Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

byl dzis na spacerze, w biurze jeszcze nie wybadany, na smyczy ladnie chodzi, troche niepewnie do czlowieka do pieszczot podchodzi.... ale zadnych nieporzadanych zachowan...

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Max bardzo pochudł,wręcz tragicznie:( od przyszlego tygodnia bedziemy musieli nosic mu gotowane. na prawde przykry widok.
dico bedzie umawiamy na rtg przedniej i tylniej lapy. jednak potracenie przez samochod nie obeszlo sie bez konsekwencji. dzisiaj podczas spacru zaczal bardzo kustykac,ewidentnie cos jest nie tak ze stawem lokciowym pierwszej lapy i miesien tylniej bardzo dziwnie pracuje podczas ruchu. tak wiec oprocz diagnozowania kasty dochodza klopopty z dico i maxem:(
w weekend ogolnie wyspacrowane zostaly niemal wszystkie psy. na spacerze nie byl jedynie kenzo i neo. za tydz. pojda na pewno!

Posted

Kilka tygodniu temu wyadoptowałam dobermana, który pierwszego dnia w nowym domu zeżarł swojej nowej pańci kota, zapytałam co teraz zamierza (chodziło mi o to co zamierza zrobić z dobkiem), pani na to "nic, pochować kota"-oby więcej ludzi z takim podejściem:) Życze takiego podejścia sąsiadom Majki vel Jamajki vel Barbi:)

Posted

[quote name='fioneczka']aaa czyli ciusiek wprosił się na teren mieszkania (dosłownie) ... no cóż żal kociaka ale nie sposób pilnować żeby obcy kot przez balkon nie właził bo pies go moze uśmiercić[/QUOTE]

tak tak tutaj kocisko weszlo nie ze maja se rzucila do sasiada na balkon tyko cwaniak wszedl przez balkon do domu
no i jak wszedl z balkonu do salonu to maja z demonem go trafily:(
Wlascicielka psiakow mowi ze n nieszlo nic zrobic..
sasiedzi abslutnie mowia ze to ich wina bo sciagneli jakies tam kratki (???) nie wiem co to i sobie przeszedl..

Posted

[quote name='diuna_wro']Iskra,
nie wiem czy CZERDA życzy sobie udostępnianie jej numeru tel. Napisz do niej PW, Ona bywa na Dogo[/QUOTE]

Diunka jak masz kontakt to pyknij jej smsa żeby skontaktowała się z Iskrą ;)

Posted

[quote name='Paulina Grudzień']czy to nie Bruno???

[url]http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-oddam-w-dobre-rence-amstafa-W0QQAdIdZ313695882[/url]

jest mega podobny.;/[/QUOTE]

nie twira mi sie ten link nie wiem jak innym...
edit otwiera sie jednak sorry:(

Posted

to Bruno. w schronie pojawiał sie poniewaz uciekał wlascicielom.jutro zadzwonie tam,zapytam co i jak, jesli chca wyadoptowac psa moze uda sie umowic by przekierowywali chetnych na jego adopcje do nas. bedzie mozna przynajmniej uniknac adopcji przez 'niefajnych ludzi'.

wyslalam do isadory dane do allegro cegielkowego na rzecz chorej amstafki Kasty. dzisiaj pękł jej jeden z guzów na listwie mlecznej,nie jest z nia najlepiej. jutro zrobie jej watek indywidualny

Posted

[quote name='Uru']wyslalam do isadory dane do allegro cegielkowego na rzecz chorej amstafki Kasty. dzisiaj pękł jej jeden z guzów na listwie mlecznej,nie jest z nia najlepiej. jutro zrobie jej watek indywidualny[/QUOTE]

Qrde no :(

Posted

Rozmawiałam przed chwilą z wetem schroniskowym.
Wg niego Kasta w warunkach schroniskowych nie rokuje.

Jeśli podczas dzisiejszej wizyty on zobaczy, że obrzęk listwy nadal się utrzymuje, z pęknięta guza cieknie i się zakaża, pies schudł i źle się czuje - zostanie uśpiona:-(
nie mamy domu, który by się nią zajął. Wożenie psa do hotelu w tym stanie też jest bez sensu.

Jedynym rozwiązaniem ratującym jej życie jest natychmiastowe zabranie jej ze schroniska do domu, zrobienie biopsji guza i wtedy decyzja: jeśli złośliwy - pomóc jej ulżyć w cierpieniu, jeśli niezłośliwy - doprowadzić stan ogólny do poziomu umożliwiającego operację (bo teraz się nie kwalifikuje) i wycięcie listwy.

Posted

Dziś został uśpiony jeden z waszych podopiecznych:( Nie widziałam wcześniej psa, przynajmniej go nie kojarzę, więc podejrzewam, że był w schronie od niedawna. Piękne, szaro-pręgowane psisko, z masywną dużą cudną głową i białą piersią. Uspiony z powodu agresji:angryy:
:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Ten Neo z pierwszej strony? Bo jeśli tak to on bardziej brązowy niż szary, przynajmniej na tym zdjęciu. Na żywo widziałam psa tylko przez chwilę, przyjrzałam się tylko zwłokom i trochę różni się od tego na zdjęciu, ale może w złości coś źle zobaczyłam. Tak czy inaczej, kolejny pies odszedł przez ludzką głupotę!