Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 488
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam ale ponieważ wypadek samochodowy zdazył się na Mazowszu niedaleko Tomaszowa Mazowieckiego to łapiemy się każdego pomysłu aby pomóc:
"Gdyby ktoś miał możliwość pomóc w szukaniu arlekinki (Bestla Mały Smok), która uciekła po wypadku samochodowym do lasu w okolicach Spały (przy Tomaszowie Maz.) to proszę o kontakt"
[url]http://www.dogomania.pl/threads/217781-Zagin%C4%85%C5%82!!-Dog-niemiecki-arlekin-okolice-Tomaszowa-Mazowieckiego?p=18010829#post18010829[/url]

Posted

[quote name='sleepingbyday']samochód potrzebny. mamy? o której byśmy jechały? zadzwonicie umówić nas z panią w przytulisku?[/QUOTE]

Jutro zadzwonię, tylko jakie godziny wchodzą w grę?

Posted

wszystko jedno, ale tzreba pojechac tak, zeby być przed 15.00 namijescu, bo potem sie ściemnia i fotki nie wyjdą. aha, kto ma aparat? z moim sa problemy, padła mi ładowarka i akumuolatorki, więc w praktyce nie mam czym robić zdjęć

Posted

No to tak:
Dzwoniłam dziś do przytuliska. Jeżeli sobota, to tylko około 16, bo przedtem Panie mają wizytę u weterynarza.
Argument, że chcemy zrobić Cielakowi dobre foty spotkał się z cyt. "przeogromnym zadziwieniem" po co? Bo podobno cały czas ktoś przyjeżdża i go fotografuje...
Powiedziałam, że chcemy po prostu mieć jego dobre aktualne zdjęcia. "Dorosły pies się tak nie zmienia, żeby mu wciąż robić zdjęcia" Cóż, powiedziałam, że jako grupa osób, które z dobrej woli zaopiekowały się wirtualnie psiakiem, chcielibyśmy dalej tą internetową opiekę kontynuować itp, bo na wątku nastała w pewnym momencie cisza, a bazarki były na Cielaka robione i pieniądze z nich osobiście przelewałam na konto Fundacji.
Następnie padło pytanie kim jesteśmy, ile nas będzie i czy jesteśmy związani z Fundacją Noga w Łapę.
[COLOR=red][U]Okazało się, że jednak psa nie można odwiedzić bez zezwolenia Fundacji.[/U][/COLOR] (?)
Do Fundacji dzwoniłam, nikt nie odbierał.
Nie wiem jakie stanowisko przyjąć w tej sytuacji...

Posted

Fundację na pewno należałoby poinformować, o sytuacji i uzgodnić przyjazd...
To już zbyt długo trwa...

No coż, ale to jak zwykle my wychodzimy na wariatko-idiotki które robią z igły widły...
Tylko że komunikacja to podstawa, i guzik mnie obchodzi co sądzą inni, sprawa zwyczajnie śmierdzi!

Mozna wziąć poprawkę na to, że ludzie są dziwni, nie zawsze ugodowi i przyjemni w obejściu..okej.
Ale nie kiedy prosi się ich kulturalnie wyjasniając sprawę... co za problem, ze ktoś chce przyjechac obejrzeć psa?
Nie pierwszy raz - ja również spotkałam się z wielkim zdziwieniem, kiedy dzwoniłam pytac o psa i odwiedziny.
Zainteresowanym adopcją też by robili problemy? Bo i o takich się słyszało...

CZY KTOŚ JEST W STANIE DOPROWADZIĆ TĘ SYTUACJĘ DO WYJAŚNIENIA?

Ja wiem, że ludzie nie chcą pomocy czasem...ale pieniędzy tez nie chcą?
To już jest zupełnie dziwne!

Posted

czekam na odpowiedz od [B]SBD[/B]
Fundacja chce zadzwonić i zapowiedzieć wizytę.
Nie wiem czemu padły takie słowa, że ciągle ktoś przyjeżdza, bo byłyśmy tam w czerwcu. Panie z przytuliska są po prostu bardzo nieufne.

Posted

Okej [B]pumcia02[/B], mam nadzieję, że coś się wyjaśni, bardzo bardzo proszę o to.
Przecież nie wzięłyśmy się od czapy, chcemy tylko pomóc, jesli powiecie nam won - nie chcemy Was - to to uszanujemy.
Życzymy Cielakowi wszystkiego co najlepsze, dużo da się zrobić...chocby konsultacje weta i behawiorysty, oglaszać, no i ten dług...
Panie są nieufne, pewnie na podstawie własnych nieciekawych doświadczeń, ale może im podpowiedzieć to co już tu napisałam.
[U]komunikacja i szacunek do podstawa [/U]

mnie w weekend nie ma, będę trzymała kciuki za Was wszystkich, żebyście się dogadali - dla dobra psa.

Posted

[quote name='Guliwer89']w przyszłą sobotę spoko jeśli dasz się do noska wyciągnąć to nie ma problemu ale będzie trzeba wszystko odpowiednio poukładać :)[/QUOTE]

Oki, rezerwuję więc sobotę :)

Posted

zadzwoń do nich i umów nas na około 16.30 - 17 a my się jeszcze zgadamy co do reszty dnia bo troszkę mi się nazbierało i muszę to jakoś poplanować sensownie żeby was nie zamęczać swoją osobą od wczesnych godzin rasnnych :)

Posted

dobrze , tylko, ze my mogliśmy jechać dzisiaj rano, na rano był samochód załatwiony. nikt nie przypuszczał, ze z wizytą będą takie problemy , w niedziele nie , bo to jest ich dzień , w sobotę rano nie , bo coś tam i można od 16-tej .
Co to jest do cholery , jakiś obóz , więzienie , że trzeba się na widzenia umówić , łącznie z podawaniem swoich danych.
Mamy dzisiaj po 16-tej na uczelni pracę zaliczeniową , nie zawalę semestru z powodu ich ograniczeń :(
Możemy za tydzień jechać

Posted

[quote name='Czorcik']w sobote po 16-tej to ani ja ani Guliwer nie damy rady , bo po 16-tej mamy w szkole pracę zaliczeniową :([/QUOTE]
No przecież było napisane...
Poza tym było powiedziane kategorycznie, że dopóki Fundacja nie zaakceptuje kandydatów na odwiedzających, nie ma mowy o jakimkolwiek umawianiu się.
Dla mnie te dwa argumenty wystarczają, by podejrzewać, że nasze odwiedziny nie są z entuzjazmem oczekiwane w Ami...

Posted

ja już naprawde nie wiem co myśleć mam wrażenie że bez waszego zaangażowania to się nie uda Cielakowi pomóc może warto pomyśleć nad zmianą hoteliku na taki co to tam nie ma tylu formalności :(

Posted

[quote name='Guliwer89']ja już naprawde nie wiem co myśleć mam wrażenie że bez waszego zaangażowania to się nie uda Cielakowi pomóc może warto pomyśleć nad zmianą hoteliku na taki co to tam nie ma tylu formalności :([/QUOTE]
Tak, tylko obie strony muszą być zaangażowane. Ja potwierdzam swoją rezerwację soboty :) Pytanie: kto ma wobec zaistniałej sytuacji umawiać nas w Ami? My, czy przedstawiciele Fundacji w naszym imieniu???