rashelek Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 [quote name='Kasi i Lena']W miedzy czasie zdążyłam kupić jakiś w najbliższym zooologu. Też z yorkiem na opakowaniu aż tz się na mnie krzywo patrzy i się pyta czy my mamy yorki :)[/QUOTE] Ej jorusiowe szampony są super :lol: Ja zazwyczaj też kupuję na miejscu, zazwyczaj Hiltona, ale wtedy brakowało mi rzeczy do darmowej wysyłki :lol: Ale jest bardzo fajny i mogę polecić ;) Quote
Kasi i Lena Posted July 13, 2013 Author Posted July 13, 2013 Hiltona miałyśmy raz ale nie bardzo nam odpowiadał. Jorkowe szampony mają w sobie olejek norkowy łatwiej mi po nim rozczesywać Leny owłosienie. Ona ma inną sierść niż np. Mika czy Fifka. Ma to swoje plusy że nie linieje ale łatwo się pląta i kołtuni. Ogólnie rozczesuję się ją z taką łatwością jak ludzkie włosy umyte jakimś kiepskim szamponem- masakra :) Napiszcie mi że 13 stopni na zewnątrz i zimno w domu to nieodpowiedni czas na kąpanie psów;) Nie chce mi się i szukam wymówki ;) Quote
Paulina_mickey Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 [quote name='Kasi i Lena']Hiltona miałyśmy raz ale nie bardzo nam odpowiadał. Jorkowe szampony mają w sobie olejek norkowy łatwiej mi po nim rozczesywać Leny owłosienie. Ona ma inną sierść niż np. Mika czy Fifka. Ma to swoje plusy że nie linieje ale łatwo się pląta i kołtuni. Ogólnie rozczesuję się ją z taką łatwością jak ludzkie włosy umyte jakimś kiepskim szamponem- masakra :) Napiszcie mi że 13 stopni na zewnątrz i zimno w domu to nieodpowiedni czas na kąpanie psów;) Nie chce mi się i szukam wymówki ;)[/QUOTE] Zdecydowanie nie odpowiedni czas na kąpiel :evil_lol: Z resztą taka pogoda nie zachęca do niczego ;) Quote
Oscar Patric Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Też używam szampon z olejkien norkowym,jest to jedyny po którym Synek nie ma uczulenia Quote
taxelina Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 No Sherry tez lubi ta pilke bo piszczy :loveu: Quote
Kasi i Lena Posted July 13, 2013 Author Posted July 13, 2013 [quote name='Paulina_mickey']Zdecydowanie nie odpowiedni czas na kąpiel :evil_lol: Z resztą taka pogoda nie zachęca do niczego ;)[/QUOTE] Czuję się rozgrzeszona że nie wykąpałam bo przecież pieseczki by zmarzły:evil_lol: Nawet reszta rodziny nie psioczy że kąpiel przełożona na bliżej nieokreślony termin (czyli aż mi się zachce albo jak psy zaczną bardziej śmierdzieć;)) [quote name='unikatowydiament']Też używam szampon z olejkien norkowym,jest to jedyny po którym Synek nie ma uczulenia[/QUOTE] A jaka sierść po takim szamponie mięciutka i jedwabista :) [quote name='deer_1987']No Sherry tez lubi ta pilke bo piszczy :loveu:[/QUOTE] Moje o dziwo nie bardzo nią piszą. Bardziej kręci je to że ta piłka tak fajnie się odbija od podłoża. Dużo lepiej niż takie zwykłe z zoologa miejscowego. Quote
taxelina Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Sherry ma fiola na punkcie tego co piszczy :D Na fb zostawiam Ci zdjecia :D Quote
Illusion Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Na każdej powierzchni ta piłka tak dobrze się odbija? Quote
taxelina Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 To dobrze bo cos jeszcze Ci pokaze, wlasnie znalazlam i nie wiem jak tak mozna utuczyc jamnika :shake::shake: Quote
Kasi i Lena Posted July 13, 2013 Author Posted July 13, 2013 Widziałam, niezły kwadraciak:crazyeye: , biedny piesek :shake: Quote
taxelina Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Jeszcze chwila i mojego patyczaka zobaczysz :loveu: Quote
rashelek Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Oj w taką pogodę to już w życiu bym psa nie wykąpała, jeszcze by się zaziębił czy coś :evil_lol: Quote
Paulina_mickey Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Moje w taką pogodę to nawet za bardzo chodzić nie mają ochoty po podwórku :-( Wyjątkiem jest Frańka, ale ona mała głupiutka to wszystko dla niej jest zabawką, tylko ja potem mam robotę bo trzeba ją czyścić :evil_lol: Quote
