Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zliczam więc deklaracje dla Lemona:
Opiekunka 100
ja 50
serferzy 50
rutta 50
cheries 50
-----------
suma 300zł :multi::multi::multi:

Opiekunka ogłasza Lemona, z moimi danymi, więc może znajdzie się dom. Tego psa wydam z zamkniętymi oczami i jeszcze będę zazdrościć ludziom, że go mogą mieć. Oczywiście dom najlepszy na świecie, to psisko pokazało nam wszystkim jakim jest dobrym, mądrym psem, mimo że dwa razy go człowiek zawiódł.

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dawidzie,
korespondujemy od jakiegoś czasu e-mialowo. Witaj i tu.

Neo był ze mną w sobotę na spacerze. Podgryza i to solidnie. Na spacerze ładnie się trzyma człowieka, reaguje na swoje nowe imię, na: do mnie, wróć, siad.

Jednak gdy zaszłam go od tyłu i podniosłam pod pachami do góry, próbował ugryźć. Podobnie było zanim zakładałam mu obrożę. Był bity, wydaje się, że szczególnie w głowę. Każdy dotyk po głowie sprawia, że pies wzdryga się strachliwie i reaguje nerwowo. Wymaga bardzo odpowiedzialnego, spokojnego prowadzenia. INTELIGENTNEJ RESOCJALIZACJI. To ewidentnie pies jednego człowieka. W domu w którym będzie kiedyś żył NIE MOŻE być żadnej młodzieży, osób starszych ani dzieci. Szkolenie OBOWIĄZKOWE.

Przykro mi Dawidzie, musisz wybrać sobie innego psa. I to też nie może być Samir.
Zerknij na Rodiego. To młody psiak, zasługuje na szansę. Wy tez jesteście młodzi, myślę że to byłoby najlepsze rozwiązanie.

Posted

Witaj Dawid, bezposrednio mailowo korespondowałes ze mna, ja ze swojej strony w porozumieniu z diuną,proponuje ci również Tygrysa. Jest duzym ,silnym psem,jednoczesnie nie przejawia zadnej agresji do ludzi. Nie akceptuje innych zwierząt,ale jak pisałes z takim psem jestes w stanie sobie poradzić. oczywiscie szkolenie w pakiecie adopcyjnym

Posted

kurcze bardzo podoba mi sie neo jemu własnie najpardziej potrzeba domu moim zdaniem poniewaz czym dłuzej bendzie tam przebywał sam w kojcu tym ta agresja bendzie sie nasilac niewiem nieznam sie ale chciał bym dac mu szanse a czemu nie samira przeciez on do ludzi nieprzejawia agresji pomyślcie nad tym dacie mi wskazuwki jak sie nim zajmowac chodzi mi o neo nieskreślajcie go bendziecie czekac az jakis szkoleniowiec go przejmie

Posted

Dawidzie,

w Twoim domu mieszka nastolatka. Nie możesz jej narażać na ewentualny atak tak silnego i znerwicowanego psa. Jesteśmy tu także po to, by nie dochodziło do niebezpiecznych i niekontrolowanych sytuacji w nowych domach. Neo jest psem o wysokim ryzyku. Jeszcze raz powtarzam, to jest pies dla jednego człowieka i lepiej dla Neo oraz dla ludzi, by poczekał na takiego. Jeśli nadal uważasz, że możesz wystawić tę młodą osobę w Twoim domu na takie niebezpieczeństwo, to zastanów się czy z Twoim poczuciem odpowiedzialności jest wszystko OK.

Neo czeka na kastrację. Bez kastracji i odczekania czasu potrzebnego na spadek testosteronu - nie powinien opuszczać schroniska. On wymaga RESOCJALIZACJI.

Został porzucony w kagańcu. To też o czymś świadczy, prawda?

To, że jakiś pies bardzo Ci podoba nie jest powodem, byś go miał, ani nie jest wyznacznikiem tego, że jest dla Ciebie właściwy lub że może znaleźć się w warunkach jakie oferujesz. Dom z tak młodziutką dziewuszką nie może zostać domem Neo.
Proszę, zaufaj nam.

Posted

No wiadomo że niechce jej narazac tylko ze ona śpi w drugim pokoju co dzieli nas długi przed pokuj wiec on bendzie przebywał zemna 24 na dobe jak bende wychodziłwystarczy ze bende zamykał pokój na klucz i powiem jej żeby niewchodziła mam duze mieszkanie 50m a mój pokuj jest spory mam równiez dużą klatke dla psa pozostała po moim poprzednim ast niema opcji zeby sie cos stało no ale decyzja zostaje do was niebende nalegał ale moze jestem jedyny ktury chce mu dac szanse kazdego psa mozna zresoscjalizowac moze ja tego tak bardzo niepotrafie ale wystarczy ze ktos mi da wskazówki poczytam otym albo wystarczy porozmawiac z behowiarysta :) namyślcie sie i odp niebende zły jeśli sie niezgodzicie wiadomo chcecie jak najlepiej POZDRAWIAM

Posted

Dzisiaj w schronisku pani z nastoletnimi córkami chciała zaadoptować amstafowatego szczeniaka (suczkę?), dorosłego nie chciała, bo 'ze względu na dzieci nie che dużego psa' dałyśmy jej namiary na fundacje 2+4 żeby zgłosiła się na szkolenie

Posted

[quote name='diuna_wro']Zliczam więc deklaracje dla Lemona:
Opiekunka 100
ja 50
serferzy 50
rutta 50
cheries 50
-----------
suma 300zł :multi::multi::multi:

Opiekunka ogłasza Lemona, z moimi danymi, więc może znajdzie się dom. Tego psa wydam z zamkniętymi oczami i jeszcze będę zazdrościć ludziom, że go mogą mieć. Oczywiście dom najlepszy na świecie, to psisko pokazało nam wszystkim jakim jest dobrym, mądrym psem, mimo że dwa razy go człowiek zawiódł.[/QUOTE]

bardzo mnie to cieszy ze chlopak jest zabezbieczony :)

co do Larci :) jest bardzo ok do psow , jednak nie toleruje kotow :( postaram sie przez ten czas kiedy bedzie u mnie zminic to .... jednak jesli mi sie nie uda bede musiala jej domku najlepszego pod słoncem poszukac ... dziewczyna jest wyjatkowa :) ma plamke w ksztalcie serducha pod paszka :) siersc sie troszke poprawila po kapieli:) ale jeszcze zoltawa jest ;/ opuszki tez sie polepszyly :) juz tak jej nie bola :) dzis chodzila troche po ogrodzie bo w miere sucho jest :) ma sie swietnie :) podesle fottki :)

Posted

pw wyslane wszystkie dane odnosnie lemona wyslane.. mam nadzieje ze dziewczyny sie nim zaopiekuja
ja niestety wyjezdzam na kilka dni na wygnajew ale becna na dogo bede i ta kurde moja noga....

A i jeszcze jedno co u scota sychac jak w nowym domku??

edit.. dopisze ze dziewczyny chca na tyczas bezplatny choc ja uwazam e pwinnismy chocia im karme akupic bo mowie ze to tak po mega prosbie...

Posted

U Scota wszystko jak najlepiej. I właściciele i pies swietnie sie odnajduja w nowej sytuacji:)
pitt bulle,o ktorych wspomina diuna sa dorodnymi,silnymi psami,kolejne samce. niebawem znowu zaktualizuje pierwszy post. nie bylo tygodnia byc choc raz wszystko sie zgadzalo. za kazdym razem przychodza nowe zwierzeta;|

Kofeina,dobrze rozumiem? udalo sie zorganizowac dla lemona bezplatny DT?

Posted

tak tylko ze dzwonily do mnie sasiadki moje apytaniem o co chodzi.. poniewaz agnieszka cos mowila o malej diunie a one nie chca psa na stale... one powiedzialy ze moga sie zaoopiekowac psem dorozly nie brudzacym w ramach dt
ae wiadomo z pena mobilizacja szukania mu domu.. sa chetne.. owszem ale na lemona bo o nim byla rozmowa;)

Posted

oj. dziś było trochę telefonów w sprawie Dju i chyba się rozpędziłam. Sprostuję.

Oczywiście karma przyjedzie wraz z Lemonem. Czy sąsiadki podtrzymają swoją decyzję do 17 sierpnia? Poszło sporo ogłoszeń i może do tego znajdzie się DS. Zawsze to lepiej, jak pies nie musi zmieniac tak często miejsca.

Kofeino, dziękuję:Rose:

Posted

spoko wytrzymaja jak cos bede je cisnac:)
dam rade nie ma to jak flaszka miedzy sasiedzka;)
wsio ju rozumiem i wsio zalatwie
nie masz za co diekowac... co do kubuska czy zasmiece wam watek jak wkleje zdjecia kuby??
kuba ma potena alergie jest na encortonie do tego je teraz je royal rc ten moj okruch to sie ma:)

Posted

Dla niezorientowanych: Kuba Kofeiny to nasz Tas-man. Patrz wątek: "w nowym domu" w pierwszym poście tego wątku jest link.

Kofeino, wrzuć tam zdjęcia. Ależ się cieszę, że zobaczę facecika. Pamiętam jak na pierwszym spacerze rozdziawiał te swoją mega szczękę szarpiąc smycz, a my mieliśmy nogi z waty:evil_lol:

Może jagnięcina z ryżem Bellcando, zamiast RC ? Przynosi bardzo dobre efekty przy alergiach, nawet tych ciężkich, w wyniku których już było atopowe zapalenie skóry.
I Fundacja załatwi Ci 23% zniżkę !

Posted

[quote name='diuna_wro']Dla niezorientowanych: Kuba Kofeiny to nasz Tas-man. Patrz wątek: "w nowym domu" w pierwszym poście tego wątku jest link.

Kofeino, wrzuć tam zdjęcia. Ależ się cieszę, że zobaczę facecika. Pamiętam jak na pierwszym spacerze rozdziawiał te swoją mega szczękę szarpiąc smycz, a my mieliśmy nogi z waty:evil_lol:

Może jagnięcina z ryżem Bellcando, zamiast RC ? Przynosi bardzo dobre efekty przy alergiach, nawet tych ciężkich, w wyniku których już było atopowe zapalenie skóry.
I Fundacja załatwi Ci 23% zniżkę ![/QUOTE]

Po belcando sie drapie;) wsio testowane.. spoko jeszcze nas stac jak nie bedie nas stac bedziemy blagac;)
Ano powiem ci ze ta jego szceka to na mnie wrazenia nie robi bo on jest jak owsik kolo du:D sie kreci jest niesamowicie akochany we mnie toleruje inne psy no lucyne to zlewa ra jej wlal ale zasluyla a tak co 3 dni maja wspolego seksa;)

powiem ze kotow nie tyka pies marzenie... zrownowazony, opanowany cierpliwy, no ale ta szczene to ma;) ja bym wolala eby jej nie uzywal;)

Posted

[quote name='aanka']Kofeina ,ale masz fajnego psiaka w avatarku:evil_lol::p[/QUOTE]

Lucyna?? no tak dziadowka;) no oj tymczas zostaje na stale;) fajnie dziewczyna siedzi;)
nie wiem czemu ale nie moge jej odac byla u morris01 i wrocila bo kotecek sie poprul;)
jak ona sie cieszyla ze mnie widzi.. ten jej usmiech niesamowity no i zostaje jedyny moj tymczasowicz to
parys.. ale on bidulek jest straszny.... no i mam dwa dziady w domu. 3 bo jeszcze praysiatko

Posted

a tu treść ogłoszenia Lemona, wrzućcie proszę na swoje FB
[URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Fundacja-2plus4-oglasza-apel-o-przygarniecie-naszego-podopiecznego-psa-Lemona,45369[/URL]