Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na razie bardzo dziękuje :Rose: , ale czekam moze jeszcze ktos cos podpowie , ma doswiadczenia , chętnie posłucham, teraz mała przerwa , ..:sg168: ...ale przeczytam wszystko (chyba) jak wroce..;)

Posted

Re-a widze, że temat wrze na innym forum jak to zostałas tu cytat "oskarzona przez kilka osob za obronę Draczyn i wręcz pałaniem ( nie tylko ja ponoc nas więcej) nienawiscią do er" :evil_lol:

ehhh ... a już nie wspomne jaka była odpowiedź na tego posta
ale faktycznie skoro tu nie można nikogo obrażać trzeba się przenieść na inne forum i tam używać niemiłych epitetów

Posted

Re=a, na to pytanie bedzie mi odpowiedziec trudno. Przeanalizuj sobie , jak bedzie zachowywać sie twoja suka jak na jej teren wkroczy inny pies? Jak się zachowuje, jak ktos przychodzi do ciebie z psem? Czy już probowalaś? Jezeli pracujesz zawodowo, to nie bedzie cię ileś godzin w domu, co wtedy? Buldozki, to takie male , ale zaczepne stworzonka, potrafią prowokować. ............Ja kiedyś juz o tym pisalam, ze stara suka jest bardzo ugodowa, wiec ją strasznie trzeba wyprowadzic z rownowagi aby nakrzyczala. Ale z tego co widze, to czesciej pokrzykuje na rotke, niz na Bf.Ale wydaje mi sie, ze tu bardziej chodzi o zagrozenie przejecia wladzy przez Romę. Natomiast Margotke broni ale ja nie wiem, czy dlatego ze mala, czy dlatego ze ja ignoruje- bo palmy dowodzenia sforą nigdy nie przejmie. Natomiast obie suczki przyjęla jak swoje szczeniaki ........ Młode wylądowaly u mnie prawie jednoczesnie, bo roznica w wieku jest miedzy nimi 1 miesiac. One do tej pory sa kolezanki. Chociaz sa momenty ze rottka odgania sie od Bf, prowokatorki zabaw ale i podgryzania. Jak bardzo dokuczy Romie, to ta potrafi na nia warknac. ...No i tu wkraczam ja, patrzę a jak trzeba to baby ustawię i jest spokój.....Opisalam ci jak jest u mnie.......Ale jednoznacznych wskazań sie nie podejmę.

Posted

:haha: .. PW , jestes okropna :megagrin: , a gdzie to jest?:scared: ...Viris , ja byłam pewna ze to do mnie sie usmiechasz:eviltong:.... a nikt tu nie przychodzi więcej.. wszyscy sie gdzies wyniesli? no to proszę Was myslcie jeszcze co by mi doradzic:razz:

Posted

Chyba nic wartosciowego sie nie da wymyslec. Najlepiej zeby bulwka byla suczka i szczeniakiem. Moze Twoja rotka poczuje sie mamuska czy cus ;D
Nikt raczej wiecej nie dopowie bo raczej nie ma co. Chyba zebny naciagac i na upartego wymyslac teorie ;> Ale to nie do mnie.

A Ty nie nalezysz do wszystkich? Hmmm dziwne ;>Usmiechalam sie do wszystkich takze do Ciebie.

Posted

OO, witaj Lapiovra:p ..Z wkraczaniem na tzw jej teren nie ma najmniejszego problemu.. kazdy zwierzak wchodzi i wychodzi, co najwazniejsze w całosci:rolleyes: .. a teraz moj zyciorys.. nie pracuje , cały dzien jestem w domu , nie wyjezdzam i nie wypadam na imprezy bez psa.. no moze na tą chwile to tyle ..;) .. nie , nie ma moja suka zadnych cech i zapędow przywodczych, jest całkiem normylnym domownikiem , nie usiłuje dominowac ,jest bardzo karna .. przychodzi najczęsciej york i nawet idąc witac sie ze znajomymi , gdzie na ogół wali sie jak czołg , w tym momencie jest bardzo uwazna.. poza tym na spacerach , kiedy spotykamy inne pieski w zaden sposob , nie stwarza zagrozenia.. Własciwie mogę powiedziec ze bardziej opiekuncza i wyrozumiała jest wobec maluchow i sredniakow..kilka m-cy temu pogryzł ją ON-ek ale ona sie za mnie schowała i walki nie było...to ja musiałam za rottka robic , bo facet bał sie chwycic swojego psa:angryy: , nie potrafie wiec odpowiedziec nawet sama sobie , ktory pies byłby najodpowiedniejszy jako ten drugi , a widząc Ciebie i wzorując sie na Tobie jestem tu i pytam o doswiadczenia tutejszych BF-kow , co myslą na ten temyt..

