taxelina Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Kasi i Lena']Fajnie się na Niuni prezentuje, napisz mi ile ma Niunia w klacie? Bo się taka szczuplutka malutka wydaje na tej fotce:) Nie musisz go prać:)[/QUOTE] Jak sie to mierzy w klacie? :razz: Tak jak ten pasek od szelek co idzie wokol klatki piersiowej? tu masz np klate [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-rfJj94Wa3tU/TeslxTJqXqI/AAAAAAAACtk/Jv2IC8oEd9Y/s640/IMG_9102.jpg[/URL] [url]https://lh3.googleusercontent.com/-YV-0dxsO2xo/TTvqP6T0jTI/AAAAAAAABns/3nlAOm487Jc/IMG_3179.jpg[/url] Quote
Kasi i Lena Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 Faktycznie klata jest z przodu:) mi chodziło o ten wymiar za przednimi łapkami , nie wiem jak to nazwać? Quote
taxelina Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Kasi i Lena']Faktycznie klata jest z przodu:) mi chodziło o ten wymiar za przednimi łapkami , nie wiem jak to nazwać?[/QUOTE] 56 cm ale to ma na sobie ten swoj sweterek jezszcze po nocy Quote
Kasi i Lena Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 Czyli ona nie jest taka malutka, jakby się na fotkach wydawało. Choć wiedziałam że całkiem maleńka nie jest bo na fotkach z niskopodłogową Sherry jest dość wysoka. Na zdjęciu w sweterku wygląda jak większy ratlerek;) Quote
taxelina Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Kasi i Lena']Czyli ona nie jest taka malutka, jakby się na fotkach wydawało. Choć wiedziałam że całkiem maleńka nie jest bo na fotkach z niskopodłogową Sherry jest dość wysoka. Na zdjęciu w sweterku wygląda jak większy ratlerek;)[/QUOTE] Jej blizej do kelpie z ktorym ma duzo wspolnego :diabloti: [url]https://lh3.googleusercontent.com/-Sc6IUwR9js0/Tefcpe9mCGI/AAAAAAAACmE/dld4mut3KhE/IMG_6211.jpg[/url] Quote
Kasi i Lena Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 Tak, Niunia telepiącego się ratlerka raczej nie przypomina (no może po za fotką w sweterku) Nie mogę się powstrzymać żeby się Sherry nie pozachwycać- Te króciutkie przednie łapeczki:loveu::loveu: Quote
taxelina Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Kasi i Lena']Tak, Niunia telepiącego się ratlerka raczej nie przypomina (no może po za fotką w sweterku) Nie mogę się powstrzymać żeby się Sherry nie pozachwycać- Te króciutkie przednie łapeczki:loveu::loveu:[/QUOTE] Zachwycaj sie duzo pozwalam :loveu: Tu masz wiecej ich wspolnych [url]https://picasaweb.google.com/115653797959765595990/NiuniaISherry[/url] Quote
Kasi i Lena Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 Cudne te fotki. Widać na nich jaka Niunia była radosna i skoczna jeszcze przed chorobą:( Quote
taxelina Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Kasi i Lena']Cudne te fotki. Widać na nich jaka Niunia była radosna i skoczna jeszcze przed chorobą:([/QUOTE] Pewnie do tego stanu nie wrocimy ale z drugiej strony jak porownac poczatki choroby a teraz to niebo a ziemia Quote
Kasi i Lena Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 [quote name='deer_1987']Pewnie do tego stanu nie wrocimy ale z drugiej strony jak porownac poczatki choroby a teraz to niebo a ziemia[/QUOTE] Biedna Niunieczka, dobrze że jej stan jest teraz w miarę stabilny. Dla pocieszenia napiszę że ponoc zwierzęta szybko przystosowują się do takich rzeczy i nie myślą jak ludzie o tym co było przed chorobą bo żyją dniem dzisiejszym. Czyli prawdopodobnie dla niej to normalne że jest jak jest:( Quote
Guest papillonek Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Ktoś planuje kolejne szele?? :cool3: Quote
