Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Viris']

Misiaczek : Jeszcze co do tej rady ktorej mialam nie posluchac. Jesli rada jest dobra po co robic na przekor? :D[/quote]
Rada jest dobra...ale nie dla każdego.Przecież nie każdemu bedę radzić:zostań sobą.Niestety jest parę osób,które wolałabym, żeby się zmieniły :D .
Viris, wprawdzie wypiłam przed chwilą piwo(słownie:jedno :wink: ) ale coś nie mogę załapać,kto robi na przekór.Ty czy ja?A może to tylko pytanie retoryczne? :D :D :D

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mowilam o sobie ze nie zawsze musze robic na przekor :) Ciebie nie znam wiec nie moge Ci nic zarzucic :P

A tak na pocieszenie nie wszyscy na starosc zbieraja wszystko. Moja mama wlasnie niedawno zaczela wszystko wywalac zamiast kolekcjonowac i nie sadze zeby znowu zaczynala zbierac :)

Posted

[quote name='Viris']Ja mowilam o sobie ze nie zawsze musze robic na przekor :) Ciebie nie znam wiec nie moge Ci nic zarzucic :P

A tak na pocieszenie nie wszyscy na starosc zbieraja wszystko. Moja mama wlasnie niedawno zaczela wszystko wywalac zamiast kolekcjonowac i nie sadze zeby znowu zaczynala zbierac :)[/quote]Sądząc po Tobie, Twoja mama nie jest jeszcze taka stara

Dzięki Minimolos za wstawienie fotki. Robię to tutaj, aby nie zaśmiecać galerii

Posted

[quote name='elżbietarusos']Dosłowność jest niestety częstą przypadłością naszego forum.
Z pewnością nie dotyczy ona jednak Viris.
To jedna z niewielu osób , którym udaje się unieść ponad to.
[/quote]
elżbietarusos,nie rozumiem dlaczego siedzisz na kolejnym forum,ktore Tobie nie odpowiada(a raczej ludzie tu piszący).Jak chcesz pogadać z Viris...wystarczy droga mailowa.Przynajmniej Ci co biorą wszystko dosłownie(a jak sama piszesz jest ich większość)nie będą zmuszeni do czytania Waszych przemyśleń.I będzie wilk syty i owca cała.

Posted

[quote name='misiaczek'][quote name='elżbietarusos']Dosłowność jest niestety częstą przypadłością naszego forum.
Z pewnością nie dotyczy ona jednak Viris.
To jedna z niewielu osób , którym udaje się unieść ponad to.
[/quote]
elżbietarusos,nie rozumiem dlaczego siedzisz na kolejnym forum,ktore Tobie nie odpowiada(a raczej ludzie tu piszący).Jak chcesz pogadać z Viris...wystarczy droga mailowa.Przynajmniej Ci co biorą wszystko dosłownie(a jak sama piszesz jest ich większość)nie będą zmuszeni do czytania Waszych przemyśleń.I będzie wilk syty i owca cała.[/quote]A jak chcecie tutaj na dogo, to przecież moecie założyć osobny temaciknp pogaduszki Viris i ElżbietaRusos i tam sobie wzajemnie prawić komplementy do nudzenia

Posted

[quote name='Draczyn'][quote name='Viris']

A tak na pocieszenie nie wszyscy na starosc zbieraja wszystko. Moja mama wlasnie niedawno zaczela wszystko wywalac zamiast kolekcjonowac i nie sadze zeby znowu zaczynala zbierac :)[/quote]Sądząc po Tobie, Twoja mama nie jest jeszcze taka stara[/quote]
Draczyn,dla 18,20-latków, 30-sto parolatkowie to stare pryki :lol: :lol: :lol: .