Viris , dlaczego ciągle mnie przekonujesz ze nic nie da sie wymyslec:crazyeye: ,chcesz sie mnie stąd pozbyc , czy zniechęcic?? przeciez kazda informacja jest dobra i pozyteczna , jesli ktos ma doswiadczenia , ze nic sie nie dowiem , Własnie wręcz przeciwnie , wszystko co mowicie jest pozyteczne , a ja wiadomo wyciągam wnioski i wkoncu wyrobię sobie własne zdanie oparte m,in. na waszych opiniach.. mam nadzieje ze to nie koniec tematu .. BF i co jeszcze ? mogę takie samo pytanie , tylko odwrotnie zadac na rottkach , ale chciała bym miec BF-ka i pytam tutaj.. napewno sie duzo dowiem, w temacie ktory mnie interesuje ..

Posted

[quote name='Re-a']:haha: .. PW , jestes okropna :megagrin: , a gdzie to jest?[/quote]

mam Ci podać link czy wkleić zrzut z ekranu ?

Posted

Nie wiem , moze na pw? nie publicznie..

O rany :mdleje: , nie mam takiego zamiaru , tylko odnoszę wrazenie ze sie mnie chcesz pozbyc, tylko dlaczego:placz: , przeciez grzeczna jestem:Rose:

Posted

Muszę jeszcze raz wrócić do drażliwego tematu,ale Draczyn nie życzy sobie pw,bo uważa że później się fabrykuje jej posty:crazyeye:.
Więc zrobiłam zrzucik z "zaprzyjaźnionego" forum.Wieje tam rzeczywiście zgrozą.Panie te nazywają się siostrami i rodziną:lol:.A jedna w kazdym poście uzywa słowa robal :roll:(może nie zna innego?aaaa,sorki zna jeszcze gadzior).Ale teraz do sedna.Draczyn jeszcze raz usłyszę lub przeczytam obelgę skierowaną do mnie to podam Cię do sądu.Podejrzewam,ze za mną ruszy lawina.I ja nie żartuję,bo ze mną pogrywać można do czasu.I jeszcze jedno.Jak próbowałaś mi na forum powiedzieć,że boisz się pisac ze mną na pw,bo fabrykują Twoje posty to ja napisałam Ci czy się ubezpieczasz i że tajemnica korespondencji to dla mnie swiętość.Ale zapomniałam dodać:cool3:,że w obronie koniecznej zapominam o świętościach.

[URL="http://img17.imageshack.us/my.php?image=tnzrzut01np.jpg"][IMG]http://img17.imageshack.us/img17/334/tnzrzut01np.th.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img10.imageshack.us/my.php?image=tnzrzutzforum2qk.jpg"][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/298/tnzrzutzforum2qk.th.jpg[/IMG][/URL]

Chciałam zaspokoić Twoją ciekawość(choć pewnie zaspokoiłaś ją sama) tym głupkiem i ćwierć inteligentem jestem ja.Tylko nie tłumacz się,że byłaś nie świadoma bo czytasz wszystko co tu piszemy i nie upoważnia to Cię do wyzwisk.

Zapomniałam napisać,że na pierwszym zrzucie jest post naszej zaprzyjaźnionej Re-i,na drugim odpowiedź naszej dobrej i kochanej Draczyn.

