Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zauwazyałam u Melvina przerzedzenie sie siersci na uszach .Nie było mnie cztery dni i dzisiaj tak jakoś mi sie w oczy rzuciło .Moze nie miał w tym miejscu buszu ale nie widząc go kilka dni wydaje mi się ,ze to jakieś symetryczne wyłysienia .Jutro jadę z tym do weta .

Posted

Melvin juz po wizycie .Okazało się ,ze ma zapalenie łojotokowe rabka ucha .Dostał specjalny szampon Sebolitic firmy Wirbac ( w strzykawce naciągniete )
Oraz Kerabol krople.
Po tej kuracji .Trzeba bedzie dokupic szampon aby go wykąpac całego.
Tak więc stosujemy od dzisiaj .
Koszt Kerabol 18 zł
Sebolitic 6 zł
dojazd 10 zł .Razem 34 zł .
Kerabol stosuje juz u Patki mojej podopiecznej ,bo ma równiez łojotok .zauważam różnicę u niej po stosowaniu tych kropli .

• 3 weeks later...
Posted

Kilka dni temu wykapałam Melvina w szamponie od weta .Niestety musialam załozyć mu kaganiec bo chciał gryzc ....Po kapieli wlazł w najwiekszy kurz i pył i tam urzadził sobie czochranko ....
Szampon skończył sie więc lecę do weta po druga dawkę bo zabrakło na uszy a mam przecież dwa razy w tyg mu masować .

Posted

Kupiłam dzisiaj kolejną dawkę Sebolitica .Koszt 6 zł .
Melvin nie znosi jak go tym szamponem traktuje ,.....

Razem z wcześniejszym zakupem koszt wynosi 40zł .

Posted

kleszcze u nas atakują ....Są na butach po krótkim przejsciu po trawie .Co dzień wyjmuję je psom pomimo ,ze w kwietniu wszystkie dostały Frontline .Niestety zwykle to wystarczało ,ale teraz musze się bardziej zabezpieczyć .
Proszę o zakup Kiltixa albo Preventika ( obroży ) .I wysłąnie jej na mój adres .Zobaczę ,czy wet da mi na kreskę .Bo nie mam środków aby kazdemu psu ją zakupić ,są zbyt drogie .

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Nie ja nie zapomniałam tylko miałam strochę skrętu .Wzięłam startunię ,którą ratowałam ....Im udało się .Bianko ona ma 16 lat .Jest świetna !!!!
Melvin zgubił obroze Kilitixa ..Za cholerę nie mogę znależć .
Po za tym u niego bez zmian .Zdrowy ,wesoły i gruby się zrobił ....

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Poznałam osobiście Melvinka :cool3:
To typowy jamnior, nie jest fotogeniczny. W rzeczywistości bardziej przypomina jamnika.
Natura też typowa, zadziornego jamnika. Zazdrosny przepędza wszystkie psy, które mogą mu ukraść głaski.
Ma ciekawe umaszczenie. Nie jest czarny, to sól i pieprz. Mordka nie jest siwa, to jest po prostu popielate podpalanie.
Jest bardzo bojowy.

Posted

Tak to prawda .Potrafi sterroryzowac suczke i ja gnebic .Ale ja mu to cierpliwie wybijam z głowy .
Przy karmieniu warczy i szczeka na wszystko wkoło .Chce jeśc pierwszy ...Tak szczeka wtedy ,ze bebenki w uszach trzaskaja ....Ale musi zrozumieć ,ze nie on jest szefem ,Dostaje ostatni .
Ale wcale nie nauczyło go to czekania w ciszy .....
Jest uparty .Jak go kapałam to miał kaganiec bo chciał gryzc ,zaden pies nie zachowuje się tak podczas kapieli .
Szczerze mówiąc potrzebuje domu ,który pokocha go z całym dobrodziejstwem inentarza .chociaz jako jedynak bedzie całkiem miłym pupilem,

Posted

Tuptuś jak do mnie przyjechał też tak się zachowywał. Potem powoli zmieniał się, ale nadal jest bardziej zaborczy niż pozostałe.
Daję mu jeść pierwszemu, żeby mieć spokój, no i jako jedynemu pozwalam ze sobą spać. Pozostałe psiaki już to zaakceptowały.

• 2 weeks later...
Posted

Niespodzianka :loveu:
Melvinkiem jest zainteresowana fajna rodzinka, mieszkają niedaleko funi.:multi::multi::multi:
Funia w tym tygodniu pojedzie z chłopakiem do nowego domku na rekonesans.