Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też będę na warsztatach. Mam nadzieję, że pogłębię swoją wiedzę, a podstawy już ominą - w końcu są to warsztaty. Jak pytałam to mówili, że jest to dla tych, którzy już są w tym fachu. Mam nadzieję, że nie wyrzuciłam kasy w błoto - zobaczymy. Najwyżej się pośmiejemy i zabawimy. Do zobaczyska.

Posted

Ja też się wybieram i bardzo jestem ciekawa czy dowiem się czegoś nowego:hmmmm:. Myślę,że warto pojechać chociażby w celach toważyskich:razz:

• 2 weeks later...
Posted

I jak było? :) Widzialam wczoraj w TVP Kraków krótką migawkę i... strasznie mało ludzi :crazyeye:
Czekam na relacje :) Warto było? :) Czego sie dowiedzieliscie nowego? :)

Posted

Warsztaty były i przeszły.
Tak jak było do początku mówiono były to warsztaty groomerskie a więc pielęgnacja psa "domowa" a nie wystawowa.
Dodatkowo było to zareklamowanie produktów firmowych firmy pana Giroult "Optimum".
Faktycznie próbowałam nozyczki na swoich psiakach i nie mogłabym się do nich za bardzo doczepić, chyba w przyszłosci nawet się zaopatrzę do strzyżenia psów niewystawowych w te nożyczki (nie są tak drogie jak dostepne dobre firmy w Polsce). Chociaż osobiście bliższy mi model i stylistyka niemiecka ;)

Wracajmy do warsztatów.
W sumie był to poziom dla osób z jako-takim pojeciem groomingu, pan Giroult pokazał kilka fajnych tricków szybkiego robienia psów (na użytek domowy a nie wystawowy co podkreślał) aby nei wyglądały jak obgolone maszynką.

W przyszłym tygodniu ma być podobno relacja w TV ... ale nie wiem na którym programie i w jakim programie. Tak, że trzeba by śledzić uważnie programy TV aby oglądnąć siebie :crazyeye: w migawce z warsztatów :p

• 2 weeks later...
Posted

Olivka, sama sobie odpowiedziałaś. Może było to ciekawe dla osób, które dopiero cokolwiek zaczynają, ale poza tym- kiepściutko (zwłaszcza, że acinał się ten super rewelacyjny sprzęt). Profesjonaliści stracili czas i pieniądze. Jeśli ktos chce porządnej wiedzy- warsztat ani książka, ani nawet płyty nie pomogą. Nie ma to jak indywidualny pokaz, prowadzenie wręcz na zasadzie mistrz- uczeń i praktyka, praktyka, praktyka....

Posted

Oj tam, nie było tak źle. Było zabawnie, zobaczyliśmy się na żywo..... i oczywiście okazuje się, że znów spotkałam kupę znajomych. Całusy dla wszystkich !!!! :multi: :multi: :multi:
Może nie było do końca jak byśmy sobie tego życzyli ale oddaję hołd ogranizatorom, że coś takiego miało miejsce i naprawdę bardzo się starali aby wszystkich zadowolić. Wreszcie w Polsce coś takiego się ruszyło i mam nadzieję, że będą następne warsztaty organizowane. Zawsze następna kropelka wiedzy wleci do głowy.....

Posted

Bo najlepiej było za kulisami :lol: :lol: :lol: .
Uważam, ze warsztaty były jendak bardoz cenne- bo mogliśmy się poznać osobiście :cool3:
Oraz wymienić sporo uwag i doświadczeń :multi: i to dopełniało warsztaty :).