Posted

[quote name='misiaczek'][quote name='Draczyn'][quote name='Viris']

A tak na pocieszenie nie wszyscy na starosc zbieraja wszystko. Moja mama wlasnie niedawno zaczela wszystko wywalac zamiast kolekcjonowac i nie sadze zeby znowu zaczynala zbierac :)[/quote]Sądząc po Tobie, Twoja mama nie jest jeszcze taka stara[/quote]
Draczyn,dla 18,20-latków, 30-sto parolatkowie to stare pryki :lol: :lol: :lol: .[/quote]No ja to już dla nich jestem całkiem wapniak, ale jeszcz młodo się czuję. To chyba jakies zboczenie

Posted

Moja mama nie jest 30 latkiem.

Nie wiem czemu sie tak burzycie jesli ktos napisze co mysli o innej osobie. Ostatnie pare notek mnie bardzo rozczarowalo. Nie wiem w czym tkwi Wasz problem.

Posted

[quote name='"Draczyn"'][quote name='"misiaczek"'][quote name='"Draczyn"'][quote name='Viris']

No ja to już dla nich jestem całkiem wapniak, ale jeszcz młodo się czuję. To chyba jakies zboczenie[/quote]
Draczyn,no coś Ty...każdemu życzyć takiego podejścia do życia jak Ty.
Prowadzisz hodowlę(czyli pracujesz),jeździsz na wystawy,śmigasz po internecie...tylko zazdrościć.

Posted

[quote name='Viris']Moja mama nie jest 30 latkiem.

Nie wiem czemu sie tak burzycie jesli ktos napisze co mysli o innej osobie. Ostatnie pare notek mnie bardzo rozczarowalo. Nie wiem w czym tkwi Wasz problem.[/quote]Problem tkwi przynajmniej u nie9nie wypowiadam się za Misiaczek}, że nie znoszę obłudy i zakłamania, a jeśli wdziało się kogoś raz Zyciu, to trudno się zachwycać jego walorami wewnętrznymi -można najwyżej urodą, ale to w przypadu dwóch kobiet, dla mnie jest niesmaczne. Może ja jestem tka tępa, ale niejednokrotnie myliłam się co do osób, po kilku latach znajomości a tu takie achy i ochy po jednym widzeniu. Coś mi tu brzydko pachnie i osobiście przezkadza

Posted

[quote name='Viris']Moja mama nie jest 30 latkiem.

Nie wiem czemu sie tak burzycie jesli ktos napisze co mysli o innej osobie. Ostatnie pare notek mnie bardzo rozczarowalo. Nie wiem w czym tkwi Wasz problem.[/quote]
Viris, ja nie mam problemu.Jako uczestniczka forum,muszę zareagować gdy ktoś mnie pośrednio obraża.Ty też to robisz(tzn.reagujesz).Więc nie rozumiem,dlaczego ty nie rozumiesz.Posty typu,bo wam dokopię...odczepcie się... mogą być skierowane do osób,które sobie na to pozwolą.Jeśli ja brałam udział w tych dyskusjach,są one skierowane posrednio do mnie.Więc się bronię tak jak i Ty to robisz.A ja sobie na to nie pozwolę.Bo ja niestety,czarnego humoru elżbietyrusos nie pojmuję :wallbash: :wallbash: :wallbash: co za tym idzie bedę reagować,jeśli będzie to dotyczyło choćby pośrednio mnie.Bo jeśli się nikogo nie wymienia z nicku,to każdy może to wziąść do siebie.

Posted

[quote name='"misiaczek"'][quote name='"Draczyn"'][quote name='"misiaczek"'][quote name='Draczyn'][quote name='Viris']

No ja to już dla nich jestem całkiem wapniak, ale jeszcz młodo się czuję. To chyba jakies zboczenie[/quote]
Draczyn,no coś Ty...każdemu życzyć takiego podejścia do życia jak Ty.
Prowadzisz hodowlę(czyli pracujesz),jeździsz na wystawy,śmigasz po internecie...tylko zazdrościć.[/quote]Na szczęście nie mam kompleksu wieku. Każdy wiek ma swoje blaski i cienie. Najlepiej by było całe życie pozostać międz30 a 40, ale to niewykonalne

