Noelle Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 [quote name='diuna_wro']natalek - dziękuję bardzo bardzo za ogłoszenie Diunki[/QUOTE] nie ma za co :D na tych dwóch portalach zawsze zrobię ogłoszenia jeśli będzie potrzeba ;) kolejna osoba odezwała się o Diunkę, również kazałam dzwonić do Was. czekam na jakieś wieści, co z Małą :) Quote
diuna_wro Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Natalek, z jedną Panią jestem umówiona na wizytę. drugiej odmówiłam, bo tam pies nie bardzo ma wstęp do pokoi, a na fotel to już skandal trzecia jeszcze nie dzwoniła... a może dla znalezionego przeze mnie koteczka gumtree i tablicę? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/221727-ogrodowy-czarny-kocur?p=18472864#post18472864[/URL] Quote
fioneczka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 chciałam tylko powiedzieć że u Riki ok :) (musimy jej galerię założyć i zmobilizować "rodziców" do relacji z życia) ale jak już tu piszę to z najświeższych wieści: mała była dziś w doktora, wyczyścili uchi, dostała tabsy na odrobaczenie i za tydzień szczepienie (wścieklizna i wirusowe) Małej jeszcze nie widziałam (w sobotę się poznamy :), doktor mówił że ma zaczerwienienia między paluchami i trzeba obserwować czy aby to nie alergiczne wczoraj jeść nie chciała, był pafff i rozwolnienie i ogólnie osowiała była, jednak nic się nie dzieje, dziś apetyt wrócił a qp w normie Rika każdą wolną chwilę spędza wypoczywając na ... łóżku oczywiście :diabloti: nocki śpi z "siostrą" na jednym wyreczku ;) Quote
Noelle Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='diuna_wro']Natalek, z jedną Panią jestem umówiona na wizytę. drugiej odmówiłam, bo tam pies nie bardzo ma wstęp do pokoi, a na fotel to już skandal trzecia jeszcze nie dzwoniła... a może dla znalezionego przeze mnie koteczka gumtree i tablicę? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/221727-ogrodowy-czarny-kocur?p=18472864#post18472864[/URL][/QUOTE] oooo, trzymam mocno kciuki za małą!! :D gumtree zrobiłam: [URL]http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-liczny-kocur-DOM-PILNIE-POTRZEBNY-W0QQAdIdZ349101654[/URL] proszę tylko o info dot. wieku i ewentualnie inne zdjęcia tez ;) jak się pojawią jakieś nowe info o nim to dodam do ogłoszenia, bo na razie takie skromne jest. :D Quote
diuna_wro Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 natalek, dzięki:loveu: jakby sie dało edytować to dopisz gdzies, że jest "dorosły" bo ludzie jak czytają kociak to pomyślą, ze to kocię małe. A to kawał dojrzałego kota, ale nie starego, więc "dorosły" będzie idealnie. I jeszcze, że zachowuje czystość, tzn. prosi pod drzwiami o wypuszczenie na ogród. no i dupa wołowa ze mnie, przepraszam, bo nie dopisałam, że warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i wizyta przedadopcyjna. Quote
diuna_wro Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 na to wszystko jeszcze kota mi brakowało na głowie (jakby mi ten [B]W[/B] głowie nie wystarczał) :kociak: dzięki za pomoc. ja w pracy, więc znikam z dogo Quote
Noelle Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 ok, już zmieniłam co trzeba ;) [quote name='diuna_wro']no i dupa wołowa ze mnie, przepraszam, bo nie dopisałam, że warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i wizyta przedadopcyjna.[/QUOTE] oj tam, ja w ogłoszeniach czasem nie dopisuję tego, ale jak ludzie się oddzywają w sprawie danego zwierzaka, to wtedy im to mówię. ;) jeśli ludzie nie mają nic do ukrycia, to ich to nie odstraszy. no ale dodałam info o tym. Quote
rutta Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Mały spam: ciotki i wujkowie wpadnijcie na bazar dla Misia :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/221710-Dla-Białego-Misia-Klatka-i-gadżety-dla-papug-do-10.02.2012[/URL] Quote
fioneczka Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 (edited) jeśli ktoś zainteresowany ;) to dziś mamy wizytę u Riki ... idziemy na spacer i będą fotki ;) ... mam nadzieję ze dziewczyny będą grzeczne i spacer bez scysji się odbędzie [B][COLOR="red"]EDIT:[/COLOR][/B] ten mały smarkacz jest charakterny jak cholera startowała do Moniki z zębami, kilka razy wylądowała na plecach z łapą na pysku i ząbkami na szyi ale nie odpuszczała, co jakiś czas próbowała ataku i to z gulgotem szczęście że Mona ze smarka niewiele sobie robiła a jak już przydusiła to starczyło krótkie puść ... bo gdyby trafiła na inną sukę to baty by dostała porządne jutro przyjadą do nas ... smarkacz ma się nauczyć koleżeństwa i już tu fotki z dziś [url]https://picasaweb.google.com/108854367960787664649/RikaWDomciu?authkey=Gv1sRgCI2lk6--i8vYXw[/url] ... mało bo było cholernie zimno i sprzęt odmawiał posłuszeństwa Edited January 26, 2012 by fioneczka Quote
karolina175 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 [quote name='fioneczka']jeśli ktoś zainteresowany ;) to dziś mamy wizytę u Riki ... idziemy na spacer i będą fotki ;) ... mam nadzieję ze dziewczyny będą grzeczne i spacer bez scysji się odbędzie[/QUOTE] Czekamy z niecierpliwoscia :) Quote
