Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Impact]Brutus
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Brutus urodził się 16 XII 2001 roku. Jest z nami od 14 II 2001 roku. (Walentynki :loveu:)
Został kupiony z pseudohodowli pseudoowczarków pseudokaukaskich z powodu niewiedzy. Niestety.
Jest psem baaaardzo przywiązanym do opiekunów, nie sprawia kłopotów, z wielkim poświęceniem strzeże podwórka i domowników, dogaduje się z młodszym 'bratem' Łatkiem. Choruje na dysplazję stawów biodrowych, ale oprócz tej molosowej przypadłości jest zdrów jak ryba (odpukać).
Zna podstawowe komendy i ciut więcej, nie szkolę go już, bo nie jest najmłodszy i nie chcę go nadwyrężać.
[/FONT]

[FONT=Impact]Łatencjusz[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Łatek urodził się 13 X 2007 roku (miesiąc i rok na pewno się zgadzają, dzień został oszacowany). A trafił do nas 19 XII 2007 roku. Jego poprzednia pani, chciała oddać go do schroniska tłumacząc się piędziesięciomaczterema metrami kwadratowymi . W każdym razie jesteśmy wszyscy happy z takiego obrotu sprawy :megagrin:. Przed Łatkiem był Toffik. Mały podrostek, którego prawdopodobnie ktoś nam podpierdzielił z podwórka (brama była zamknięta, więc nie uciekł sam). I wtedy właśnie nawinął się Łatek. Zadzwoniła pani z ogłoszenia, że ma psa zgodnego z 'rysopisem'. Nie był to Toffik, ale był to Łatek, zwany przez nią Bobikiem:???: . Jak dla mnie Bobik to ostanie imię dla takiego psa. Łatek też nie brzmi oryginalnie, ale tak się przyjęło i tak zostało, a wszystko przez czarne plamki na ryjku. Żeby jednak nie było całkiem banalnie ma na imię Łatencjusz. Zwany jest też Dżambi'm (cholera wie dlaczego), Roofi'm i Farfoclem, ale to od parady, żeby nie zatracił swojego prawdziwego 'ja'.
Bardzo szybko się uczy, zna dożo sztuczek, opanował podstawy, trenujmy dogfreesbe. Temperamentnie odpowiada rasie Border Collie, jest wierny i cholernie aktywny. Lubi pływać :razz:
Jak widać na załączonym obrazku, Łatek ma krótki ogon. Z takim się urodził, nikt mu go nie kopiował :eviltong:. Jest po kastracji.
[/FONT]

Posted

Witamy!

Śliczne pieski!

Kaukaziątko jest przesłodkie :loveu: cudowne "maleństwo" :evil_lol: genialnie umaszczony z tego co sie dopatrzyłam,ale oczywiście proszę o więcej zdjęć!

A Łatek ma słodką mordkę :loveu: i bardzo ładnie wygląda z takim ogonkiem :)

Pozdrawiamy i zapraszamy do nas! :)

Posted

Brutus wygląda niezwykle majestatycznie na tym zimowym portreciku. A Łatek - jak to Łatek - roześmiany, że gdyby nie uszy to dookoła głowy :eviltong: Fajne rodzeństwo ;)
Mizianko dla Brutusa i Łatencjusza :eviltong:

Posted

Dziękujemy za komplementy :)

I zgodnie z Waszymi życzeniami kolejna dawka zdjęć:

To z tegorocznej zimy, zabawa burków:

Spacer Łatka ;) :

Brutusowy niuch:

Łatek w roli Tap Madl xD:

I Brutunio:

Posted

nie wiem czemu, ale Łatencjusz wydawał mi się większy...
No i cudeńko z niego :)

A tak pytam na marginesie, bo się jakieś zamieszanie zrobiło na psy.pl, że niby wypisałaś się od nas :(
mam nadzieję, że tylko avek wykasowałaś... i niebawem napiszesz sprostowanie :) Bo wszyscy strasznie się przejęli....

• 2 weeks later...
  • 1 month later...