Posted

"Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja,mam zawsze wrażenie , że się pomyliłem " to jeden z cytatów mojego ulubionego autora Oscara Wilde.
Nie mam więc wrażenia , że się pomyliłam.
Mówimy jednym językiem , jeśli mnie nie ktoś nie rozumie , nic na to nie poradzę.
Czarny humor dotyczył mojej twórczości.
Czy kogoś ranię swoimi wypowiedziami , nie przypuszczam , wyrażam tylko swoje zdanie w sposób dosyć rzeczowy.
Nie proponuj mi zmiany forum Misiaczku .
To nieeleganckie wypraszać kogoś z przyjęcia , które nie należy do Ciebie.
A tak na marginesie Draczyn średnio mnie to obchodzi , czy przeszkadza Ci , że kogoś lubię , czy nie .
Wybacz , ale to już moja prywatna sprawa , jakkolwiek by Ci ona nie "śmierdziała " .

Posted

[quote name='elżbietarusos']"Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja,mam zawsze wrażenie , że się pomyliłem " to jeden z cytatów mojego ulubionego autora Oscara Wilde.
Nie mam więc wrażenia , że się pomyliłam.
Mówimy jednym językiem , jeśli mnie nie ktoś nie rozumie , nic na to nie poradzę.
Czarny humor dotyczył mojej twórczości.
Czy kogoś ranię swoimi wypowiedziami , nie przypuszczam , wyrażam tylko swoje zdanie w sposób dosyć rzeczowy.
Nie proponuj mi zmiany forum Misiaczku .
To nieeleganckie wypraszać kogoś z przyjęcia , które nie należy do Ciebie.
A tak na marginesie Draczyn średnio mnie to obchodzi , czy przeszkadza Ci , że kogos lubię , klub nie . Wybacz , ale to już moja prywatna sprawa , jakkolwiek by Ci ona nie "śmierdziała " .[/quote]Zaczynam się poważnie o Ciebie martwić, to jakaś mania wielkości i po co te cytaty, chcesz pokazać, że coś przeczytałaś. Wszyscy tu jesteśmy po maturze. Skończ z tym wywyższaniem się. Zacznij mówić tak jak jest w rzeczywistości. Lepiej coś przemilczeć niż opowiadać androny. Ta bajeczka poprostu powaliła mnie na ziemię. Chyba czas zakończyć tą twórczość. Jeśli mi nie wierzysz, to wyślij ją do jakiego poważnego recenzenta. Najlapiej być po prostu sobą, ą nie wyżej.............................................................

Posted

A więc o bajeczkę chodziło. Towarzystwo nie zrozumiało.
Fakt, bajeczka jest : po pierwsze dla ludzi dorosłych , po drugie kynologów , po trzecie wszechstronnie wykształconych , ktorzy są w stanie pojąć aluzje , analogie , porównania , przenośnie.
Z recenzentami spotykam się na co dzień , bo to moi znajomi.
Bajeczki wypadły super, ale może faktycznie forum nie jest odpowiednim miejscem dla nich.
Cywilizowani ludzie cytują mądrzejszych , ciekawszych od siebie.
Stąd te cytaty.
Ty przekazujesz obrazki , ja mądre myśli swoich idoli. To grzech ?
Skąd Draczyn w tobie tyle jadu ?Boli Cię , że nie potrafisz napisać kilku zdań poza forum ?

