diuna_wro Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 Uru, jak bedziesz ugadywać ten dt w Poznaniu dla NASTKI, wiedz, że mam cały wór Royala dla starych psów dla niej przeznaczony. Quote
Uru Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 ok w porzadku,czekam na wyniki i bedziemy uzgadniac co i jak Quote
Uru Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='diuna_wro'][I]ogłoszenie Grafiątka, napisane przed chwilą. Jakby się komuś chciało gdzieś przystojniaka ogłosić, to będę bardzo bardzo wdzięczna. [/I] [COLOR=blue]GRAFF, mieszaniec amstaffa z dogo canario, odziedziczył po obu rasach wszystko to, co w nich najlepsze. Odwagę, siłę, sprężystość ciała oraz nieprzeciętny temperament i inteligencję. Jest stworzeniem o silnym pierwotnym instynkcie. Bywa łowny, obserwuje ptaki, chętnie pogoni sarnę w lesie. Uwielbia pływać! Jednocześnie, człowiek to jego pasterz, jego przyjaciel, towarzysz, jego nauczyciel. Graff bardzo szybko się uczy, doskonale reaguje na naukę poprzez nagrody i zabawę. Jest wtedy karny i skupiony na człowieku. Łagodny, kocha ludzi, ufa im i nie przejawia żadnych negatywnych postaw. Na zaczepki psów może jednak nie pozostać bierny. Suczkom pozwala wchodzić sobie na głowę i będzie doskonałym towarzyszem zabaw i gonitw. Fundacja 2plus4 apeluje o adopcję tego pięknego psa. Nie każdy jednak może zostać właścicielem Graffa, bowiem jego różnorodność zachowań, wewnętrzna energia, spryt i pewna niezależność, wymaga by zaopiekowała się nim wyłącznie osoba, która zapewni mu sportowy trening oraz długie wyprawy w teren. Graff ma zapewnione takie zajęcia oraz bezpłatne szkolenie w Centrum Szkolenia Psów we Wrocławiu. Zna już komendy "siad", "waruj", "zostań". W warunkach jakich teraz przebywa jego energia marnuje się i nie znajduje ujścia. Uczymy go chodzenia przy nodze i po chwili wybiegania z gracją równa krok. Ta praca musi być kontynuowana, pod kierunkiem szkoleniowca. Graff to pies czynu, potrzebujący zajęć i ruchu. Sportowe predyspozycje i mądrość tego psa wymaga właściwego spożytkowania. Jego Opiekun otrzyma niezwykle energetyczną mieszankę przyjaźni, oddania oraz naturalnej, zdrowej aktywności. Graff to wyzwanie![/COLOR] [COLOR=blue] Kontakt w sprawie adopcji: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] kom. 694 795 026 [COLOR=black]ja zrobiłam gumtree [/COLOR][/COLOR][URL]http://wroclaw.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=309899682&Guid=132179c0-4df0-a20b-2652-7578fffe455e[/URL][/QUOTE] Diuneczko, przypominam o wplacie na konto ajah w sprawie ogloszen Quote
diuna_wro Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 tak, pamiętam, tylko nie mam danych do wpłaty Quote
Baksa Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='serfer0']mała korekta, wymogi test, czy jest czy nie itp. oraz wysokosc podatku sa uzaleznione od landu gdzie jest pies zarejestrowany. Taka sytuacja jak z Karbo sie nie powtorzy, wszelkie watpliwosci mozemy konsultowac ze "znajomym" niemieckim wet.[/QUOTE] To fakt że podatek zależny jest od landu ja byłam w okolicy Kolonii.Tam spotykałam ludzi z psami rasy bojowej.Poznałam też pana z astkiem imieniem Spajki wesoły rozrabiaka.Tak jakoś pozytywnie mnie to nastawiło więc zaraz się z wami tym dzielę:) Quote
Jara Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Dotyczy Nastki [QUOTE] Przesłałam 50 zł Jak sunia? Wiadomo coś?[/QUOTE] Jak badania suni ? Quote
_ogonek_ Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [COLOR=blue][B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/213911-Bazar-us%C5%82ugowy-PAKIETY-OG%C5%81OSZE%C5%83-CEGIE%C5%81KI-RYMOWANKI%21%21%21-B.-tanio-do-9.09-na-d%C5%82ug-Rozi"]http://www.dogomania.pl/threads/213911-Bazar-us%C5%82ugowy-PAKIETY-OG%C5%81OSZE%C5%83-CEGIE%C5%81KI-RYMOWANKI!!!-B.-tanio-do-9.09-na-d%C5%82ug-Rozi[/URL] Bazarek usługowy!!! Dostępne : - pakiety ogłoszeniowe; - teksty, - cegiełki oraz wiele, wiele innych!!! Zapraszam serdecznie DOCHÓD Z BAZARKU PRZEZNACZONY JEST NA DŁUG I BIEŻĄCE POTRZEBY ROZI!!![/B][/COLOR] Quote
