BUDRYSEK Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 (edited) [CENTER][SIZE=4][B][COLOR=red]Dzisiaj...03.12.12[SIZE=4]....[/SIZE]Zygmuś odszedł....ale w naszych sercach będzie już na zawsze!!! Odszedł kochany, w ramionach Furciaczka....Furciaczku...dziękuję za wszystko!!! Żeg[SIZE=4]na[/SIZE]j Zygmusiu...:( (*) tak strasznie żal.....[/COLOR][/B]:placz:[/SIZE][B][COLOR=red][SIZE=4] [/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER] [B][COLOR=red] **** Zygmus po traumie jaka przezyl w oborze u Arktyki na nowo odzyl u furciaczek i "mowi", ze nigdzie juz sie od Niej nie przenosi ;)[/COLOR][/B] ******** [B][COLOR=red]Dziadziusia Zygmusia[/COLOR] zauwazylam wczoraj w schronie...lezał i trząsł sie z zimna....[/B] [B]jedzenie obok nie ruszone...zero kontaktu...tylko lezał skulony...:([/B] [B]Dzisiaj to samo...jedzenie nie ruszone...dreszcze....krotka decyzja ...zreszta podjeta juz wczoraj...zabieram go do siebie...nie wiem co bedzie dalej ale nie mogl tam zostac...[/B] [B]Prosze pomozcie mi cos znalezc dla niego...ja kompletnie nie ma juz miejsca w domu :( nie mowiac juz o kasiorze na jedzonko :([/B] [B]Apetyt ma, zjada z reki ale nie pil jeszcze, spi kamiennym snem a w brzusiu strasznie mu sie przelewa :( [/B] [B]Prosze o ogloszenia [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], tel. 607 488 598[/B] [URL="http://img254.imageshack.us/i/20110124133641.jpg/"][IMG]http://img254.imageshack.us/img254/6673/20110124133641.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL="http://imageshack.us/"][COLOR=#4444ff]ImageShack.us[/COLOR][/URL] [URL="http://img522.imageshack.us/i/20110124133638.jpg/"][COLOR=#4444ff][IMG]http://img522.imageshack.us/img522/2991/20110124133638.jpg[/IMG][/COLOR][/URL] Uploaded with [URL="http://imageshack.us/"][COLOR=#4444ff]ImageShack.us[/COLOR][/URL] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Zygmuś... To pies widzący sercem...[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Dla niego nie liczy się Twój wygląd, on kocha Cię za to jakim jesteś w środku...[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Kto by pomyślał, że jego kalectwo przekreśli szanse na adopcje?[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Nieduży piesek o ciekawym ubarwieniu i wesołym charakterze. [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]A jednak..Zygmuś już tyle czasu czeka na wybawiciela, na człowieka, który będzie jego oczami, jego opiekunem.[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Pomimo tego, że nie widzi bardzo dobrze daje sobie radę, bez trudu znajduje pełną miskę. [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Na spacerach trzyma się bardzo blisko człowieka, na głos wolontariusza reaguje wesołym tupaniem łapek i energicznym machaniem ogonka. [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]To naprawdę wspaniały pies. [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Wesoły, nie przejmujący się swoim losem, cieszący się z tego co ma. Uwielbia kontakt z człowiekiem. [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Czasem zdarza mu się wpaść na coś, zderzyć się z czymś ale on w ogóle się tym nie przejmuje i idzie dalej :)[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Ten psiak zdaję się mówić: "No i co z tego, że nie widzę? Przecież mam wiele innych zalet!" :)[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Zygmuś jest psem, przy którym wraca nadzieja, swoim usposobieniem potrafi przywrócić radość...[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]To pies, który cieszy się życiem i zaraża swoim optymizmem otoczenie. Wielu ludzi na jego miejscu by się załamało...[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Wielu ludzi mogłoby z jego woli życia brać przykład. [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Dlaczego jego ślepota musi przekreślać szansę na prawdziwy, pełen miłości dom? [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Czy doczeka się własnego kąta, własnego opiekuna, własnej, pełnej miski? [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Stań się dla Zygmusia aniołem stróżem...stań się jego oczami...