piechcia15 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Ado Demonem ma domek w rezerwie w razie gdyby nikt inny się nie zgłosił. Pupil jeszcze nie miała nigdy psa i obawia się tak samo jak ja czy podoła wychowaniu. W końcu to nie maleństwo które można wziąć pod pachę gdy narozrabia:) pożyjemy zobaczymy:) Quote
justine. Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 jeju to fantastycznie! nawet nie wiesz jak mi to pomoze, oczywiscie wysle pieniazki na jakas karme. Ale obiecujesz ze nawet jak pokochasz to oddasz?:) sluchajcie a nie wydaje wam sie ze one moge miec cos z Husky? wogole ile one teraz waza te nasze kluski?:) Quote
Ada44 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 - no to zobaczymy jak się wszystko potoczy,,,zawsze jest ten pierwszy raz,,,, - Justynko, a po co mi pieniążki na karmę, ten jeden dwa dni to będzie na diecie:evil_lol:, troszku schudnie.... Quote
Belka g-g Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 To chyba ja te kluski mam zawieźć do Bydgoszczy w drugiej połowie lutego:cool3: To się podróż zapowiada;) Quote
Ada44 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 - myślisz, że Cię zjedzą??? miło bedzie Cię poznać i osobiście podziękować za "przesyłkę":lol: Quote
ramonka Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Matko Święta, ale będzie niezły Sajgon :evil_lol: Teraz śpią, wszystkie oprócz Sapo - on uciął sobie małą drzemkę i teraz spaceruje po domku i obwąchuje wszystko i wszystkich :lol: Aktualnie jest ulubieńcem moich dzieci (bo jedyny, który nie śpi) i walczą między sobą które z nich ma go trzymać na kolankach :lol: Ale spruciury są niezłe - generalnie mają swoje miejsce w kuchni z bramką rozporową, ale jak tylko zobaczyły że można się rozproszyć po mieszkaniu, to była wielka tragedia i krzyk niemiłosierny jak z powrotem znalazły się w kuchni za kratami :razz: Ciekawe jak upłynie noc - mam nadzieję, że w miarę spokojnie bo jutro idę do pracy, a w domu zostaje mój mąż :evil_lol: Quote
pupil Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 No atrakcji pewnie co nie miara gratuluję decyzji, Spokojnej nocy życzę. Bawcie się wspaniale, liczę na liczne komentarze bo przypuszczam że wszystkie przyszłe właścicielki zżera ciekawość jaki charakterki kryją się za tymi pięknymi pysiami:diabloti: Quote
asik007 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Dziś rodzinka była czipowana i jutro rano następne odrobaczanie. Mamusia zaczipowana na Ramonkę. Maluchy na mnie. Proszę osoby, które są przyszłymi właścicielami maluchów o telefon. Mój numer 509-972-160 Quote
ramonka Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Potencjalni spieszcie się, bo maluchy są przecudowne :lol: - nie możecie dopuścić żebyśmy za bardzo się do nich przyzwyczaili bo nie oddamy ;) Maluchy śpią w kuchni jak zabite, a Sapcio już zaczął być rozpieszczany na maksa i właśnie zasnął miziany przez mojego męża na sofie (który wcześniej mówił, że psom na sofę wstęp wzbroniony, a aktualnie obok niego leży Sapo z mamą :evil_lol:). Idę spać bo padam :) Quote
piechcia15 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Asiu ale one były odrobaczane w lecznicy 3 dni pod rząd, to po co kolejny raz???To chyba za dużo na takie maluchy!! Dostałaś z Lecznicy jakieś ich książeczki albo coś?jakie leki dostawały? Quote
asik007 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Piechciu ale tego nie było w książeczce. Ramonko wstrzymaj się z tym odrobaczaniem jutro rano. Ja zadzwonię do Dobronia to się dowiem. W książeczce było tylko 1 odrobaczanie. Ramonko sprawdź kiedy?? Już dzwonię do Ramonki. Quote
piechcia15 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 były odrobaczane na bank, tylko nie pamiętam kiedy, albo jak miały 2 tyg albo jak 4. Zaraz napiszę do Anety. Pamiętam jeszcze jak Aneta opowiadała że sunia była bardzo zarobalona. Quote
asik007 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Ok Ramonka jutro sprawdzi ale wet dziś patrzyła w książeczkę. Na razie z odrobaczaniem się wstrzymujemy. Quote
