Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak odrobaczalismy ja przed tym szczepieniem. Dowiedzialam sie ze trzeba przed szczepieniem dokladnie odrobaczyc wiec natychmiast podreptalam odpowiednio wczesniej do weterynarza :D

No nic chyba ide spac powoli.

Dobranoc!

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Viris,jak Misia była mała też czkała(hm,hm jak mi się rymnęło).
Też się martwiłam,ale wet powiedział,że to nic złego,przejdzie z wiekiem i że wiele szczęniąt ma tę przypadłość.I rzeczywiście przeszło.Więc się nie martw :D .

Posted

No to swietnie! Dzieki misiaczek za informacje :) Przestalam sie martfic. Z reszta nie czka caly czas wiec tez w zasadzie jej to nie przeszkadza... ale mimo wszystko troche sie martfilam.

Posted

[quote name='_beatka_']Viris jesli sie martwisz czkawką to przy okazji dzisiejszego szczepienia poprostu zapytaj weta co o tym sądzi. tak chyba bedzie najlepiej i przestnaiesz sie denerwowac[/quote]Moje dzieci miewały czkakę, ale u psa jeszcze nie słyszałaam. Musz się spytać mojej córki, bo ona jest weterynarzem i odpowiem wam w temacie problemy zdrowotne z buldożkiem

Posted

No zaraz sie wybieram do weterynarza wiec pewnie sie dowiem o co chodzi.. Ale jak poprzednio bylam to po prostu wylecialo mi z glowy... Mam nadzieje ze teraz bede pamietac. :D

Posted

[quote name='misiaczek']Witaj Draczyn :P
Fajnie,że Twoja córka jest weterynarzem.Strasznie trudny zawód.Czy jest osobistym lekarzem Twoich piesków? :D[/quote]Oczzywiście i w dodatku wychowywała się z buldożkami, więc doskonale zna sę na tej rasie. Ona tylko nie operuje, więc w przypadku porodów mamy innego lekarza. Mieszka w tym samym domu. My zajmujemy parter a oni 1sze piętro, więc w zasadzie jest na miejscu. Tylko ona lubi chodzić własnymi drogami, więc się z hodowli wyłamała i ma buldogi angielskie, koty, legwana, kanarka, krlika itd

Posted

fajnie że leczy wasze psiaczki!a legwana to jej zazdroszczę-też chciałam ale terrarium 2/2/1metr nie zmiesciłoby mi sie do pokoju biorąc pod uwagę ze mam już dwa terra dla zółwii na 1,5metra dlugie... :)

Posted

[quote name='Draczyn'][quote name='misiaczek']Witaj Draczyn :P
Fajnie,że Twoja córka jest weterynarzem.Strasznie trudny zawód.Czy jest osobistym lekarzem Twoich piesków? :D[/quote]Oczzywiście i w dodatku wychowywała się z buldożkami, więc doskonale zna sę na tej rasie. Ona tylko nie operuje, więc w przypadku porodów mamy innego lekarza. Mieszka w tym samym domu. My zajmujemy parter a oni 1sze piętro, więc w zasadzie jest na miejscu. Tylko ona lubi chodzić własnymi drogami, więc się z hodowli wyłamała i ma buldogi angielskie, koty, legwana, kanarka, krlika itd[/quote]
O matko...tyle zwierzaków w jednym domu,super.
Może masz fotki jej buldogów angielskich i legwana,można by było wkleić na forum.

Posted

[quote name='misiaczek'][quote name='Draczyn'][quote name='misiaczek']Witaj Draczyn :P
Fajnie,że Twoja córka jest weterynarzem.Strasznie trudny zawód.Czy jest osobistym lekarzem Twoich piesków? :D[/quote]Oczzywiście i w dodatku wychowywała się z buldożkami, więc doskonale zna sę na tej rasie. Ona tylko nie operuje, więc w przypadku porodów mamy innego lekarza. Mieszka w tym samym domu. My zajmujemy parter a oni 1sze piętro, więc w zasadzie jest na miejscu. Tylko ona lubi chodzić własnymi drogami, więc się z hodowli wyłamała i ma buldogi angielskie, koty, legwana, kanarka, krlika itd[/quote]
O matko...tyle zwierzaków w jednym domu,super.
Może masz fotki jej buldogów angielskich i legwana,można by było wkleić na forum.[/quote]Napewno ma, ale ona jest taka wiecznie zalatana, że nie wiem czy będzie miała czas. Spróbóję ją namówić

Posted

Wreszcie udało mi się troche oderwac od nauki.
Ci fanatyczni nauczyciele od pierwszych dni zawalili nas pracą.

