Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='diuna_wro']natalek - dziękuję bardzo bardzo za ogłoszenie Diunki[/QUOTE]
nie ma za co :D na tych dwóch portalach zawsze zrobię ogłoszenia jeśli będzie potrzeba ;)

kolejna osoba odezwała się o Diunkę, również kazałam dzwonić do Was.
czekam na jakieś wieści, co z Małą :)

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Natalek,

z jedną Panią jestem umówiona na wizytę.
drugiej odmówiłam, bo tam pies nie bardzo ma wstęp do pokoi, a na fotel to już skandal
trzecia jeszcze nie dzwoniła...

a może dla znalezionego przeze mnie koteczka gumtree i tablicę?
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/221727-ogrodowy-czarny-kocur?p=18472864#post18472864[/URL]

Posted

chciałam tylko powiedzieć że u Riki ok :) (musimy jej galerię założyć i zmobilizować "rodziców" do relacji z życia)
ale jak już tu piszę to z najświeższych wieści:
mała była dziś w doktora, wyczyścili uchi, dostała tabsy na odrobaczenie i za tydzień szczepienie (wścieklizna i wirusowe)
Małej jeszcze nie widziałam (w sobotę się poznamy :), doktor mówił że ma zaczerwienienia między paluchami i trzeba obserwować czy aby to nie alergiczne
wczoraj jeść nie chciała, był pafff i rozwolnienie i ogólnie osowiała była, jednak nic się nie dzieje, dziś apetyt wrócił a qp w normie
Rika każdą wolną chwilę spędza wypoczywając na ... łóżku oczywiście :diabloti:
nocki śpi z "siostrą" na jednym wyreczku ;)

Posted

[quote name='diuna_wro']Natalek,

z jedną Panią jestem umówiona na wizytę.
drugiej odmówiłam, bo tam pies nie bardzo ma wstęp do pokoi, a na fotel to już skandal
trzecia jeszcze nie dzwoniła...

a może dla znalezionego przeze mnie koteczka gumtree i tablicę?
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/221727-ogrodowy-czarny-kocur?p=18472864#post18472864[/URL][/QUOTE]
oooo, trzymam mocno kciuki za małą!! :D

gumtree zrobiłam:
[URL]http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-liczny-kocur-DOM-PILNIE-POTRZEBNY-W0QQAdIdZ349101654[/URL]

proszę tylko o info dot. wieku i ewentualnie inne zdjęcia tez ;) jak się pojawią jakieś nowe info o nim to dodam do ogłoszenia, bo na razie takie skromne jest. :D

Posted

natalek,

dzięki:loveu:

jakby sie dało edytować to dopisz gdzies, że jest "dorosły" bo ludzie jak czytają kociak to pomyślą, ze to kocię małe. A to kawał dojrzałego kota, ale nie starego, więc "dorosły" będzie idealnie. I jeszcze, że zachowuje czystość, tzn. prosi pod drzwiami o wypuszczenie na ogród.

no i dupa wołowa ze mnie, przepraszam, bo nie dopisałam, że warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i wizyta przedadopcyjna.

Posted

ok, już zmieniłam co trzeba ;)

[quote name='diuna_wro']no i dupa wołowa ze mnie, przepraszam, bo nie dopisałam, że warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i wizyta przedadopcyjna.[/QUOTE]
oj tam, ja w ogłoszeniach czasem nie dopisuję tego, ale jak ludzie się oddzywają w sprawie danego zwierzaka, to wtedy im to mówię. ;) jeśli ludzie nie mają nic do ukrycia, to ich to nie odstraszy.

no ale dodałam info o tym.

Posted

Mały spam: ciotki i wujkowie wpadnijcie na bazar dla Misia :)

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/221710-Dla-Białego-Misia-Klatka-i-gadżety-dla-papug-do-10.02.2012[/URL]

Posted (edited)

jeśli ktoś zainteresowany ;) to dziś mamy wizytę u Riki ... idziemy na spacer i będą fotki ;) ... mam nadzieję ze dziewczyny będą grzeczne i spacer bez scysji się odbędzie

[B][COLOR="red"]EDIT:[/COLOR][/B]
ten mały smarkacz jest charakterny jak cholera
startowała do Moniki z zębami, kilka razy wylądowała na plecach z łapą na pysku i ząbkami na szyi ale nie odpuszczała, co jakiś czas próbowała ataku i to z gulgotem
szczęście że Mona ze smarka niewiele sobie robiła a jak już przydusiła to starczyło krótkie puść ... bo gdyby trafiła na inną sukę to baty by dostała porządne
jutro przyjadą do nas ... smarkacz ma się nauczyć koleżeństwa i już

tu fotki z dziś [url]https://picasaweb.google.com/108854367960787664649/RikaWDomciu?authkey=Gv1sRgCI2lk6--i8vYXw[/url] ... mało bo było cholernie zimno i sprzęt odmawiał posłuszeństwa

Edited by fioneczka
Posted

[quote name='fioneczka']jeśli ktoś zainteresowany ;) to dziś mamy wizytę u Riki ... idziemy na spacer i będą fotki ;) ... mam nadzieję ze dziewczyny będą grzeczne i spacer bez scysji się odbędzie[/QUOTE]

Czekamy z niecierpliwoscia :)

Posted (edited)

[quote name='Jara']Jakieś wieści od Scota ?[/QUOTE]

To co się ostatnio działo ze Scotem to była histeria. Zdemolował cały dom, poprzegryzał drzwi, osikał wszystkie ściany, dostawał szału.
Jego Pan wyjechał do Afganistanu na misję. Został tylko z Panią. Musieliśmy podjąć natychmiastowe rozwiązania, bo kobieta psychicznie nie udźwignęła tego.