Posted

Koszmar. Widocznie wielu osoba po prostu sie nudzi. Ja dlatego nie zagladam na inne fora. Tu na dogo moderatorzy sa wporzadku. Weszlam na forum Anutki. Draczyn do woli obrazala tam kilku uzytkownikow dogomani. Ja po jedym poscie do Draczyn juz bylam osoba do zbanowania. Wiec nie chce nawet wchodzic na inne fora. Szczegolnie tam gdzie Draczyn na moda ;D

Posted

misiaczekMuszę jeszcze raz wrócić do drażliwego tematu,ale Draczyn nie życzy sobie pw,bo uważa że później się fabrykuje jej posty:crazyeye:.
Więc zrobiłam zrzucik z "zaprzyjaźnionego" forum.Wieje tam rzeczywiście zgrozą.Panie te nazywają się siostrami i rodzinąVirisKoszmar. Widocznie wielu osoba po prostu sie nudzi. Ja dlatego nie zagladam na inne fora.Drogie panie:klacz: ... dałyscie o sobie swiadectwo.. wiechrzenie to chyba Wasza specjalnosc..jesli ktos tu zionie :angryy: , to własnie Wy... Poruszacie moją osobę , więc uwazam za swoj przywilej jeszcze raz wrocic do sprawy o ktorej miało juz byc cicho , bo nikomu to nie słuzy.. prosiłam o pomoc , o informacje dotyczące rasy BF, o podzielenie sie ze mną Waszymi doswiadczeniami .. Spotkałam sie poza wyjątkami z przekonywaniem mnie ze strony Viris , ze tu niczego pozytecznego sie nie dowiem , i chyba racja.. to forum zaczyna słuzyc prywatnym rozgrywkom, załatwianiu swoich interesow.. choc tymi słowami pewnie wiele uczciwych osob poczuje sie dotkniętych, przepraszam Je , bo nie do Nich te słowa są skierowane... Szkoda ze szanowne panie mowiąc i wysmiewając sie z innego forum nie przytoczyły m.in. działania jakie tam podjęlismy .. jednym z naszych celow jest pomoc innym potrzebującym zwierzętom, tym ktore są w cięzkiej sytuacji i potrzebują naszej opieki.. tak drogie panie , szkoda ze tego nie doczytałyscie .. podjęlismy akcję pomocy i te z ktorych tak sie wysmiewacie pomagają wspolnie ze mną.. ja szyję ubranka dla Ich psow , nie biorę za to pieniędzy , one kupują i te własnie srodki przeznaczamy na pomoc.. to jest podstawa m.in. działania NASZEGO forum, wzajemny szacunek , kolezenskosc i przyjazn , a to ze mowi sie w dziale " wszystko o wszystkim " czasami o tzw." dupie marynie" to co? czy Wam to przeszkadza ? czy to jest złe? czy to jest powod do nasmiewania się przez Was? .. poza tym szkoda miłe panie , ze nie przytoczyłyscie moich słow sugerujących Draczyn ze szkoda tu wracac i udzielac się w takim stopniu jak przedtem, ze enerigię , swoje wiadomosci i wiedzę niech przekaze tam , gdzie komus to będzie słuzyło , nie tu , gdzie personalne wycieczki i łapanie sie za słowka , szukanie przysłowiowej dziury w całym zaczęło byc podstawą działania .. proszę abyscie panie jesli tykacie mnie w taki sposob , wskazały posty moje obrazliwe , zawistne i tp.. jesli to miało miejsce. Co upowaznia Was pytam , do takiego postępowania , co chcecie osiągnąc? a na dodatek podpieranie sie Modami tutejszego fora słuzy tylko wam samym , chyba jedynie w obawie przed kolejnymi banami , tym razem Was.. Modzi tego fora zostali postawieni pod tzw. murem i w sytuacji jaka zaistniała podjęli decyzje.. i ja przyłączałam sie do apelu o odblokowanie Draczy, nie obrazając nikogo.. Uznałam jednak , jak wiele pozostałych ze decyzje Modow zostaną uszanowane , prosby o zaprzestanie rowniez.. lecz niestety wy musicie nadal mącic .. ja tu bywac nie muszę , nie mam jeszcze buldozka , a nawet jesli będę miała to i bez tego fora sie obejdę , choc nie powiem ; szkoda , bo jest tu wiele osob z ogromną wiedzą , miłujących te psy i znających je , a dla mnie były to wane wiadomosci..jednak muszę przezyc i darowac sobie bytnosc tutaj , bo sie zygac za przeproszeniem chce.. raz jeszcze proszę aby wysmiewając sie z fora na ktorym panuje dobra atmosfera , a rozmowy toczą sie bez uzywania epitetow wobec siebie , na wesoło niejednokrotnie , nie zapomniec , ze działanie tego forum m.in. to pomoc zwierzętom.. bo chyba to tez jest podstawa dziaania psiarzy.. ludzi wrazliwych na krzywdę ktorej jest zbyt wiele wokoł..przepraszam wszystkich za przydługi post , ale jestem dotknięta fołszywymi oskarzeniami, wysmiewaniem sie z przyjazni i dalszymi probami wichrzenia.. przepraszam rowniez tych , ktorzy niechcąco moimi słowami poczują sie dotknięci , gdyz obce im są personalne rozgrywki.. raz jeszcze przepraszam i wobec tego ze niektore osoby tak usilnie mnie przekonywały iz nie ma tu nic wartosciowego dla mnie , bo nic co mnie interesuje sie nie dowiem , nie pytam juz i nie proszę o pomoc i doradę w sprawie o ktorę pytałam ... dziękuje bardzo tym ktorzy zechcieli się podzielic swoją wiedzą ..