[/SIZE][/FONT][/B] [COLOR=red][B]Informacja ze strony psiegranemarzenia.pl nt. niewidomych psów:[/B][/COLOR] [B]"Pierwsze chwile ślepego psa w nowych warunkach mogą być ciężkie. Musi on powoli rozpracować, co gdzie się znajduje, gdzie są przejścia, a gdzie są przeszkody. Po tym, zazwyczaj krótkim ,okresie przystosowawczym - można się zdziwić, jak rewelacyjnie pies sobie radzi. Psy są bardzo inteligentnymi zwierzętami i bardzo szybko się uczą rozkładu pomieszczeń i mebli. Po znanym terenie poruszają się tak, jakby widziały - czasem naprawdę można się zdziwić, kiedy okazuje się, że normalnie zachowujący się pies jest całkowicie niewidomy. Ślepaczki nie raz nabywają też umiejętności chodzenia po schodach i wskakiwania na meble. Jeśli więc nie mamy tendencji do przemeblowywania mieszkania co kilka tygodni ani do częstych przeprowadzek - nie powinniśmy się bać adopcji takiego pieska."[/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Szukamy dla Zygmusia domu bez ruchliwych, zaczepnych zwierząt. Szukamy domu odpowiedzialnego, wyrozumiałego, przede wszystkim kochającego i... wyjątkowego.[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]*****[/SIZE][/FONT][/B] [B]Wpłaty:[/B] [COLOR=red]Yana[/COLOR]-30 zl [COLOR=red]JJD[/COLOR]-50 zł [COLOR=red]Ika&Sonia[/COLOR]-100 zl [COLOR=red]yolanowi[/COLOR]-50 zł [COLOR=red]grzenka[/COLOR]-20 zl [COLOR=red]ALMA2[/COLOR]-20 zl [COLOR=red]Szymon K[/COLOR].-100 zl [COLOR=red]lawinka[/COLOR]-10 zl [COLOR=red]secia[/COLOR]-25 zl [COLOR=red]kocurek[/COLOR]-10 zl [COLOR=red]aldrumka[/COLOR]-20 zl [COLOR=red]holly101[/COLOR]-70 zl [COLOR=red]asl[/COLOR]-10 zl [COLOR=red]Magdalena[/COLOR]-15 zl [COLOR=red]ela40[/COLOR]-30 zl [COLOR=red]Karolina G.[/COLOR] W-wa-15 zl -------------[B]razem : 575zł[/B] [B]wydatki:[/B] odrobaczenie-16 zl bad.krwi-46 zl antybiotyk na 6 dni-20 zl lecznica-6 *20 zl-120 zl leki-60 jedzonko-60 zl --------------[B]razem-322 zl[/B] [B]16.02 przelalam 253 zl na konto Arktyki na hotelik[/B] [B]Konto Zygmusia = 0 zł[/B] [B]*****[/B] [B]Na "wczasach" u furciaczka 03.04.11[/B] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/_QipkfcwJf8k/TZibjY8nhgI/AAAAAAAAClc/MK29eIK7zRE/IMG_0249.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/_QipkfcwJf8k/TZcWkfXr3eI/AAAAAAAACj0/eX--sgjEh7c/IMG_0039.JPG[/IMG] [B][COLOR=red]PROSTO Z OBORY ARKTYKI NA KANAPE U FURCIACZEK :)[/COLOR][/B] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-3-kwxgPFCWA/Tg4ZsbxZ9fI/AAAAAAAAEKc/qhtzqvYQ6BE/IMG_1095.JPG[/IMG] Edited December 3, 2012 by BUDRYSEK Quote
Julia84 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [SIZE=6][COLOR=darkslateblue][B][SIZE=6][COLOR=magenta]Rozliczenia[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2] [/SIZE] [/B][COLOR=black][SIZE=3][SIZE=2]-253,00 zł przelała Budrysek na konto Arktyki (opłacenie dt) - cała kwota zebrana do momentu przejęcia przeze mnie księgowości Zugmusia :-) -197,00 zł przelałam z pieniędzy po Kubusiu [*] na konto Arktyki Zygmuś ma opłacony dom do końca marca 2011[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=lime][B]Wpływy:[/B][/COLOR] + 38,50 zł - dochód z bazarku zuzia_kuzik + [/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE]146,80 zł - _Aga_ [SIZE=6][COLOR=darkslateblue][COLOR=black][SIZE=3][SIZE=2] + [/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE]100,00 zł paulina0409 + 15,00 zł Melka + 25,00 zł Krakusek + 317,00 zł holly101 dochód z bazarku + 121,00 Lidia W. DZIĘKUJEMY!!! [SIZE=6][COLOR=darkslateblue][COLOR=black][SIZE=3][SIZE=2] [B][COLOR=red]Wydatki:[/COLOR][/B][/SIZE] -150,00 zł (przeznaczone decyzją Budryska na hotelik Amok - w którym znajduje się nasz Rysio i Romuś. Dług psiaków w hoteliku wynosi 2600 zł!!!) -613,30 zł - przelew na poczet długu do lecznicy Medvet - zgodnie z ustaleniami z Budrysek [SIZE=4][B][COLOR=lime]Saldo: 0,00 zł[/COLOR][/B][/SIZE] [/SIZE][/COLOR] [/COLOR][/SIZE] Quote
ŚWIAT Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Matko najdroższa...czy ktoś może zrobić wydarzenie na Facebooku? Jakby tak zrobic zbiorcze na 2 staruszki - Zębalka i Zygmusia?Że też ja choleffka nie umiem...:(((( Quote
