ats Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Jak kupiłam tak: zadzwoniłam odebrał Pan Piotr, zamówiłam książkę i po dwóch dniach przyszła. Zapłaciłam za nia na poczcie. Swoją drogą - świetna książka! Przeczytałam ja jednym tchem. Wzbudziła moją refleksję, bo nie jest to książka łatwa. Nikomu nie kadzi i trudy opieki nad buldozkiem opisuje bez zamydlania oczu. Quote
misiaczek Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Więc, z tym większą chęcią ją przeczytam :D Quote
ats Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Zdecydowanie warto. Widać, że jest oparta na własnych doświadczeniach w hodowli. Quote
Draczyn Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Ats i Misiaczek zostawiam Was na gospodarstwie, bo ja dś zdecydowanie nie mam czasu. Postaram się tu jeszcze wpadać od czasu do czasu Quote
Draczyn Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 No i wpadłam na chwilę, aby z Wami pogadać, ale widzę, że nikogo nie ma, więc pędzę znów o swoich zajęć. Wpadnę póżniej Quote
anutka Posted September 7, 2005 Author Posted September 7, 2005 Oj rezczywiście pustki. Ja dzisiaj postaram się troche dłużej tu być. okazało się, że ten nawał nauki z polskiego to jeden z żartów nauczyciela :lol: Quote
Draczyn Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 [quote name='anutka']Oj rezczywiście pustki. Ja dzisiaj postaram się troche dłużej tu być. okazało się, że ten nawał nauki z polskiego to jeden z żartów nauczyciela :lol:[/quote]To się cieszę Anutko, bo ja mam dziś mało czasu Quote
anutka Posted September 7, 2005 Author Posted September 7, 2005 No właśnie. Widze że nikog nie ma. A ja akurat dzisiaj mam możliwosć dłuższego wejścia na forum Quote
Draczyn Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 [quote name='anutka']No właśnie. Widze że nikog nie ma. A ja akurat dzisiaj mam możliwosć dłuższego wejścia na forum[/quote]No to jeszcze zTobą trochę zostanę. Rano był tu tłok, a traz się rozlużniło. Myślę, że nie długo znów będzi tłoczno Quote
anutka Posted September 7, 2005 Author Posted September 7, 2005 [quote name='Draczyn'][quote name='anutka']No właśnie. Widze że nikog nie ma. A ja akurat dzisiaj mam możliwosć dłuższego wejścia na forum[/quote]No to jeszcze zTobą trochę zostanę. Rano był tu tłok, a traz się rozlużniło. Myślę, że nie długo znów będzi tłoczno[/quote] Wtedy już będe musiała iść do nauki ;) Chyba po prostu teraz postaram się jak najwięcej zrobić i wieczorem wróce Quote
Draczyn Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 [quote name='anutka'][quote name='Draczyn'][quote name='anutka']No właśnie. Widze że nikog nie ma. A ja akurat dzisiaj mam możliwosć dłuższego wejścia na forum[/quote]No to jeszcze zTobą trochę zostanę. Rano był tu tłok, a traz się rozlużniło. Myślę, że nie długo znów będzi tłoczno[/quote] Wtedy już będe musiała iść do nauki ;) Chyba po prostu teraz postaram się jak najwięcej zrobić i wieczorem wróce[/quote]To mi odpowiada. Ja też spróbóję wyrobić się do wieczora Quote
Viris Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Mnie nie bylo bo bylam w szkole. Ale musze pochwalic moja Klare ze byla grzeczna i podczas naszej nieobecnosci nie nabrudzila tak jak zwykle. Wszystkie potrzeby zalatwila na gazetke! Oby bylo tak dalej. Pozdrawiam. Quote
anutka Posted September 7, 2005 Author Posted September 7, 2005 [quote name='Draczyn'][quote name='anutka'][quote name='Draczyn'][quote name='anutka']No właśnie. Widze że nikog nie ma. A ja akurat dzisiaj mam możliwosć dłuższego wejścia na forum[/quote]No to jeszcze zTobą trochę zostanę. Rano był tu tłok, a traz się rozlużniło. Myślę, że nie długo znów będzi tłoczno[/quote] Wtedy już będe musiała iść do nauki ;) Chyba po prostu teraz postaram się jak najwięcej zrobić i wieczorem wróce[/quote]To mi odpowiada. Ja też spróbóję wyrobić się do wieczora[/quote] Ja już jestem. Chyba udało mi się wszystko zrobic :) Draczyn, ma potem przyjść, ale gdzie jjest reszta?? Quote
Draczyn Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Ja też już jestem, a węc jesteśmy już w trójkę Quote
anutka Posted September 7, 2005 Author Posted September 7, 2005 [quote name='Viris']Jestem tutaj! :angel:[/quote] [quote name='Draczyn']Ja też już jestem, a węc jesteśmy już w trójkę[/quote] A to bardzo dobrze. Ja nawet dzisiaj mam w planie nie ogladac meczu żeby troche porozmawiać :lol: :lol: Quote
Draczyn Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Anutko muszę się pochwalić. Udało mi się wczoraj w nocy, a raczej już dziiaj wkleić samodzielnie zdjęcie, ale następnym razem wyszło ono tak duże, że namęczyłm się ostro , aby je zlikwidować Quote
Viris Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Draczyn dlaczego Ty masz takie duze problemy z tymi zdjeciami? Wczyms Ci pomoc? To bardzo proste wystarczy tylko ze masz miejsce na jakims serverze zeby zdjecie mialo wlasny adres i wtedy piszac juz notke klikasz co trzeba i tyle :) A jak za duze to po prostu w programie graficznym trzeba zmienic wielkosc zdjecia - mozna to ominac kiedy dajesz linka do zdjecia w swojej notce - to prostrzy sposob. Quote