Widze, że teraz niekogo już nie ma. Szkoda.
Postaram się jeszcze wieczorem tu zajrzeć. Na szczęście niedługo piątek także będe miała trochę więcej czasu na rozmowy :)

Posted

ha ha ha,ale się uśmiałam...byłam na konkurencyjnym forum i tam p.Ch napisał post w swoim stylu.Dorota, co Ty na to?
A śmiałam się,bo p.Ch został nazwany upierdliwym :lol: :lol: :lol: .

Posted

[quote name='misiaczek']ha ha ha,ale się uśmiałam...byłam na konkurencyjnym forum i tam p.Ch napisał post w swoim stylu.Dorota, co Ty na to?
A śmiałam się,bo p.Ch został nazwany upierdliwym :lol: :lol: :lol: .[/quote]
włąsnie tam zajrzajał.
Dawno się na tym forum tak nie uśmiałam. :lol: :lol:

Posted

[quote name='elżbietarusos']Kaski ( córki Draczyna ) angolki są ekstra. U niej widziałam najwięcej naprawdę rewelacyjnych anglików. To przez jej gromadkę , a może dzięki niej w moim domu też jest angolek.[/quote]Dzięki za uznanie w imieniu Kasi. Muszę jej powtórzyć. Będzie zadowolona. Kółko adoracji Pana Ch napisało na mnie skargę do ZWZKP, że ukradłam im cenny puchar. Dobre co?????. Ten człowiek nie da mii spokoju nawet w grobie. Zazdrość jest okrutna, zeżre go całkowicie. Dziś zaatakował DorotęL - jak ona śmiala kupić ładnego psa i jeszcze robić mu multichampiona??????? .

Posted

Krysiu musisz się przygotować na różne dziwne rzeczy które będą się działy nie tylko w Polsce ,ale i na świecie.
Podobno świat wchodzi teraz w czwartą gęstość i plugastwo , podłość , okrucieństwo będzie na porządku dziennym . Nie umiem Ci tego dokładnie wytłumaczyć , bo niezbyt uważnie słuchałam wykładu.
Faktem jednak jest , że skoro tak będzie to muszą też istnieć osoby , które nam to plugastwo zafundują.
Łatwo kogoś oskarżyc o kradzież . Gorzej samemu być oskarżonym .
Czy przypadkiem jednak pan Ch nie naruszył moich dóbr osobistych oczerniając mnie na swoim FORUM , toż to kradzież dobrego imienia.
Przemilczał jednak fakt wystawienia przeze mnie 4 emerytek we Włocławku
( w wieku od 8 do 12 lat )we wspaniałej formie wystawowej .
Nie ma to jak kosić konkurencję w ten sposób. Każdy jednak walczy jak umie. On umie tak.

Posted

[quote name='elżbietarusos']Krysiu musisz się przygotować na różne dziwne rzeczy które będą się działy nie tylko w Polsce ,ale i na świecie.
Podobno świat wchodzi teraz w czwartą gęstość i plugastwo , podłość , okrucieństwo będzie na porządku dziennym . Nie umiem Ci tego dokładnie wytłumaczyć , bo niezbyt uważnie słuchałam wykładu.
Faktem jednak jest , że skoro tak będzie to muszą też istnieć osoby , które nam to plugastwo zafundują.
Łatwo kogoś oskarżyc o kradzież . Gorzej samemu być oskarżonym .
Czy przypadkiem jednak pan Ch nie naruszył moich dóbr osobistych oczerniając mnie na swoim FORUM , toż to kradzież dobrego imienia.
Przemilczał jednak fakt wystawienia przeze mnie 4 emerytek we Włocławku
( w wieku od 8 do 12 lat )we wspaniałej formie wystawowej .
Nie ma to jak kosić konkurencję w ten sposób. Każdy jednak walczy jak umie. On umie tak.[/quote]

elzbietarusos dzięki za pożyczkę kasy na wystawie we Włocławku bo nie miałbym za co wrócić do domu a przez poranne zamieszanie w moim domu zapomniałem wziąć kasy :lol: (Jak jadę na wystawę psów to zapominam o wszystkim bo każda wystawa dla mnie to rodzaj ŚWIĘTA :lol: )
Jak będę we Włocławku to ci podrzucę kasę do domu - DZIĘKI!!!

Posted

[quote name='Minimolos']Byłem zaskoczony, że we Włocławku było ogólnie tak mało psów zgłoszonych wszystkich ras, katalog wystawowy bardzo cienki.

Aha widziałem pierwszy raz siostrę BANANA :lol:[/quote]Nie ma się czemu dziwić, tyle wystaw jednego dnia,to jakiś szaleńczy pomysł

Posted

[quote name='Minimolos']Faktycznie wystawy coraz droższe a dokładnie dojazd do wystawy a we Włocławku było raptem 623 psy zgłoszone wszystkich ras :cry:[/quote]Ty Minimolos powinieneś gdzieś na podboje zagraniczne ruszyć z tak ładnymi psiakami