sleepingbyday Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 4 luty 2011 - Sunia ma komplet deklaracji!!! Dług oddany! Maxi miała mieć farta, ale to był chyba pech. znalazłam na dogo osobę, ktora zadeklarowała (publicznie) dużą kwotę miesięcznie na utrzymanie jakiejś biedy. wybrana zosała Maxi - ponieważ jest totalnie przerazonym psiakiem, bojącym się ludzi jak zarazy morowej, ale na tyle młodym i ciekawym, że widac było szansę na resocjalizacje. maxi pojechała do dt, ale od ok dwóch miesięcy nie możemy doczekać się wpłaty od "sponsora". albo nie daje znaku życia, albo nie ma nr swift... Maxi w dt powolutku się otwiera. powolutku, ale jednak. przez dwa miesiące myślelismy naiwnie, ze sytuacja sie rozwiąże, jednak nie możemy żerowac na dobrym sercu osoby dającej dt. bo nigdy nie deklarowała, że da dt bezpłatne. nad maxi wisi realne niebezpieczenstwo powrotu do boguszyc. co to może oznaczac dla psa, kóry juz zaczał psychiczną rekonwalescencje, sami możecie sobie wyobrazić!!! Nie moge sie pogodzić z tym, że Maxi, z całym swoim strachem, kiedy krok po kroczku uczy się zaufania i normalności, zostanie abarot wrzucona w real boguszyc. w real jakiegokolwiek schronu zresztą. bardzo prosze was o pomoc. Sytuacja jest podbramkowa!!!! nie dośc, ze nie mamy żadnej deklaracji, to wisimy ok 600zł za dotychczasowe tymczasowanie!!!! sytuacja jest tragiczna!! A sama maxi? ma niecałe dwa lata, jest wysterylizowana. popatrzcie tutaj..... RATUNKU!!!! EDIT: sponsor przelał zaległości za grudzień i styczeń. nie odpowiada na mejle z pytaniem, czy deklaracje będa regularnie przysyłane, czy rezygnuje, czy rozumie, w jkiej sytuacji obietnice bez rzetelności stawiają psa.... czekamy. mam nadzieje, ze będe mogła zmienic zdanie, jednak biorąc pod uwage, ż emaxi spędzi w dt na pewno troche czasu, boje sie po tej sprawie powierzać całe bezpieczeństwo maxi tym ludziom. oby sie zrehabilitowali. DEKLARACJE stan na 4 luty 2011: ewa i flatki - 10 zł/mc sleepingbyday - 10zł/mc koleżanka sbd spoza dogo - 50zł/mc koleżanka ewy z o.sz. (Ewa66?) - 20zł/mc firma T-SOFT - 160 zł/mc - właściciel T-SOFT uratował sytuację. wpłaty jednorazowe - Aga z o.sz. - 50zł Ewa z o.sz. - 60zł sbd - 10zł sponsor - 754 zł. uwaga, traktuje to jako jednorazowa deklaracje, od ponad dwóch tygodni nie ma kontaktu z nimi. a ostatni kontakt to była wpłata, a nie odpowiedź na pytanie o regularność wpłat. deklaracje miesięczne - 250zł!!! deklaracje jednorazowe - 874zł 824 zł - 250 x 2, czyli 500 zł (za XII i I) oraz 120 zł za kabel. maxi ma jednorazowych 254zł Quote
Ewa i flatki Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Ja pier... coraz więcej czarnych kwiatków na Dogo. Myślę, że dychę mogę zadeklarowac, więcej niestety nie bo mam kupę płatności. Może być ? Na początek ? Quote
sleepingbyday Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 No ba :-). bardzo dobry początek, dzięki! Quote
P78 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 A jak z karmą u niej :( ? Pani :) z DT pewnie gotuje dla wszystkich, ale tego mięsa Szarikowego już nie ma i nie ma czego dzielić nawet ... Fajne te zdjęcia ;) Quote
