Bayoo_Projects Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Szukam domu dla pewnej suczki znajdującej się obecnie w schronisku - szukamy DT, DS, kogoś odpowiedzialnego, kto mógłby ją wziąć do siebie i się nią zająć, pomóc jej znaleźć dom. Ja niestety nie mogę jej wziąć do siebie do domu. :( Można powiedzieć, że w szukaniu tego domu jestem skrajnie zdesperowana i na dobrą sprawę już nie wiem co robić i gdzie się udać. A sprawa jest pilna, bo suczka popadła nam w schroniskową depresję. Może coś więcej o niej ? Ma około dwóch lat, jest radosną przylepą, większość dotychczasowego życia spędziła w schroniskowym boksie, dokąd trafiła jako podrośnięty szczeniak i tkwi tam już dwa lata. Jeszcze nie tak dawno temu kiedy ktoś przychodził cieszyła się, skakała do krat, żeby być bliżej człowieka. Po wyjściu z boksu była nieśmiała, świat zewnętrzny ją przeraża, wsparcia szuka u opiekuna. Nie dziwi to jednak, skoro boks był całym jej dotychczasowym światem. Nie jest agresywna do innych psów - przynajmniej w schronisku nie była. Jak już pisałam - jest przytulaśna, pcha się na kolana, plącze pod nogami, kiedy odważy się oddalić zazywczaj trzyma się blisko i w razie czego wraca. Aktualnie jej stan psychiczny mnie osobiście doprowadził do mocnego ściśnięcia w gardle - kiedy weszłyśmy do pawilonu leżała w swoim boksie, skulona, tyłem do krat, mimo całego zamieszania i poruszenia nie podniosła nawet głowy, nie przejawiała zainteresowania. Depresja pełną gębą. Najprawdopodobniej jest wysterylizowana(a przynajmniej miała być, bo podobno "gro" chętnych na nią było, którzy zaadoptowaliby jeśli będzie wysterylizowana), zaszczepiona. Proszę o pomoc w poszukiwaniu domu dla Milki. Zależy mi na prawdę na odpowiedzialnym domu, gdyż sunia - jak wynika z powyższego - wymaga pracy, serca i rozsądku. W naszym schronisku niestety nie ma polityki wizyt przed i po adopcyjnych. Nie wyobrażam sobie, żeby Milka - bo tak nazwałyśmy sunię - miała wracać do schroniska, to by jej nie wyszło na dobre. Ja osobiście w razie "w" podrzucić mogę sunię do Wrocławia (w pierwszym tygodniu ferii) bądź Zielonej Góry. Aha, sunia jest wzrostu tak mniej-więcej do kolana. Quote
faith35 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Drugie foto mnie rozwaliło, z takimi boskimi fotkami to jak by się ogłoszenia zrobiło to sunia nie czekałaby długo na domek! :) Quote
DziewczynaWłóczykija Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Gdzie Milka obecnie przebywa? Quote
faith35 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 czemu prowadząca wątek nie odpowiada? Chciałam zaproponować ogłoszenia, ale skoro nie ma aktualnych info o suni to nie ma co... Quote
Bayoo_Projects Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Kilka problemów wystąpiło, natury technicznej i osobistej, ale już jestem. Milka przebywa aktualnie w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Żarach. Mój kontakt, pod którym prędzej się mnie zastanie to: [email][email protected][/email] oraz gg: 6025414 Co do aktualnych informacji to niestety, ale nie mam jak się wyrwać do schroniska, żeby skoczyć tam na chwilkę chociażby, długoby zresztą tłumaczyć sytuację. Quote
Recommended Posts