Posted

[quote name='elżbietarusos']A więc o bajeczkę chodziło. Towarzystwo nie zrozumiało.
Fakt bajeczka jest : po pierwsze dla ludzi doprosłych , po drugie kynologów , po trzecie wszechstronnie wykształconych , ktorzy są w stanie pojąć aluzje , analogie , porównania , przenośnie.
Z recenzentami spotykam się na co dzień , bo to moi znajomi.
Bajeczki wypadły super, ale może faktycznie forum nie jest odpowiednim miejscem dla nich.
Cywilizowani ludzie cytują ludzi mądrzejszych , ciekawszych od siebie.
Stąd te cytaty.
Ty przekazujesz obrazki , ja mądre myśli swoich idoli. To grzech ?
Skąd Draczyn w tobie tyle jadu ?Boli Cię , że nie potrafisz napisać kilku zdań poza forum ?[/quote]Może zeskanujemy na forum swoje dyplomy. Bedzie niezła zabawa. Z taką demagogią i megalomanią u zdrowego psychicznie człowieka , spotykam się po raz pierwszy. Jestem niemile zaskoczona - delikatnie mówiąc

Posted

ho ho ho co tu sie dzieje myslalam ze dyskutujecie o Wrocku bo grzywacze tym zyja a tu co w gifach zobaczylam grzywacza moze Ktos przesle z zyczeniami dla jutrzejszych wystawcow

Posted

Nie rozumiem tych ostatnich postow. Na prawde do niepotrzebne nimile slowa. Kolko wzajemnej adoracji widze na tym forum i napewno elzbietarusos nie przylozyla do niego reki.

Misiaczek na prawde trundo mi zrozumiec o co Ci chodzi i dlaczego wydaje mi sie ze mnie chcesz obrazic. Ja na pewno w swoich postach nie urazilam nikogo a przynajmniej nie mialam tego zamiaru.

Draczyn : Negujesz cytowanie? Cz czy cytowanie notek z forum nie jest wg Ciebie takie zle jak cytowanie ludzi slawnych? Moze to walsnie Ty chcesz udowodnic komus ze "cos przeczytalas" Bo to sugerujesz innym. A popatrz tez troche na siebie. Po prostu boli Cie krytyka chyba.

Niespodziewalam sie ze w ludziach moze byc tyle jadu ile w tych notkach przekazujecie. Na prawde..

A i jeszcze mala prosba bo w notkach kilku zauwazylam slowa ktore sa niby opisane jako moj cytat a ja tych slow nie napisalam. Prosze wiec o poprawne napisanie tych cytatow.

Czytam te ostatnie kilka stron. Przypatruje sie i dalej nie wiem o co chodzi. Bylabym wdzieczna jakby ktos postaral mi sie to wytlumaczyc.

Posted

[quote name='Viris']Nie rozumiem tych ostatnich postow. Na prawde do niepotrzebne nimile slowa. Kolko wzajemnej adoracji widze na tym forum i napewno elzbietarusos nie przylozyla do niego reki.

Misiaczek na prawde trundo mi zrozumiec o co Ci chodzi i dlaczego wydaje mi sie ze mnie chcesz obrazic. Ja na pewno w swoich postach nie urazilam nikogo a przynajmniej nie mialam tego zamiaru.

Draczyn : Negujesz cytowanie? Cz czy cytowanie notek z forum nie jest wg Ciebie takie zle jak cytowanie ludzi slawnych? Moze to walsnie Ty chcesz udowodnic komus ze "cos przeczytalas" Bo to sugerujesz innym. A popatrz tez troche na siebie. Po prostu boli Cie krytyka chyba.

Niespodziewalam sie ze w ludziach moze byc tyle jadu ile w tych notkach przekazujecie. Na prawde..[/quote]Widzę Viris, że jeszcze musisz trochę dorosnąć, aby pewne rzeczy zrozumieć. Ja rozumiem , że ktoś kogoś chwali, ale takie samouwilbienie uważżasz za normalne. Spójrz na to obiektywnie. Tojest forum o psach. Jeśli ktoś w jednym poście miesic temu pisze, że ma tak wspaniałą pracę i tyle zarabia, że nie musi zarabiać na psach i stać go na wykarmienie własnej rodziny i psów , a tydzień temu pisze, że nie ma pieniędzy na wetrynarzy - to według Ciebie jest normalne.Raz się pisze, że książka rozchodzi się jak świeże bułeczki i przynosi wspaniały dochód, a następnie, że na książkę wzięło sie pożyczkę i że będzie się ją jeszcze spłacać prze dwa lata. To wszystko siękupy nie trzyma. No i w dodatku na końcu ten rynsztok - takie słowa w ustah damy za którą się przedstawia. No i tych wielu krytyków z którymi się spotyka. Ja tu widz e same niejasności i dziwię się, że Ty tego nie dostrzegasz. Gdzie ona widzi ten jad. Ja poprostu nie znoszę takiego szczytu hipokryzji i to wszystko. Mnie osobiście to razi jak ktoś myśli, że ma do czynienia z bandą kretynów, a to wynika z kazdego jej postu