sleepingbyday Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 zdjęcia jeszcze ze schronu. próbowałam jej jakies zrobić, ale wyszła ciemna plama pod stołem :-/. karme dostała z o.sz.. rozumiem, że mięso szarikowe szlo na wszystkie psy, ale że juz się skończyło, to jestem w szoku. aaa, zapomniałam, ja deklaruję 10zł miesięcznie. poprosze o jakiekolwiek deklaracje!! Quote
ostatniaszansa Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Dla uzupełnienia; Maksi do Boguszyc trafiła w pażdzierniku 2010 razem z inną malutka sunią MiniMini ( nadal w schronisku ma osobny wątek) Być może są spokrewnione. Sunie ewidentnie były głodzone, zastraszane,zaniedbywane a nawet bite :-( Maksi jest w dt od początku grudnia ub r. Z Panią prowadzącą dt juz się co nieco oswoiła, ale daje sie pogłaskać kiedy ta ma jedną rękę zajętą np. mizianiem innego psa. Panicznie boi się smyczy dlatego na wszelki wypadek juz trzy pogryzła na sieczkę :angryy: Człowiek zajmujący się socjalizacją psów poradził przypięcie krótkiej smyczy łańcuszkowej tak ,żeby malutka się oswoiła. Bez żadnego problemu w mig wyswobadza się z szelek. Na widok osób obcych chowa się do swojego azylu pod szafkę. Niestety Maksi pozostawiona sama w domu wyciąga różne rzeczy i je gryzie na kawałeczki w tym i kabel z zasilaczem do komputera :mad: Znakomicie dogaduje sie z innymi rezydentami dt ; Rurkiem, Blackiem i Szarikiem. Na widok konia wszczęła alarm na caaaałą okolice :evil_lol: Sprawa deklaracji ; ja wpłaciłam w grudniu 50 zł , Agnieszka w lutym jednorazowo wpłaci 50 zł.Przekazałyśmy P. Ewie ( dt) dwie pełne siaty suchej karmy w grudniu i wczoraj, plus dwie duże puchy mokrej i szczotę do wyczesywania. Ewa Quote
sleepingbyday Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 odszedł nam jeden stres, mianowicie przyszedł przelew "sponsora" - pokrywający dług za grudzień i styczeń. czy odpowiedzieli na jakiegokolwiek mejla z prośba o ostateczną deklarację lub jej odmowę (przy czym deklaracja jest zobowiązaniem regularnych wpłat)? ulzyło mi, ze nie mamy długu 600zł, jednak uważam, "sponsor" zachował sie kompletnie nieodpowiedzialnie i niepowaznie. nie wiem, czy będzie wpłacał, ale wiem, ze nie można brac na serio tej deklaracji, bo się można przejechac. zaznaczam, że zmienię zdanie, jak sie "sponsor" ogarnie, zrozumie, na co naraża psa i że to nie żarty. Quote
ostatniaszansa Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 SBD, nie dostalysmy odpowiedzi na zadnego maila, jesli chodzi o sms, to byly tel z pytaniem o swift, iban itp, ale to dopiero po kilkukrotnych zapytaniach co dalej. Nie wiemy jak powazna byla deklaracja, czy to jednorazowa wplata, czy bedzie regularna...pieniadze przyszly po mniej wiecej 1,5 miesiaca, glupio nam bylo w stosunku po DT, wszyscy zaangazowani swiecili oczami. Maxi szykuje sie chyba dluzszy pobyt z nauka zachowania, oswajania itp, to bardzo delikatna sunia. Sliczna jest :) /Agnieszka Quote
P78 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='sleepingbyday'] karme dostała z o.sz.. rozumiem, że mięso szarikowe szlo na wszystkie psy, ale że juz się skończyło, to jestem w szoku. ! Niestety tak :( Mięso Szarika i ryż idą na wszystkie (?) psy... Żal mi tych innych, jasne, ale kurde sama nie mam pracy, kasy, i wybłaguję ludzi na wątku o kasę...:(, pies waży z 40-45 kg, mieszka w budzie, nie w domu i musi pożądnie zjeść :( Mięso pojechało 6 stycznia, a już 17 nie było NIC z 40 kilogramów!!! Nie wiem co on teraz je :( I nie wiem jak to rozwiązać... :( Ogłaszamy go, ale to duży senior i wiadomo, że będzie ciężko, na razie zero telefonu... :( Quote
