Jump to content
Dogomania

Figa W Afrykańskim Klimacie - JUZ SZCZESLIWA W SWOIM DOMKU!!!

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

własnie, wlasnie, jak tam Majunia, zapomnialam się zapytać czy wierci się i przebiera nogami, :oops:. Toż to już niedługo, z gorki, ostatnie spokojne swięta, :evil_lol: . Ale prawda jest taka że święta z dzieckiem mają inny wymiar. No i ze zwierzetami gadajacymi o północy.
Hania, ja myślę ze za jakiś czas Figa zrozumie, ze deptak to tylko miejsce do spaceru i z niego zawsze wraca się do domu. Zawsze.
Kurcze, ten pies jest szalony! właśnie zdrobiła mi dziurę w rajstopach swoimi zębami. Nie jestem przyzwyczajona do takich zachowań!

Posted

takich ludzi, jak ta pancia bym prześwięcila , wrrrrrrrrr
A Figa....cóz, mowiac szczerze, gdy zobaczylam pierwsze zdjecie wstawione przez Puchatka musialam zerknac w jakim ja wątku jestem- bo nick nowy, a psiak- niby znany, ale tak nie do konca....
A ze Shrekiem podobni sa bardzo do siebie....
Agnie- bardzo mi sie podoba podsumowania dziewczyn- pszenno-buraczana :lol: taka pyza z polskich dróg, co?
No i Jowita, włąsnie, nic, a nic nie mowisz o Majeczce, a my przeciez cioteczki tu myślimy o maluchu....

Posted

Witam Pani Haniu, gratuluję psiak cudny :beerchug:
Cieszę się, że się udało na pohybel wszystkim (zwłaszcza EG :2gunfire: ).
Życzę dużo, dużo szczęścia :bye:
Pozdrawiam,
Beata

Posted

Witamy Pani Beatko razem z Fizią:loveu:
Jak miło ,że Pani do nas wpadła na wątek:multi: Pozdrawiamy wszystkie psiaki:eviltong:
Agnie co oznacza to określenie" poręczne imię":evil_lol: Zapewniam Cię ,że Fizia waży duuuuużo więcej niż figa ( nawet z makiem):evil_lol:
Jowito.. halo ......napisz chociaż jedną literkę bo się martwimy o :placz: cioteczkę:loveu:

Posted

Już jestem ciotki, nie martwić mi sie tu :) Ale dziekuje za troske!

Ja czuję sie dobrze tyle ze Pani doktor kazała więcej odpoczywać i z tego powodu jestem rzadziej na dogo, a wiecej sobie leże i oglądam telewizje :evil_lol:

Czy to bedzie Majeczka czy Kajtek to sie jeszcze okaze bo jak mowilam nic nie wiemy napewno, w kazdym razie przyszła mamusia i tatus narazie gromadza duze ilości dzieciecych akcesorii :evil_lol: A juz Wam powiem że ciązy mi ta ciąza :evil_lol:

koty szaleją i rozrabiaja, oczko Drakusia juz zdrowe, Amisia coraz grzeczniejsza, ale w poniedziałek 27 wielki dzień- Drakuś przechodzi kastrację- Pańcia sie zapłacze ze kotka bedzie musiala na operacje oddać i powiem szczerze ze chyba peknie mi serduszko...

Posted

Jowita, sama operacja to 3 minuty, bylam przy kastracji swojego dawnego kotka i naprawde nie sa to straszne wrazenia. Gorzej bylo po- dopoki u Kocisa dzialal srodek usypiający, chlopak sie przelewal przez ręce, nie mogł chodzic, był taki biedny, co gorsza nie panował nad zwieraczami, wiec bidulek sikał wszedzie gdzie sie znalazł. ale to trwalo chyba niecalą dobę i potem było juz ok

Posted

Witaj cioteczko Jowito ( i Majeczko/ Kajteczku):loveu: :loveu:
Pewnie.. odpoczywaj póki jeszcze możesz:diabloti: A przede wszystkim.. WYSYPIAJ się.. szkoda ,że nie można na zapas:evil_lol:
Biedny Drakuś :placz: .. a to oczko a to ....hmmm. :diabloti:
Będzie dobrze... Ciekawe czy Amisia uszanuje jego stan...:mad:

