Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kasi i Lena']W miedzy czasie zdążyłam kupić jakiś w najbliższym zooologu. Też z yorkiem na opakowaniu aż tz się na mnie krzywo patrzy i się pyta czy my mamy yorki :)[/QUOTE]

Ej jorusiowe szampony są super :lol: Ja zazwyczaj też kupuję na miejscu, zazwyczaj Hiltona, ale wtedy brakowało mi rzeczy do darmowej wysyłki :lol: Ale jest bardzo fajny i mogę polecić ;)

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Hiltona miałyśmy raz ale nie bardzo nam odpowiadał. Jorkowe szampony mają w sobie olejek norkowy łatwiej mi po nim rozczesywać Leny owłosienie. Ona ma inną sierść niż np. Mika czy Fifka. Ma to swoje plusy że nie linieje ale łatwo się pląta i kołtuni. Ogólnie rozczesuję się ją z taką łatwością jak ludzkie włosy umyte jakimś kiepskim szamponem- masakra :)

Napiszcie mi że 13 stopni na zewnątrz i zimno w domu to nieodpowiedni czas na kąpanie psów;) Nie chce mi się i szukam wymówki ;)

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Hiltona miałyśmy raz ale nie bardzo nam odpowiadał. Jorkowe szampony mają w sobie olejek norkowy łatwiej mi po nim rozczesywać Leny owłosienie. Ona ma inną sierść niż np. Mika czy Fifka. Ma to swoje plusy że nie linieje ale łatwo się pląta i kołtuni. Ogólnie rozczesuję się ją z taką łatwością jak ludzkie włosy umyte jakimś kiepskim szamponem- masakra :)

Napiszcie mi że 13 stopni na zewnątrz i zimno w domu to nieodpowiedni czas na kąpanie psów;) Nie chce mi się i szukam wymówki ;)[/QUOTE]

Zdecydowanie nie odpowiedni czas na kąpiel :evil_lol: Z resztą taka pogoda nie zachęca do niczego ;)

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Zdecydowanie nie odpowiedni czas na kąpiel :evil_lol: Z resztą taka pogoda nie zachęca do niczego ;)[/QUOTE]
Czuję się rozgrzeszona że nie wykąpałam bo przecież pieseczki by zmarzły:evil_lol: Nawet reszta rodziny nie psioczy że kąpiel przełożona na bliżej nieokreślony termin (czyli aż mi się zachce albo jak psy zaczną bardziej śmierdzieć;))
[quote name='unikatowydiament']Też używam szampon z olejkien norkowym,jest to jedyny po którym Synek nie ma uczulenia[/QUOTE]
A jaka sierść po takim szamponie mięciutka i jedwabista :)
[quote name='deer_1987']No Sherry tez lubi ta pilke bo piszczy :loveu:[/QUOTE]

Moje o dziwo nie bardzo nią piszą. Bardziej kręci je to że ta piłka tak fajnie się odbija od podłoża. Dużo lepiej niż takie zwykłe z zoologa miejscowego.

Posted

Moje w taką pogodę to nawet za bardzo chodzić nie mają ochoty po podwórku :-( Wyjątkiem jest Frańka, ale ona mała głupiutka to wszystko dla niej jest zabawką, tylko ja potem mam robotę bo trzeba ją czyścić :evil_lol:

Posted

[quote name='rashelek']Oj w taką pogodę to już w życiu bym psa nie wykąpała, jeszcze by się zaziębił czy coś :evil_lol:[/QUOTE]
Ja bym wykąpała jakby mi się chciało a że mi się nie chce to mam wymówkę:lol: Po kąpieli jakby było im zimno to suszarka albo ciepłe łożeczko.
[quote name='Paulina_mickey']Moje w taką pogodę to nawet za bardzo chodzić nie mają ochoty po podwórku :-( Wyjątkiem jest Frańka, ale ona mała głupiutka to wszystko dla niej jest zabawką, tylko ja potem mam robotę bo trzeba ją czyścić :evil_lol:[/QUOTE]

U mnie Lena patrzy z niemym wyrzutem w oczach jak jej każe wejść w mokrą trawę. Jak idzie luzem to tylko po chodniku, paniusia:loveu:

Posted

ja też znalazłam sobie wymówkę (zła pogoda) żeby nie wykąpać psów:evil_lol: . Ja kąpie moje psy w białym jeleniu. Wypróbowałam prawie wszystkie szampony i każdy uczulał Maxa, dopiero wet polecił szare mydło i alergia ustała. przynajmniej nie wydaję majątków na szampony i mogę kupić coś innego dla psów:lol:
[URL]https://lh3.googleusercontent.com/-nYMTp2LEIh0/Ud_uncZyjrI/AAAAAAAACh0/TXzwD3ztkmI/s512/SN851753.JPG[/URL] prześlicznie tu wyszła:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='zahirka11']ja też znalazłam sobie wymówkę (zła pogoda) żeby nie wykąpać psów:evil_lol: . Ja kąpie moje psy w białym jeleniu. Wypróbowałam prawie wszystkie szampony i każdy uczulał Maxa, dopiero wet polecił szare mydło i alergia ustała. przynajmniej nie wydaję majątków na szampony i mogę kupić coś innego dla psów:lol:
[URL]https://lh3.googleusercontent.com/-nYMTp2LEIh0/Ud_uncZyjrI/AAAAAAAACh0/TXzwD3ztkmI/s512/SN851753.JPG[/URL] prześlicznie tu wyszła:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]
Ktoś mi już kiedyś polecał szare mydło ale jeszcze się nie odważyłam. Sierść nie jest po nim przesuszona?
[quote name='rashelek']Każdy powód jest dobry :lol:
Może się zmotywujesz do jakichś fot? :)[/QUOTE]

[quote name='pcheelkaa']Zdecydowanie jestem za motywacją fotograficzną ![/QUOTE]
Pierwsze kąpiel, później czesanie i dopiero nowe fotki. Więc w bliżej nieokreślonym czasie ;)
[quote name='unikatowydiament']dzień dobry:)[/QUOTE]
Dzień dobry :)

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Ktoś mi już kiedyś polecał szare mydło ale jeszcze się nie odważyłam. Sierść nie jest po nim przesuszona?

[/QUOTE]

u mojego psa przesuszona nie jest, ale to może zależeć od psa i rodzaju włosa.;)

Posted

Kurcze... a mnie właśnie odradzano szare mydło. Może faktycznie zależy to od osobnika? ;)
A czemu nie szampon? przepraszam, ale nie w temacie jestem ;)

Posted

Biorąc pod uwagę jak szare mydło wysusza i niszczy okrywę, to ja bym się nie odważyła kąpać w nim psa :P Ale ja kąpe Mike raz na 3 miechy, to może nie powinnam się odsywać :evil_lol:

Posted

[quote name='Ty$ka']Kurcze... a mnie właśnie odradzano szare mydło. Może faktycznie zależy to od osobnika? ;)
A czemu nie szampon? przepraszam, ale nie w temacie jestem ;)[/QUOTE]

każdy szampon nawet przeciwalergiczny wywoływał alergie u Maxa:shake: dopiero wet zaproponował szare mydło i swędzenie drapanie ustąpiło;). Tak jak już pisałam Maxa sierść nie jest przesuszona ani nic z tych rzeczy;)