Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My niestety kończymy worek i przygode z ta karmą. Smakuje psiurom nadal, ale kupska ogromniaste i brzydkie, nawet u Aburci, która do tej pory na żadna karmę tak nie reagowała:shake:

Posted

[FONT=Arial]Uważam, że jeżeli psu będzie pasowała to warto spróbować z kilku względów:[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Chicken Soup ma moim zdaniem wiele zalet, których nie ma RC (który moim zdaniem jest przereklamowany i w znacznej mierze płaci się za markę i reklamę właśnie):[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Chicken Soup [/FONT]
[FONT=Arial]- nie zawiera pszenicy, kukurydzy ani soi (RC zwiera kukurydze, gluten kukurydziany a niektóre formuły również pszenice oraz izolaty białek sojowych … ),[/FONT]
[FONT=Arial]- zawiera sprecyzowane źródło tłuszczu np. tłuszcz kurczaka (RC ma w składzie tłuszcze zwierzęce – nie wiadomo jakie … ),[/FONT]
[FONT=Arial]- zawiera kilka źródeł białek pochodzenia zwierzęcego w składzie np.: kurczaka, indyka, kaczkę, łososia i jajka …[/FONT]
[FONT=Arial]- konserwowana jest naturalnie (Wit. E) a nie zawiera paskudztw typu BHA, BHT jak RC …[/FONT]
[FONT=Arial]- zawiera dodatki typu siemię lniane, algi, wyciąg z juki, ziółka [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Dodatkowo wydaje mi się, że wersja dla seniorów ma najwyższą zawartość glukozaminy (1200 mg/kg) i [COLOR=#24282a]chondroityny (400 mg/kg) spośród karm dostępnych na rynku.[/COLOR][/FONT]
[COLOR=#24282a][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#24282a][FONT=Arial]No i cenowo wygląda przystępniej. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#24282a][FONT=Arial]To wszystko tak na pierwszy rzut oka mi się wydaje, czytając składy tylko, bo osobiście jeszcze nie próbowałam tzn. Blondyna, ale jak sprawdzimy kiedyś to napiszemy.[/FONT][/COLOR]

Posted

Dzisiaj dostałyśmy Chicken Soup dla seniorów.

Karma ładnie pachnie :lol:, Blondyna wsadziła głowę do wora i chętnie się częstowała, chociaż głodna nie była ...
Jedyny chyba minus to to, że ma karma malutkie granulki i duży pies raczej sobie nie pochrupie :roll: Nam to jednak nieprzeszkadza, bo i tak zalewamy karmę ciepłą wodą.

Zobaczymy co dalej i napiszemy.

[B][COLOR=red]Chicken Soup Senior[/COLOR][/B] wygląda tak:

[IMG]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=6575&photoID=238230[/IMG]

... to dwa słówka po zjedzeniu woreczka: smakowało, karma jest ok wg Blondyny, na sucho i na mokro, koopska też w porządku i pewnie jeszcze kiedyś będziemy jeść :)

• 8 months later...
Posted

Ja karmiłam Chicken Soup puppy, sucz słabo jadła, ale ona wszystkie suche słabo je nawet po 2 dniowym przegłodzeniu. Sierść przyzwoita, ale bez różnicy z innymi karmami, koopska w granicach normy jak na suchej poprostu. Śmierdziało jej trochę z pyska i jak rano wypuczszałam ją z pomieszczenia w któtym śpi to napierdziane było okrutnie... Dla mnie to taki karmowy neutral, nie polecam , nie odradzam.Dużo zależy od psa wiadomo i potrzeb jakie ma karma spełniać.

• 2 weeks later...
Posted

Ja właśnie zamówiłam kolejna dwa worki Puppy Larege Breed. Naszemu psu bardzo służy i zajada ją ze smakiem. Ma ładną sierść, kupki i gazy bardzo przyzwoite (a dog potrafi, jak karma mu nie pasuje).

• 3 weeks later...
Posted

Ja podaję swojej od dwóch tygodni. Trawi ładnie,chętnie ją papa (podaję po namoczeniu letnią wodą-inaczej bardzo obficie piła po a ładnie i szybko namaka a gdzieś wyczytałam,że można namaczać letnią wodą). Gazów brak :) Granulki w sam raz-daję dla dużych ras. Co mnie się podoba-zapach karmy,dobre trawienie, poręczne opakowanie i dystrybutor ( szybko i sprawnie podesłana karma z długim terminem ważności).
A jak reszta psiaków sobie z nią poczyna?

Posted

hmm ciekawa karma :) skład mi się podoba; kilka rodzajów mięska, warzywka... brak pszenicy :) mam nadzieję, że wypróbuję, kiedy skończy się obecna karma, póki co czekam na Wasze wrażenia :) może jest ktoś, kto karmił wcześniej RC i teraz próbuje Chicken Soup?

Posted

Ja karmiłam RC,ale odmianą do zalewania tzw dinner,obecnie niestety niedostępną,była rewelacyjna. W ogóle z RC ( jakieś dwa lata temu podawałam dla trzustkowców) byłam zadowolona. Zmieniłam ją na Trovet-też super jak dla mnie i z tego co wiem od innych "skarmiaczy" chętnie jedzona przez ich psiaki i dobrze trawiona ( na początku moja dostawała dla trzustkowców a potem z jagnięciną). Teraz daję chicken soup bo ładnie namaka i zobaczę,jak będzie coś nie tak to wrócę do Trovet`a.

