Awit Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 A mówiłaś im o wizycie, może trzeba mówić o spotkaniu, żeby poznali osobę od której adoptują psa.... Żeby ogólnie się poznać itd. Słowo wizyta może wywołać lęk. Quote
Kociabanda2 Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 [quote name='Awit']A mówiłaś im o wizycie, może trzeba mówić o spotkaniu, żeby poznali osobę od której adoptują psa.... Żeby ogólnie się poznać itd. Słowo wizyta może wywołać lęk.[/QUOTE] Ja nie podaję namiarów na siebie w ogłoszeniach, bo nie znam psa i nic o nim nie mogę powiedzieć. Co do samego słowa wizyta/spotkanie to nie w tym przypadku, bo Pan chciał się spotkać w Warszawie (przyjechałby z okolic Gdyni wraz z zięciem, który ma regularne kursy do W-wy) i od razu zabrać psa bez wizyt u niego. Czyli spotkać się chciał, ale na wizytę się nie zgodził :( Quote
Kociabanda2 Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 [quote name='Neris']Kociabando, jeśli chcesz to ja wywieszę plakacik w Mastifie w Nowym Dworze Mazowieckim, ostatniio bywam tam co najmniej raz w tygodniu z moją sunią z niedoczynnością nerek, powinni mi pozwolić...[/QUOTE] Och byłoby świetnie!! Dzięki Ci kochana :) Zaraz zabiorę się za zrobienie plakaciku. Dzięki!!! Quote
Kociabanda2 Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 [CENTER][IMG]http://www.sendspace.pl/file/72e0d18f9dd6a1d82683ccf[/IMG][SIZE=4]Plakacik gotowy :) Zachęcam do częstowania się :) [/SIZE][URL]http://www.sendspace.pl/file/72e0d18f9dd6a1d82683ccf[/URL] [SIZE=4] Bardzo proszę o rozwieszenie w lecznicach wet, sklepach zoo i gdzie tam się jeszcze nawinie. [/SIZE] To nie jest akcja poszukiwania zagubionego psa, więc nie ma co szaleć z wieszaniem na wszystkich drzewach i słupach, ale jak spotkacie jakąś tablicę ogłoszeniową np. przy sklepie czy kościele, to bardzo proszę POWIEŚCIE PLAKACIK! :)[/CENTER] Quote
Kociabanda2 Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 hop! hop! Czy ktoś pomoże Kubusiowi wieszać plakaciki w lecznicach i sklepach? Quote
Neris Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Ja Kubusia nie opuszczam, tylko dogomania mi ciągle mówi że ma błąd bazy danych i nie wpuszcza mnie do środka... Muszę Cię tylko zmartwić - nie mam drukarki, więc musiałabym dostać ten plakacik wydrukowany :( Jutro jadę do Mastifa, zapytam czy mogą to u siebie wydrukować, jeśli nie - dam Ci znać. Chętnie też pójdę do lecznicy gdzie jako adopcjejamnikow.org leczymy swoje psy, powinni się zgodzić :), no ale to nestety w przyszłym tygodniu dopiero. Quote
Kociabanda2 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 [quote name='Neris']Ja Kubusia nie opuszczam, tylko dogomania mi ciągle mówi że ma błąd bazy danych i nie wpuszcza mnie do środka... Muszę Cię tylko zmartwić - nie mam drukarki, więc musiałabym dostać ten plakacik wydrukowany :( Jutro jadę do Mastifa, zapytam czy mogą to u siebie wydrukować, jeśli nie - dam Ci znać. Chętnie też pójdę do lecznicy gdzie jako adopcjejamnikow.org leczymy swoje psy, powinni się zgodzić :), no ale to nestety w przyszłym tygodniu dopiero.[/QUOTE] Dzięki Neris!!! Wywieszaj, gdzie się da i kiedy się da :) Jakby co to ja wydrukować mogę (cichaczem w pracy), ale nie wiem jak Ci podać? Quote
Kociabanda2 Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Kubuś ma na allegro 140 wyświetleń i 1 obserwatora. Mam nadzieję, że były jeszcze jakieś telefony. Quote
Kociabanda2 Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Niestety jak pytałam w piątek to, żadnych nowych telefonów o Kubusia nie było... :( a wejść na allegro Kubuś ma w tej chwili już 230. Ściskajcie Cioteczki kciuki! Może wtedy ktoś sensowny zadzwoni? ;) Quote
Neris Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='Kociabanda2']Dzięki Neris!!! Wywieszaj, gdzie się da i kiedy się da :) Jakby co to ja wydrukować mogę (cichaczem w pracy), ale nie wiem jak Ci podać?[/QUOTE] Chyba niestety musiałabyś mi to wysłać pocztą. Quote
