jest żerty i łakomy ? Broni swoich zasobów ( jedzenia, zabawek, człowieka ) przed innymi psami ? Czy jest wstępnie nauczony czystości ? Jest konfliktowy ? Ja wiem że mówimy tu o 6 miesięcznym szczeniaku ale takie informacje bardzo by mi pomogły w podjęciu decyzji. I czy mogłabym prosić jeszcze jakies zdjęcia, najchętniej takie urzekające i oddające cąły urok pieska :oops:[/quote] niestety zdjęć więcej nie będzie bo malec zamieszał pod Trzebnicą w domku tymczasowym a to kawałek od Wrocławia. Quote
Bea1 Posted August 30, 2006 Author Posted August 30, 2006 [quote name='Mona4']Cudny :loveu: powinien ja cala pozrec,a nie tylko buty,mniej kretynek by bylo. Moze Jamol by go wziol ma 2 Jamniki,kiedys mial chetnego na sczeniaka i jest na miejscu bo z Wroclawia.Bea mialabys go na oku.[/quote] chyba mnie Cioteczko wyczułaś:evil_lol: jestem kwoka i lubię mieć "swoje" jamniory blisko:oops:..poczekajmy:cool1: Quote
Mona4 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 wyslalam ten link do Jamola. Czekam az sie odezwie:mad: on tu zaglonda ale zadko pisze ale to Milosnik Jamnikow. Quote
Bea1 Posted August 30, 2006 Author Posted August 30, 2006 [quote name='Mona4']wyslalam ten link do Jamola. Czekam az sie odezwie:mad: on tu zaglonda ale zadko pisze ale to Milosnik Jamnikow.[/quote] dziękuję:Rose: Quote
Sara Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Kurczę szkoda że piesek do łóżka niechętny, bo ostatnio moja suczka coraz częściej sypia z moim bratem i brakuje mi jakiegoś kawałka jamniczego ciałka pod kołdrą. :oops: Quote
Recommended Posts