Uru Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Trzy dni Targów zoobotanicznych za Nami! Ulotki rozdane, wyklady przeprowadzone-mamy nadzieje,ze ziarenko zostalo zasiane-czekamy az wzrosnie! Ogromnie licze na to, ze za kilka dni beda tel. w sprawie adopcji. w ciagu tych trzech dni byly z nami na targach: Ayo-wczoraj i dzis.Dico-dzisiaj,Graf-wczoraj i dzis,Bongo-dzisiaj,Samir-dzisiaj. Kazdego dnia dzielnie towarzyszyla nam mała Diuna zwana Dziuńka. Byc moze i malutka znajdzie domek, w najblizszym tygodniu jedziemy sprawdzac czy koty nie beda stanowily przeszkody Bardzo bardzo dziekujemy dziewczynkom z gimnazjum nr 46 za wsparcie i ogromna pomoc w zbieraniu pieniedzy do puszek. Dziewczyny chodzily dzielnie przez 3 dni!:) Quote
serfer0 Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 dodam tylko ze Samir nieustanie nas pozytywnie zaskakuje.... Bongo tez sie swietnie spisywal, o reszcie nie wspomne........ Quote
NikaEla Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 [quote name='Uru'] Bardzo bardzo dziekujemy dziewczynkom z gimnazjum nr 46 za wsparcie i ogromna pomoc w zbieraniu pieniedzy do puszek. Dziewczyny chodzily dzielnie przez 3 dni!:)[/QUOTE] i dziewczynki z gimnazjum 23 i 48 :) Quote
aanka Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Gratulacje! i trzymam kciuki za udane adopcje:p... Quote
bros Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Ayo naprawdę prze-kochana, kibicuję mocno dziewczynce Quote
diuna_wro Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 SPÓJRZCIE DO CZEGO ZDOLNY JEST PIT BULL. BESTIA:diabloti: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=pl93Hc1uH2w&feature=fvwrel[/URL] [URL]http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=75GEzD6wh8o[/URL] [URL]http://www.youtube.com/watch?v=m2OC5Z1Fii8[/URL] Quote
aanka Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Fantastyczny filmik :eviltong: , a jaka bestyja:diabloti: Quote
Kofeina Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 filmiki super... normalnie az usmiech sam cisnie sie na usta:) Chciclabym zeby ludzie widzieli wlasnie taki obraz wszystkich bulowatych;) Chyba tego bede sobie zyczyc na urodiny:D:D pozdrawiam Quote
agaga21 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 macie łagodną astkę niejedzącą kotów? Quote
diuna_wro Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 mamy tylko Ayo, a ona do kotów nie bardzo. Quote
Uru Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Ayo specjalnie na koty sprawdzana nie byla. bedzie w weekend bo ludzie pytają Quote
diuna_wro Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 jak ją prowadziłam do celi to szedł kot i Ayo stanęła dęba, i na pewno nie było to radosne powitanie. Poza tym Ayo to prawdziwa CZENEKA, co znaczy w języku Indian "wiecznie wesoły pies" Quote
Jara Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Ayo jest prze prze prze śliczna! Co u suki z interwencji? Ludzie pytają :> Quote
Uru Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Nastka bedzie miala w czw./pt pobrana krew na badania ,tak na prawde po wynikach zobaczymy co robimy dalej. na ta chwile jej stan jest duzy lepszy niz poczatkowo. jednak guz na listwie mlecznej na prawde pokazny. Ayo oprocz nie wykazywania sympatii do kotów ma same zalety Quote
diuna_wro Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 NASTKA w czwartek pojedzie na RTG płuc, sprawdzimy czy nie ma przerzutów. Zobaczymy na ile konsultacji na klinikach uda się ją zabrać. Quote
aanka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 [url]http://www.bolec.info/index.php?boleslawiec=forum&forum=16&act=showtopic&topic=57228&strona=last[/url] może zajrzycie . ................ Quote
serfer0 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 od pory zgloszenia do tej pory malo prawdopodobne by ten pies jeszcze tam byl.... ale taki info sa wpieniajace... Quote
diuna_wro Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 NASTKA okazała się KASTĄ. Rozpoznał ją jeden z pielęgniarzy w schr. Więc Kasta już po badaniach na klinikach. Płuca czyste, krew została pobrana do badań. Wymaz z uszu. Była u okulisty. Cierpi na entropię obu oczu. Usunięto atopową rzęsę. Dostała leki, które przygotują ją do zabiegu korekty powiek za miesiąc. Koszt takiej operacji to 200,00. Na poczet Kasty wpłynęło z niebieskiego forum 50,00, które dziś zostało wydane. Kasta więc zbiera na zabieg:-( więcej napisze Uru Quote
Recommended Posts