Kociabanda2 Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 [CENTER][SIZE=3][COLOR=darkred]Zapraszam serdecznie na bazarek na spłatę długu po Bajeczce oraz dla zakochanych kundli: Borysa i Lili :loveu:[/COLOR][/SIZE] Ciuszki, torebki, dodatki, biżu, a także coś dla TZ-ta! Na zimę, na wiosnę oraz na lato :) Spory wybór przydatnych teraz szalików! :D [url]http://www.dogomania.pl/threads/202958-Ciuszki-torebki-dodatki-bi%C5%BCu-co%C5%9B-dla-TZta!!-do-06.03.2011-g.22.00!?p=16379285#post16379285[/url][/CENTER] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/202958-Ciuszki-torebki-dodatki-bi%C5%BCu-co%C5%9B-dla-TZta%21%21-do-06.03.2011-g.22.00%21?p=16379285#post16379285"][/URL] Quote
Kociabanda2 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 nikt więcej nie dzwonił, za to ktoś na allegro "kupił" Kubusia... Jak wół napisane, żeby dzwonić w sprawie adopcji, że nie damy psa nie sprawdzonym osobom, że konieczne będzie podpisanie umowy... no standard, ale do niektóry to nie dociera. Ta osoba jest nowa na allegro (zero transakcji) i nie wiem czy kliknęła przypadkiem czy może spodziewała się, że jak kliknie to zaraz pies się pojawi na jej podwórku. Pojęcia nie mam. Ponieważ nie mam własnego konta na allegro tylko korzystam z cudzego jak muszę jakiemuś psu ogłoszenie zrobić, to trochę chryja w takim przypadku, bo strach, że kobita negatywa wystawi, bo psa nie dostała... Napisałam więc maila, zwracając uwagę, że w ogłoszeniu było napisane tak i tak i jeśli jest zainteresowana adopcją to bardzo proszę o kontakt pod wskazanym nr telefonu. No i cisza... Minął już chyba tydzień i nic :roll: taaa... Quote
ELMIKA Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 No to bardzo inteligentnie ten ktoś zrobił:/ tylko ogłoszenie popsuł! Quote
Kociabanda2 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 a u Kubusia sytuacja się skomplikowała, bo jego pani jest nie tylko w kiepskim stanie zdrowia fizycznego, ale także psychicznie jest już trochę gorzej i nie ma się co dziwić - na pewno nie jest tej pani lekko podobnie jak nie jest lekko jej rodzinie. Decyzję o poszukiwaniach nowego domu dla Kubusia podjęto w uzgodnieniu z nią i wiedziała, że dom jest poszukiwany, ale ostatnio zmieniła zdanie. Nie chce się z nim rozstawać mimo, iż wie, że nie będzie mogła na dłuższą metę zapewnić mu opieki w rodzinie... No można to zrozumieć w końcu tyle lat ten psiak był jej przyjacielem, a tu nagle trzeba się rozstać... No to musi budzić wielkie emocje i budzi... W każdym razie trochę się skomplikowało :( Nie oznacza to, że domu dla Kubusia przestaniemy szukać, ale zawieszamy na chwilę poszukiwania. Trzeba ogarnąć sprawy od wewnątrz... Na szczęście Kubuś ma w tej chwili opiekę i możemy sobie pozwolić na takie chwilowe zawieszenie tematu. Wstrzymaliśmy się z nowymi ogłoszeniami. Możliwe, że konieczne będzie przeniesienie Kubusia na DT, gdy Pani będzie ponownie w szpitalu... Boszzzze, no nie wiem na razie co dalej. Naprawdę sytuacja jest ciężka i skomplikowana. Trzeba działać rozważnie... Oby mądrości nastarczyło, bo z tej sytuacji chyba nie ma dobrych wyjść :( Quote
Kociabanda2 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 [quote name='ELMIKA']No to bardzo inteligentnie ten ktoś zrobił:/ tylko ogłoszenie popsuł![/QUOTE] na szczęście ta ktoś ;) zrobiła to ostatniego dnia ogłoszenia, ale mam nadzieję, że z jakimś negatywem nie wyskoczy, bo pies się na jej podwórko nie teleportował :P No zobaczymy. Na razie się nie odzywa. Tego negatywa się trochę boję, bo korzystam z cudzego allegro, więc byłaby naprawdę kiszka :( Cholera wie o czym ta pani myślała klikając kupno... :shake: Quote
ELMIKA Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 To dobrze, że przynajmniej tyle. A złotówki nie zapłaciła to się i nie pojawił:P Quote
Kociabanda2 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 [quote name='ELMIKA']To dobrze, że przynajmniej tyle. A złotówki nie zapłaciła to się i nie pojawił:P[/QUOTE] :D :D No nie zauważyłam takiego przelewu na koncie, ale może lepiej jeszcze sprawdzę... :-o Wiadomo?? Quote
Recommended Posts