Jump to content
Dogomania

Shiby na wystawach (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

staweczka :razz:

sobota
Ring: 8 Sędzia: Aleksandra Lubaszka (PL)

12.15 Shiba (6)

Psy

Klasa pośrednia:
809 ECHIKETTO OF BONSAI Xandrina

Suki

Klasa szczeniąt:
810 YUZUKI Gamron

Klasa pośrednia:
811 GREAT TAQNAKA Leo Libra FCI
812 MIRYOKU Tajgeta

klasa otwarta:
813 CHOKA Brikasta :loveu:
814 CHO-SHI Brikasta :loveu:

Posted

[quote name='Gosia']Oj głupi ja człowiek niemądry. Nie zauważyłam, że to stawka, a nie wyniki :-)

Gosia!:loveu: Tak trzymaj!!!!!!Twoje rozumowanie mnie sie podobuje baaaardzo!:ylsuper: :evil_lol: :bigok:

Posted

:diabloti:[quote name='pola.1']Lilka ty to chyba ten swoj ozor w pieprzu trzymasz i kwasem podlewasz!!!!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

:evil_lol: :diabloti: Yhy:eviltong:

Posted

Hayne napisał(a):
Oh, jakie cudo!!! :cool3:

Matagi, Ty się zaraz tu przyznaj czy zobaczymy Babę w Grodzisku?!:mad:

Przyznawujem siem:niestety,nie będzie Baby w Grodzisku:p .Baba,jak to baba,lubi zmiany w swoim wyglądzie:roll: .Postanowiła zmienic sobie sukienke na nową,a zmienia tak intensywnie,że tylko watolina fruwa po domu:evil_lol: ;) .

Posted

Lila to taka jestes?!?!?!?!? Z zebami!!!!!!! Na mnie!!!!!!!! I to jeszcze nieletnia BABE napuszczasz?!?!?!? Poczekaj juz ja cos na majowke wymesle.........jeszcze nie wiem co ale czasu mam sporo to wymysle.....

Posted

pola.1 napisał(a):
Lila to taka jestes?!?!?!?!? Z zebami!!!!!!! Na mnie!!!!!!!! I to jeszcze nieletnia BABE napuszczasz?!?!?!? Poczekaj juz ja cos na majowke wymesle.........jeszcze nie wiem co ale czasu mam sporo to wymysle.....

Taaaaaaaaak?????Cikawe,ojj cikawe co?:roll: :eviltong: :evil_lol:

Posted

NOOOOOO NIEEEEEEE!!!!!!Ta twoja Baba to istny cyrkowiec!!!!!Jak na nia patrze nabieram coraz wiekszej ochoty na shibe........ale sie boj ze mnie chlop z domu wywali.........

Posted

pola.1 napisał(a):
Ta twoja Baba to istny cyrkowiec!!!!!Jak na nia patrze nabieram coraz wiekszej ochoty na shibe........

Hi, hi.... masz ochotę na Shibę... :evil_lol: :cool3: :razz:
A ja twierdzę, że choćbyś usłyszła 1000 i 1 opowieści na temat jaka jest shiba, to zrozumiesz dopiero jak ją będziesz miała... ;) :megagrin:

Posted

Hayne mam kolezanke ktora ma i shiby i hokkaido(zreszta rodzicow waszego hokkaido).Wiem jakie te zarazy potrafia byc!!!!!!!!!I powiem szczerze ze gdybym poznala te rasy zanim kupilam swoja pierwsza akite to na 100% najpierw mialabym hokkaido(dla mnia krola wszystkich psow-kocham ta rase okrrrrrrrrropnie )a potem shibe a dopiero na koncu akite.Te pokretne i nieobliczlne stworzenia ,ogromnie mnie biora!!!!!!!!! Poradzic sobie(chociaz tyci tyci)z tymi potworkami to wyzwanie niesamowite!!!!!!!! A zreszta sam wiesz, NIKT NIE POTRAFI TAK KOCHAC I TAK OKAZYWAC MILOSCI SWOJEMU PANU JAK HOKKAIDO.

Posted

pola.1 napisał(a):
najpierw mialabym hokkaido(dla mnia krola wszystkich psow-kocham ta rase okrrrrrrrrropnie )a potem shibe a dopiero na koncu akite.

Cóż, ja mam podobnie :) hokkaido jest przecudowne, kochane i naj... Shiby są przepiękne i nieodgadnione ;) Akity to stanowczo nie jest rasa dla mnie, choć je lubię.

Ale:

pola.1 napisał(a):
Te pokretne i nieobliczlne stworzenia ,ogromnie mnie biora!!!!!!!!! Poradzic sobie(chociaz tyci tyci)z tymi potworkami to wyzwanie niesamowite!!!!!!!! A zreszta sam wiesz, NIKT NIE POTRAFI TAK KOCHAC I TAK OKAZYWAC MILOSCI SWOJEMU PANU JAK HOKKAIDO.

Hokkaido wcale nie są takie potworki ;) Poznałam na światówce sunię z Czech i psa z Holandii - są bardzo spokojnymi psiurami. Kiba jest chyba spokojniejszy niż jego Tatuś. Spaceruję z Kibą wieczorami po pracy i jest to super pies do towarzystwa. Oczywiście gdy pojawi się duży pies w bliskim zasięgu - nie daj Boże negatywnie nastawiony - to Kiba nakręca się szybko, ale są psy, z którymi potrafi się bawić.

Jak był młodszy spuszczaliśmy go ze smyczy w parku. Teraz nam za to mandaty wlepiają, a i Kiba jest starszy.

W każdym razie, hokki to dla mnie długi temat. Pola.1 nasze polskie grono hokkaido prawdopodobnie się znacznie powiększy w tym roku, kto wie może jeszcze będziesz miała w domu ukochaną hokkę :loveu::lol::razz:;)

Posted

No niestety pod pewnym względem Japończycy mają nieco bardziej przedmiotowe podejście do zwierząt.

Mimo tego, że obecnie niektórym "odwala" im na punkcie zwierząt, to z drugiej strony funkcjonują tam gigantyczne wytwórnie szczeniąt. W rasach japońskich najgorzej sytuacja wygląda w shibach, szczeniaki można nabywać w sklepach internetowych, gigantycznych psich hurtowniach, tak wielkich kenneli jak na zdjęciach z Japonii nie widziałem nawet w USA.

Posted

bety przeczytalam i podisalam petycje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Matagi ty nie badz taki pazer:diabloti: :diabloti: :diabloti: Wystarczy ze masz pierwsza shibe.....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...