Evelka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='Kenny']3 domki są chętne na naszego Poldusia :) dwa z ogłoszeń a jeden z aukcji w m1 :) 1 domek - Krzeszowice, dom z ogrodem, jeden pies (PON), jeden kotek (5miesięcy). 2 domek - Jankowice, dom z ogrodem, jeden kot, niedawno odszedł od nich piesek podobny do Poldka, mieszkają pod samym lasem, 4 dzieci. 3 domek z aukcji - pani ok. 50 lat, mieszkająca z dorosłymi już dziećmi w mieszkaniu na Podgórzu, żadnych zwierząt aktualnie nie ma, miała suczkę 12 lat, odeszła niedawno. bardzo chciałabym zrobić wizyty w tych domkach i wybrać najlepszy z nich. niestety auto nam się zepsuło i jestem w kropce. jeśli ktoś miałby możliwość pomóc nam z transportem do tych domeczków to byłabym ogromnie wdzięczna.[/QUOTE] Doczytałam, że na razie pomoc w transporcie na wizyty masz zapewnioną, ale gdyby był jeszcze jakiś problem to dawaj znać - postaram się pomóc:) I czy mogłabym ewentualnie nieśmiało prosić o polecanie (gdyby domki były dobre) "naszego" Diega vel Miśka? Chłopak jest bardzo terierowaty. Z tym, że do kotów i małych dzieci się nie nadaje... Więc jak coś to ewentualnie wchodziłby w grę tylko 3 domek... Ale gdyby Polduś miał jechać do 1 lub 2, a 3 też byłby fajny to byłabym Ci strasznie wdzięczna za Jego polecenie! Misiek już bardzo długo czeka na adopcję i żadnego sensownego domku nie ma na horyzoncie...:shake: To jest Misiek: [IMG]http://i56.tinypic.com/rbw4r7.jpg[/IMG] I Jego wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/195734-Bezdomny-TERIEROWATY-Diego%21-Ju%C5%BC-tak-d%C5%82ugo-czeka-na-w%C5%82asny-dom...Prosimy-o-og%C5%82oszenia%21?p=15662306#post15662306"]http://www.dogomania.pl/threads/195734-Bezdomny-TERIEROWATY-Diego!-Ju%C5%BC-tak-d%C5%82ugo-czeka-na-w%C5%82asny-dom...Prosimy-o-og%C5%82oszenia!?p=15662306#post15662306[/URL] Quote
fizia Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='Kenny']to dowiedz się koniecznie jak do kotecków, bo 2 z tych domciów to kociakowe ;)[/QUOTE] Ulka napisała tak: [INDENT][I]Dyzio do kotów się nadaje, jak kot nie ucieka to nawet nie zwraca na niego uwagi, gdy kot ucieka to go troszkę goni ale bez zbrodniczych zamiarów, przestaje gdy mu na to nie pozwalam. Dyzio jest psem bez problemowym w kontaktach zarówno z psami jak i kotami. [/I][/INDENT] Quote
Kenny Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 [quote name='fizia']Ulka napisała tak: [INDENT][I]Dyzio do kotów się nadaje, jak kot nie ucieka to nawet nie zwraca na niego uwagi, gdy kot ucieka to go troszkę goni ale bez zbrodniczych zamiarów, przestaje gdy mu na to nie pozwalam. Dyzio jest psem bez problemowym w kontaktach zarówno z psami jak i kotami. [/I][/INDENT][/QUOTE] super. mój Poldzio może niestety odpaść przez te koty, ale spróbujemy. dam znać co i jak, o Dyziu będę pamiętać. Quote
Kenny Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Evelka piękny ten Misio! Kiedyś podczytywałam jego wątek, później mi się gdzieś zapodział. OK zaproponuję tej Pani Figunię i Misia, ale na razie proszę nie przysyłajcie mi żadnych innych propozycji, bo nawet nie wiadomo czy te domki będą ok. Wszystko w swoim czasie. Sprawdzę wszystkie domki, wybiorę odpowiedni dla Leopolda i wtedy napiszę co jeszcze jest ewentualnie wolne i jakie psiaki mam reklamować ;) Quote
fizia Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 No jasna sprawa, że bohaterski Poldzio ma pierwszeństwo :) Quote
Kenny Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 nie o to chodzi, że ma pierwszeństwo tylko więcej wymagań co do domku, niż np Dyzio. skoro Dyziek jest ok do kotów i dzieci to każdy z tych trzech domciów może dla niego być, a Poldek coś na ostatniej aukcji mocno warczał na koty , więc o 2 pierwsze domki się obawiam, no zobaczymy. Quote
fizia Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 No ale mimo wszystko ma, bo to o Niego tym ludziom chodziło :) Dyzio do dzieci ok, ale nie malenkich, bo mogą się bać, jak będize na nich skakał :) A moze Poldek warczał w M1, bo to jednak ogólnie stresująca sytuacja. Co innego szczeniaki. Ale dorosły pies pewnie czuje się tam nie całkiem pewnie. Może w domu inaczej zareaguje na koty. Quote