piechcia15 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 były odrobaczane jak miały 3 tyg 3 dni pod rząd i teraz jeden raz, tydzień przed szczepieniem jak miały 5 tyg i nic nie wychodziło. Razem z mamą były odrobaczone. Zobacz dokładnie z tyłu książeczek czy napewno nie ma Quote
justine. Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 lojeju one sa takie duze jak mowicie? ile waza w wieku 6tygodni?? kurcze a jak wyrosna guliwery???? mam male mieszkanie, obawiam sie tego jedynie ze bedzie mu za ciasno... ramonko ciesze sie ze sa u Ciebie,opowiedz mi o malej jak mozesz :) Quote
Ada44 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='ramonka']Potencjalni spieszcie się, bo maluchy są przecudowne :lol: - nie możecie dopuścić żebyśmy za bardzo się do nich przyzwyczaili bo nie oddamy ;) Maluchy śpią w kuchni jak zabite, a Sapcio już zaczął być rozpieszczany na maksa i właśnie zasnął miziany przez mojego męża na sofie (który wcześniej mówił, że psom na sofę wstęp wzbroniony, a aktualnie obok niego leży Sapo z mamą :evil_lol:). Idę spać bo padam :)[/QUOTE] - Księżycowe Dzieci zawsze trzeba rozpieszczać, już tak jest.....a co do Sapo, to ja wiem, że to najcudniejszy Piechu na ziemi,,,i może spać tylko i wyłącznie na sofie:loveu:,,,a jakże by inaczej:evil_lol: . - ciekawe czy i na hamaczek wejdzie??? - a po Księżycowe Dziecko sama przyjadę:multi: ( jeszcze nie do końca wiem czym, ale przyjadę na pewno), jakże mogłabym odmówić sobie poznania tak pięknej rodzinki - i zwierzęcej i ludziowej, ze wszystkimi Ciotkami na czele:fadein::fadein::fadein:.... Quote
asik007 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='justine.']lojeju one sa takie duze jak mowicie? ile waza w wieku 6tygodni?? kurcze a jak wyrosna guliwery???? mam male mieszkanie, obawiam sie tego jedynie ze bedzie mu za ciasno... ramonko ciesze sie ze sa u Ciebie,opowiedz mi o malej jak mozesz :)[/QUOTE] Maluchy ważą: dziewczynka 3.600 Sabcio 3.800 a demonek 4.100. Kluseczki. Quote
asik007 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Ada44']- Księżycowe Dzieci zawsze trzeba rozpieszczać, już tak jest.....a co do Sapo, to ja wiem, że to najcudniejszy Piechu na ziemi,,,i może spać tylko i wyłącznie na sofie:loveu:,,,a jakże by inaczej:evil_lol: . - ciekawe czy i na hamaczek wejdzie??? - a po Księżycowe Dziecko sama przyjadę:multi: ( jeszcze nie do końca wiem czym, ale przyjadę na pewno), jakże mogłabym odmówić sobie poznania tak pięknej rodzinki - i zwierzęcej i ludziowej, ze wszystkimi Ciotkami na czele:fadein::fadein::fadein:....[/QUOTE] Ada bardzo się cieszę. Koniecznie przyjedź też bardzo chcemy Cię poznać. Quote
Ada44 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='asik007']Maluchy ważą: dziewczynka 3.600 Sabcio 3.800 a demonek 4.100. Kluseczki.[/QUOTE] - brawo Sapcio,,,,nic się nie martw,,,dogonimy Demona,,,to tylko 300gram:loveu: - na moje to rozrzut wagowy może być podobny jak u australijczyków - od 16 do 36 kg,,,,no chyba, że im się bardziej urośnie albo za bardzo przytyje....;) Quote
asik007 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='justine.']lojeju one sa takie duze jak mowicie? ile waza w wieku 6tygodni?? kurcze a jak wyrosna guliwery???? mam male mieszkanie, obawiam sie tego jedynie ze bedzie mu za ciasno... ramonko ciesze sie ze sa u Ciebie,opowiedz mi o malej jak mozesz :)[/QUOTE] Jeśli adopcja jest na pewno przemyślana proszę o kontakt 509972160 Quote
ramonka Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Rozumiem cię w zupełności Justine :) A więc dziewczynka... Jest najmniejsza, najbardziej spokojna i najbardziej milusińska, niemniej jednak jak atakują ją bracia to nie daje sobie w kaszę dmuchać :lol: Jest najbardziej słodka i taka do przytulania... ale jest też fajnym szczeniakiem, który się bawi, je i śpi :lol: Myślę, że wyrośnie z niej średniej wielkości piesek (mama jest tak mniej więcej przed kolano - a suczka nie powinna być wiele większa). Właśnie schowała się przed braćmi za miską z ciuchami pod zasłonką i śpi ;) Quote
ramonka Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Jeśli którakolwiek z was będzie miała jakieś pytania, piszcie lub dzwońcie - tel podam na prive'a. Pieski są tak cudne, że zastanawiam się nad tym czy w ogóle iść dzisiaj do pracy :evil_lol: Quote
Recommended Posts