BUDRYSEK Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 [quote name='ŚWIAT']Matko najdroższa...czy ktoś może zrobić wydarzenie na Facebooku? Jakby tak zrobic zbiorcze na 2 staruszki - Zębalka i Zygmusia?Że też ja choleffka nie umiem...:(((([/QUOTE] kurcze ja tez tego nie kumam :( Quote
Szarotka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Budrysku podziwiam Cie ..................juz tez naprawde nie wiem w co rece wlozyc wirtualnie, bo fizycznie to jestem za daleko ........... Quote
BUDRYSEK Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Zygmuś... To pies widzący sercem...[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Dla niego nie liczy się Twój wygląd, on kocha Cię za to jakim jesteś w środku...[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Kto by pomyślał, że jego kalectwo przekreśli szanse na adopcje?[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Nieduży piesek o ciekawym ubarwieniu i wesołym charakterze. [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]A jednak..Zygmuś już tyle czasu czeka na wybawiciela, na człowieka, który będzie jego oczami, jego opiekunem.[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Pomimo tego, że nie widzi bardzo dobrze daje sobie radę, bez trudu znajduje pełną miskę. [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Na spacerach trzyma się bardzo blisko człowieka, na głos wolontariusza reaguje wesołym tupaniem łapek i energicznym machaniem ogonka. [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]To naprawdę wspaniały pies. [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Wesoły, nie przejmujący się swoim losem, cieszący się z tego co ma. Uwielbia kontakt z człowiekiem. [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Czasem zdarza mu się wpaść na coś, zderzyć się z czymś ale on w ogóle się tym nie przejmuje i idzie dalej :)[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Ten psiak zdaję się mówić: "No i co z tego, że nie widzę? Przecież mam wiele innych zalet!" :)[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Zygmuś jest psem, przy którym wraca nadzieja, swoim usposobieniem potrafi przywrócić radość...[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]To pies, który cieszy się życiem i zaraża swoim optymizmem otoczenie. Wielu ludzi na jego miejscu by się załamało...[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Wielu ludzi mogłoby z jego woli życia brać przykład. [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Dlaczego jego ślepota musi przekreślać szansę na prawdziwy, pełen miłości dom? [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Czy doczeka się własnego kąta, własnego opiekuna, własnej, pełnej miski? [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Stań się dla Zygmusia aniołem stróżem...stań się jego oczami...[/SIZE][/FONT][/B] [COLOR=red][B]Informacja ze strony psiegranemarzenia.pl nt. niewidomych psów:[/B][/COLOR] [B]"Pierwsze chwile ślepego psa w nowych warunkach mogą być ciężkie. Musi on powoli rozpracować, co gdzie się znajduje, gdzie są przejścia, a gdzie są przeszkody. Po tym, zazwyczaj krótkim ,okresie przystosowawczym - można się zdziwić, jak rewelacyjnie pies sobie radzi. Psy są bardzo inteligentnymi zwierzętami i bardzo szybko się uczą rozkładu pomieszczeń i mebli. Po znanym terenie poruszają się tak, jakby widziały - czasem naprawdę można się zdziwić, kiedy okazuje się, że normalnie zachowujący się pies jest całkowicie niewidomy. Ślepaczki nie raz nabywają też umiejętności chodzenia po schodach i wskakiwania na meble. Jeśli więc nie mamy tendencji do przemeblowywania mieszkania co kilka tygodni ani do częstych przeprowadzek - nie powinniśmy się bać adopcji takiego pieska."[/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=4]Szukamy dla Zygmusia domu bez ruchliwych, zaczepnych zwierząt. Szukamy domu odpowiedzialnego, wyrozumiałego, przede wszystkim kochającego i... wyjątkowego.[/SIZE][/FONT][/B] Quote
Szarotka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Podniose Zygmusia, bo niestety musze sie teraz wziac do pracy.......... Quote