Posted

[quote name='Viris']
[/quote]
Viris,kurcze to ja Ciebie nie rozumię.Niewiem dlaczego twierdzisz,że chcę cię obrazić.Nie zrobiłam tego,wręcz przeciwnie,napisałam,że fajna z Ciebie dziewczyna i żebyś nie pozwoliła zroboić sobie wody z mózgu.Myślałam,że zrozuniałaś.Jeśli nie to trudno.

Posted

Draczyn nie chodzilo mi o wyjasnienie Twego stosunku do elzbietyrusos. To nie moja sprawa. Dlaczego uwazasz ze ja chwale kogokolwiek? Twoje slowa w jakis sposob mnie urazily i o to mi chodzilo. O tego wyjasnienie prosilam. Czy komus zrobilam krzywde czy kogos obrazilam?

Posted

[quote name='Viris']Draczyn nie chodzilo mi o wyjasnienie Twego stosunku do elzbietyrusos. To nie moja sprawa. Dlaczego uwazasz ze ja chwale kogokolwiek? Twoje slowa w jakis sposob mnie urazily i o to mi chodzilo. O tego wyjasnienie prosilam. Czy komus zrobilam krzywde czy kogos obrazilam?[/quote]Przytocz cytat, co Cię uraziło, to Ci wytłumacz e, a jeśli faktycnie Cię obraziłam, to napewno Cię przeroszę

Posted

[quote name='misiaczek'][quote name='Viris']
[/quote]
Viris,kurcze to ja Ciebie nie rozumię.Niewiem dlaczego twierdzisz,że chcę cię obrazić.Nie zrobiłam tego,wręcz przeciwnie,napisałam,że fajna z Ciebie dziewczyna i żebyś nie pozwoliła zroboić sobie wody z mózgu.Myślałam,że zrozuniałaś.Jeśli nie to trudno.[/quote]

Ja pisalam juz odnosnie kolejnych notek. Takie wrazenie na mnie wywarly. Napisalam w cytowanej ostatnio przez Ciebie notce ze [U]wydaje mi sie[/U]. I chcialabym tylko odpowiedzi. ;]

[quote name='Draczyn'][quote name='Viris']Moja mama nie jest 30 latkiem.

Nie wiem czemu sie tak burzycie jesli ktos napisze co mysli o innej osobie. Ostatnie pare notek mnie bardzo rozczarowalo. Nie wiem w czym tkwi Wasz problem.[/quote]Problem tkwi przynajmniej u nie9nie wypowiadam się za Misiaczek}, że nie znoszę obłudy i zakłamania, a jeśli wdziało się kogoś raz Zyciu, to trudno się zachwycać jego walorami wewnętrznymi -można najwyżej urodą, ale to w przypadu dwóch kobiet, dla mnie jest niesmaczne. Może ja jestem tka tępa, ale niejednokrotnie myliłam się co do osób, po kilku latach znajomości a tu takie achy i ochy po jednym widzeniu. Coś mi tu brzydko pachnie i osobiście przezkadza[/quote]

Nierozumiem np tego. Co chcialas przez to powiedziec. W swojej wypowiedzi umieszczonej pod cytatem mojej mowisz o zaklamaniu. Moze to sugerowac ze ja cos zaklamuje?