Kenny Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 no właśnie...wszystko sprawdzimy ;) Quote
Evelka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='Kenny']Evelka piękny ten Misio! Kiedyś podczytywałam jego wątek, później mi się gdzieś zapodział. OK zaproponuję tej Pani Figunię i Misia, ale na razie proszę nie przysyłajcie mi żadnych innych propozycji, bo nawet nie wiadomo czy te domki będą ok. Wszystko w swoim czasie. Sprawdzę wszystkie domki, wybiorę odpowiedni dla Leopolda i wtedy napiszę co jeszcze jest ewentualnie wolne i jakie psiaki mam reklamować ;)[/QUOTE] Misio naprawdę jest przepiękny, tylko jakoś zainteresowania nie ma... A przecież o takiego psiaka telefony powinny się urywać! Nikt nie chce teriera...?:roll: Eh, trzymam kciuki za super domek dla Poldka, a Wy trzymajcie proszę za Misia! Quote
Kenny Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 sprawdziłam wczoraj domek w Jankowicach. nie zostawiłam Poldka. a dlaczego sami oceńcie. Jeśli ktoś szuka takiego domku dla jakiegoś piesa to jest wolny : Domek na wsi, taki jak na wsi typowy, czyli bez złotych klamek,ale ciepło rodzinne da się odczuć. W domu 4 dzieci, rodzice, babcia, kot. Spory teren ogrodzony, dalej las. I niby wszystko ok. Ale co mnie zszokowało : pytam czy mieli jakiegoś pieska - tak. jak długo - 12 lat. co się z nim stało - zagryzł go pies sąsiada jak wybiegł przypadkiem za bramkę przywitać się z panią wracającą z pracy, a pies sąsiada (onek) biegał bez kagańca i bez smyczy. pytam kiedy to się stało - wczoraj! (i tu mało nie zemdlałam). Nie wiem jak Wy, ale jakby mi mojego psiaka (tfu!tfu!) zagryzł pies to raczej nie szukałabym już tego samego dnia następnego psa. Ale różni są ludzie, więc ok. Druga rzecz, która mnie zaniepokoiła strasznie. Pytam - mają państwo kota, tak? - tak, jest zamknięty w drugim pokoju. A ja: to proszę go zawołać, żebyśmy zobaczyli czy dogadają się z Poldkiem. No i nie chcieli go zawołać bo śpi, więc się pytam co będzie w takim razie jak się nie dogadają? oni na to : a to się kota wyrzuci <wow> to podziękowałam i chciałam wychodzić, ale napadli mnie że bardzo chcą Poldzia, że strasznie tęsknią za swoim psiakiem i że bardzo proszą, żebym go zostawiła. Prośbom i moim tłumaczeniom że muszę przemyśleć sprawę nie było końca. W końcu Poldek podniósł łapę i nasikał im na łóżko dając mi do zrozumienia, żebyśmy już poszli stamtąd. Wzięłam go na ręce i poszliśmy. Na odchodne pani jeszcze bardzo prosiła mnie żeby ich wybrać i żeby przywieźć im Poldka, obiecałam że zadzwonię. No i tak to wyglądało. Ogólnie rodzinka miła i na punkcie psów mają zajoba, Poldek został wygłaskany przez wszystkich, ale ja tam Poldka nie dam z tych powodów jakie opisałam, a poza tym Poldek nie nadaje się na wieś zupełnie. On woli chodzić na smyczy po mieście i jeździć tramwajem ;) ale wiem, że są pieski które nie nadają się do miasta i dom na wsi byłby dla nich ok, więc jeśli znacie takie psiaki to możecie nad tym domkiem pomyśleć. Na pewno ich poprzedni psiak nie miał źle, jeśli o podstawowe potrzeby - spał w łóżku, biegał po ogrodzonym ogrodzie i miał opiekę wet. Sprawa do przemyślenia. Na pewno Poldi może mieć lepszy domek i takie chcę mu znaleźć, bo nie oddam go do gorszych warunków niż ma w tej chwili,ale dla jakiegoś pieska, którego los stoi pod znakiem zapytania, bo mieszka na ulicy lub w jakimś pseudoschronisku i nie nadaje się do mieszkania to chyba ten dom mógłby być. Quote
Kenny Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 aha i jeszcze chciałam bardzo serdecznie podziękować pani Wandzie i Jej mężowi za zawiezienie nas z Poldkiem wczoraj do tego domku !! :) Quote
fizia Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Ojej to faktycznie mieszane uczucia... Rzeczywiście róznei ludzie reagują na stratę psa - jedni zarzekają sie, że już nigdy więcej, inni wolą zaraz wziąć następnego, żeby ukoić ból. Jedni potem szukają bardzo podobnego psa, inni zupełnie innego. Niepokojące jest trochę to, że w sąsiedztwie jest taki agresor, który chodzi bez smyczy i kagańca... Z tym kotem i jego wyrzucaniem to też niefajnie brzmi.. Dzisiaj, jak odnawiałam ogłoszenia, to znalazłam takie o suni z podkieleckiej wsi, która nie ma żadnego schronienia, ktoś ją wyrzucił... Może dla Niej byłaby to szansa, jak myślisz? [URL]http://krakow.szerlok.pl/oferta/dramat-bez-schronienia-mlodalagodna-suczkapilny-dom-ID4tym.html[/URL] karusiap pisała też o jakiejś 8 miesięcznej mix labradorce, która miała być uśpiona, bo jest żywiołowa Quote