Posted

[quote name='Patka']Kozanka masz może uczuleniowca? ja podałam dziś 1 raz "zupkę" zobaczymy[/quote]
Nie uczuleniowca a psinkę z zewnątrzwydzielniczą niewydolnością trzustki.
Objawiało sie to tym,że dwa lata ( a może już 3 lata?)temu raz na jakiś czas nieźle ją przeganiało jak i też nie mogła dostawać nic tłustego do pożywienia( bo wtedy latałyśmy całą noc). Dałam kał do badania i wyszły problemy z trzustką,krew była ok. Przez jakiś czas była na "trzustkowych" karmach,od roku dostaje normalne żarełko z tym że z małą zawartością tłuszczy i Lipancree 8000 przed każdym posiłkiem i odpukać problem biegunek ustąpił.
Jak na razie po "zupkach" jest ok,ale to za krótki okres abym mogła zachwalać bądź ganić tą karmę .

• 5 months later...
Posted

czy cos sie zmienil w kwestii tej karmy? Zaciekawila mnie szczegolnie jako karma holistyczna o dosc niskiej cenie jak na taka. Mozna cos jeszcze o niej powiedziec? Moze ktos karmi nia dlugo i moze powiedziec cos o efektach? Poszukuje karmy zawierajacej duzo skladnikow natluszczajacych psia skore - z tym mamy problem i lupiezem przez sucha skore.

Posted

Bardzo fajna karma w dobrej relacji cena / jakość. Gdyby nie to, że można ją nabyć tylko w jednym sklepie wysyłkowym na pewno nasze psiaki miałyby z nią częściej kontakt.

A tak zaopatrujemy się w nieco inne karmy lub lecimy na BARF'ie.

Ale generalnie karma godna polecenia.

Posted

a czy ktos mial taki przypadek ze pies mial sucha skore i po tej karmie sie ona poprawila? Wiem, ze kazdy pies inaczej reaguje ;) Przed swietami pewnie bede cos kupowac i sie mocno zastanawiam nad ta. Genralnie karmy holistyczne byly drogie, ta jednak taka nie jest....

Posted

Ja mam mieszane uczucia.
Kupiłam na próbę 2 tyg temu.
Obu sukom smakuje bardzo, ale:
Jagna przeraźliwie po niej pierdzi. Tak bardzo że w pokoju z zamkniętymi oknami nie da się wytrzymać, serio. Myślałam, że po kilku dniach jej minie, ale nie minęło. Nigdy w zyciu nie reagowała tak na żadną karmę, to jest pierwsza...
Chyba jej zmienię na inną, bo ile czasu mogę się łudzić, że przestanie puszczać tak smrodliwe gazy? :(

Posted

Agnes....jesli dobrze widze to do tej pory karmiłas Proformance. Zatem Chicken Soup jest dużo lepszą karmą, nie ma niepotrzebnych składników jak pszenica czy kukurydza, dodatkowo pre i probiotyki niezwykle cenne w profilaktyce chorob.

Znam sporo osob karmiacych CHS i nikt nie narzeka. Sa worki 8 kg wiec warto sprobowac.

Moj pies wrazliwy, alergik przeszedł przez mnóśtwo karm, po CHS jest najlepiej. I cena przystepna. Mozesz mi uwierzyc, przez ile karm juz przszedł moj pies, a ile kasy wydałem. Mysle ze na 99 % sie sprawdzi CHS u Twojego psa.

Uważam że karma duzo lepsza od Royala, Eukanuby Hillsa na poziomie Nutro Choice.;)

Posted

[B]leszekpw[/B] proformance byl tylko przez 1,5 miesiaca, byla acana, eagle pack i mozna tak wymieniac a teraz jest eukanuba. Wczesniej dla duzych ras, teraz specjalna na siersc i ta fajnie sie sprawdza, ale nie za ta cene:shake: Nie stac mnie - szukam czegos tanszego. Musze jescze przeliczyc ile mi wyjdzie CHS miesiecznie, ale nie powinno byc zle ;) A prawda jest, ze tylko jeden sklep (e-karma) ma w sprzedazy ta karme? Jak ta karma jest oceniana w innych krajach? Wiadomo?

Posted

Jesli chodzi o USA bo tylko wiem o tamtym rynku, to jest traktowana jako bardzo dobrej jakosci produkt, duzo wyzej pozycjonowana od Eukanuby. Odnosnie innych krajow nie wiem wiec nie bede sie wypowiadał. Dla mnie najwazniejsze ze w przypadku mojego psa alergika który często ma problemy z sierscią i drapaniem, sprawdza się najlepiej z karm które dotychczas próbowalismy. A było to praktycznie większośc dostępna na rynku, no może poza Eagle Pack, Nutro Choice czy Eukanuba Dermatosis.

Posted

Czyli tylko mojej suce nie służy CHS?
Wczoraj musiałam jej zamówić inną karmę, bo te bąki są juz nie do wytrzymania.
Dodam, że to pies, który je wszystko, w każdej ilości i na kilkanaście różnych karm na przestrzeni lat, żadna jeszcze nie wywołała u niej takiej reakcji. Dziwne.
Drugiej suce służy póki co. Wszystko jest oki, a to z nią zawsze mam problemy przy wyborze karmy, bo albo jej nie smakuje, ale ma luźne kupki...