P78 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 sleepingbyday napisał(a):odszedł nam jeden stres, mianowicie przyszedł przelew "sponsora" - pokrywający dług za grudzień i styczeń. czy odpowiedzieli na jakiegokolwiek mejla z prośba o ostateczną deklarację lub jej odmowę (przy czym deklaracja jest zobowiązaniem regularnych wpłat)? ulzyło mi, ze nie mamy długu 600zł, jednak uważam, "sponsor" zachował sie kompletnie nieodpowiedzialnie i niepowaznie. nie wiem, czy będzie wpłacał, ale wiem, ze nie można brac na serio tej deklaracji, bo się można przejechac. zaznaczam, że zmienię zdanie, jak sie "sponsor" ogarnie, zrozumie, na co naraża psa i że to nie żarty. Aaaa jednak!!! Właśnie mówiłam wczoraj Abrze, że wydaje mi się, że ten przelewie doszedł, bo Pani Ewa coś mi wspomniała smsem, ale nie chciałam bałaganu :) robić, bo pewna nie byłam ;) Quote
3 x Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 ale wiadomo czy to bedzie juz stała wpłata ? czy takie widzimisię sponsora? Quote
sleepingbyday Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 3 x, no własnie na mejla z pytaniem o to nie dostalismy na razie odpowiedzi, aga lubv ewa dadza znac. po tym okresie dopominania sie o publicznie złozona deklarację mam obawy przezd uzaleznieniem bytu maxi od sponsora.jak wczesniej pisałma, być moze si e "zrehabilituja",ale na razie nie liczę na to, bo jak było widac, jest to ryzykowne. Quote
ostatniaszansa Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Na razie cisza od sponsora, jak cos bedzie wiadomo - damy znac. Boimy sie, ze kolejnych wplat nie bedzie, a to przeciez my pozniej swiecimy oczami przed DT, ktory nie ma przeciez obowiazku trzymac psiaka za darmo, skoro umowa byla inna /Agnieszka Quote
sleepingbyday Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 mamy 70 zł deklaracji, potrzeba jeszcze 230..... jest źle. Quote
ostatniaszansa Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Uwaga, jestem po rozmowie z P. Ewą u której jest m.in nasza Maksi na dt. Jej pobyt kosztuje 250 zł miesięcznie plus karma. Sponsor kilka dni temu ( po wielu monitach ) wpłacił jednorazowo w sumie 754 zł ( wszystko wskazuje ,że na tym koniec ) ja wpłaciłam na samym początku grudnia 50 zł co łącznie daje kwotę 804 zł Maksi dostała karmę w grudniu i w styczniu. Niestety sunia jest niszczycielem :mad:. Sporo rzeczy pogryzła p. Ewie w tym rzecz bardzo dla Niej ważna przewód z zasilaczem do komputera. Ustalilismy, że z przysłanej kwoty od sponsora potrąci 120 zł tytułem poniesionych strat (głównie ten kabel) . Zatem Maksi brakuje na luty tylko czy aż 54 zł. uwzględniając dotychczasowe deklaracje , pięknie dziękujemy ; Ewa i flatki - 10 zł SBD- 10 zł koleżanka SBD spoza dogo - 50 zł oraz nie uwzględniona przez SBD ; Agnieszka z os- 50 zł jednorazowo Ewa z os - 10 zł jednorazowo Karmę dostarczymy do dt na luty. Niestety , Maksi to nie słodki miziaczek, przylepka a sunia po przejściach i pobycie w Boguszycach, bardzo nieufna, strachliwa , malutkimi kroczkami posuwa się do przodu, czasami troszkę sie cofa, dlatego Jej pobyt może się przedłużyć:-( Ewa Quote