Scotowi przesłałam leki p/lękowe. Dawkowanie ustaliła wetka.
Czuje się po nich lepiej. Nie jest osowiały, normalnie się posila, na spacerach normalnie, a nawet jakby weselszy.
Na razie nic nie zniszczył i przestał sikać po całym mieszkaniu.

Edited by diuna_wro
Posted

[quote name='diuna_wro'][B]gameness,

jak SOLO? [/B][/QUOTE]
no jak by to powiedziec chyba ok 5 kg przytyl u tatusia pod skrzydelkiem ;) po za tym w spadku po ronie ma kurteczke i generalnie odzywa :eviltong:
ktos chetny na spacery w wekend jestem w pracy :p

Posted

[quote name='diuna_wro']To co się ostatnio działo ze Scotem to była histeria. (...)
[/QUOTE]

żeby nie było tak straszno, dodam, że u pozostałych psiurków wszystko pieknie, grzecznie, bezproblemowo:lol:

tylko ślad po Fabianie, Majlo i LeBronie zaginął. Mam nadzieję, że i u nich wsio dobrze

Posted

[quote name='diuna_wro']tylko ślad po Fabianie, Majlo i LeBronie zaginął. Mam nadzieję, że i u nich wsio dobrze[/QUOTE]

Odrazu Ci ludzie mi sie nie podobali:angryy: No ale jestem dobrej mysli i wmawiam sobie ze u nich wszystko dobrze :) Ostatnio myslalam o LeBronie czy nie marznie na jakiejs budowie :shake:

Posted

co jakiś czas sprawdzamy co u naszych psów
wspominam wtedy te, o których nic nie wiem
i czuję straszny niepokój
najgorsze, gdy pokochasz jakiegoś psa, a on tak znika
to prawie jakby mój własny pies zaginął
i też wmawiam sobie, że jest OK:-(

Posted

[quote name='diuna_wro']co jakiś czas sprawdzamy co u naszych psów
wspominam wtedy te, o których nic nie wiem
i czuję straszny niepokój
najgorsze, gdy pokochasz jakiegoś psa, a on tak znika
to prawie jakby mój własny pies zaginął
i też wmawiam sobie, że jest OK:-([/QUOTE]

No niestety nie mamy na to wpływu :( Nowi własciciele LeBrona najbardziej mi sie nie podobali :(

Posted

gdyby można było śledzić losy ich wszystkich ... marzenie niestety chyba nie do spełnienia

a odnośnie Riki ... mały diabeł wcielony ;)
dziś namówię "rodziców" na założenie wątku

Posted

lada moment będziemy szukać domu dla takiego cuda
na razie zapowiadam....
jak rozpoczniemy proces adopcji i ustalimy warunki - dam znać
fajny, hm?
9 miesięcy
chłopaczek

[IMG]http://images40.fotosik.pl/1323/1dc52de550058c23gen.jpg[/IMG]

[IMG]http://images39.fotosik.pl/1279/05a70390033128a5.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='gameness'] [B]Schronisko nie ma uprawnień do sprawdzania nikogo[/B] , a powinno być to jakoś uregulowane , moim zdaniem jeśli istnieje podejrzenie o jakimś wykroczeniu to np. TOZ mógłby mieć dostęp do umów i wtedy do sprawdzenia psiaka przecież jak ktoś nie ma nic do ukrycia to nie widzę problemu .... No ale to tylko takie moje przemyślenia ...:razz:[/QUOTE]
jak najbardziej ma uprawnienia, w każdej umowie adopcyjnej ze schronu jest zdanie: "Schronisko zastrzega sobie prawo przeprowadzenia inspekcji w nowym miejscu pobytu zwierzęcia i w razie stwierdzenia nieodpowiednich warunków zabrania go z powrotem do Schroniska." Problem tylko "kim" te inspekcje miałyby być przeprowadzane i dlatego nie są praktykowane, a szkoda.

Posted

[quote name='gameness']No nie stety na adopcję lebrona nie miałem wpływu była zatwierdzona z góry:angryy: ale jestem dobrej myśli bo zakupili dość drogie i ładne smycz i obroże ...[/QUOTE]
A szkoda ze nie miales:( Jakos budwlancy nie wbudzaja mojego zaufania (zwlaszcza ze ten mlody strasznego cwaniaka zgrywl) mimo ze kupiliby mu zlota obroze i smycz :) no ale to tylko moja opinia :)