Kenny Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 fiziu ja nie chcę decydować co do tego domku. napisałam jak było na wizycie i jakie mam odczucia, mogę podać telefon każdej osobie zainteresowanej tym domkiem. ja nie chciałabym oddawać tam żadnego psa, bo mam złe przeczucia, a nie chcę później mieć jakiegoś psiaczka na sumieniu. może być też tak że się mylę - to pozostawiam ocenie osoby, która zdecyduje się tam oddać psa. Quote
Kenny Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 a z karusiap już rozmawiałam na temat tego domku i mówiła, że też by tam psa nie dała. Quote
karusiap Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Ja bym tam nie dala zadnego psa. Pies to nie zachcianka dla dzieci.....Poza tym wspolczuje kazdemu psu,ktory tam trafi. A szczegolnie kotu.Nie mozemy patrzac na psa krzywdzic kota...co to za podejscie,ze wyrzuca kota?? No cos mnie trafia normalnie.... Quote
elaja Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Do tej pory cichutko kibicowałam Poldkowi i nie miałam zamiaru się odzywać.....ale ja też nie zostawiłabym tam żadnego psa , i to nie dlatego że ludzie są żli , ale na mój gust za mało odpowiedzialni. Pamiętam podobną sytuację gdy byłam w Bonarce z moim tymczasem- kerakiem Ciapkiem i chętni na niego Państwo po usłyszeniu ,że Ciapek do domu z psem się nie nadaje, stwierdzili że w takim razie swoją pekinkę ( też przygarniętą ! ) wywiozą na wieś do babci. Psa oczywiście nie dostali , a Ciapek już od dłuższego czasu ma wspaniały dom na drugim końcu Polski . Poldzio też znajdzie taki dom gdzie będzie nie tylko kochany ale i bezpieczny ! Quote
wtatara Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 mój mąż po tym co usłyszał od Was tez powiedział ze Figi tez by nie oddał chocby nie było dzieci Quote
Kenny Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 no ja nie mam żadnych wątpliwości - Poldka tam nie oddam. napisałam tylko o domku pełne info, żeby nie było później że mam chętne domki na pieska i nie chcę nikomu dać bo jestem niedobra ;) dziękuję za Wasze opinie :) Quote
yoko100 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 matko co to za tekst ze kota sie wrzuci jak sie nie dogadaja<szok> Quote
Kenny Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 no mój TŻ, który jest w Poldku zakochany na pewno by go adoptował, gdyby nie to, że ma w domu dwa koty, które nie cierpią psów. i on jak usłyszał ten tekst to się mało nie przewrócił. nie ma co się nimi przejmować, szukamy dalej...Poldek ma u mnie DT tak długo aż nie znajdzie się wymarzony DS :) Quote
Kenny Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 domek numer 3 też odpada, szkoda gadać nawet z jakiego powodu :( cholera nie wiem co się dzieje z tymi domkami, wszędzie patologia :/ dziś robiłam wizytę dla Gajki z Łowicza i sunia będzie miała taki super domek, a dla Poldzia się nic takiego nie szykuje narazie, sami kretyni dzwonią :( jutro wieczorem będę mieć trzeciego psiaka, tego się właśnie obawiałam. no ale nie oddam Poldka byle gdzie tylko dlatego że przyjeżdża następny tymczas. nie ma super domku to czekamy na taki. został jeszcze do sprawdzenia tylko domek w Krzeszowicach. nie mogę dodzwonić się do kkanarek jak na razie, więc nie wiem jak z transportem. Quote
karusiap Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [quote name='wtatara']Poldek na pewno jest szczęśliwy[/QUOTE] Poldek pewnie tak.Troche gorzej zapewne Kenny,ktora bedzie musiala ogarniac 3 psy w tym jednego po operacji,jesli sie nie myle.... Quote
fizia Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Kurcze to niedobrze, niby tyle chętnych, a wszystko do kitu... Może jeszcze ten w Krzeszowicach... Kenny a jakby jeszcze jakieś papierowe ogłoszenia zrobić i porozwieszać? Quote
Recommended Posts