Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
przeniosłam się chwilowo na pierwotne ;)
Szukam hodowców lub właścicieli PSÓW FARAONA w Polsce.
Mam nadzieję, że tacy są na liście, jakoś nie udało mi się znaleźć tej rasy w żadnym dotychczasowym temacie. Może niedokładnie szukałam.

Jeśli ktoś ma kontakty do właścicieli psów tej rasy, to poproszę ;)

Posted

Cyraneczka, hodowla faraonów była w Polsce tylko jedna, "Ypsylon", były 2 mioty w niej. Teraz jest kilka faraonów w kraju, ale włascicieli na dogo nie ma. Moze napisz do Ypsylon i Ona Ci ew. cos pomoze.

Posted

Dzięki za info. Znaczy rasa zupełnie na wymarciu w Polsce... Szkoda, bo to piękne psy (oczywiście jak ktoś lubi takie chartopodobne). Rzeczywiście, chyba w Ypsylon jedyna szansa ;-)

Posted

[quote name='Cyraneczka']Witam,
przeniosłam się chwilowo na pierwotne ;)
Szukam hodowców lub właścicieli PSÓW FARAONA w Polsce.
Mam nadzieję, że tacy są na liście, jakoś nie udało mi się znaleźć tej rasy w żadnym dotychczasowym temacie. Może niedokładnie szukałam.

Jeśli ktoś ma kontakty do właścicieli psów tej rasy, to poproszę ;)[/quote]
Ja z nam kobietę w Opolu, która ma suczkę tej rasy, bardzo ładną zresztą, importowaną z Czech.

Posted

kolo mnie mieszka pani ktora ma 2 faraonki z 1 i 2 miotu PANI IZY-niedawno z nia rozmawialam-sluze pomoca bo obie dziewczynki robily championaty kiedy ja jezdzilam z szarpkami:lol:

Posted

Dziękuje wszystkim za informacje. Chciałam się zorientować jak bardzo rasa jest w Polsce popularna (widzę, że niebardzo) i zastanawiam się w takim razie, czy artykuł w czasopiśmie o psach pomógłby rozpowszechnić faraony, czy raczej nikogo by nie zainteresował.
Na dzień dzisiejszy nie chcę się kontaktować z właścicielami psów faraona, skoro nie ma ich na forum, ale będę wdzieczna za ewentualne namiary w późniejszym czasie.
Jeszcze raz dzięki. I oczywiscie jesli ktoś jeszcze ma jakieś kontakty, to proszę pisać.

Posted

[quote name='Cyraneczka']Dziękuje wszystkim za informacje. Chciałam się zorientować jak bardzo rasa jest w Polsce popularna (widzę, że niebardzo) i zastanawiam się w takim razie, czy artykuł w czasopiśmie o psach pomógłby rozpowszechnić faraony, czy raczej nikogo by nie zainteresował.
Na dzień dzisiejszy nie chcę się kontaktować z właścicielami psów faraona, skoro nie ma ich na forum, ale będę wdzieczna za ewentualne namiary w późniejszym czasie.
Jeszcze raz dzięki. I oczywiscie jesli ktoś jeszcze ma jakieś kontakty, to proszę pisać.[/quote]
Ja mam kilka fotek tych psów gł. czeskich.

Posted

[quote name='Cyraneczka']Dziękuje wszystkim za informacje. Chciałam się zorientować jak bardzo rasa jest w Polsce popularna (widzę, że niebardzo) i zastanawiam się w takim razie, czy artykuł w czasopiśmie o psach pomógłby rozpowszechnić faraony, czy raczej nikogo by nie zainteresował.
Jeszcze raz dzięki. I oczywiscie jesli ktoś jeszcze ma jakieś kontakty, to proszę pisać.[/quote]

Cyraneczka, o Faraonach to juz pisane było całkiem sporo w polskich pisamch kynologicznych. Wspaniały art. napisała p. Grażyna Pindera, ukazał sie w związkowym PSIE, był tez art w Przyjacielu Psie czy Moim psie, nie wiem nawet czy nie w obu i czy nie ze 2 razy czy 3 razy.. Tak z pamieci nie powiem teraz.. Ja przy moich rudych widzę, ze te rasy coś cięzko wchodzą w ludzką swiadomośc ...:shake:

Posted

Cyraneczka - jak już Karenina Ci odpowiedziała, były tylko dwa mioty w Polsce... rasa u nas się nie przyjęła :( ja pierwsza pokusiłam się sprowadzić sukę, potem samca... samiec żyje nadal u moich przyjaciół, ma w tej chwili 12,5 roku...
z moich obu miotów żyją dwie suczki, już starsze damy, w jednym domku mieszkają u wspaniałych ludzi... były plany ich rozmnażania ale właściciele jednak się bali, że nie będą mogli znaleźć dobrych domów dla szczeniaków... ja miałam ogromne problemy sprzedać szczeniaki w Polsce:( dlatego zaprzestałam hodowania Psów Faraona...
gdybyś miała jakieś pytania do mnie to odpowiem :)

Posted

wlasnie wrocilam ze spacerku i spotkalam p.HENIE od faraonek-zmienila numer telefonu jesli KTOS jest zainteresowany kontaktem to numer moge podac na PW pozdrawiam:lol:

Posted

Teraz pewnie będą kolejne podejscia do hodowli. Jest ta sunia w Opolu o której pisała zpr, ja o jej wyglądzie sie nie wypowiem bo chyba faraonów nie czuje, ale charakter ma taki typowo pierowotny, widziałam ja na wystawie w tym roku, oj cięzko z niej było coś wyciągnąć w ringu...
Jest tez jeszcze młody piesek, tez czeski import z Tal Sannat, ale to sie okaze czy bedzie wystawiany czy nie ..

Posted

[quote name='karenina']Teraz pewnie będą kolejne podejscia do hodowli. Jest ta sunia w Opolu o której pisała zpr, ja o jej wyglądzie sie nie wypowiem bo chyba faraonów nie czuje, ale charakter ma taki typowo pierowotny, widziałam ja na wystawie w tym roku, oj cięzko z niej było coś wyciągnąć w ringu...
Jest tez jeszcze młody piesek, tez czeski import z Tal Sannat, ale to sie okaze czy bedzie wystawiany czy nie ..[/quote]

to sunia szefów od mojej siostry:evil_lol: ale w sumie zbytnio w wsytawy nie sa przejeci zeby ja wystawiac. Mialam ja ja wystawiac, ale za malo im chyba zalezało;)

Posted

[quote name='flashka-g']to sunia szefów od mojej siostry:evil_lol: ale w sumie zbytnio w wsytawy nie sa przejeci zeby ja wystawiac. Mialam ja ja wystawiac, ale za malo im chyba zalezało;)[/quote]

Flaszi, gdybys Ty ich przy ringu widziała :evil_lol: Wyglądaja na BARDZO przejętych :evil_lol: , az tak, ze i suni sie to udzuela niestety dosc mocno ..

Posted

[quote name='Ypsylon']a po kim jest ta sunia?[/quote]

Sunia to ARIADNA SPIRIT OF Millenium
rodzice
PENTAOUR PHAR AOH DE MINGOVAL- CANGANDALA Stalagmit

Spisałam z katalogu wiec nie recze za poprawnosc :)

Posted

Suczjka jest srednia i do tego bardzo bojazliwa.Nie wyksazuje checi pokazywania sie moi szefowi chca ja kryc ale ona rewelacyjnego rodowodu nie ma .ot taka sobie suczka z Czech.Rasa piekna ale jest to pies dla osob potrafiacych z nia postepowac.

• 7 months later...
Posted

no i pokusiło mnie mam faraona . chętnie porozmawiam z ypsylon co mi powie o swoich " chudych" . Póki co mam psa z Rosji i jestem zadowolona . zaczęłam jeżdzic na wystawy więc możecie mnie spotkac w najbliższym czasie w Legionowie , Grudziądzu ,bydgoszczy . A potem zobaczymy ... Wydaje mi sie że z Pania Wiszniewską to się minęłam w bydgoszczy na Walentynkowej była chyba z basenji, ale nie jestem pewna jak spotkam to z chęcią porozmawiam . Pozdrawiam formułowiczów i do zobaczenia

Posted

tak , byłam w katowicach z chudym , ale byly tez 2 czeskie faraony teraz jadę do Legionowa . musimy się wspólnie podszkolic w wystawianiu . Mój "Dima" właśnie za 3 dni kończy 1 rok

Posted

[quote name='gkaras']dziś właśnie "Dima " kończy roczek[/quote]
Gratulacje :) .
W takim razie widziałam Twojego faraonka w Katowicach, piękny pies. Może wstaw jakieś zdjęcia ;) ?

Posted

gkaras - to prawda, minęłyśmy się na wystawie w Bydgoszczy :) będę na wystawie NDM, co prawda sporo będę po ringach latała ale myślę, że po ocenie basków znajdzie się trochę czasu na pogawędki więc zapraszam w okolice ringu chartów, do naszego "obozowiska" :)