Posted

[quote name='Viris']Koszmar. Widocznie wielu osoba po prostu sie nudzi. Ja dlatego nie zagladam na inne fora. Tu na dogo moderatorzy sa wporzadku. Weszlam na forum Anutki. Draczyn do woli obrazala tam kilku uzytkownikow dogomani. Ja po jedym poscie do Draczyn juz bylam osoba do zbanowania. Wiec nie chce nawet wchodzic na inne fora. Szczegolnie tam gdzie Draczyn na moda ;D[/quote]
Miałam na tym forum już więcej nic nie pisać. Jednak została poruszona sprawa mojego forum i nie mogę pozostawić tego bez komentarza, ponieważ forum jest uzupełnieniem strony, którą tworzę od kilku lat i wiem, że jest ona odwiedzana przez początkujących miłośników rasy nie tylko z Polski. Ma ono na celu pomoc i porady osobom niedoświadczonym. Jako administrator, moderator i właściciel tego forum pilnuję porządku i nie pozwolę na sugerowanie iż jest to miejsce, w którym obraża się uczestników. Na moim forum nie ma miejsca na kłótnie i wasnie hodowców. Waśnie z Dogo tylko jeden raz przeniosł się na moje forum i został od razu w całości usunięte(również posty Draczyn).
O moim podejściu do tej sprawy najlepiej świadczy post, który napisałąm po tym zajściu
[quote]
Drodzy forumowicze!
Forum to powstało jako alternatywa Dogomanii, gdzie dyskusja przerodziła się w kłótnie hodowców.
Miejsce to ma na celu wymianę poglądów i udzielanie porad przez miłośników rasy, a nie obrażanie się nawzajem. Ma to być uzupełnieniem mojej strony, którą tworzę od dwóch lat.
Dlatego wszelkie posty o treściach obraźliwych i dotyczące innych hodowców będę usuwała.
Jak już pisałam nie ma na forum regulaminu, ponieważ wydawało mi się, że każdy zna cel tego miejsca.
Na razie mam do Was prośbę abyście tego co napisałam przestrzegali. Jeżeli tak się nie stanie będe zmuszona usuwać użytkowników, a przecież nie o to chodzi.
Pamiętajcie, że są też młodzi właściciele buldogów, którzy chcą od nas dowiedzieć się czegoś więcej i nie interesuje ich kłótnia hodowców, która może ich tylko zniechęcić do odwiedzania tego miejsca. [/quote]

Wreszcie mam pewnośc, kto był tym tajemniczym użytkownikiem z mojego forum, który przyszedł i napisał dwa obrazliwe posty i zniknął. Viris, szkoda, że nie starczyło Ci odwagi żeby pisać pod właśnym nickiem.