siekowa Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 :( Budrysku jesteś cudowna, mimo ciężkiej sytuacji z tymczasami znowu ratujesz psiego dziadka. Rozumiem, że szukamy Zygmusiowi chociaż domu tymczasowego? Zaraz go powstawiam na dziadkowe strony. [QUOTE][COLOR=red] [B]Informacja ze strony psiegrane-marzenia.pl nt. niewidomych psów:[/B][/COLOR][/QUOTE]Naszą domenę przejął ktoś kto próbuje promować się kosztem psich seniorów, musieliśmy zmienić nazwę na [URL="http://www.psiegranemarzenia.pl"]www.psiegranemarzenia.pl[/URL] Jak znajdziesz chwile to zmień nazwę strony w tym zdaniu. Quote
grzenka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 To i ja zapiszę się do dziadeczka, jest cudowny. Quote
BUDRYSEK Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Zygmus co jakis czas w nocy "plakal' :( moze go cos boli? przydala by sie diagnostyk ale za co? mamy koszmarne dlugi....moze zrobi ktoś bazarek? prosze..... w dodatku ma mega biegunke:( Quote
BUDRYSEK Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 [quote name='grzenka']Przeleję 20 zł na koszt jego badania, niech ktoś jeszcze dołoży jakiś grosz i zbierzemy razem na weta.[/QUOTE] dziękuję :) bad krwi kosztuje 46 zl Quote
grzenka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Przeleję 20 zł na koszt jego badania, niech ktoś jeszcze dołoży jakiś grosz i zbierzemy razem na weta. Quote
Klaudus__ Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 [I]Zygmuś biedaczku - nie martw się damy radę! Przecież mamy obok siebie takie wspaniałe Cioteczki![/I] Quote
holly101 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Poproszę o dane do przelewu na pw - bazarek chetnie zrobię ale póki co muszę nazbierać fantów Wypłukałam się z różnych rzeczy. Quote
Julia84 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Rozreklamowałam trochę Zygmusia na bazarkowych wątkach - mam nadzięję ze mnie tam nie znienawidzą za offowanie... Może ktoś Zygmusia dostrzeże... Quote
Martika&Aischa Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 aż serce pęka :( Julia84 potrzebujesz coś na bazarek ? poszukam wieczorkiem i przekażę :( piesio musi trafić jak najszybciej do lekarza :( Quote
grzenka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 [quote name='holly101']Poproszę o dane do przelewu na pw[/QUOTE] Ja też poproszę. Quote
Julia84 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 [quote name='Martika@Aischa']aż serce pęka :( Julia84 potrzebujesz coś na bazarek ? poszukam wieczorkiem i przekażę :( piesio musi trafić jak najszybciej do lekarza :([/QUOTE] Będę robić bazarek dla Zygmusia ( i jeszcze jednego staruszka Zębusia, który też jest w ciężkim stanie. Tu jest link do jego wątku: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/200164-Dziadek-Z%C4%85bek-z%C5%82amana-%C5%82apka-chore-serce-stan-ci%C5%BCki-ale-My-walczymy"]http://www.dogomania.pl/threads/200164-Dziadek-Z%C4%85bek-z%C5%82amana-%C5%82apka-chore-serce-stan-ci%C5%BCki-ale-My-walczymy[/URL]!!) w czwartek. Jeżeli mogłabyś coś wysupłać na bazarek byłybyśmy bardzo wdzięcznę. Po prostu prześlij mi zdjęcia z opisami i cenami na mojego maila. Jeszcze nie wiem czy mi się bazarek uda zrobić bo ostatnio mnie Awilia wyręczała - bo mi się zdjęcia kićkały. Quote
agni Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 [quote name='Julia84']Rozreklamowałam trochę Zygmusia na bazarkowych wątkach - mam nadzięję ze mnie tam nie znienawidzą za offowanie... Może ktoś Zygmusia dostrzeże...[/QUOTE] jestem na zaproszenie - podniosę chociaż miałabym trochę fantów na bazarek ale ja nie mam za wiele czasu do jego pilnowania :roll:więc chętną cioteczkę do zajęcia się handelkiem poproszę :evil_lol: zdjęcia na PW wyślę :user: wysyłka będzie wtedy ode mnie :bye: ja mogę się zająć bazarkami dopiero po 15 lutego bo niestety mam wiele osobistych spraw zaniedbanych :shake: Quote
Magolek Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Zrobiłam Zygmusiowi wydarzenie na FB [URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=141699959222503[/URL] Budrysku podałam kontakt do Ciebie - mailowy i telefon. I dodałam banerek. Quote
Yana Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 biedny staruszek :-( poproszę nr konta, wyslę parę złotych... Quote
Recommended Posts