Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak kupiłam tak: zadzwoniłam odebrał Pan Piotr, zamówiłam książkę i po dwóch dniach przyszła. Zapłaciłam za nia na poczcie. Swoją drogą - świetna książka! Przeczytałam ja jednym tchem. Wzbudziła moją refleksję, bo nie jest to książka łatwa. Nikomu nie kadzi i trudy opieki nad buldozkiem opisuje bez zamydlania oczu.

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj rezczywiście pustki.
Ja dzisiaj postaram się troche dłużej tu być.
okazało się, że ten nawał nauki z polskiego to jeden z żartów nauczyciela :lol:

Posted

[quote name='anutka']Oj rezczywiście pustki.
Ja dzisiaj postaram się troche dłużej tu być.
okazało się, że ten nawał nauki z polskiego to jeden z żartów nauczyciela :lol:[/quote]To się cieszę Anutko, bo ja mam dziś mało czasu

Posted

[quote name='anutka']No właśnie.
Widze że nikog nie ma. A ja akurat dzisiaj mam możliwosć dłuższego wejścia na forum[/quote]No to jeszcze zTobą trochę zostanę. Rano był tu tłok, a traz się rozlużniło. Myślę, że nie długo znów będzi tłoczno

Posted

[quote name='Draczyn'][quote name='anutka']No właśnie.
Widze że nikog nie ma. A ja akurat dzisiaj mam możliwosć dłuższego wejścia na forum[/quote]No to jeszcze zTobą trochę zostanę. Rano był tu tłok, a traz się rozlużniło. Myślę, że nie długo znów będzi tłoczno[/quote]
Wtedy już będe musiała iść do nauki ;)
Chyba po prostu teraz postaram się jak najwięcej zrobić i wieczorem wróce

Posted

[quote name='anutka'][quote name='Draczyn'][quote name='anutka']No właśnie.
Widze że nikog nie ma. A ja akurat dzisiaj mam możliwosć dłuższego wejścia na forum[/quote]No to jeszcze zTobą trochę zostanę. Rano był tu tłok, a traz się rozlużniło. Myślę, że nie długo znów będzi tłoczno[/quote]
Chyba po prostu teraz postaram się jak najwięcej zrobić i wieczorem wróce[/quote]To mi odpowiada. Ja też spróbóję wyrobić się do wieczora

Posted

Mnie nie bylo bo bylam w szkole. Ale musze pochwalic moja Klare ze byla grzeczna i podczas naszej nieobecnosci nie nabrudzila tak jak zwykle. Wszystkie potrzeby zalatwila na gazetke! Oby bylo tak dalej. Pozdrawiam.

Posted

[quote name='Draczyn'][quote name='anutka'][quote name='Draczyn'][quote name='anutka']No właśnie.
Chyba po prostu teraz postaram się jak najwięcej zrobić i wieczorem wróce[/quote]To mi odpowiada. Ja też spróbóję wyrobić się do wieczora[/quote]
Ja już jestem. Chyba udało mi się wszystko zrobic :)
Draczyn, ma potem przyjść, ale gdzie jjest reszta??

Posted

[quote name='Viris']Jestem tutaj! :angel:[/quote]
[quote name='Draczyn']Ja też już jestem, a węc jesteśmy już w trójkę[/quote]

A to bardzo dobrze. Ja nawet dzisiaj mam w planie nie ogladac meczu żeby troche porozmawiać :lol: :lol:

Posted

Anutko muszę się pochwalić. Udało mi się wczoraj w nocy, a raczej już dziiaj wkleić samodzielnie zdjęcie, ale następnym razem wyszło ono tak duże, że namęczyłm się ostro , aby je zlikwidować

Posted

Draczyn dlaczego Ty masz takie duze problemy z tymi zdjeciami?

Wczyms Ci pomoc?

To bardzo proste wystarczy tylko ze masz miejsce na jakims serverze zeby zdjecie mialo wlasny adres i wtedy piszac juz notke klikasz co trzeba i tyle :)

A jak za duze to po prostu w programie graficznym trzeba zmienic wielkosc zdjecia - mozna to ominac kiedy dajesz linka do zdjecia w swojej notce - to prostrzy sposob.

Posted

[quote name='Draczyn']Anutko muszę się pochwalić. Udało mi się wczoraj w nocy, a raczej już dziiaj wkleić samodzielnie zdjęcie, ale następnym razem wyszło ono tak duże, że namęczyłm się ostro , aby je zlikwidować[/quote]
To w takim razie wielkie gratulacje :)
W takim razie czekamy na piekne fotki Twoich psów :)
[quote name='Viris']Draczyn dlaczego Ty masz takie duze problemy z tymi zdjeciami?
Wczyms Ci pomoc?
To bardzo proste wystarczy tylko ze masz miejsce na jakims serverze zeby zdjecie mialo wlasny adres i wtedy piszac juz notke klikasz co trzeba i tyle :)
A jak za duze to po prostu w programie graficznym trzeba zmienic wielkosc zdjecia - mozna to ominac kiedy dajesz linka do zdjecia w swojej notce - to prostrzy sposob.[/quote]
To nie jest takie proste. Ja zawsze też miałam z tym wielki problem. Dopiero ostatnio zaczęło mi to wychodzić.