anutka Posted September 7, 2005 Author Posted September 7, 2005 [quote name='Draczyn']Anutko muszę się pochwalić. Udało mi się wczoraj w nocy, a raczej już dziiaj wkleić samodzielnie zdjęcie, ale następnym razem wyszło ono tak duże, że namęczyłm się ostro , aby je zlikwidować[/quote] To w takim razie wielkie gratulacje :) W takim razie czekamy na piekne fotki Twoich psów :) [quote name='Viris']Draczyn dlaczego Ty masz takie duze problemy z tymi zdjeciami? Wczyms Ci pomoc? To bardzo proste wystarczy tylko ze masz miejsce na jakims serverze zeby zdjecie mialo wlasny adres i wtedy piszac juz notke klikasz co trzeba i tyle :) A jak za duze to po prostu w programie graficznym trzeba zmienic wielkosc zdjecia - mozna to ominac kiedy dajesz linka do zdjecia w swojej notce - to prostrzy sposob.[/quote] To nie jest takie proste. Ja zawsze też miałam z tym wielki problem. Dopiero ostatnio zaczęło mi to wychodzić. Quote
Draczyn Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Może ty Virs znasz jakiś prostszy sposób na wstawianie fotek. To napisz krok pokroku , jak debilowi, jak to robisz Quote
Viris Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 No tak jak napisalam. Krok pierwszy - ustawienie rozmiaru zdjecia w programie graficznym Krok drugi - zamieszczenie zdjecia na serverze Krok trzeci - podczas pisania notki klikam kwadracik z napisem Img i wklejam linka do zdjecia oraz klikam Zamknij tagi. To wszystko. Quote
Draczyn Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 [quote name='Viris']No tak jak napisalam. Krok pierwszy - ustawienie rozmiaru zdjecia w programie graficznym Krok drugi - zamieszczenie zdjecia na serverze Krok trzeci - podczas pisania notki klikam kwadracik z napisem Img i wklejam linka do zdjecia oraz klikam Zamknij tagi. To wszystko.[/quote]Ja mam komputr dopiero od dwóch miesięcy i jestem samoukiem. Nie rozumiem np co znaczy umieść zdjęćie na serwerze i nie wiem jak to się robi Quote
Viris Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Ok juz tlumacze. No wiec jezeli masz wlasny server - np miejsce gdzie jest postawiona strona internetowa Twojej hodowli to mozesz tam umiescic zdjecie (wgrac) ja robie to WindowCommanderem albo TotalCommanderem - mozna sciagnac to ze strony [url]www.nowe.pl[/url] Tam masz dwa okienka musisz ustawic sobie tak zeby bylo w jednym oknie widac ten serwer a w drugim Twoj komputer i miejsce gdzie masz na komputerze zapisane to zdjecie. Ale latwiej moze na poczatek i w sytuacji gdy nie masz servera znalesc jakis serwis na internecie gdzie mozna bezplatnie zamiescic fotki o roznej tematyce - to wtedy od tego gdzie zamieszczasz zdjecie zalezec bedzie jak to sie bedzie robilo. Quote
anutka Posted September 7, 2005 Author Posted September 7, 2005 [quote name='Viris']Ok juz tlumacze. No wiec jezeli masz wlasny server - np miejsce gdzie jest postawiona strona internetowa Twojej hodowli to mozesz tam umiescic zdjecie (wgrac) ja robie to WindowCommanderem albo TotalCommanderem - mozna sciagnac to ze strony [url]www.nowe.pl[/url] Tam masz dwa okienka musisz ustawic sobie tak zeby bylo w jednym oknie widac ten serwer a w drugim Twoj komputer i miejsce gdzie masz na komputerze zapisane to zdjecie. Ale latwiej moze na poczatek i w sytuacji gdy nie masz servera znalesc jakis serwis na internecie gdzie mozna bezplatnie zamiescic fotki o roznej tematyce - to wtedy od tego gdzie zamieszczasz zdjecie zalezec bedzie jak to sie bedzie robilo.[/quote] Z tego co wiem Draczyn nie prowadzi sama swojej strony. W tym wypadku TotalComander jest troche trudne. Myśle, że najłatwiej będzie jak będzie wgrywała zdjecia na stronie [url]www.imageshack.us[/url] Całą instrukcję podałam Ci na pw. [url]http://www.imageshack.us/[/url] jest włąśnie przykłądem serwera. Ja już będe szła. Dobranoc Quote
Draczyn Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 [quote name='Viris']Ok juz tlumacze. No wiec jezeli masz wlasny server - np miejsce gdzie jest postawiona strona internetowa Twojej hodowli to mozesz tam umiescic zdjecie (wgrac) ja robie to WindowCommanderem albo TotalCommanderem - mozna sciagnac to ze strony [url]www.nowe.pl[/url] Tam masz dwa okienka musisz ustawic sobie tak zeby bylo w jednym oknie widac ten serwer a w drugim Twoj komputer i miejsce gdzie masz na komputerze zapisane to zdjecie. Ale latwiej moze na poczatek i w sytuacji gdy nie masz servera znalesc jakis serwis na internecie gdzie mozna bezplatnie zamiescic fotki o roznej tematyce - to wtedy od tego gdzie zamieszczasz zdjecie zalezec bedzie jak to sie bedzie robilo.[/quote]Widzisz Virisdla Ciebie to jet proste a dla mnie to abra-kadabra. Będę się uczyć nadal, tak jak wytłumaczyła i Anutka. Pewnie za którymś razem zaskoczę. W każdym razie b. dziękuję Quote
Recommended Posts