Posted

Nikt z tamtego forum sie nie wysmiewa. Zostaly przekopiowane z niego posty w ktorych to raczej Ty i Draczyn sie wysmiewacie z dogomanii. Nie odwracaj kowa ogonem bo zaczynasz obierac w tej dziedzinie mistrzostwo.

Nikt Cie tu sila nie trzyma. Jesli pobyt na dogomani powoduje u ciebie nudnosci to dla Twojego zdrowia chyba bedzie lepiej jak tu nie wrocisz. I nie ukrywam ze ja bede sie z tego bardzo cieszyc. Bo jak do tej pory nie zauwazylam przynajmniej tu na forum BF niczego co bylo by warte zapamietania z Twoich postow.

Nie obrazilas nikogo? Nie wiem jak moglas niezauwazyc cytowanego wczesniej Twojego postu w ktorym napisalas ze poza Draczyn nikt nie ma tu nic wartosciowego do powiedzenia. Sorry. Jak to nikogo nie obraza to ja nie wiem kim Ty jestes. Ale nie chce takich osob znac. A nawet z nimi przebywac na forum.

Dla mnie to juz EOT. Bye.

Anutko nie wiem czy wiesz. Ale kazda osoba uzywajaca internetu ma prawo do ilu tylko nickow chce. I ze na dogo i gdzies tam jeszcze jestem Viris nie musi oznaczac ze gdzies indziej tez musze taki sam nick miec.

Mi bardzo przykro z tego powodu ze uwazalam Cie za bardzo rozsadna osobe. Mam nadzieje ze to co pokazalas na swoim forum to chwilowa niedyspozycja.

Posted

Ludzie tylko spokój nas uratuje :evil_lol:
Czy nie widzicie że Re-a nas podpuszcza, wyluzujcie troche.
Wy się gorączkujecie a Re-a ma ubaw.
Zastanówcie się czy warto się w to tak mocno angażować.

Posted

Pw swieta racja. Ja wlasnie sobie ide od kompa zajac sie moim udanym zyciem i porobic wiele rzeczy ktore maja sens w przeciwienstwie do tych rozmow. Oczywiscie sa wyjatki i od czasu do czasu zerkne czy ktos napisal cos ciekawego.

Co prawda pogoda nie nastraja dobrze, ale co tam :) Wczorajszy Humor nie ustepuje ;D

Posted

Dla wszystkich zaintersowanych ta dyskusją podaje adres mojego forum [URL="http://free4web.pl/3/?75728"]http://free4web.pl/3/?75728[/URL] Sami oceńcie czy zarzuty Viris mają swoje uzasadnienie w treściach, które tam się znajdują.
Pragnę zaznaczyć, że forum Anutki i ostatnio cytowane "tamto forum" to dwa rózne fora dyskusyjne. Jak już parokrotnie podkreślałam moje jest owocem kilkuletniej pracy nad stroną i jej uzupełnieniem.

Posted

[quote name='anutka']Dla wszystkich zaintersowanych ta dyskusją podaje adres mojego forum [URL="http://free4web.pl/3/?75728"]http://free4web.pl/3/?75728[/URL] Sami oceńcie czy zarzuty Viris mają swoje uzasadnienie w treściach, które tam się znajdują.
Pragnę zaznaczyć, że forum Anutki i ostatnio cytowane "tamto forum" to dwa rózne fora dyskusyjne. Jak już parokrotnie podkreślałam moje jest owocem kilkuletniej pracy nad stroną i jej uzupełnieniem.[/quote]

Nie zapomnijcie tylko doczytac postow kierowanych do mnie i na przyklad do elzbietyrusos. Glownie takie z pieknymi gifami i innymi milymi slowami.

Ja zwrocilam Draczyn tylko uwage ze anutka nie musi skanowac artykulow ponownie. I za to juz zostalam z****na.