Kasi i Lena Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 [quote name='papillonek']Ktoś planuje kolejne szele?? :cool3:[/QUOTE] Ja chwilowo nie, a TY? Quote
lewitka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Wybaczcie spamik ale jesteśmy zdesperowane! Potrzebny szybko domek dla Tośka - młodego psiaka, który jak się okazuje ZAWADZA "władzom" wrocławskiego schroniska! :(( [url]http://www.dogomania.pl/threads/211707-Tosiek-dla-kogo-ten-s%C5%82odziak-nie-b%C4%99dzie-quot-za-brzydki-quot-[/url]!!! Quote
Yuveza Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='papillonek']Ktoś planuje kolejne szele?? :cool3:[/QUOTE] [quote name='Kasi i Lena']Ja chwilowo nie, a TY?[/QUOTE] Ja planuje:eviltong: Quote
Kasi i Lena Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 Ja może miałabym ochotę ale moje psy rzadko w szelkach chodzą. Planuje obrożę i sweterek. Sweterek prawdopodobnie dostanę od deer_1987:loveu: Mam też zamiar nauczyć się robić na drutach i udziergać sweterek. Quote
Yuveza Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 ja sweterka bede teraz szuuukac;) a szelki kupie jak bede miec kase Quote
Kasi i Lena Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 Próbowałam robić na drutach i to jakaś masakra:shake:. Pełna dobrych chęci obejrzałam w necie zdjęcia jak się to robi krok po kroku. W teorii wydało się proste. Praktyka okazała się okropna, nie umiem przekładać włóczki z drutu na drut bo wszystko mi się jakoś pląta, zsuwa ze śliskich drutów. Według TZ-ta minę mam przy tym nad wyraz inteligentną, czyli przygryzioną końcówkę języka:evil_lol:. Dziś już rzuciłam tym w diabły. Jutro będzie kolejne próbowanie. A mogłam się w podstawówce nauczyć. to ja głupia wybrałam szydełko bo wydawało się prostsze i faktycznie jest dużo prostsze bo jest jedno i łatwiej to ogarnąć. Quote
Naklejka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Ja robiłam szal na drutach :P Nie jest to trudne.... tylko że mi babcia pokazała co i jak... Quote
Kasi i Lena Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 Ja muszę zmobilizować mamę żeby mi na żywo pokazała co i jak. Niby wiem ale w moich niewprawnych rękach włóczka się po drutach ślizga. potrafię zrobić pierwsze oczko, dalej wymiękam bo mi z drutu spada i nie potrafię przeciągnąć przez pętelkę. Trochę pokracznie to opisałam ale jak umiesz to chyba wiesz o co mi chodzi. Quote
taxelina Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Ooo widze pierwsze koty zza ploty :diabloti: Quote
Kasi i Lena Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 [quote name='deer_1987']Ooo widze pierwsze koty zza ploty :diabloti:[/QUOTE] Tak i jak widać powyżej cudownie mi idzie:evil_lol:. Quote
taxelina Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Kasi i Lena']Tak i jak widać powyżej cudownie mi idzie:evil_lol:.[/QUOTE] Pierwszy raz jest zawsze najtrudniejszy :D Quote
Kasi i Lena Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 [quote name='deer_1987']Pierwszy raz jest zawsze najtrudniejszy :D[/QUOTE] Wiem, nie poddałam się jeszcze. Jutro nowe próbowanie. Dopiero jak dłuższy czas nic mi nie będzie wychodzić przerzucę się na szydełko. Quote
Kasi i Lena Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Fifka w tej chwili tak sobie śpi na łóżku:) [IMG]http://img830.imageshack.us/img830/9706/sn852590.jpg[/IMG] Co do mojego włóczkowego debiutu to już chyba łapie o co chodzi. Wiem że włóczka którą mam jest beznadziejna do nauki, muszę kupić poszukać jakiegoś kawałka który nie był wcześniej pruty to będzie mi ponoć łatwiej. Quote
Recommended Posts