Posted

No tak jak napisalam.

Krok pierwszy - ustawienie rozmiaru zdjecia w programie graficznym
Krok drugi - zamieszczenie zdjecia na serverze
Krok trzeci - podczas pisania notki klikam kwadracik z napisem Img i wklejam linka do zdjecia oraz klikam Zamknij tagi. To wszystko.

Posted

[quote name='Viris']No tak jak napisalam.

Krok pierwszy - ustawienie rozmiaru zdjecia w programie graficznym
Krok drugi - zamieszczenie zdjecia na serverze
Krok trzeci - podczas pisania notki klikam kwadracik z napisem Img i wklejam linka do zdjecia oraz klikam Zamknij tagi. To wszystko.[/quote]Ja mam komputr dopiero od dwóch miesięcy i jestem samoukiem. Nie rozumiem np co znaczy umieść zdjęćie na serwerze i nie wiem jak to się robi

Posted

Ok juz tlumacze.

No wiec jezeli masz wlasny server - np miejsce gdzie jest postawiona strona internetowa Twojej hodowli to mozesz tam umiescic zdjecie (wgrac) ja robie to WindowCommanderem albo TotalCommanderem - mozna sciagnac to ze strony [url]www.nowe.pl[/url] Tam masz dwa okienka musisz ustawic sobie tak zeby bylo w jednym oknie widac ten serwer a w drugim Twoj komputer i miejsce gdzie masz na komputerze zapisane to zdjecie. Ale latwiej moze na poczatek i w sytuacji gdy nie masz servera znalesc jakis serwis na internecie gdzie mozna bezplatnie zamiescic fotki o roznej tematyce - to wtedy od tego gdzie zamieszczasz zdjecie zalezec bedzie jak to sie bedzie robilo.

Posted

[quote name='Viris']Ok juz tlumacze.

No wiec jezeli masz wlasny server - np miejsce gdzie jest postawiona strona internetowa Twojej hodowli to mozesz tam umiescic zdjecie (wgrac) ja robie to WindowCommanderem albo TotalCommanderem - mozna sciagnac to ze strony [url]www.nowe.pl[/url] Tam masz dwa okienka musisz ustawic sobie tak zeby bylo w jednym oknie widac ten serwer a w drugim Twoj komputer i miejsce gdzie masz na komputerze zapisane to zdjecie. Ale latwiej moze na poczatek i w sytuacji gdy nie masz servera znalesc jakis serwis na internecie gdzie mozna bezplatnie zamiescic fotki o roznej tematyce - to wtedy od tego gdzie zamieszczasz zdjecie zalezec bedzie jak to sie bedzie robilo.[/quote]
Z tego co wiem Draczyn nie prowadzi sama swojej strony. W tym wypadku TotalComander jest troche trudne.
Myśle, że najłatwiej będzie jak będzie wgrywała zdjecia na stronie [url]www.imageshack.us[/url] Całą instrukcję podałam Ci na pw.
[url]http://www.imageshack.us/[/url] jest włąśnie przykłądem serwera.
Ja już będe szła.
Dobranoc

Posted

[quote name='Viris']Ok juz tlumacze.

No wiec jezeli masz wlasny server - np miejsce gdzie jest postawiona strona internetowa Twojej hodowli to mozesz tam umiescic zdjecie (wgrac) ja robie to WindowCommanderem albo TotalCommanderem - mozna sciagnac to ze strony [url]www.nowe.pl[/url] Tam masz dwa okienka musisz ustawic sobie tak zeby bylo w jednym oknie widac ten serwer a w drugim Twoj komputer i miejsce gdzie masz na komputerze zapisane to zdjecie. Ale latwiej moze na poczatek i w sytuacji gdy nie masz servera znalesc jakis serwis na internecie gdzie mozna bezplatnie zamiescic fotki o roznej tematyce - to wtedy od tego gdzie zamieszczasz zdjecie zalezec bedzie jak to sie bedzie robilo.[/quote]Widzisz Virisdla Ciebie to jet proste a dla mnie to abra-kadabra. Będę się uczyć nadal, tak jak wytłumaczyła i Anutka. Pewnie za którymś razem zaskoczę. W każdym razie b. dziękuję