diuna_wro Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 (edited) [quote name='Jara']Jakieś wieści od Scota ?[/QUOTE] To co się ostatnio działo ze Scotem to była histeria. Zdemolował cały dom, poprzegryzał drzwi, osikał wszystkie ściany, dostawał szału. Jego Pan wyjechał do Afganistanu na misję. Został tylko z Panią. Musieliśmy podjąć natychmiastowe rozwiązania, bo kobieta psychicznie nie udźwignęła tego. Scotowi przesłałam leki p/lękowe. Dawkowanie ustaliła wetka. Czuje się po nich lepiej. Nie jest osowiały, normalnie się posila, na spacerach normalnie, a nawet jakby weselszy. Na razie nic nie zniszczył i przestał sikać po całym mieszkaniu. Edited January 26, 2012 by diuna_wro Quote
gameness Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [quote name='diuna_wro'][B]gameness, jak SOLO? [/B][/QUOTE] no jak by to powiedziec chyba ok 5 kg przytyl u tatusia pod skrzydelkiem ;) po za tym w spadku po ronie ma kurteczke i generalnie odzywa :eviltong: ktos chetny na spacery w wekend jestem w pracy :p Quote
diuna_wro Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 [quote name='diuna_wro']To co się ostatnio działo ze Scotem to była histeria. (...) [/QUOTE] żeby nie było tak straszno, dodam, że u pozostałych psiurków wszystko pieknie, grzecznie, bezproblemowo:lol: tylko ślad po Fabianie, Majlo i LeBronie zaginął. Mam nadzieję, że i u nich wsio dobrze Quote
karolina175 Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [quote name='diuna_wro']tylko ślad po Fabianie, Majlo i LeBronie zaginął. Mam nadzieję, że i u nich wsio dobrze[/QUOTE] Odrazu Ci ludzie mi sie nie podobali:angryy: No ale jestem dobrej mysli i wmawiam sobie ze u nich wszystko dobrze :) Ostatnio myslalam o LeBronie czy nie marznie na jakiejs budowie :shake: Quote
diuna_wro Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 co jakiś czas sprawdzamy co u naszych psów wspominam wtedy te, o których nic nie wiem i czuję straszny niepokój najgorsze, gdy pokochasz jakiegoś psa, a on tak znika to prawie jakby mój własny pies zaginął i też wmawiam sobie, że jest OK:-( Quote
karolina175 Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [quote name='diuna_wro']co jakiś czas sprawdzamy co u naszych psów wspominam wtedy te, o których nic nie wiem i czuję straszny niepokój najgorsze, gdy pokochasz jakiegoś psa, a on tak znika to prawie jakby mój własny pies zaginął i też wmawiam sobie, że jest OK:-([/QUOTE] No niestety nie mamy na to wpływu :( Nowi własciciele LeBrona najbardziej mi sie nie podobali :( Quote
fioneczka Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 gdyby można było śledzić losy ich wszystkich ... marzenie niestety chyba nie do spełnienia a odnośnie Riki ... mały diabeł wcielony ;) dziś namówię "rodziców" na założenie wątku Quote
diuna_wro Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 lada moment będziemy szukać domu dla takiego cuda na razie zapowiadam.... jak rozpoczniemy proces adopcji i ustalimy warunki - dam znać fajny, hm? 9 miesięcy chłopaczek [IMG]http://images40.fotosik.pl/1323/1dc52de550058c23gen.jpg[/IMG] [IMG]http://images39.fotosik.pl/1279/05a70390033128a5.jpg[/IMG] Quote
karolina175 Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Świetny psiorek :) Jak szukalam bullika to nie bylo jak juz jestem zapsiona to teraz co chwile sa jakies do adopcji :) Ale wiem ze znajdziecie mu najlepszy dom :) Quote
cherries Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 ale słodki:lol: i to umaszczenie:loveu: Quote
terierfanka Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [quote name='gameness'] [B]Schronisko nie ma uprawnień do sprawdzania nikogo[/B] , a powinno być to jakoś uregulowane , moim zdaniem jeśli istnieje podejrzenie o jakimś wykroczeniu to np. TOZ mógłby mieć dostęp do umów i wtedy do sprawdzenia psiaka przecież jak ktoś nie ma nic do ukrycia to nie widzę problemu .... No ale to tylko takie moje przemyślenia ...:razz:[/QUOTE] jak najbardziej ma uprawnienia, w każdej umowie adopcyjnej ze schronu jest zdanie: "Schronisko zastrzega sobie prawo przeprowadzenia inspekcji w nowym miejscu pobytu zwierzęcia i w razie stwierdzenia nieodpowiednich warunków zabrania go z powrotem do Schroniska." Problem tylko "kim" te inspekcje miałyby być przeprowadzane i dlatego nie są praktykowane, a szkoda. Quote
karolina175 Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [quote name='gameness']No nie stety na adopcję lebrona nie miałem wpływu była zatwierdzona z góry:angryy: ale jestem dobrej myśli bo zakupili dość drogie i ładne smycz i obroże ...[/QUOTE] A szkoda ze nie miales:( Jakos budwlancy nie wbudzaja mojego zaufania (zwlaszcza ze ten mlody strasznego cwaniaka zgrywl) mimo ze kupiliby mu zlota obroze i smycz :) no ale to tylko moja opinia :) Quote
Recommended Posts