Posted

ojej Shrekusiowa siostrzyczka :loveu: :loveu: :loveu:
Śliczna jest... Nie jest dużo mniejsza niż Shrek, trochę, no ale w końcu to dziewczynka więc wiadomo... A Shrekus facet pełną gębą, to i potęzniejszy jest...
Ale poza tym - identyczni! :loveu: :evil_lol:

Posted

Jowita, to naprawde nic wielkiego ta kastracja, na drugi dzień edzie jak nowy. No i posrebrzony będzie , świąteczny....:evil_lol:
Hania, poręczne.... trudno mi to jednoznacznie zdefiniować. Generalnie chodzi mi o to, że od tego imienia można tworzyć niesamowite zdrobnienia tak naprawdę niewiele mające wspólnego z oryginałe. Fiśka, Fizia Finia etc.
Przyznam się ze wstydem ze my w domu teraz strasznie się mylimy i na Kiwi mówimy Figa, szczególnie wtedy gdy trzba szybko zareagować /jak coś rozgryza np. ołówe/

Posted

pocieszacie mnie dziewczyny...
ja juz dopatrywałam się u siebie dziur w mozgu, bo bez przerwy do mojej córki zwracam sie imionami mojego młodszego rodzeństwa badź- co dziwne- psa moich rodziców juz nie zyjącego od lat kilku. Chyba jednak działają dawne wspomnienia, gdy Wojtuś, Gosia, czy Filip to był ktoś malutki, mniejszy, młodszy i mi ta klapka cały czas działa :)

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']Witamy Pani Beatko razem z Fizią:loveu:
Jak miło ,że Pani do nas wpadła na wątek:multi: Pozdrawiamy wszystkie psiaki:eviltong:
[/quote]

Dziękujemy za pozdrowienia :)
jak się zapewne Pani domyśla, Samba nadal w schronie siedzi :(
ach te zdziwaczałe staruszki, więcej szkody niż pożytku z nimi :(

Posted

[url]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=2852[/url]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34639[/url]
dziewczyny, bardzo proszę, zalogujcie się na tym forum i oddawajcie glos na uciechów, to co justyna z robertem tam robią, to wielka rzecz- z niczego udalo im się juz wiele osiągnać, jesli można, trzeba im pomoc :)

Posted

Pani Beatko.. mam tylko nadzieje ,że Sambusia przynajmniej głodna nie jest....Niestety czasem ten kto chce dobrze.. więcej szkodzi.Ale co tam nazwę rzecz po imieniu ... niestety -egoizm:mad: .Tym większy jest mój podziw dla osób takich jak Agnie które biorą psa na krótki ( w założeniu:evil_lol: ) czas ,żeby go po prostu uratować od śmierci i chociaż zdążą się już przywiązać do zwierzaka rozumieją ,że warto psa dać komuś innemu. A nasza Agnie wzięła następną hienę na tymczas ( jej wątek to sunia Kiwi każdy domek ożywi).
Ja tylko ciotkom zdradzę ,że P. Beatka jest wolontariuszką która pomagała mi szukać psiaka:loveu:

Posted

Haniu---trzeba się zalogowac, wtedy pojawi się na pierwszej stronie watku opcja glosowania- i trzeba oddac glos, bo samo napisanie w watku, ze glosuje się na uciechów to za malo :)

Posted

Dziewczyny, no własnie, nie wiem, czy wiecie, ze psom nie wolno dawac winogron- w zasadzie bezwglednie, bo mogę doprowadzic do powaznych zatruc prowadzących nawet do smierci- to a propos watku o kiwi i figach na watku kiwi

haniu - widze Twoj post- wystepujesz jako gosc- musisz zalogowac sie na forum i wtedy zaglosowac na pierwszej stronie :)

Posted

Aniu, no chyba TYM RAZEM zagłosowałam prawidłowo ( dostałam maila i zalogowałam się - miałam co prawda problem bo wszystko mi nagle znikło( Explorer wygenerował błędy):mad: ale potem po ponownym wejściu od razu pojawiła się strona z głosowaniem i odczytałam ,że zaliczono moj głos):evil_lol:
Agnie zapomniałam Ci powiedzieć ,że w niedzielę koło osiedla mojej mamy ( okolice Bairda) widzieliśmy na łączce ( wraz z Figą) zająca:loveu: Fizia przyjrzała sie ale nie pogalopowała za nim:multi: