Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karma dla kotów przebywających głównie w domu (czytaj mniej aktywnych). Psu też będzie smakowała, moje wręcz uwilbiają kocie karmy, więc muszę kocie miski stawiać wysoko na szawkach.

Możesz mieć problem z dobraniem proporcji, bo na opakowaniu jest podane dawkowanie dla przeciętnego kota.

Posted

No ba, ale karma dla psów nazywa się Royal Canin Mini Adult Indoor.

Ale jeśli chodzi o psią karmę, dla psów nie wychodzących z domu. To proszę:

[quote name='RCMiniAdultIndoor']Ryż, suszone mięso drobiowe, kukurydza, tłuszcze zwierzęce, izolowane białka roślinne L.I.P.*, białka zwierzęce L.I.P.*, hydrolizowane białka zwierzęce, sole mineralne, pulpa buraczana, olej sojowy, drożdże, tran, włókno roślinne, fruktooligosacharydy, L-lizyna, DL-metionina, polifosforan sodu, proszek jajeczny, tauryna, L-karnityna.
A więc 3 bazowe składniki: Ryż, Mączka z kurczaka, kukurydza. Do tego bliżej niesprecyzowane tłuszcze, przetworzone tkanki roślinne i zwierzęce w postaci nieokreślonych gatunkowo białek pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.

Dodatkowo karma zawiera substance redukujące zapach psiego kału i jego objętość. To dla fanów załatwiania się psa w domu.

• 11 months later...
Posted

:crazyeye: :crazyeye: - redukuje zapach?!
Kupiłam kiedyś tą karmę, po prostu jako karmę dla małego psa, ale biegunki Mały miał po niej. Nie polecam!

• 4 months later...
Posted

Kilka dni temu kupiłam mojej Nusi tą karmę i właśnie wygrzebałam owy temat :)
Mała je już prawie tydzień i na razie wszystko jest ok i jestem z jedzonka zadowolona.
Nuka zajada z prawdziwym apetytem, co do tej pory przy karmach suchych było rzadkością (za to przy wszelkim innym jedzeniu - codziennością :lol:) Kupki w porządku - nie wiem czy z tą redukcją zapachu działa, bo przyznaje się, nie biegam do ogrodu sprawdzać ;)) Sierść lśni.

Posted

w ciagu paru dni nie może być odzwierciedlenia w psiej sierści
Biegunki Mały miał jednak przez rozregulowany przewód pokarmowy, nie przez karmę, ale i tak bym jej teraz nie kupiła. Nawet na opakowaniu nie jest napisane ile procent mięsa zawiera. No i moje psiaki na jagnięcinie, nie kurczaku teraz są.

Posted

Dada napisał(a):
w ciagu paru dni nie może być odzwierciedlenia w psiej sierści
Biegunki Mały miał jednak przez rozregulowany przewód pokarmowy, nie przez karmę, ale i tak bym jej teraz nie kupiła. Nawet na opakowaniu nie jest napisane ile procent mięsa zawiera. No i moje psiaki na jagnięcinie, nie kurczaku teraz są.

Wiem, że tydzień to niewiele, jeśli chodzi o działanie karmy na sierść, ale wspomniałam o niej, bo moja sunia szybko reaguje na zmianę diety. Kiedyś po stopniowym przestawianiu na inne jedzonko (już nie pamiętam jakie, niestety) w bardzo krótkim czasie dało się widzieć u Niej przede wszystkim drapanie, ale też matowienie włosa... Oczywiście przyjmuje do wiadomości, że i po RC sierść może się poprawić, albo i pogorszyć, po dłuższym karmieniu ;)

A co do procentu mięsa... rzeczywiście mnie to zaskoczyło. Spodziewałam się, że na paczce będzie informacja, ile jest "mięsa w mięsie" :) A tu nic.