Kasi i Lena Posted July 14, 2013 Author Posted July 14, 2013 [quote name='rashelek']Oj w taką pogodę to już w życiu bym psa nie wykąpała, jeszcze by się zaziębił czy coś :evil_lol:[/QUOTE] Ja bym wykąpała jakby mi się chciało a że mi się nie chce to mam wymówkę:lol: Po kąpieli jakby było im zimno to suszarka albo ciepłe łożeczko. [quote name='Paulina_mickey']Moje w taką pogodę to nawet za bardzo chodzić nie mają ochoty po podwórku :-( Wyjątkiem jest Frańka, ale ona mała głupiutka to wszystko dla niej jest zabawką, tylko ja potem mam robotę bo trzeba ją czyścić :evil_lol:[/QUOTE] U mnie Lena patrzy z niemym wyrzutem w oczach jak jej każe wejść w mokrą trawę. Jak idzie luzem to tylko po chodniku, paniusia:loveu: Quote
zahirka11 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 ja też znalazłam sobie wymówkę (zła pogoda) żeby nie wykąpać psów:evil_lol: . Ja kąpie moje psy w białym jeleniu. Wypróbowałam prawie wszystkie szampony i każdy uczulał Maxa, dopiero wet polecił szare mydło i alergia ustała. przynajmniej nie wydaję majątków na szampony i mogę kupić coś innego dla psów:lol: [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-nYMTp2LEIh0/Ud_uncZyjrI/AAAAAAAACh0/TXzwD3ztkmI/s512/SN851753.JPG[/URL] prześlicznie tu wyszła:loveu::loveu::loveu: Quote
rashelek Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Każdy powód jest dobry :lol: Może się zmotywujesz do jakichś fot? :) Quote
pcheelkaa Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Zdecydowanie jestem za motywacją fotograficzną ! Quote
Kasi i Lena Posted July 16, 2013 Author Posted July 16, 2013 [quote name='zahirka11']ja też znalazłam sobie wymówkę (zła pogoda) żeby nie wykąpać psów:evil_lol: . Ja kąpie moje psy w białym jeleniu. Wypróbowałam prawie wszystkie szampony i każdy uczulał Maxa, dopiero wet polecił szare mydło i alergia ustała. przynajmniej nie wydaję majątków na szampony i mogę kupić coś innego dla psów:lol: [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-nYMTp2LEIh0/Ud_uncZyjrI/AAAAAAAACh0/TXzwD3ztkmI/s512/SN851753.JPG[/URL] prześlicznie tu wyszła:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Ktoś mi już kiedyś polecał szare mydło ale jeszcze się nie odważyłam. Sierść nie jest po nim przesuszona? [quote name='rashelek']Każdy powód jest dobry :lol: Może się zmotywujesz do jakichś fot? :)[/QUOTE] [quote name='pcheelkaa']Zdecydowanie jestem za motywacją fotograficzną ![/QUOTE] Pierwsze kąpiel, później czesanie i dopiero nowe fotki. Więc w bliżej nieokreślonym czasie ;) [quote name='unikatowydiament']dzień dobry:)[/QUOTE] Dzień dobry :) Quote
zahirka11 Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='Kasi i Lena']Ktoś mi już kiedyś polecał szare mydło ale jeszcze się nie odważyłam. Sierść nie jest po nim przesuszona? [/QUOTE] u mojego psa przesuszona nie jest, ale to może zależeć od psa i rodzaju włosa.;) Quote
Ty$ka Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Kurcze... a mnie właśnie odradzano szare mydło. Może faktycznie zależy to od osobnika? ;) A czemu nie szampon? przepraszam, ale nie w temacie jestem ;) Quote
Paulina_mickey Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Ja dłuugo stosowałam szare mydło i nic się nie działo Quote
rashelek Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Biorąc pod uwagę jak szare mydło wysusza i niszczy okrywę, to ja bym się nie odważyła kąpać w nim psa :P Ale ja kąpe Mike raz na 3 miechy, to może nie powinnam się odsywać :evil_lol: Quote
zahirka11 Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 [quote name='Ty$ka']Kurcze... a mnie właśnie odradzano szare mydło. Może faktycznie zależy to od osobnika? ;) A czemu nie szampon? przepraszam, ale nie w temacie jestem ;)[/QUOTE] każdy szampon nawet przeciwalergiczny wywoływał alergie u Maxa:shake: dopiero wet zaproponował szare mydło i swędzenie drapanie ustąpiło;). Tak jak już pisałam Maxa sierść nie jest przesuszona ani nic z tych rzeczy;) Quote
Recommended Posts