ostatniaszansa Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 P.s mamy nowe zdjęcia Maksi z dt. Mała czuje się świetnie wśród psów, innych rezydentów dt, daje się , ale tylko jedną ręką pogłaskać P. Ewie , niestety, jak widzi obcych czmych do swojej kryjówki. Jak Agnieszka upora się z innymi sprawami fundacyjnymi, prześle zdjęcia do SBD. Ewa Quote
Ewa i flatki Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 To poproszę numer konta na priva,trzeba wspomóc niszczycielkę . A opiekunce powiedzcie, że nie wolno na wierzchu zostawiać cennych rzeczy :P Quote
sleepingbyday Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 pani ewa na pewno już wie :cool3:. dziewczyny, wynegocjowałyście mniejszą stawkę, swietnie. mamy zatem do uzbierania 180, nie 230, duża różnica. fakt, nie wpisałam jednorazowych deklaracji... aaa, zaczyna sie wypełnianie pitów. już miałam w tamtym tygodniu telefon od koleżanki, na kogo ma przekazać :eviltong: Quote
3 x Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='sleepingbyday']pani ewa na pewno już wie :cool3:. dziewczyny, wynegocjowałyście mniejszą stawkę, swietnie. mamy zatem do uzbierania 180, nie 230, duża różnica. fakt, nie wpisałam jednorazowych deklaracji... aaa, zaczyna sie wypełnianie pitów. już miałam w tamtym tygodniu telefon od koleżanki, na kogo ma przekazać :eviltong: to dobrze sprawdzajcie listę OPP upoważnionych do otzymywania 1% a moich inf wynika, ze lista jeszcze ok 15 lutego bedzie opublikowana po jakistam weryfikacjach na dzień dzisiajszy na liscie nie znalazło sie 1518 OPP (wątek na dogo: klik) Quote
sleepingbyday Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 przeca o.sz. jest na liście. Quote
3 x Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 sleepingbyday napisał(a):przeca o.sz. jest na liście. przeca ja ogolnie mówiłam zeby sprawdzac ;) Quote
ostatniaszansa Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 OS byla na liscie od poczatku i nigdzie sie z niej nie wybiera :) Ale faktycznie czesc organizacji na liste wrocila, wiec lepiej zerknac, zeby nie przepadla szansa oddania 1% na OPP a nie do urzedu skarbowego /Agnieszka Quote
3 x Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 ostatniaszansa napisał(a):OS byla na liscie od poczatku i nigdzie sie z niej nie wybiera :) Ale faktycznie czesc organizacji na liste wrocila, wiec lepiej zerknac, zeby nie przepadla szansa oddania 1% na OPP a nie do urzedu skarbowego /Agnieszka nie wróciło 1518 i jak ktoś na nie wpłaci to piniądze pojda do budzetu państwa Quote
sleepingbyday Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 ja nie mam tego problemu, bo od razu wiedziałam, że na osz. będe wpłacać i namawiac innych. zawsze wpłacałam na zosine tarnowskie góry, ale oni lepiej sobie radzą, to mały azyl i sporo w okolicach maja wsparcia od firm, szkół itd. nie, zeby było bosko, ale jednak kłopoty o.sz. sa wieksze. zdradzam w zbożnym celu, hihi. przy okazji zachęcam do deklaracji!!!! Quote
ostatniaszansa Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Kochani co tak tu cichutko ? Dajmy szansę Maksi już tak niewiele brakuje. Może przez luty dziewczynka zsocjalizuje sie i będzie ja mozna ogłaszać. Lada moment miną dwa miesiące jak jest w dt. Ewa Quote
Recommended Posts