Jump to content
Dogomania

Figa W Afrykańskim Klimacie - JUZ SZCZESLIWA W SWOIM DOMKU!!!

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agnie Koty']Hania, możesz zajrzeć na wątek Korabiewic, Boże, chyba sytuacja wymknęła się spod kontroli.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9089663#post9089663[/URL][/quote]
Zajrzałam..od razu ale nie miałam czasu żeby coś napisac....przerażające i zaskakujące...w zeszłym roku tam byłam ( jak szukałyśmy psa ....) i było super...m.in. dlatego też miałam mniejsze wyrzuty sumienia ,że nie wzięłyśmy stamtąd żadnego psiaka..duże wybiegi , pełne brzuszki...pracownicy mili dla zwierzaków i vv...:shake:

Posted

Ha ...poczytałam sobie o whippetach..no i coraz więcej cech wspólnych widze ........maja one behawior szczenięcy tak do 2-3 lat , potem dopiero poważnieją ......zgadzam się ...własnie tak mi się wydawało ,że Fiska ma pstro w głowie i zachowuje się jak szczenior choc juz suka w miesiącach.....( no bo jeszcze nie w latach:diabloti:)...nie sa ślepo posłuszne.....:mad:oj to to.........szybko się nudza wykonywaniem poleceń:shake:...he he....no pewnie....często ce****e je koprofagia:oops:...no to już wiem o co chodzi.........z uwagi na chudość lubia a wręcz muszą leżeć na miękkim ( tzn na łóżkach )...no tu Fiśka owszem sypia z Madzią ale chuda nie jest..( ani Madzia ani Fiśka:diabloti::evil_lol:)..........są łakome i często na własną rękę poszukują żeru......( tu może bardziej chodzi o tę nieszczęsną(?) szybką przemianę materii niż łakomstwo ale skutek ten sam):cool3:
Co to jednak znaczy rasa:diabloti:.......
No śmiech śmiechem..ale jak szłyśmy przez działki ( Fikuśna na smyczy) to jakaś babka z psami ( 3 bez smyczy) woła do nas , żebyśmy przechodziły bo ona idzie wolniej.....i jak ją mijałysmy pyta czy Fiśnięta jest bardzo agresywna?:crazyeye:..ja na to ,że nie , a babka ( oczywiście puszczając moją odpowiedź mimo uszu..." no tak tak ja widze ,że to ta agresywna rasa.." ...he he to znaczy jaka?whippet? he he:diabloti:

Posted

Ale mnie zainteresowałaś - jutro i ja koniecznie poczytam o whippetach!

czy kupowałaś obróżkę i odbierałaś zaświadczenie o chipowaniu? Ja jeszcze tam nie dotarłam ale kiedyś zapytam jakiej firmy to były chipy, na jaką głębokość wszczepiane.

Posted

Wszystkiego Najlepszego w [B][U][FONT=Century Gothic][COLOR=Blue]NOWYM ROKU!!!!!!!![/COLOR][/FONT][/U][/B][FONT=Century Gothic][COLOR=Blue]
[COLOR=Black][FONT=Arial]FIDZE, FIDZE BEZ MAKU ,FIGIELKOWI I INNYM ZNAJOMYM

Życzy Agafi5 :laola: :drinking:
[/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT]

Posted

długo mnie nie było...same wiecie święta ,święta i po świętach:cool1:...Fiśka jako odważna suka nie zwracała uwagi na petardy....:razz:...ostatnio nawet słucha sie bardziej...wrony zdechłe to juz mam nieśmiałą nadzieję przeszłość...a inne przysmaki nawet wypluwa jak głośno wrzasnę....no i tak do przodu mam nadzieję się posuwamy:cool3:...natomiast broni mnie przed Andrzejem coraz bardziej ..jak tylko mąż usiłuje do mnie podejść Fizia "rzuca mu sie do tchawicy"( cytat z Andrzeja) i odgania....:evil_lol:wyraźnie jest wyżęj od niego w hierarchiii
A dzisiaj Fiśka nie popisała się ..nigdy nie była gapowata a dzisiaj przebiła chyba Bunię...tak sie za Hamerem oglądała ,że jej paszcza zaliczyła spotkanie 3 stopnia z drzewem..Figielek bezlitośnie zwijał się ze śmiechu..tylko ja okazałam jej stosowne współczucie bo minę miała nietęgą ..( ze wstydu:oops:)

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='agafi5']figielku mam pytanko.czy figulka dostala jakies prezenty na Swieta?? ;-)[/quote]

oczywiście..dobierała się do nich już przed świętami....;)
Dostała fioletową piłkę i pluszaka bernardyna co go kiedyś dostałam na gwiazdkę....a Fiśka niestety zjadła mamie kapcia co skończyło sie poważną
chorobą żołądkową.Dziś po południu jedziemy z nią do lekarza.:placz:
Ale sama jest sobie wina bo mądre ,dorosłe psy kapci nie jedzą.....:mad:
Po za tym dostała cieczkę i usmarowała mi krwią całą pościel.
Dostałam nowe (wyższe łóżko)na które fisia się raczej nie wdrapie
.Trzymajcie kciuki i pazurki by Figulec wyzdrowiał:-(

Posted

Nie miałam głowy do dogo bo i Fiska i przymierzam się do remontu tym razem kuchni....
A z Fizią to nie wiadomo czy to kapeć jej zaszkodził..może to niestety ludzkie kupsko. Dziś jest juz zdecydowanie lepiej, bo wrócił jej apetyt,ale przez kilka dni codziennie koczowałyśmy w przychodni...Fiska miała nawet zdjęcie robione na okoliczność niedrozności jelit (ewentualnej)...generalnie to na zechłe wrony juz sie nie rzuca, jak wrzasne to odpuszcza śmieciom ...tylko te kupy nieszczesne maja w sobie taki wabik a poza tym wystarczy jedno liźnięcie i zaraza gotowa..:angryy:

Posted

Jak się czuje Figa? Jaki okres minął od poprzedniej cieczki? Czy odebrałyście zaświadczenie o zachipowaniu i czy wiadomo jakiej firmy macie chipa?